Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.01.2010., 23:53   #61
thopok
Guest
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Splity
Postovi: 3,004
Citiraj:
Autor samo_varka Pregled postova
ja sam putem manjeg otpora pokušao doći do administratorskog passworda za ruter, da ne moram stavljati novi firmware na isti ruter. Prije sam preko t-com SZK dobio password za speedtouch ruter, pa sam mislio da ću dobiti i za ovaj. no ljudi su mi rekli da oni taj password ne posjeduju i da kontaktiram ovlaštenog servisera kako bih ga dobio.
Kontaktirao sam ih putem e-maila da bih od njih dobio informacije da
-stavljanje novog firmwarea nije moguće
-administratorski password ne postoji

čak su se i sami zapetljali
evo citati

"nažalost, mi rapolažemo isključivo sa lozinkom koju smo naveli u niže navedenom mail-u." (naveli su lozinku USER)

"
tvornički password kako smo napomenuli jest "user" i on omogućava prijavu u korisničko sučelje uređaja te administraciju s korisničke strane"
da? i sto je tu nejasno?
Citiraj:
U ovom drugome su praktički demantirali sami sebe, jer ne postoji password za administraciju s KORISNIČKE strane.
administraciju dopustenog
Citiraj:
ja sumnjam da ako im netko pošalje uređaj na popravak da ga servisiraju s običnim passwordom
a sto bi radili "naprednog"?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2010., 00:24   #62
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
pa čuj, neki ljudi, dapače manji broj, želi upravljati KUPLJENIM uređajem bez ograničenja postavljena od bilokoga. to je otprilike kao da kupiš kompjutor a recimo ne smiješ instalirati neke nove programe ili mijenjati postavke na njemu.
mislim oko čega polemiziramo.
ugl podupirem korisnika samo_varka
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.01.2010., 09:29   #63
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Opet thopok vozi po starom, sad već u xyz primjera dokazano kakve stavove zagovara.
Sve skupa graniči sa laganom lobotomijom i gordo branjenje stavova ISP - ova (jedan ga i plaća). Nedajte se provocirati. Za njih ste vi ofce a kao takve treba vas šišati.

Pa samo zadnje pitanje je dovoljno bezobrazno: "a sto bi radili "naprednog"?".
Lista tog "naprednog" je uglavnom poznata:
- prvo i osnovno, isključivanje njihovog daljinskog pristupa uređaju (sve je već poznato i x puta elaborirano)
- isključivanje podrške za njihovu ljubičastu tv tko je ne koristi i ne treba a time i "oslobađanje" lan portova (o stabilnosti uređaja sa njihovim postavkama najbolje svjedoči 584T/G684T, origigi fw + nužne postavke za MaxTv = 1/3 manje memory usge + stabilniji rad)
- podešavanje i "otvaranje" portova za igre i p2p je cijelo poglavlje "doživljaja"
- podešavanje VoIp - a ali za nekog drugog operatera (jer vi ste ofce, vi to neznate, treba vas ošišat i tko je vidio da npr. razgovarate za 0 Kn)
- ima toga još . . .

Sad će vjerojatno odgovor biti u stilu: Kupite poseban uređaj (router).
Jeli bogati, znači novo izbijanje love ovom opljačkanom narodu + ako slučajno trebate (zovete) support zbog nekog problema dobit ćete pripremljeni odgovor: Mi ne dajemo podršku za uređaje koji nisu T-Koma izdanja, doviđenja. Čitaj: ne znamo, nismo u stanju i u krajnjoj liniji ne želimo pomoći.
Vjerojatno je odnos s poslovnim korisnicima bolji ali je to i višestruko više naplaćeno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2010., 17:32   #64
darQ
I'm nightrider
Moj komp
 
darQ's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Požega
Postovi: 715
Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
da? i sto je tu nejasno?
nij jsno zaš lažu korisnicima ?!?!?

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
administraciju dopustenog
definiraj dopušteno ?

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
a sto bi radili "naprednog"?
a što to tebe briga ?!?!
al evo, ja bih recimo htio napravit da imam mrežu sa 2 rutera koji ne smiju biti na istoj podmreži, ja bih htio napravit statičku rutu koja šalje promet sa 10.10.1.0 na 10.10.2.0
i htio bih spojit jedan lokalni server, mrežni printer, mrežni usb disk i još jedan komp....sve preko kablova, bez switcheva i dodatnih uređaja...
i sve to na sx763 zato što ima dovoljni broj portova, maxtv nemam tak da mi nij jasno za koju vražju mater imam portove za maxtv ?!?!
__________________
plug & pray

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 840pro 256gb SSD
Logitech M705+K360
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2
darQ je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2010., 20:45   #65
Njusskallo
Premium
Moj komp
 
Njusskallo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 929
Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
maxtv nemam tak da mi nij jasno za koju vražju mater imam portove za maxtv ?!?!
i za koju ** ** dajes podrsku za njega
Njusskallo je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2010., 20:52   #66
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
hehehehe
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2010., 22:44   #67
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
kud mi nego u offtopic.
@Njuskalo
a zašto nebi radio za njega ?!
trbuhom za kruhom!
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2010., 13:01   #68
Xan
networking wannabe guru
Moj komp
 
Xan's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 994
da li je netko možda uspio upogonit MaxTV samo na jednom portu?
__________________


AMD Athlon 64 X2 5600+
MSI K9N Neo
4x Kingmax Mars 1GB DDR2 800MHz
Sapphire ATi Radeon 4850 512MB
Seagate Barracuda 7200.10 320GB
AOC 193SW
Logitech X-230
Razor Lycosa
Steelseries Xai
Steelseries Syberia V2




Acer Aspire 5552G
15.6" 1366x768 LED
AMD Phenom II X4 N950
AMD Radeon HD 6650M 1GB
2x Kingston 2GB DDR3-1333
WD Scorpio Blue 500GB






Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb.

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2010., 13:37   #69
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
nije, koliko mi je poznato
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2010., 17:23   #70
Xan
networking wannabe guru
Moj komp
 
Xan's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 994
dobro, stiže i meni Siemens SX763 komada 1 pa ću probat nešto iskombinirat
__________________


AMD Athlon 64 X2 5600+
MSI K9N Neo
4x Kingmax Mars 1GB DDR2 800MHz
Sapphire ATi Radeon 4850 512MB
Seagate Barracuda 7200.10 320GB
AOC 193SW
Logitech X-230
Razor Lycosa
Steelseries Xai
Steelseries Syberia V2




Acer Aspire 5552G
15.6" 1366x768 LED
AMD Phenom II X4 N950
AMD Radeon HD 6650M 1GB
2x Kingston 2GB DDR3-1333
WD Scorpio Blue 500GB






Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb.

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.02.2010., 16:20   #71
linksys
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: split
Postovi: 12
ima li novosti za max tV
linksys je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2010., 17:20   #72
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
nema
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2010., 17:46   #73
linksys
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: split
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
nema
zadnji port bi trebao ostati default za max tv

da li imas vremena da nam to pogledas ili promjenis

unaprijed hvala
linksys je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2010., 17:56   #74
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
Citiraj:
Autor linksys Pregled postova
zadnji port bi trebao ostati default za max tv

da li imas vremena da nam to pogledas ili promjenis

unaprijed hvala
to nije točno.
nema mogućnosti mijenjanja.. za sada izgleda ovako
sva 4 lan porta - NO maxTV
a ako hoćeš maxTV koristit dereš sa starom konfiguracijom i to je to
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2010., 18:43   #75
linksys
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: split
Postovi: 12
hvala
linksys je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 11:28   #76
Sem10
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ovdje
Postovi: 3
Pratim ovu temu od početka, jer bih želio da otvorim VOIP na mom routeru.
E pa sad vidim da je konačno neko uspio da mu promjeni firmware .
Još mi je nejasno dali sa novim firmware-om VOIP radi (tj. kako ga podesiti), i dali i dalje mogu koristiti print-server jer mi je i to važno.
Ne usudim se stavljati novi soft jer ako ne mogu podesiti ove dvije stvari onda nisam ništa napravio (bojim se da ne izgubim print-server).

Hvala na odgovoru.
Sem10 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 14:04   #77
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
VoIP je bio otključan otkad i sam uređaj, čak postoji i zaseban thread
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174603
Novim softverom, tj. konfiguracijskim fajlom možeš samo ugroziti korištenje maxTV-a, a sve ostalo ostaje. Ne vidim razlog zašto bi nestao print server dok staviš novi nebrandirani firmware ahahahahahahah
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2010., 19:15   #78
Sem10
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ovdje
Postovi: 3
Neznam kako sam previdio ovaj thread za VOIP. Krećem na posao!

Hvala još jednom!
Sem10 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 11:14   #79
Limeni
Premium
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 169
Citiraj:
Autor Sem10 Pregled postova
Pratim ovu temu od početka, jer bih želio da otvorim VOIP na mom routeru.
E pa sad vidim da je konačno neko uspio da mu promjeni firmware .
Još mi je nejasno dali sa novim firmware-om VOIP radi (tj. kako ga podesiti), i dali i dalje mogu koristiti print-server jer mi je i to važno.
Ne usudim se stavljati novi soft jer ako ne mogu podesiti ove dvije stvari onda nisam ništa napravio (bojim se da ne izgubim print-server).

Hvala na odgovoru.
Print server i sa ovom modifikacijom ostaje, tj i dalje mi restarta router kad počinje printati (pixma ip4200), zanči ne gubiš ga, samo neznam kako tebi radi.
Limeni je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 13:52   #80
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
danas sam od jednog čovjeka dobio konfiguracijski fajl s otključanog rutera.
Evidentno je da je SSH port 22 otvoren, no nikakvom kombinacijom usernamea i passworda se nisam uspio ulogirat
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 17:07   #81
m4x
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Karlovac
Postovi: 579
nisam ekspert pa bih molio ako mi tko želi jednostavnije objasnit kakve su pogodnosti otključavanja tog rutera?
da li je veza brža,download i upload veći ili?
m4x je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 17:45   #82
ProboY
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 68
ppls a kaj s ST780? dali je moguće to i kod njega? i dali oni tebe mogu otkrit dok to radiš?
ProboY je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 17:49   #83
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
nikakva brža veza ili nešto slično tome
prednosti otključavanja su:
-makivanje daljinskog upravljanja od strane t-coma (čitaj špijuniranja)
-otključavanje VoIP-a
- sva 4 lan porta u slučaju da se ne koristi maxtv
____
za speedtoucha su mogućnosti iste, a router je odavno otključan i za njega postoji pregršt uputa.
a t-com može otkriti što mi radimo, al to njih zaboli *urac od ovce jer sve što radimo je potpuno legalno.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 18:48   #84
m4x
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Karlovac
Postovi: 579
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
nikakva brža veza ili nešto slično tome
prednosti otključavanja su:
-makivanje daljinskog upravljanja od strane t-coma (čitaj špijuniranja)
-otključavanje VoIP-a
- sva 4 lan porta u slučaju da se ne koristi maxtv
____
za speedtoucha su mogućnosti iste, a router je odavno otključan i za njega postoji pregršt uputa.
a t-com može otkriti što mi radimo, al to njih zaboli *urac od ovce jer sve što radimo je potpuno legalno.
voip su razgovori putem dsl-a,ako može malo objašnjenja kako to radi,da li se plaća i koliko,šta ti je sve potrebno?
m4x je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2010., 18:57   #85
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
sad da ti to objašnjavam otišao bih u offtopic.
imaš google i na ovom forumu ti je puno informacija o voip-u dostupno.
potrudi se i potraži malo.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 12:19   #86
Xan
networking wannabe guru
Moj komp
 
Xan's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 994
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
-makivanje daljinskog upravljanja od strane t-coma (čitaj špijuniranja)
ljudi, kakvo špijuniranje, nemojte bit smješni... promet ti i bez remote assistancea mogu pregledavat kad bi baš htjeli, ispis poziva također imaju, ne vidim što bi još mogli špijunirat... u lokalnu mrežu ti nemogu upast zbog NAT-a

druga stvar je što netko ne želi da mu t-com tu i tamo restarta/resetira/updatea firmware od routera
__________________


AMD Athlon 64 X2 5600+
MSI K9N Neo
4x Kingmax Mars 1GB DDR2 800MHz
Sapphire ATi Radeon 4850 512MB
Seagate Barracuda 7200.10 320GB
AOC 193SW
Logitech X-230
Razor Lycosa
Steelseries Xai
Steelseries Syberia V2




Acer Aspire 5552G
15.6" 1366x768 LED
AMD Phenom II X4 N950
AMD Radeon HD 6650M 1GB
2x Kingston 2GB DDR3-1333
WD Scorpio Blue 500GB






Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb.

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 12:24   #87
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
ajde još jednom...
neovlašteno znanje neke moje privatne informacije je špijuniranje.
remote assistanceom mogu saznati moju šifru za WLAN i još koješta.
i to je za mene špijuniranje i točka.
jel tako nikky?
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 13:41   #88
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
O ovom "problemu" smo raspravljali par puta. Lako za podatke tipa account user i pass koji je inicijalno dodjeljen od njih. Veći je problem uvid u postavljenu WLAN sifru ili mogućnost pristupa internoj mreži i svemu dostupnom (npr. sherani folderi) a uz malo znanja cijelim hdd - u.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 14:00   #89
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
pa normalno... zato i postoji ovaj thread da se otarasimo tih parazita..
btw nikky pitanje za tebe..
dobio sam configfile sa uključenim SSH-om
znaš li neku kombinaciju usera i lozinke koju da upotrijebim?
sve sam probao ali ništa ne ide
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2010., 14:28   #90
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Pa i ne baš, jedino da probaš kakav "inverzni inžinjering" kao kod ST780 i user.ini.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na