Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.01.2010., 19:45   #1
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
Siemens SX763 otključavanje



Za otključavanje slijedite upute koje su podijeljene u dva dijela. Kako biste potpuno otključali ruter potrebno je izvršiti SVE upute.
Ruter prilikom postupka mora imati vezu s internetom. Postupak se ne smije prekidati.
Poželjno je prvo pročitati upute pa tek onda pristupiti otključavanju kako biste izbjegli nepotrebne probleme.

Oni koji su već prije otključali ruter, a ne koriste MaxTV preskaču prvi dio uputa. Oni koji koriste MaxTV rade prva tri koraka prvog dijela uputa.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________

DIO 1.


1. a) Skinite ovaj file: active_configfile (desni klik, Save As, file je potrebno spremiti BEZ ekstenzije)
b) Ukoliko koristite MaxTV, skinite: dfcg_iptv_HT (desni klik, Save As, file je potrebno spremiti BEZ ekstenzije)

2. Ruter povežite s računalom putem LAN kabela i uštekajte ga u port 1 na ruteru. (imajte na umu da ništa ne radite putem WLAN-a!)

3. Ulogirajte se u ruter (192.168.1.1) i učinite sljedeće:
-> Advanced Settings ---> Administration ---> Save & Restore ---> Restore Configuration ---> tamo stavite željenu konfiguraciju

4. Skinite program putty (googlajte i skinite) i ulogirajte se na SSH (IP_ADRESA_RUTERA) na portu 22 a podaci su korisničko ime: operator lozinka: operator

5. U komandni redak kopirajte sljedeće:

set V_PasswordService.Administrator.Name = root (stisnite enter)
commit (stisnite enter)
save (stisnite enter)

6. Kao što je opisano u koraku 3., ulogirajte se na SSH, ali ovaj puta koristite korisničko ime root i lozinku kojom inače pristupate ruteru.
U slučaju da lozinku niste mijenjali, za lozinku ćete koristiti user ili admin

7. U komandni redak kopirajte sljedeće:

sx763os (stisnite enter)
nvram_util set customer = 0 (stisnite enter)


DIO 2.

Ovaj dio otključavanja izvršavate ako na uređaju nemate 4.3.52.21.01 firmware.
To možete provjeriti u korisničkom sučelju rutera (Status --> Device)

1. Logirajte se u SSH. (operator / operator)

2.
U komandni redak kopirajte sljedeće:

download firm http://sx76x-openwrt-danube.googlecode.com/svn/trunk/origfw/runtime.img (stisnite enter)

Ukoliko nemate pristup internetu, skinite prije ovaj file, ulogirajte se u ruter (192.168.1.1) i učinite sljedeće:
-> Advanced Settings ---> Administration ---> Firmware upgrade, i preko toga onda ubacite novi firmware.

Poslije izvršavanja ovih komanda nemojte surfati niti išta dalje dirati sve dok se ruter sam ne reboota.
Prekidanjem ovog procesa riskirate nepovratno uništenje uređaja!

3.
Nakon što se ruter sam vratio nazad (cca. 4 min), uđite u korisničko sučelje i konfigurirajte internet po želji.

Time smo završili s otključavanjem. Puno sreće u radu s ruterom!
____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prebacivanje na ANNEX A


Ukoliko iz nekog razloga imate želju/potrebu ruter prebaciti na ANNEX A, to možete izvršiti na dolje opisan način. Potrebno je imati otključan ruter.

-> Ulogirajte se u SSH sa korisničkim imenom root i vašom lozinkom. Ukoliko login ne uspijeva napravite korake 4, 5 i 6 iz PRVOG dijela uputa.

-> Nakon što ste se sukladno opisu uspjeli ulogirati u SSH, izvršite sljedeću komandu (NE SMIJETE REBOOTATI UREĐAJ)

sx763os (stisnite enter)
nvram_util set options = 1
(stisnite enter)
mngmt (stisnite enter)
download firm http://sx76x-openwrt-danube.googlecode.com/svn/trunk/origfw/runtime_a.img (stisnite enter)

Ne prekidajući postupak pričekajte samostalan reboot rutera prilikom kojega će se on prebaciti na Annex A.

Ukoliko nemate pristup internetu, skinite prije ovaj file, i bez da izlazite iz putty-a nakon izvršene prve dvije gore navedene komande ulogirajte se u ruter (192.168.1.1) i učinite sljedeće:
-> Advanced Settings ---> Administration ---> Firmware upgrade, i preko toga onda ubacite novi firmware.

Ukoliko ssh ili web ui kaže da nemože prihvatiti novi file, preko ssh vratite nazad tip annex-a na annex B sa komandom:

nvram_util set options = 2 (stisnite enter)


U slučaju da se želite vratiti natrag na Annex B uz istu metodiku izvršite sljedeće komande:

sx763os (stisnite enter)
nvram_util set options = 2 (stisnite enter)
mngmt (stisnite enter)

download firm
http://sx76x-openwrt-danube.googlecode.com/svn/trunk/origfw/runtime.img (stisnite enter)

Ruter će se nakon reboota vratiti na Annex B.

Ukoliko nemate pristup internetu, skinite prije ovaj file, i bez da izlazite iz putty-a nakon izvršene prve dvije gore navedene komande ulogirajte se u ruter (192.168.1.1) i učinite sljedeće:
-> Advanced Settings ---> Administration ---> Firmware upgrade, i preko toga onda ubacite novi firmware.

Ukoliko ssh ili web ui kaže da nemože prihvatiti novi file, preko ssh vratite nazad tip annex-a na annex a sa komandom:

nvram_util set options = 1 (stisnite enter)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Napomena za MaxTV korisnike:
Više ne preporučamo da resetirate ruter u cilju da dobijete MaxTV.
Bolje je da koristite config za MaxTV iz koraka 1b prvog dijela uputa.

Ethernet konfiguracija: ethernet_configfile (desni klik, Save As, file je potrebno spremiti BEZ ekstenzije)
Config ubacujete na način opisan u koraku 3. prvog dijela uputa.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________

TVORNIČKI RESET se izvodi na sljedeći način: (toplo vam preporučujem da tvornički reset radite samo OVAKO, a ne u sučelju rutera)

1. Ugasiti modem
2. Okrenut modem naopako, pritisnuti reset i držati, te upaliti modem
3. Držati reset dok se ne upale lampice Wlan i VoIP
4. Kad se upale, pustit reset na 2-3s i ponovno pritisnuti i držati još 10s

Greška ako ne možete promjeniti password i rješenje na njega opisano je ovdje

Ako ste bili "uspješni" i zbrikali router za vraćanje u operativno stanje probajte sx763 de-brick iz Filesafe UI

Ovim putem se također ograđujem od odgovornosti u slučaju bilo kakve štete, iako napominjem da kod mene radi sve stabilno i regularno.

[Posebna zahvala kolegi .Delboy na predanom radu i zajedničkom angažmanu za ovaj topic]

Za dodatak evo i dropbox mirror fajlova.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.11.2013. u 20:36.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 20:19   #2
darQ
I'm nightrider
Moj komp
 
darQ's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Požega
Postovi: 715
jel se pojavljuju opcije za ručno upisivanje ruta ?
znači, da mi šalje promet i na druge podmreže...ufff...nema me doma još nekih 6 dana, al čim se vratim, znam što ću prvo probat
__________________
plug & pray

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 840pro 256gb SSD
Logitech M705+K360
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2
darQ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.01.2010., 20:24   #3
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
jel se pojavljuju opcije za ručno upisivanje ruta ?
znači, da mi šalje promet i na druge podmreže...ufff...nema me doma još nekih 6 dana, al čim se vratim, znam što ću prvo probat
Jooj ne znam ti ja to nisam neki stručnjak što se toga tiče morat ćeš sam probat.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 20:25   #4
darQ
I'm nightrider
Moj komp
 
darQ's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Požega
Postovi: 715
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
Jooj ne znam ti ja to nisam neki stručnjak što se toga tiče morat ćeš sam probat.
ma nema problema, ovo će bit dovoljno
svaka čast na trudu
__________________
plug & pray

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 840pro 256gb SSD
Logitech M705+K360
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2
darQ je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 22:43   #5
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
samo me nemoj reći svojim t-comovcima kad tamo radiš
ruter je bio sav blesav zbog je*enog remote assistancea. sada radi ko urica samo mi još voip postavke trebaju ^^
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 23:00   #6
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Malo inverznog inženjeringa iz postavki za ST780 ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 23:17   #7
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Malo inverznog inženjeringa iz postavki za ST780 ?
ne. ovo nije nimalo slično.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 23:34   #8
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Ma jasno da nije slično kad je hw drugi, ali osnovni parametri su isti (npr. url ili ip adresa, port SIP servera) kao kad namještaš Internet konekciju na uređaju a nije iz njihove edicije ili s njihovim fw.
Za kojeg operatera misliš podesit VOIP ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 23:42   #9
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
mislim podesiti za nonoh. ali kažem- i nakon stavljanja novog firmwarea i nakon stavljanja nove konfiguracije ne mogu koristiti niti jednog drugog voip operatora osim T-Com Hrvatska, a mogućnosti dodavanja nema. :/
a i kao što gore piše, hard resetom rutera vraća se triple play i guše 2 lan porta, ali novi FW ostaje, naravno bez daljinskog upravljanja
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2010., 23:48   #10
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Sa ovim "novim" fw, šta vidiš kroz web konfig (vezano za VOIP) ?
Jesi probao pristupit preko telnet - a i kakve opcije imaš tada ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.01.2010., 23:56   #11
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
u web configu pod operator vidim samo 'T-Com Croatia' i ne mogu odabrati nekog drugog niti unijeti sip-servere i ostale potrebne podatke jer nema kućice za to.
telnet 192.168.2.1 (taj je sada gateway) ne daje nikakve rezultate jer kaže connection failed
a ssh client traži user i pass i ne mogu pogodit tu kombinaciju

EDIT evo šta telnet kaže
[TELNET] FAIL: The host actively refused to accept the connection
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2010., 00:06   #12
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
-----duplo-----

Zadnje izmijenjeno od: Hackerivs. 29.10.2010. u 01:10.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2010., 00:33   #13
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Ovo za telnet zanači da ti je ta opcija ostala zaključana tj. onemogućena.
Pogledaj u manualu kako treba izgledat ta stranica, tebi je većina maknuta / isključena.
Moraš nekako "oslobodit" da možeš izabrat "Other" provajder i onda ćeš podesit stvar u 5 min.
Mislim da si sada na pola puta.
Jasna stvar da su ovo namjerno makli / zaključali, NoNoh > fiksna telefonija = 0 Kn, NoNoh > mobitel = 0,086 € = 0,63 Kn.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2010., 00:44   #14
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ovo za telnet zanači da ti je ta opcija ostala zaključana tj. onemogućena.
Pogledaj u manualu kako treba izgledat ta stranica, tebi je većina maknuta / isključena.
Moraš nekako "oslobodit" da možeš izabrat "Other" provajder i onda ćeš podesit stvar u 5 min.
Mislim da si sada na pola puta.
Jasna stvar da su ovo namjerno makli / zaključali, NoNoh > fiksna telefonija = 0 Kn, NoNoh > mobitel = 0,086 € = 0,63 Kn.
tamo di je stisnuta ona kućica treba biti izbirljivo Other provider ali toga nema.
I za telnet, ja sam njemu otvorio port 23 ali ne znam zašto zeza.

EDIT
malo sam se igrao sa firebugom i vidim koje su opcije sakrili.
btw koji je vpi i vci za voip.
a za otključavanje uređaja će nam trebat netko tko se zna pentrati s firebugom. vidim ono user_role=operator, administrator itd.

Zadnje izmijenjeno od: Hackerivs. 17.01.2010. u 17:28.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2010., 21:29   #15
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
nova vijest!
VoIP je proradio---> Upute slijede!
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2010., 23:30   #16
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 969
brawo... cestitam...ima li neko ideju kako spasiti sxa ako mi 2 lan porta ne sljakaju, sumnjam da ih je grom u blizini malo poremetio...znaci preko wlana se spojim, al npr ne mogu dignut novi fw da ga probam s time malo osvjeziti...eventualno staviti na usb fw pa sa wlaa probat dat naredbu da se uploada? resetriao sam ga i wlan je bio iskljucen, imam nekoliko sekundi da lan radi i brzinski ga aktivirao...moze i na pm, a ako netko smatra ovo da je na krivom mjestu, nek mi javi ili premejsti...thnx...
p.s. prije poksavanja promjene na novi fw, jeste nasli kakav nacin da se ruter digne opet, ako se zbricka? ja sam npr za dlinka nasao..
__________________
C I C E.... TRGOVAC 1 , 2 ,
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 00:02   #17
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
piše ti gore sve detaljno!
preko WLAN-a se ne smije dizat FW! A tebi ne šljakaju 2 lan porta a to su portovi 3 i 4 (zbog maxTV-a)
Znači spojiti sa kompjutorom isključivo na lan port1.
Ako se ruter zbrčka nakon promjene FW mislim da povratka nema. A da se ruter tako pošemeri su mogućnosti minimalne i t-com bi isti ruter ekspresno zamijenio.
I da, radi sve po uputama, stvarno detaljno piše.
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 00:20   #18
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 969
ne, nisi me skuzio, meni port 1 i 2, tj oni namjenjeni za LAN ne rade tj, radi par sekundi i onda nista, taman da brzinski dodjem do toga da kliknem da pocne upload fwa, probat cu staviti fw na usb stik, pa, mozda uspije, javim.....
a, sto se tice brickanja kad se dize fw, uspio sam spasiti jednog dlinka 684t ...
__________________
C I C E.... TRGOVAC 1 , 2 ,
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 00:33   #19
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
izgasi ruter. i uzmi neku olovku koja je malo deblja, ali dovoljno tanka da može stisnuti RESET gumb s donje strane uređaja. dakle, dok je ruter izgašen, stisni daj gumb, i držeći ga stisnutim upali ruter. i tako 10-15 sekundi. ne znam točn koliko ali probaj postupak ponovit 2-3 puta dok se ne vrati na default postavke. adsl kabal neka ti bude ištekan. ako ruter ni nakon toga neće raditi na prva dva lan porta, isključi net, zovi t-com i pravi se blesav internet ti ne radi, sve lampice isključene, uređaj je mrtav blabla i sutradan će ti doć tehničar i najvjerojatnije donijeti istog novog. ovako ga barem ne moraš nosit u t-centar da ide na servis
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 00:52   #20
danij3l
Lux Aeterna
Moj komp
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: OS
Postovi: 2,620
nazovi SZK, prijavi smetnju i dobijesh novi.

EDIT: nemorash se pravit glup i otezavati posao. reci da je vjerojatno udar groma i da ti nerade dva lan porta i to je to.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 12:55   #21
T0mB1ll
Premium
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: CPS
Postovi: 1,539
otključao siemens.. sad se igram sa maxtvom.. ima samo bridging (MER).. da to stavim? jer mi ne uspijeva konfigurirat...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 13:06   #22
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 969
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
izgasi ruter. i uzmi neku olovku koja je malo deblja, ali dovoljno tanka da može stisnuti RESET gumb s donje strane uređaja. dakle, dok je ruter izgašen, stisni daj gumb, i držeći ga stisnutim upali ruter. i tako 10-15 sekundi. ne znam točn koliko ali probaj postupak ponovit 2-3 puta dok se ne vrati na default postavke. adsl kabal neka ti bude ištekan. ako ruter ni nakon toga neće raditi na prva dva lan porta, isključi net, zovi t-com i pravi se blesav internet ti ne radi, sve lampice isključene, uređaj je mrtav blabla i sutradan će ti doć tehničar i najvjerojatnije donijeti istog novog. ovako ga barem ne moraš nosit u t-centar da ide na servis
probao sam to nekoliko puta, to sa resetiranjem i iskopcavanjem/ukopcavanjem, al nije pomoglo...
a, morat cu onda prijavit kvar, al, onda neko vrijeme moram biti bez neta jbga, vidjet cu, imam sad neku zamjenu pa mi nije sila...
__________________
C I C E.... TRGOVAC 1 , 2 ,
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 13:47   #23
Choplek
Premium
 
Choplek's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 41
Pitanje: zanima me da li gore navedeni postupak mogu primjeniti i na SX763 koji sam dobio u paketu CARNet.DUO? Naime do prije mjesec i pol je normalno radio u route modu i onda su mi ovi iz Iskona napravili update i s route modom.

Da li cu ga time uspjeti natjerati da ponovo radi u route modu?
Choplek je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 14:06   #24
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
@T0mB1ll

Imaš mogućnost odabira MULTIPLE CONNECTION SERVICES
to ti je na meniju Internet ---> Configure multiple connection services ---> točkicu na OK i onda moraš ADD, stavit vpi i vci za max tv (mislim da je 0/40), kliknut OK i onda na temelju tog servisa assigniraš valjda account za maxTV te kasnije klikneš dole na routing i onome lan portu na koji je prištekan max tv dodijeliš taj servis kojeg si dodao.
ne znam dali ovo radi jer nemam maxtv, a ako ti ne radi to vrati prijašnju konfiguraciju ili resetaš ruter to factory defaults.

@Choplek mislim da bi trebalo raditi i za iskon. ali moraš to sam probat
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 15:05   #25
T0mB1ll
Premium
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: CPS
Postovi: 1,539
jesam, sve sam to napravio al svejedno nema TVa.. mislim da postavke trebaju ovako ić

http://i50.tinypic.com/qs1kkn.jpg

ako treba šta promijenit, javite...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 15:09   #26
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,438
sta jos imas pod line mode?

mislim da mtu ide 1483.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 15:11   #27
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
budi siguran da si mu u routingu dodijelio pravilan port
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 15:12   #28
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
@T0mB1ll
Hackerivs ti je dobro odgovorio s tim da su ovo parametri MaxTv konekcije:
VPI - 0
VCI - 40
Service category - VBR-nrt
Isključi Quality Of Service
Connection Type - 1483 Bridged IP LLC
Peak Cell Rate=2500
Cell Rate=1250
Maximum Burst Size=10
Enable WAN Service
Enable Bridge Service

@Choplek
Moguće je da će radit s tim da su ti na Iskon / CARNet.DUO drugi parametri, i kao nebi smio mjenjat jer je uređaj "njihov" (vidi ugovor).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 15:22   #29
Hackerivs
Premium
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Middle of nowhere
Postovi: 451
nikky jesi li uspio ti upogoniti max tv na tom ruteru?
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 16:22   #30
darQ
I'm nightrider
Moj komp
 
darQ's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Požega
Postovi: 715
Citiraj:
Autor Hackerivs Pregled postova
samo me nemoj reći svojim t-comovcima kad tamo radiš
ruter je bio sav blesav zbog je*enog remote assistancea. sada radi ko urica samo mi još voip postavke trebaju ^^
već sam te reko, dolaze sutra po tebe

što se tiše resetiranja sx-a na tvorničke postavke, sa t-com fw-om se to izvodi ovak:

1. ugasit modem
2. okrenut modem naopako, pritisnuti reset i držati, te upaliti modem
3. držati reset dok se ne upale lampice wlan i voip
4. kad se upale, pustit reset na 2-3 sec i ponovno pritisnuti i držati još 10-ak sec

nakon ovog bi sx763 brandiran od strane t-com-a trebao biti resetiran na tvorničke t-com postavke
__________________
plug & pray

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 840pro 256gb SSD
Logitech M705+K360
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2
darQ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na