Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.10.2010., 15:24   #31
sith_lord
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 298
Pa po specifikacijama sam i pregledavao, iako su jako šture.
I ne, definitivno nisam mislio na 802.11g standard...

Mislio sam na ovako nešto:
__________________


sith_lord je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2010., 22:08   #32
Katarina.
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2
imam jedan problem. već 20 dana mi se neće da spoji preko wirlessa na net. nađe mrežu i sve. upisala sam šifru kad me tražio da se spojim na mrežu u stanz ali mi piše LIMITED ACCESS(unidentified network - no network access). (preko kabela radi sasvim normalno)
da li bi mi itko znao pomoći?
unaprijed zahvaljujem.
Katarina. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.10.2010., 20:50   #33
Matth€w
Premium
Moj komp
 
Matth€w's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: NaN
Postovi: 3,400
E ovo se čekalo ^^

Wi-Fi Direct certification begins today, device-to-device transmission starting soon

http://www.engadget.com/2010/10/25/w...device-transm/



Bye bye router.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2010., 19:15   #34
Dinozo
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 2
Da li netko zna kakav jednostavan program za simulaciju prijenosa podataka sa IEEE 802.11n standardom?
Dinozo je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2011., 18:45   #35
PAndroid2
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: iks
Postovi: 17
Pozdrav ...
U posljednjih par godina sam se na 2.4 spajao Canyon-icom 802.11g 54Mbps ... apsolutno sam zadovoljan njezinim radom ...
Sada mi treba druga za novi komp, a koliko vidim u ADM-u nemaju više te kartice (ili ja noob nemogu naći).
Jel mi može netko preporučiti neku karticu koja je barem donekle provjerena u kvaliteti? Uvjet je da ju imaju u ADM-u...
PAndroid2 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2011., 15:06   #36
forumko
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: U stanu
Postovi: 1
Opti TV

Dobio sam uz Opti TV ruter Sagem 1704. Trebam bežično primati podatke sa njega za spajanje na internet u drugoj sobi. Između su 2 zida od opeke 30 cm i 15 cm, te dvoja vrata od punog drveta. Zračna odaljenost je oko 6 m. Jel imate kakvu preporuku za USB wireless adapter ili da spajam sa patch kablom? Hvala!
forumko je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2011., 20:44   #37
gari88
Registered User
 
gari88's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 8
mozda i malo o mac filtriranju i spoofanju., ali odlican post
gari88 je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2012., 22:58   #38
branimiros82
Premium
 
branimiros82's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 111
po vama preporuka na uzemem usb wireless stick ili wireless mreznu karticu i antenu od kojih 8db ili sta?
Router je na katu kroz koji zid i trebao bi nesto da dodje do njega bolje,a neznam jel stick dovoljan za to...to jest probao sam s nekim linksys i bilo je klimavo,pa mi ovo palo na pamet.
branimiros82 je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2012., 18:48   #39
Frula87
Registered User
Moj komp
 
Frula87's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 17
sto napraviti s internetom?

Imam adapter za net asus wl-167g ali nigdje ne mogu naci cd od njega, skinuo sam zip file za njega i sad me zanima dali mogu zipani file przit i kako da bi mogao instalirat internet evo link kakav je
http://www.asus.com/Networks/Wireless_Adapters/WL167g/

U slucaju da se ne moze bez cd-a dali mi preporucujete da opet kupim neki adapter ili mozda mreznu karticu i koji/koju?
Frula87 je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2012., 21:21   #40
Brzi Picek
Premium
Moj komp
 
Brzi Picek's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Ri,De,Čk,Zg itd
Postovi: 358
pa instaliraj driver ovino o sistemu koji imaš

nevidim u čemu je problem , što če ti cd i prženje za ni 4 Mb driver ?!
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.05.2012., 21:29   #41
Brzi Picek
Premium
Moj komp
 
Brzi Picek's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Ri,De,Čk,Zg itd
Postovi: 358
evo ja pak imam problem od kojeg mi jetrica stradavaju...

imam dva rutera u Bridge modu oba primaju WI-FI , i sve radi, ali jedna kompm stacioniran na donjem glavnom ruteru koji je ujedno i mater ruter, zna se dota čtsto zblesirati i iako bude spojen na ruter i pokazuje a ima komunikaciju o prema njemu, nikako nemogu otvoriti slobodni protok do Wi-Fi antene. ide nekako jadno , nedovoljno za išta osim da piše da je spojen

makon malo "drkanja" opet proradi i radi nekada tjedan, i čak cjelo ljeto, a onda ako se malo duže ostavi opet mu ruter opali "nogu" i opet ista svar, repair nepomaže moram sve nanovo...sve deinstalirati pa opet nanovo spojiti

imale je to siemens jel onaj novi 736 tako nekako, sada sam zaboravio , a gore u Bridmodu radi 555 , i on nema apsolutno problema, osim ponekad oko DNS servera koji zna biti dosadan za spojiti ako se spaka žično prema donjem glavnom. 736

uglavnom hrpa nelogičnih problema

dal bi se pomoglo da se fleša orginal firmware ? na oba
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2012., 11:30   #42
doee
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: bih
Postovi: 29
može li mala pomoć oko wirelessa na Asusovom laptopu (intel celeron 2.80 GHz, 1 GB ram)?
naime, laptop ima wireles i uredno skenira dostupne wi-fi mreže ali samo mogu da se konektujem na jednu od tih (neznam čija je) koja je NE zaštićena.
imam svoj ADSL i imam Wireles ruter koji koristim za conektovanje mobitela i svremena na vrijeme laptopa.međutim sa ovim laptopom nemogu nikako da se konektujem.nakon skeniranja wi-fi odmah se pronađu mreže,kliknem na conect ukucam svoj pass od rutera ali nemogu da se konektujem.
napominjem još jednom da se uredno konektujem na nezaštićenu mrežu.
(ne treba mi to jer imam svoj net)
u čemu je fol,šta trebam napravit.
da, još da napomenem, sa 2 - 3 druga laptopa sam se uredno konektovao.
doee je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2012., 11:58   #43
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
@doee
Poznati biser kod winsa a rješava se:
- na lapu pobrišeš sve pristupne točke koje je zapamtio
- otvoriš web konfig svog routera (preko žice / Lan) i privremeno ugasiš zaštitu wireless - a
- na lapu se sada spojiš na svoju wireless mrežu, winsi pi * * e kako nije sigurno, klikni da zapamti to pristupno mjesto i da je default
- sada u web konfigu routera ponovo aktiviraš zaštitu, poželjno WPA2/WPA tipa zbog sigurnosti a "ključ" definiraj po standardu > http://www.kurtm.net/wpa-pskgen/ + Applay i/ili Reboot
- na lapu ponovo se spoji na svoju wireless mrežu, pitat će te pass, uneseš ga (lakše je prenjeti preko txt fajla na sticku ako sve ovo ne radiš sa istog lapa)
- kasnije samo ostalim klijentima ubaciš taj novi pass

Dakle tu imaš dva štosa, jedan je ovo brisanje svih pristupnih točki i definiranje novog passa,
drugi je šta se zna desiti da naprosto ne prihvaća definirani pass a sa nekim drugim radi kao da ništa nije bilo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 10:07   #44
doee
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: bih
Postovi: 29
wireles ruter sam instalirao pomoći CD-a koji je došao uz njega (automatski). radi se o ruteru D-link DIR 601,i nemogu mu pristupit preko 192.168.1.1 jer tada pristupim modemu od adsl
vjerovatno moram kucat druge brojeve u browseru ali koji su???

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.07.2012. u 10:16.
doee je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2012., 10:23   #45
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Ako ti neznaš koja mu je ip adresa kako ćemo mi znati
Logično je da mu je ip neki drugi ako je na 192.168.1.1 modem.
Još jedan razlog da konfig treba obaviti manualno, sve skupa 5 min. posla.
Spoji se žično na router i traži ga sa nekim ip scaner - om.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2012., 13:54   #46
doee
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: bih
Postovi: 29
Ok, Nikky hvala, već si mi sve rekao sa IP skenerom. imam ga instaliarnog u računaru ali se nisam sjetio. vidjeći IP adresu i napraviti kao što si rekao u ranijem postu...

hvala na strpljenju i razumijevanju...
doee je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 19:20   #47
Alen Kičinbaći
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 1
airlive

trebam pomoć nemogu naći ispravan driver za airlive wl1600usb za xp sp3
Alen Kičinbaći je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2013., 00:23   #48
Ivša
Registered User
Moj komp
 
Ivša's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 28
Citiraj:
Autor Alen Kičinbaći Pregled postova
trebam pomoć nemogu naći ispravan driver za airlive wl1600usb za xp sp3
http://www.airlive.com/support/firmware/WL-1600USB
Ivša je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2013., 20:33   #49
murmillo hrnić
Registered User
 
murmillo hrnić's Avatar
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: Split
Postovi: 6
iman jedno pitanje i triba bi vasa uputstva sta prije.

evo ovako iman laptop i komp. na laptopu nema wireles kartice pa me zanima sljedece. jel mi bolje uzet npr. NET D-Link Wireless N150 Easy GO USB il povezat to zdravoseljački sa lan kabelon. il mozda USB kabelon. Modem je Siemens Gigaset. bilo bi sigurno 10 m kabela.
A sta se tice wirelessa nean pojma jel valja ovaj d-link sta. 2 zida su izmeju i cca 7 m zracne linije?? il zicno - laptop ionako ne micen bas iz dnevnoga.

Sta vi kazete.

Koje su cijene uopce tih kabela. Lan i USB??? sa konektorima vec stavljenin.


Hvala.
__________________
Enjoy the War, The Peace Will Be Terrible
murmillo hrnić je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2013., 21:25   #50
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,969
Definitivno onda odi na opciju spajanja LAN kablom jer signal sa takvim preprekama ne bude stabilan i brzina interneta ne bude baš bajna.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2013., 17:28   #51
listerstorm
Premium
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,093
Dao sam susjedu wifi password (trebalo mu hića za posao na 2 dana dok mu nisu instalirali T-com).

Pitanje: Može li on vidjeti nešto od mojih podataka (internet stranice i šifre, sadržaj na HDD-u na kojem imam dosta povjerljivih poslovnih stvari)?

thx
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2013., 18:23   #52
nex
Chaotic Neutral Human
 
nex's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: .
Postovi: 509
Ne moze.

Moze ti vidjeti ono sto si dao na sharanje u lokalnoj mrezi, a nisi zastitio passwordom.
__________________
Last.fm
nex je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2013., 18:38   #53
listerstorm
Premium
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,093
Dao sam mu samo password. Pod lokalnom mrežom u sheranom misliš na My shared folders i shared documents?
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2013., 18:57   #54
nex
Chaotic Neutral Human
 
nex's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: .
Postovi: 509
Upravo to.
__________________
Last.fm
nex je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2013., 19:20   #55
listerstorm
Premium
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,093
To je prazno. Thx za odgovor.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2013., 11:55   #56
doky
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,808
Trebao bih malo boostati signal wifi-a u kući, tek toliko da mi na fotelji u dnevnoj sobi ne gubi signal, to bi bilo u najmanju ruku povečati domet cca 3m, premještanje modema nažalost ne dolazi u obzir zbog žičnih veza. Radi se o T-Comovom Thomsonu TG782 koji ima jednu malu antenicu koja mi baš i ne ulijeva nešto povjerenja pa me zanima bi li neke jeftinjare s eBaje tipa ovo ili nešto slično popravile situaciju?
doky je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2014., 10:55   #57
alkesa
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Banja L.
Postovi: 1
Question pomoć

Kupio sam novi PC, ali internet imam samo na ovom starijem (posto ih sad imam 2). Želim da si napravim WiFi pa da mogu spojiti preko njega sve uredjaje koji se mogu kačiti na wifi mežu.... Medjutim neznam sta da uradim da bi to napravio .. Trenutno sam konektovan na neki Local Area Conec preko antene (koja je na krovu) pa mi kabal ide u neki crni ruter a iz tog rutera kabal ide u PC... Uglavnom šta treba da kupim i kako da povežem onaj novi pc na internet preko wi fi konekcije UNAPRIJED HVALA ...
alkesa je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 03:48   #58
Pawzilla
Premium
Moj komp
 
Pawzilla's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 296
Citiraj:
Autor doky Pregled postova
Trebao bih malo boostati signal wifi-a u kući, tek toliko da mi na fotelji u dnevnoj sobi ne gubi signal, to bi bilo u najmanju ruku povečati domet cca 3m, premještanje modema nažalost ne dolazi u obzir zbog žičnih veza. Radi se o T-Comovom Thomsonu TG782 koji ima jednu malu antenicu koja mi baš i ne ulijeva nešto povjerenja pa me zanima bi li neke jeftinjare s eBaje tipa ovo ili nešto slično popravile situaciju?

Sličan problem je kod mene u stanu bio riješen s "windsurferom", pola sata truda, malo kartona i folije da ispadne uredno i eto. Na početku sam bio skeptičan, da će ispasti jadno, ali nije i gain bude više sasvim solidan. Probaj, ništa te ne košta. Tu ti je i šablona:

http://www.aegisarts.com/wifi/ez12.pdf

Imam i ja jedno pitanje. Naime, pišem znanstveni članak na temu wireless mreža, te bi trebao napraviti testiranje gdje bi uspoređivao stvarne brzine 802.11b i g standarda ovisno o udaljenosti i preprekama. Problem je sljedeći. Na raspolaganju imam laptop, jedan sx763 router (DD-Wrt), airlive wl-1700USB karticu i HTC One X.

Prva ideja je bila napraviti ftp server na mobitelu, postaviti ga uz router i postepeno povećavati udaljenost i mjeriti brzine prijenosa podataka na laptopu (1GB test file), no mobitel sam po sebi ne može čitati/pisati brže od svega 3-4MB/s, te je to otpalo.

Druga ideja je bila u VMWare-u dignuti XP, dodjeliti mu dovoljno resursa, te mu dodijeliti Airlive karticu i mjeriti brzinu prijenosa testnog file-a između host PC-a i virtualne mašine stazom Host -> on board Wlan -> router -> Airlive -> VMWare, no iz nekog razloga mi brzina prijenosa nije prelazila 1,1MB/s

Treća solucija je bila Samba server na DDWrt routeru, ali njegov hardware može maksimalno izmjenjivati podatke s USB memorijom brzinom od 2,5-3MB/s i opet ništa.

Već sam očajan, trebao bi to testiranje izvesti u sljedeća 3 dana, a kako se testiranje odvija na livadi na metar visine, 14km od grada (da nema ekektro zagađenja), osuđen sam na laptop, auto, inverter i to što sam već naveo.

Ako tko ima volje, neka pomaže

Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 10.01.2014. u 06:54.
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 06:14   #59
domis
Premium
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Hrvatistan
Postovi: 4,046
prvo probaj maknuti ddwrt i staviti stock firmware ili openwrt.
Ja sam doživio da mi je na ddwrt također max brzina bila 20-30mbps na 300mbps linku, a vidio sam na internetu da dosta ljudi ima isti problem i sa drugim routerima
domis je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 06:50   #60
Pawzilla
Premium
Moj komp
 
Pawzilla's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 296
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
prvo probaj maknuti ddwrt i staviti stock firmware ili openwrt.
Ja sam doživio da mi je na ddwrt također max brzina bila 20-30mbps na 300mbps linku, a vidio sam na internetu da dosta ljudi ima isti problem i sa drugim routerima
Vjerujem, no evo nakon cjelonoćnog istraživanja/isprobavanja sam shvatio da je realna propusnost 802.11g standarda 18-25Mb/s, te ako su dva klijenta spojena, brzina je jedva nešto preko 10Mb/s, dakle 1,2MB/s, skoro točno ono što sam i izmjerio prvi put. Ovo mjerenje sam napravio kod kuće s laptopom i stolnim kompom 3 metra od stock T-com sx763 routera. Vjerojatno ću ići na soluciju Samba servera, kako sam sa EXT2 fs-om dobio 2,75-3MB/s -> 22-24Mb/s, što mi je taman nešto iznad mogućnosti g standarda. Kako će se udaljenost povećavati, router će samo smanjivati brzinu, tako da bi očitanja trebala biti dosta točna. Nadam se

Edit: dodajem link jednog postojećeg testiranja, možda nekome bude zanimljiv:

http://www.passmark.com/support/wire...h_testing.html

Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 10.01.2014. u 07:02.
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na