Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.06.2011., 11:33   #61
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,641
Citiraj:
Autor metalacos Pregled postova
Ovdje sam preko ovih slika i tutoriala naucio krimpat, kupio kvalitetna kljesta za 150kn, preko ebaya narucio cable tester koji testira sve zivo rj11, rj 45 i usb i sad sam siguran kad nesto zakrimpam, poanta posta je da si narucite ili kupite negdje taj cable tester nije skup al bar ste mirni.
Jeftini testeri ne mogu kvalitetno testirati kabel, mogu samo istestirati pining.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2011., 00:22   #62
begi
Premium
Moj komp
 
begi's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: BiH Bihać
Postovi: 612
Jako dobro objašnjeno sve. Ja bih volio ako se još može pojasniti nekoliko stvari.
Naišao sam u praksi na licnaste kablove. Gdje se oni koriste, te kako raspoznati konektore za njih. Te još ako bi moglo objašnjenje oznaka na kablovima npr. Draka Categori 5e itd.
begi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.09.2011., 17:09   #63
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Licnasti kabeli su namijenjeni za izradu patch kabela tj. kraćih kabela a ujedno su mekši i savitljiviji od onih sa punom žicom namjenjenih za fiksno tj. infrastrukturalno kabliranje.
Ako pitaš za oznake tipa Cat 5e onda znači da je kabel rađen / zadovoljava taj standard, otvori Wikipediu i sve će ti biti jasno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 23:03   #64
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp
 
Nacki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Sesvete, Zagreb
Postovi: 217
Draka ti ja "marka" lan kablova. Ja Draku mrzim zato kaj je jako nesavitljiva, Lancom ne vodi gigabit na udaljenost od 250m ukoliko mu sve ne pase, tj ako nije zasticen od interfernecija, alcatel je isto ko i lancom, a nexans su onak ful ok i rade u svim uvjetima.
S navedenim kablovima sam radio pa ih zato komentiram.
Cat 5e mi se vise sviđa nego cat 6 samo zato kaj 5e nema onu gumu/plastiku u sredini, to mi samo smeta kod krimpanja.
Nacki je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2012., 00:00   #65
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Do sada bi uvijek žicao / posuđivao krimp klješta jer mi nisu trebala "svaki dan", to funkcionira za povrenenu upotrebu.
Ispalo je da mi trebaju a nemogu skoro do njih pa sam se odlučio kupit.
Uzeo sam u Chipoteci, njihov br. artikla 2634007021, za 130 Kn, sl. na webu ne odgovara (valjda kako nabave), ova izgledaju ovako:
http://outillage.e44.com/petit-outil...5-W-77267.html
http://www.cableone.de/product_info....6edf92be439284
Posao su odradile sasvim ok, ovom prilikom provukao i napravio par kabela.
Eto info kome treba.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 14:57   #66
kLaZnAdAr
Premium
 
kLaZnAdAr's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
Lp,
u sobi imam ovakvu utičnicu na koju je spojen telefon (gore) i ethernet (dolje).
Zanima me jel' ikako moguće iz te utičnice proslijediti ethernet u drugu RJ45 utičnicu i dobiti još jedno priključno mjesto?
Splitter mi ne igra (kao niti Multiswitch ili Powerline) jer kabel već imam provučen kroz zid.
Dakle; ideja bi bila da se spoji na način-poput prolazne TV utičnice-kako bi maximalno smanjio broj žica po prostoriji i obim radova.
Probao sam seljački pokrimpati žice tako-da sam novu UTP utičnicu dodatno spojio dolje na CAT6e (B standard-gdje je već spojena mreža) postojeće utičnice, ali nakon toga u staroj utičnici nisam imao ethernet (niti u novoj), pa bi volio da mi netko objasni zašto i može li se uopće takvo serijsko spajanje izvesti.

Unaprijed hvala na odgovoru i na strpljenju...
__________________

Zadnje izmijenjeno od: kLaZnAdAr. 21.05.2012. u 15:15.
kLaZnAdAr je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 15:11   #67
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,618
Teoretski bi mogao na ovaj način:
1. na jednoj utičnici spojiš dolazni kabel
2. na drugoj odlazni kabel (pinovi moraju biti jednaki!)
3. prebrikaj kontakte (svaki posebno) između obje utičnice

Time bi dobio paralelni spoj između oba kabela.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 15:22   #68
kLaZnAdAr
Premium
 
kLaZnAdAr's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
Znači, kada bi npr. odspojio telefon i umjesto njega spojio odlazni kabel, onda bi radila postojeća utičnica, ali i nova!?
Pretpostavka je da postojeći dolazni mrežni kabel ne diram, ne!?

Hvala na brzom odgovoru
__________________
kLaZnAdAr je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 16:01   #69
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,618
Moraš prebrikati pinove u utičnici za mrežni kabel. Ne diraš dolazni kabel kao ni tf utičnicu.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2012., 18:44   #70
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
@kLaZnAdAr
A da pojasniš i skiciraš šta želiš postići.
Jeli to premještanje postojećeg mrežnog priključka unutar istog prostora / sobe ili u neku drugu sobu ?

Ako pak želiš do tog mjesta dovesti "dvije mreže" (npr. Internet i MaxTV) kroz samo jedan kabel već doveden do tog mjesta onda napravi:
- izvuci žice za tel. iz "gornjeg" reda kako bi oslobodio utičnicu za mrežu
- srednje žice za tel. izvuci vani i "na divlje" spoji tel.
- ova koja je do sada funkcionirala za mrežu, ostavi žice / pinove 1,2,3,6 ostale žice privremeno izvuci, ako je spajano po 586B standardu u zraku su ti plava smeđa parica
- istu stavar napravi na drugom kraju kabela
- sada u "oslobođenu" utičnicu ubaci slobodne žice ovako
1 - smeđe/bijela
2 - smeđa
3 - plavo/bijela
6 - plava
- sada istu stvar napravi na drugom kraju kabela
Ako na drugom kraju nije ovakva kutija nego konektor onda ga ocvikaj, razdvoji u dvije grupe i krinpaj dva konektora.
Ovom procedurom si "podjelio" postojeći kabel u dva, dobivaš "dva" kabela / mreže a gubiš brzinu jer ovako radi kao 100Mb umjesto 1Gb ako je uređaji podržavaju.
O ovom "triku" smo govorili više puta, potraži malo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.05.2012., 13:38   #71
kLaZnAdAr
Premium
 
kLaZnAdAr's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
Poz,
na žalost ne mogu uploadat sliku postojeće utičnice (pa tako niti skicu što želim); zato sam opisao.
Evo onda ovak:
http://imageshack.us/photo/my-images/440/lanme.jpg/
ovako je spojeno sada (gore je spojena telefonska linija, dole je ethernet "B" standard).
Sada bi iz te utičnice povukao samo mrežu u još jednu ovakvu utičnicu
http://imageshack.us/photo/my-images/29/cat6eb.png/.
Imam provučena 2 CAT6e kabla između utičnica i jedino me muči kako ih spojiti, a da u imam mrežu i u staroj utičnici i u novoj (po mogućnosti 2x, ali nije uvjet)


@Nikky & coco
ako ima neka shemica na netu, samo bi te zamolio da linkaš, vizualno mi je lakše pohvatati kaj brikam ak uopće brikam, koji pin-kam ide i sl...

Zadnje izmijenjeno od: kLaZnAdAr. 22.05.2012. u 13:49.
kLaZnAdAr je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2012., 14:02   #72
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,618
Meni više ništa nije jasno. Slike koje si dao su utičnice za mrežni kabel jer su to RJ-45 utori na njima, a ne RJ-11 (telefon). Po meni, treba na obje utičnice spojiti pinove s istim brojem da bi 'produžio' kabel dalje do slijedeće utičnice. Dolazni kabel spojiš na gornjih 8 kontakata, odlazni na doljnjih 8, a onda međusobno povežeš 1-1, 2-2,...
A gdje će tu telefon biti, nemam blage jer ne znam kako uopće možeš ukopčati TF mikrokonektor (RJ-11) u LAN konektor (RJ-45).
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2012., 14:09   #73
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,668
naravno da može, mora samo dobro spojiti one dvije standardne žice za telefon, da ih dobije na sredini RJ45 konektora, pa da ih može "pogoditi" s užim RJ11 telefonskim štekerom
na takvoj utičnici nećeš dobiti mrežu i u staroj i u novoj utičnici, ne može ona glumiti switch, možeš samo "produžiti do slijedeće utičnice, no nisam siguran koliko ti je to pametno, osim u slučaju kojem nikky spominje gdje dobiješ 100 MB mrežu. Razvuci na svaki šteker posebni kabel, to ti je najsigurnije i najbolje.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 22.05.2012. u 14:15.
tor je online   Reply With Quote
Staro 22.05.2012., 14:44   #74
kLaZnAdAr
Premium
 
kLaZnAdAr's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
thNx!
Za telefon (RJ-11 si u pravu)-tako je lijeva postojeća utičnica za telefon, a desna za ethernet.
Na tu desnu utičnicu (doljnji konektori) sam krimpao žice iste boje preko već "popikanih" žica, kako bi utičnica bila prolazna, ali mi nije radila niti jedna utičnica (niti na staroj niti na novoj utičnici)...

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
...Po meni, treba na obje utičnice spojiti pinove s istim brojem da bi 'produžio' kabel dalje do slijedeće utičnice. Dolazni kabel spojiš na gornjih 8 kontakata, odlazni na doljnjih 8, a onda međusobno povežeš 1-1, 2-2,...
Da; to je otprilike to-kaj bi htio dobiti-da "produžim" ethernet kabel do slijedeće utičnice (s time kaj bi bilo super da i ova utičnica radi-barem jedan UTP)
Evo konačno i shema kaj želim postići:
http://imageshack.us/photo/my-images/155/shemas.jpg/

Telefon mi nije toliko bitan na ovoj utičnici (a mogu tel. liniju spojiti i u neku treću utičnicu koju mogu naknadno postaviti na zid).
Znači, kada bi odspojio tel. liniju i spojio gore dolazni, a dolje oba nova kabla-ovako-kako si opisao (boja na boju), radila bi mi jedna utičnica na staroj i obje na novoj utičnici?
To bi me čak zadovoljilo

Nego, jesam li dobro skužio da bi u ovoj staroj utičnici trebao još dodatno međusobno povezati žičicama iste pinove?
http://imageshack.us/photo/my-images/341/lan2.jpg/
Ovako nekako?
__________________

Zadnje izmijenjeno od: kLaZnAdAr. 23.05.2012. u 10:02.
kLaZnAdAr je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2014., 21:07   #75
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Od kutije na tavanu ide 10m telefonskog od splitera do routera. Buduči da mi je linija na granici pucanja to bih zamijenio UPT cat5 kablom. Spliter ima rj11 konektor kao i ruter. Da li je problem zakrimpati rj11 konektore na dvije žice (plava, plavobijela) UTP kabla? Zamijenio bih i dio koji ide od spojnica na kutiji do splitera. To je 1 m telefonskog kabla. Budući da se licnasta žica ne da lijepo zategnuti ispod onih vijaka, a lemilicu nemam ja bih taj dio zamijenio punim UTP kablom. Buduči da na stranu splitera ide isto RJ11 hoće li se takav puni UTP kabel dati zakrimpati sa Rj11?
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2014., 12:54   #76
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,541
Normalno da ce se dat, samo ces mozda morat izvuc zice bez izolacije pa ih krimpat u konektor jer sumljam da će ti cijeli kabl stat u konektor.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2014., 13:31   #77
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Može kako je rekao kolega Forace, preciznije rečeno treba samo makniti vanjsku izolaciju / širm koji cm više da "ne smeta",
kasnije pri baratanju (uštekavanje / ištekavanje) samo malo pripaziti da ne iščupaš žice iz konektora mada pri krimpanju dobro uhvate.
Poželjno je da šta veći dio ožičenja koji ti je dostupan zamjeniš UTP kabelom:
- mjesto gdje ulazi tel. kabel u kuću <> kutija na tavanu (osim ako se ne radi o istom mjestu)
- kutija na tavanu <> razdjelnik
- razdjelnik <> router
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2014., 13:41   #78
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Hvala. Pokušat ču sve zamijeniti i nadam se da ću dobiti 1-2 decibela kako bih pobjegao iz zone kada mi padne ispod 6. To prije nije bio problem, ali čitam po forumima da se nakon ove zime mnogima veza gadno pogoršala.
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2014., 13:50   #79
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,641
Citiraj:
Autor cruiser Pregled postova
Hvala. Pokušat ču sve zamijeniti i nadam se da ću dobiti 1-2 decibela kako bih pobjegao iz zone kada mi padne ispod 6. To prije nije bio problem, ali čitam po forumima da se nakon ove zime mnogima veza gadno pogoršala.
To ti rijetko ima ikakve veze s kućnim ožičenjem. Skeptičan sam da ćeš puno dobiti zamjenom kabela, prvo provjeri trenutne fizičke spojeve.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2014., 14:17   #80
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Ma ne znam više. prije sam imao 4 Mb i signal/šum mi je bio oko 21, kada sam prešao na 10Mb odjednom imam 5-7. To je pad od skoro 15. Nisam to redovito kontrolirao, ali sam primijetio da je stanje postajalo sve gore i na kraju je pucalo po 50 puta dnevno i onda sam otkrio ovaj podatak. promijenio sam bezuspješno 3 rutera a serviseri kaža je takva parica. Vratili su mi brzinu na 4 jedno vrijeme i taj signal/šum mi je bio oko 13 što je daleko lošije nego prije. I sad se nadam da veza neče pucati ako to dignem na 6-8. U kutiji je samo licnasti telefonski kablić kojeg sam probao bolje nagurati u konektor, ali se raziđe pa ne one pločice ne uhvate sve žice. Od splitera do rutera ide telefonski kabel crni i to oko 10m i na njemu nema one capice do splitera pa ne sjeda najbolje.
Da možda uzmem CAT6? Prvo ću probati spojiti drito kutiju i ruter bez splitera i telefona sa punim UTP kablom. Ako nema razlike onda se neću ni zezati dalje. Jel imaju spliteri sa RJ 45? To bi mi bilo najlakše za napraviti.
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2014., 14:42   #81
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Za to ti ne treba Cat6 (bacanje para), dovoljno je Cat5(e),
šta kaže Old Iggy, važno je da su spojevi dobro napravljeni,
licnasti label prije spajanja se zavrne / usuče pa "ne leti na sve strane".
Stavi gdje treba RJ11, ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2014., 21:37   #82
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 330
Pozdrav, evo sređujem donji kat u kući, pa sam došao do faze "strukturalno kabliranje informatičke mreže" i trebam vaše savjete u vezi toga. Centralni dio te mreže će biti mali hodnik u kojemu će biti smješten router, kasnije možda i switch. Prvo sam mislio napraviti nešto ovako:
http://www.elteh.net/projekti/kucno-kabliranje.html , ali mislim da neću ići na tu opciju, što zbog veće cijene, što radi veće zafrkancije oko toga, posebice jer bih morao štemati betonski zid za smještaj kutije.
Mislio sam kao jeftiniju soluciju kupiti kutiju za sedam modularnih RJ45 priključaka i jednostavno od te kutije provući kablove do RJ45 utičnica u sobama. Mislio sam voditi u svaku sobu po dva priključka.

Sutra je u jednom trgovačkom centru popust na te djelove, pa bih išao uzeti sve potrebno. Ta modularna utičnica izgleda ovako:

Edit: slika "isparila"

Sviđa mi se što za spajanje kablova ne treba nikakav alat, već utičnica ima tzv. "češljeve" u koje nasjedne kabel kad ga pritisne plastični poklopac. Sad me zanima koliko je kvalitetan takav način spajanja, hoće li biti kakvih interferencija ako su sve utičnice poredane jedna do druge. Koliko vidim nemaju nikakav metalni oklop.
Radi se o priključcima cat5e, mislm da nemaju cat6, pa me zanima vaše mišljenje da li je to veliki minus. Da li da ostanem pri ovoj soluciji ili da uradim nešto drugo. Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.02.2017. u 19:08.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2014., 21:39   #83
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,602
ukratko - kupi i samo spajaj.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2014., 22:04   #84
Marin!!!
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 161
Imam problem s mrežnim kabelom kojem je jedna žica odjednom prestala radit. Zanima me ako bi neispravnu žicu izbacio i prespojio na ispravnu neiskorištenu žicu trebam očekivat kakve smetnje,veći ping i slično? Kabel ide uz hrpu strujnih i drugih kabela.
Instalacija ide ovako pa me neko može ispravit ako sam u krivu.
Iz routera sam povukao dva kabela od nekih 20 m, jedan za koji sam smatrao da mi treba najmanji ping, najstabilnija veza itd. sam uključio direktno u računalo, a drugi u switch koji zatim dijeli vezu na tv,media player itd. Išao sam na teoriju da što manje posrednika (switch) da će veza biti stabilnija i brža što se tiče pinga!? Sad kako mi je jedan kabel otišao sve ide preko tog jednog i switcha ali neznam ako sam što izgubio jer nisam mjerio prije i poslije.
Marin!!! je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2014., 08:55   #85
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,641
Citiraj:
Autor Marin!!! Pregled postova
Išao sam na teoriju da što manje posrednika (switch) da će veza biti stabilnija i brža što se tiče pinga!?
Realno, switch je puno "brži" od ostatka komunikacija koje imaš i ne možeš to realno izmjeriti. ne brini oko toga.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2014., 10:50   #86
Marin!!!
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 161
Znači ostaje kako je.
Hvala!
Marin!!! je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2015., 21:43   #87
picajzlaaa
Premium
 
picajzlaaa's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: eu
Postovi: 459
Pozdrav drugovi, imam pitanjce.

Kako da saznam da li ova kliješta krimpaju i ftp kabel?

http://www.mfj.cz/en/crimping-tool-t...S07402270.html

Trebao bi danas odgovor, ako netko može pomoći, super sam zahvalan
picajzlaaa je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2015., 21:53   #88
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,200
Citiraj:
Autor picajzlaaa Pregled postova
Pozdrav drugovi, imam pitanjce.

Kako da saznam da li ova kliješta krimpaju i ftp kabel?

http://www.mfj.cz/en/crimping-tool-t...S07402270.html

Trebao bi danas odgovor, ako netko može pomoći, super sam zahvalan
A šta piše:

Citiraj:
Crimping tool with stripper for modular connectors 8P8C/RJ45, 6P6C/RJ12, 6P4C/RJ11, 4P4C/RJ10, 4P2C
__________________

AMD Phenom II X4 965 Black Edition/Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0/2x2GB Kingmax KLDE88F/Gainward Radeon HD 4670/Maxtor SATA-II 320GB/Bare ATA-100 120GB/D-Link DGE-528T/Chieftec GPS 400AA-101 A/Thermaltake's Sonic Tower+2x120 mm/Cooler Master Centurion/Logitech Wave keyboard/Logitech MX 1100 Cordless Laser Mouse/LG External Super Multi DVD Rewriter GE20NU11

AMD Athlon 64 3200+/ASRock 939Dual-SATA2/Supertalent 2GB PC3200/ATI Radeon HD 3200/Hitachi 80GB+320GB+1TB/Maxtor120GB/Samsung 2TB/D-Link DGE-528T/Potrošnja od 30 do 45 Wata bez uključenog monitora

AMD Phenom X3 8750/ASRock M3A785GMH/128M/3x1GB Apacher DDR2/Integrated ATI Radeon HD 4200/Samsung HGST Deskstar 2TB/Pionner DVR-1120/Realtek RTL 8168D/Trendsonic Opera Media Center/Samsung LE32B530 (PanelS-PVA)

Asus N750JK/ Intel i7 4700HQ 3.4 Ghz/ Intel Haswell H86 Express/ 2x4 Gb DDR3/ Intel HD 4600/ GeForce GTX850M/ SSD 24 Gb/ SSD 120 Gb/ HDD 1TB 7200rpm/ 17,3" LCD (FHD) Backlight Non-Glare 1920x1080/ Quad Bang & Olufsen speaker with External SonicMaster subwoofer/https://www.asus.com/Notebooks/N750JK/

HP nx7300/Intel Core Duo Processor T2250/1x2048 MB DDRII 667MHz/Intel Graphic 950/SSD 60Gb SATA III/DVD-RW/15.4" 1280 x 800

HP nx6325/AMD Sempron 3500+/1024 Mb DDR II (667 Mhz)/ATI Radeon Xpress 1150 (X300)/HDD 60Gb ATA/DVD-RW/15" 1024*768

HP 650/Intel Cor i3-2348M/2 Gb DDR3/Intel HD Graphic 3000/HDD 320Gb SATA/DVD-RW/15.4" 1366x768

Acer Iconia Tab A500/CPU DualCore 1 Ghz Cortex-A9/Chipset Nvidia Tegra 2 T20/GPU ULP GeForce/1 Gb DDR2/Storage 16 Gb+microSD 16Gb/10.1" 800x1200

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3110/DualCore 1Ghz/1 Gb RAM/Chipset TI OMAP 4430/GPU PowerVR SGX540/Storage 16 Gb+microSD 16Gb/7" 600x1024

5" IPS/MediaTek MT6752 Octa Core 1.70GHz/ GPU Mali T760MP/2 Gb/16 Gb/MicroSD 16 Gb/ Dual SIM/13 mpx/5mpx/Li-Polymer 4000mAh

GPON TP-Link TX-6610, upstream 1.244Gbit/s, downstream 2.488 Gbit/s / Speedport W724V / D-Link GigaExpress DGS-1008D Green Tech. 8 port switch / 2x AP Linksys WRT 54GL v.1.1, Firmware DD-WRT v24-sp2 /


Kuhanje piva kod kuće by Amdejac
KAD SE MRTAV PROBUDIŠ, neznaš da si umro i nije ti teško, TEŠKO JE DRUGIMA, ISTO JE AKO SI GLUP.
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2015., 23:09   #89
picajzlaaa
Premium
 
picajzlaaa's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: eu
Postovi: 459
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
A šta piše:
Totalni sam noob što se tiće krimpanja ali moram si sam napravit kablove. Tako da bi mi više pomoglo da mi odgovoriš odgovorom a ne pitanjem

Još nešto, imati ću FTP CAT5e kabel u zidu, s jedne strane jack (kabel izlazi iz zida) koji ću uštekat u modem a sa druge strane bih htio spojiti kabel u utičnicu koja mi je kod kompa, tako da u nju samo uštekam jack/jack kabel iz kompa.
Ima li nekih potencijalnih problema sa ovime i da li ću biti sposoban sam spojiti utičnicu s kablom? (Da li je komplicirano?)

Ispričavam se ako postavljam glupa pitanja ali nisam ovo nikada radio i svaki savjet bi mi pomogao!

Thx
picajzlaaa je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2015., 23:17   #90
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 929
ako nije kasno, stavi cat6 kabele.
The AC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na