Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.11.2008., 00:48   #1
svebee
/
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: /
Postovi: 2,053
Arrow Krimpanje kabela

Krimpanje kabela je postupak spajanja žice te određenog konektora. Pošto sam imao potrebu krimpati kabel za malu kućnu LAN mrežu odlučio sam usput i napraviti kratak "vodič" gdje, što i kako. Nadam se da će početnike dovoljno uputiti kako kvalitetno (za)krimpati kabel. Vrijeme za izradu je oko 10 minuta, kasnije kada se spraksirate i manje od 5 minuta.



Potreban materijal:

1x UTP CAT5 kabel

1x RJ-45 konektor (ili x2 ukoliko na obje strane treba krimpati) ~1kn/komad

1x pregibnica za RJ-45 ("kapica") ~0,33kn/komad

Potreban alat:

kliješta za krimpanje kabela (preporučam LUX Tools)

kliješta za skidanje izolacije

špicasta kliješta (opcionalno) / "špicange"

sjekača kliješta / "cvikcange"




Kliješta za krimpanje kabela, špicasta kliješta ("špicange"), kliješta za skidanje izolacije, sjekača kliješta ("cvikcange")

1. korak

Odrežite kabel pomoću kliješta (što je ravnije moguće)


2. korak

Navucite kapicu na kabel


3. korak

Pomoću kliješta za skidanje izolacije skinite izolaciju s kabela (potrebno skinuti ~1,5cm max.)



4. korak

Dobit ćete 8 žica koje trebate najprije razdvojiti te postaviti jednu do druge prema standardu (A/B - svejedno je, iako se danas češće koristi B)

Poredak žica:



Crossover (služi kako bi spojili samo dva računala međusobno):



te nakon toga pomoću kliješta za krimpanje kabela (ako imaju tu mogućnost) ili sjekačih kliješta ("cvikcange") odrežite žice pod pravim kutem (nastojte što preciznije, jer ukoliko će biti "ukoso" moguće da kontakti neće dobro prihvatiti):




NAPOMENA: Ovaj dio možete raditi i samo s prstima (namještati, poredati žice, držati ih skupa) međutim sa špicastim kliještima ("špicangama") je to uvelike lakše, jednostavnije i preciznije.


5. korak

Ubacite tako odrezane i poredane žice (kako treba) u konektor na način da pinovi konektora gledaju prema gore.



6. korak

Nakon što ste ubacili žice sve bi trebalo sjesti na svoje mjesto (dvije žice ne mogu ući u jedan "kanal")


7. korak

Ubacite tako gurnute žice te konektor u kliješta za krimpanje do kraja pri tome pazeći da se žice ne izvuku iz konektora.




Zatim snažno pritisnite do kraja.




Kliješta će pritisnuti pinove koji će probiti izolaciju te će se ostvariti kontakt. Također kao "zaštitu" od izvlačenja kabela će pritisnuti jednu malu "kvačicu" na početku konektora koji će pritisnuti kabel kako ne bi ispao ili se istrgnuo iz kontakata.




8. korak

Stavite nazad kapicu i Vaš kabel je spreman za spajanje.


Uživajte

Mod edit: Stare slike su "isparile" pa smo "posudili" sa - https://sewelldirect.com/learning-ce...j45-cat5-cable
Za rezervu još dva izvora:
https://www.cnet.com/how-to/how-to-m...thernet-cable/
http://www.lanshack.com/make-cat5E.aspx

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.02.2017. u 20:41.
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 01:46   #2
Ladybug
Premium
Moj komp
 
Ladybug's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: n/a
Postovi: 898
Kako dobro!! Di si bio prije godinu dana kad sam morala krimpovat kablove za net ovo bi mi super došlo! wtg
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.11.2008., 09:21   #3
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
mogao si staviti i pic za cross
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Mushkin Callisto 60GB / Samsung HD204UI /SamsungSH203b / Nec-4570A
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2009., 12:24   #4
Jerry Drake
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 348
Znam da je postariji topic, ali čisto kao ideja, ne bi bilo loše da se stave slike krimpanja (spajanja) LAN kabela na zidne LAN utičnice. Nisam siguran da bih sam znao to napraviti kako spada, pa ako ima neka dobra duša da ima koju sliku...
__________________
let my people go!
Jerry Drake je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2009., 14:56   #5
Matebaron
Premium
Moj komp
 
Matebaron's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 157
Je li uopće važno kojim redom slažeš žice ako ih složiš jednako na obje strane? Govorim o straight-through kablu.

Pitam jer sam primijetio da je meni električar složio boje kao za crossover, ali identično na obje strane, dakle T-568A - T-568A. Pretpostavljam da ne bi trebalo imat veze?
__________________

Matebaron je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2009., 15:14   #6
Juggernaut
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Varaždin, Bronx
Postovi: 1,097
Hmm čini mi se da i nije baš svejedno, jer se radi o spojenim "paricama" ( plava- svj. plava ) itd..., znalo se događat ako kvazi mrežaši idu spajat kablove do pucanja veza, smetnji, ogrominh latnecija, jer su spajali kak ima se prohjtelo ( prvo 4 punih, pa 4 praznih žica jer mu je to bilo lakše ).
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2009., 15:31   #7
Matebaron
Premium
Moj komp
 
Matebaron's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Pula
Postovi: 157
Fak!!
I čini mi se da mi je veza sad spora, zato sam i išao gledati kabel.
__________________

Matebaron je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2009., 16:45   #8
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,635
Citiraj:
Autor Matebaron Pregled postova
Je li uopće važno kojim redom slažeš žice ako ih složiš jednako na obje strane? Govorim o straight-through kablu.

Pitam jer sam primijetio da je meni električar složio boje kao za crossover, ali identično na obje strane, dakle T-568A - T-568A. Pretpostavljam da ne bi trebalo imat veze?
Ako je s obje strane 568A, to je OK.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2009., 00:57   #9
Mr. Nice
Premium
 
Mr. Nice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 350
Evo upravo sam iz dosade na dežurstvu skrimpao 30-ak m patch (5e) kabla i ne vidim nikakve razlike u brzini, pingu ili sl.

Dakle "za po doma" mislim da nema veze. U teoriji ima, i na veće udaljenosti da, ali na par metara ne vjerjem.
A zašto bi se trebali držati nekih standarda 568A ili B ?
Osim što bi vjerojatno došlo do pada signala kada bi TX i RX bili "raspareni", tj ne u parici (iako su kod crossa jedan od njih rasparen), kod 568 A/B su pin 4 i 5 uvijek slobodni , a to se u nekim situacijama korisri za prebacivanje LAN / tel.
Još jedan dobar razlog - predpostavimo da LAN kablove u poslovnoj zgradi postavi jedan "majstor" , iza njega drugi, i onda treći mora ići gledati raspored s kraja kabla ako krimpa novi konektor .)
__________________
Mr. Nice je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2009., 08:43   #10
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,649
Zato i postoje pravila i standardi, što zbog tehničkih razloga, što zbog toga tko je i šta radio.
Slijedeći igrokaz to najbolje opisuje.
U jednoj firmi koja se inaće bavila elektrikom i elektronikom (dakle znanje je tu) je morala / trebala svaki put kad bi vanjska / interna telefonija crkla ili trebala neku promjenu zvati "poštare" da poprave / naprave. U 99% slučajeva bi nešto crklo zbog prethodnog "kvalitetnog" rada. Što je uključivalo slučajni ili namjerni nered, loš rad (čitaj loši spojevi, . . .). Kako se to dešavalo "onda" i postojala je mogućnost da se ti isti "poštari" mobiliziraju to je jednom iskorišteno. Natjerali su ih (pod nadzorom) da sve slože "po redu i koncu", označe (ako već nije bilo), . . .
Rezultat? Posli toga nikad više nisu zvali te kvazi "poštare" jer potreba za njihovom intervencijom (vidi slućajno) opala za 99%. Ako bi se i pojavio "problem" rješili bi ga dok si rekao keks.
Na kraju isprika "poštarima" koji dobro i savjesno rade svoj posao, ovo se zapravo i ne odnosi na njih.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.08.2009., 19:05   #11
stef_zg
Registered User
Moj komp
 
stef_zg's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 18
stef_zg je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2009., 22:17   #12
atha
Modernator
Moj komp
 
atha's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 8,916
Mmmda.
__________________

___________
HTPC: Intel Core2Duo E8500 × ATI Sapphire HD4670 HDMI × 2x 1GB DDR2 × Samsung 160GB ×
Lenovo Key+Mouse
× Philips 49PFS5501 LED TV × Technics SA-EH780 5.1 × Windows 10
Laptop1: Lenovo x100e w/Windows 10
atha je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2009., 22:28   #13
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,784
Da li u ovu temu spada i krimpanje WIFI kabla? Moglo bi se i to ubacit ovdje pa da bude sve na jedno mmjestu. A moze i nekakvi linkvoi gdje se mogu kupiti ti alati.
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2009., 12:04   #14
sNNooPY
Premium
Moj komp
 
sNNooPY's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: ZG
Postovi: 1,853
a gdje to sve ima na jednom mjestu ? (klijesta, kablovi, konektori, itd.)
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2009., 12:15   #15
svebee
/
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: /
Postovi: 2,053
kliješta za krimpanje u Pevecu (duplo jeftinija nego drugdje, barem bila), konektori i kabel u Chipoteci, a ova ostala kliješta staro više od 10-ak godina
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2009., 12:19   #16
sNNooPY
Premium
Moj komp
 
sNNooPY's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: ZG
Postovi: 1,853
Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
kliješta za krimpanje u Pevecu (duplo jeftinija nego drugdje, barem bila), konektori i kabel u Chipoteci, a ova ostala kliješta staro više od 10-ak godina
pretpostavljam da sve ima u Chipoteci? Ukljucujuci i sva klijesta... (pevec mi je jaaakao daleko).
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2009., 12:46   #17
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Citiraj:
Autor sNNooPY Pregled postova
pretpostavljam da sve ima u Chipoteci? Ukljucujuci i sva klijesta... (pevec mi je jaaakao daleko).
Imas sve u Chipoteci ..
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2009., 13:22   #18
Thaitoytom
Registered User
Moj komp
 
Thaitoytom's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: karlovac
Postovi: 20
Pozz, evo da se i ja javim. čisto mali savjet (koji vrijedi i za mnoge druge stvari)
Ako krimpate češće i možete si priuštit, ne žalite novaca za kvalitetnija grimp klješta.
I onda obično imate jedan alat za sve, jer s njima i blakirate (skidate izolaciju) i poravnate krajeve (cuter) i kvalitetnije krimpate. (meni se znalo desit kod korištenja šrotex klješta da moram stisnut i po 3 dok se svi nožiću u konektoru ne bi zasjekli, naravno s praksom se to popravlja)
__________________
Onima koji kupuju uvijek je skupo!
Onima koji prodaju uvijek je jeftino!
Thaitoytom je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 14:06   #19
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,464
Pitanje vezano za kabel RJ11-RJ45.
Od Iskona sam dobio taj kabel dužine 1.5m i s jedne strane je RJ45, a s druge RJ11. Taj kabel ide od zida u router.
Međutim, prekratak mi je (kabel) i zanima me mogu li na postojeći telefonski samo zakrimpati RJ45 konektor?
Jedan i drugi imaju po 2 žice, znači najobičniji tel. kabel sa mrežnim konektorom.
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je online   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 14:25   #20
zwer
crnjo
Moj komp
 
zwer's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,806
Cisto informativno, to sve se da skrimpat i zdravoseljacki bez klijesta, iako definitivno ne preporucujem...

Prije nekih 6-7 godina kad je wireless tek bio u pocecima (dobri stari orinoco 802.11b standard ), slagao sam access point na krovu na stangi sa antenom, i do njega vodio UTP kabl koji je ujedno bio i POE za access point... i posto nisam imao klijesta, sve sam to prespojio kako treba, imao razdvojnik u kutiji gore na krovu i dole u stanu, a RJ45 konektor sam krimpao sa tankim odvijacem rucno... isti postupak, skine se izolacija, slozi pravilni raspored zica, gurnu se u konektor, i onda prvo jako stisne onaj plasticni komad koji to "locka" da se kabl ne iscupa, a iza toga 8 onih pinova sa tankim odvijacem jedan po jedan da probiju malu izolaciju. Radilo je sve super, ali kao sto kazem, ne preporucam, s krimpalicom je to sve puno lakse i bolje.
__________________
Sound powered by B&W/Marantz
zwer je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 18:03   #21
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,464
Point tvog posta je da se to može napraviti i bez kliješta, ali nije preporučljivo...
A ja sam pitao nešto potpuno deseto i još uvijek nisam dobio odgovor.
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je online   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 18:06   #22
zwer
crnjo
Moj komp
 
zwer's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,806
Odgovor na pitanje je "Moš"
__________________
Sound powered by B&W/Marantz
zwer je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 18:11   #23
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,840
Citiraj:
Autor Thaitoytom Pregled postova
Pozz, evo da se i ja javim. čisto mali savjet (koji vrijedi i za mnoge druge stvari)
Ako krimpate češće i možete si priuštit, ne žalite novaca za kvalitetnija grimp klješta.
I onda obično imate jedan alat za sve, jer s njima i blakirate (skidate izolaciju) i poravnate krajeve (cuter) i kvalitetnije krimpate. (meni se znalo desit kod korištenja šrotex klješta da moram stisnut i po 3 dok se svi nožiću u konektoru ne bi zasjekli, naravno s praksom se to popravlja)
To sad postoji i na skoro svim jeftinijim kliještima. Za 150 kn se mogu kupiti kliješta koja imaju mogućnost krimpanja 4/6/8-pin konektora, skidanje izolacije s tankih i debelih kabela, poravnavanje i ne znam što je još bilo...

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Pitanje vezano za kabel RJ11-RJ45.
Od Iskona sam dobio taj kabel dužine 1.5m i s jedne strane je RJ45, a s druge RJ11. Taj kabel ide od zida u router.
Međutim, prekratak mi je (kabel) i zanima me mogu li na postojeći telefonski samo zakrimpati RJ45 konektor?
Jedan i drugi imaju po 2 žice, znači najobičniji tel. kabel sa mrežnim konektorom.
Razmisli malo i doći ćeš do odgovora. RJ-11 ide u RJ-45, ali obrnuto ne.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 19:23   #24
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,464
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Razmisli malo i doći ćeš do odgovora. RJ-11 ide u RJ-45, ali obrnuto ne.
pretpostavljam da me navodiš na to da postojeći RJ11 kabel samo pikenm u RJ45 konektor na routeru.
Samo što mi je nekako draže kad je original konektor
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je online   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 19:46   #25
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,840
Onda nas drugi puta poštedi svojih pitanja kad već ne uvažavaš odgovore...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 20:43   #26
borny
Too much busy
Moj komp
 
borny's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,464
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Onda nas drugi puta poštedi svojih pitanja kad već ne uvažavaš odgovore...


Dobio sam odgovor koji sam tražio.
Zatim si ti uletio sa polovičnim rješenjem koje mi ne igra, a kao šlag nabaciš takav komentar...
Take it easy
__________________

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je online   Reply With Quote
Staro 02.05.2010., 20:58   #27
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,840
Ako je tebi lakše prekrimpavati kabel umjesto samo ga utaknuti, onda slobodno...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2010., 18:58   #28
WraGG
Premium
 
WraGG's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Stuttgart
Postovi: 1,264
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Cisto informativno, to sve se da skrimpat i zdravoseljacki bez klijesta, iako definitivno ne preporucujem...

Prije nekih 6-7 godina kad je wireless tek bio u pocecima (dobri stari orinoco 802.11b standard ), slagao sam access point na krovu na stangi sa antenom, i do njega vodio UTP kabl koji je ujedno bio i POE za access point... i posto nisam imao klijesta, sve sam to prespojio kako treba, imao razdvojnik u kutiji gore na krovu i dole u stanu, a RJ45 konektor sam krimpao sa tankim odvijacem rucno... isti postupak, skine se izolacija, slozi pravilni raspored zica, gurnu se u konektor, i onda prvo jako stisne onaj plasticni komad koji to "locka" da se kabl ne iscupa, a iza toga 8 onih pinova sa tankim odvijacem jedan po jedan da probiju malu izolaciju. Radilo je sve super, ali kao sto kazem, ne preporucam, s krimpalicom je to sve puno lakse i bolje.
Eh, to se meni isto desilo, samo ovaj put na jaaako udaljenom brdu na koji smo postavljali AP. Nisam ponio alat, a kako u autu imam uvijek pokoji RJ45, krimpao sam kljucem od auta
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2010., 09:40   #29
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 320
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Pitanje vezano za kabel RJ11-RJ45.
Od Iskona sam dobio taj kabel dužine 1.5m i s jedne strane je RJ45, a s druge RJ11. Taj kabel ide od zida u router.
Međutim, prekratak mi je (kabel) i zanima me mogu li na postojeći telefonski samo zakrimpati RJ45 konektor?
Jedan i drugi imaju po 2 žice, znači najobičniji tel. kabel sa mrežnim konektorom.
Možeš, samo pazi da raspored žica odgovara, RJ11 ima 4 žice, dakle 1,2,3,4, a RJ45 ima osam žica. Dvije srednje na RJ45 (4,5) moraju ići u dvije srednje na RJ11 (2,3) i to bi trebalo raditi.

A inače slobodno uzmi obični telefonski kabel (RJ11 s obje strane) i njegov RJ11 konektor uštekaj u RJ45 utičnicu na modemu, ako stoji čvrsto sve je u redu.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2010., 13:59   #30
baya
Premium
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: BelAir
Postovi: 25
Evo i mog priloga, možda nekome pomogne.

http://i53.tinypic.com/2vnri2o.jpg

http://i54.tinypic.com/34objmq.jpg

LP
baya je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na