Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.07.2008., 11:57   #61
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Evo kod mene dela na 800 4-4-4-12 1,875V
to mi je dosta... ne grije se a a brz je
kasnije ću vidit koliko mu treba za 1000 5-5-5-15





edit:
da tebi RAM trenutno radi na 1,9V
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2008., 02:05   #62
hylem
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 269
Da ne otvaram novu temu, zanima me (ako tko zna) kakva je Buffalo memorija iz ve-mil ponude.

Naime, trebam 1GB DDR 400MHz, pa mi je upao u oči ovaj Buffalo jer ima 10 godina garancije, ali neznam da li valja ...

Ili da jednostavno uzmem Kingmax i amen.

Uglavnom, hitno mi je, pa vas molim preporuku ... isključivo iz ve-milove ponude. Hvala.
hylem je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.07.2008., 10:08   #63
Rain Man
lone.gunmen
 
Rain Man's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: KCI
Postovi: 1,446
Sta mislis s njom radit? Ako te ne interesira clockanje, bar ne neko ekstremno, uzmi kingmaxa i amen!
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2008., 13:08   #64
hylem
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Čakovec
Postovi: 269
To je za komp stari 4 godine, da ga malo osviježim, jer mi je užasno spor s trenutnih 512MB rama ... samo da mi sistem malo bolje radi.

Ništa od clockaja, jer mi konfigurcija to ne dopušta. Ionako na jesen kupujem novu konfu.
hylem je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2008., 15:28   #65
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Onda uzmi najjeftiniji DDR koji nađeš
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 17:16   #66
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp
 
D-I-A-B-L-O's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Sisak
Postovi: 1,098
pitanje u vezi mushkina:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034283
jel valja ova memorija išta za klokanje, koliko sam čitao po netu ide do nekih 895 bez diranja ičega na 4-4-4-12, sa opuštenijim latencijama na 5-5-5-15 i preko 1000 a nije skupa.
samo ne kužim po čemu se vidi koji su čipovi gore, u pce bazi kaže da su hp serije micron čipovi,pa me zanima jeli to ta serija ili je možda neka druga, tj. kako da ja na samoj memoriji vidim koji je čip na njoj?

sad malo bolje pogledah i vidim u pce bazi da je navedeno slijedeće:
PC6400 HP2, 800Mhz@4.0-5-4-11@2.1~2.2V, Micron D9GMH (B6-3)
a kod ove koju ja planiram PC-6400 Frekvencija: 800 MHz Latencije: CL 4-4-4-12.
to onda očito nije ista memorija premda ima HP oznaku.
kako da saznam koji su čipovi na ovom mushkinu kojeg bih ja uzeo?
__________________
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 17:33   #67
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Uzmi Firestixe za 50-ak kuna više.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 17:52   #68
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp
 
D-I-A-B-L-O's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Sisak
Postovi: 1,098
gdje to??
može li link,thnx

u vemlju ih nema,tj ima ali ne u zg, a u ova ostala 2 shopa je online narudžba a to mi je zbog trenutnog bprebivališta prekomplicirano za izvesti, tako da sam opet na ničemu
__________________

Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 22.07.2008. u 18:18.
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 18:13   #69
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,234
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 11:59   #70
Skorn
Premium
Moj komp
 
Skorn's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 604
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Vrlo vjerojatno jesu no to možeš lagano provjeriti jer memorije nemaju HS
ma imaju

http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1901272
__________________
~ Reductio ad Absurdum ~

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.07.2008., 12:37   #71
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Prvi put vidim ovakve Kingmaxe
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 12:54   #72
Ph03n1x
Premium
Moj komp
 
Ph03n1x's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Varaždin/Zagreb
Postovi: 1,846
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Prvi put vidim ovakve Kingmaxe
Prema Kingmaxovoj stranici, svi DDR3 1600 MHz moduli su takvi (i oni od 1 GB i oni od 2 GB).

A i latencije su izuzetno niske.

Prema specifikacijama, zvijerska memorija. Kingmax cilja na vrh.
__________________

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 15:01   #73
žile
Banned
 
žile's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 3,074
Hm,nisam ni ja vidio ovakve kingmaxe.
Ali vidim da ciljaju na sam vrh i cijenom od 790kn po modulu.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 16:14   #74
DeadMan+
LateralusX
Moj komp
 
DeadMan+'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,788
ti kingmaxi super izgledaju
__________________
DeadMan+ je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2008., 23:51   #75
Skorn
Premium
Moj komp
 
Skorn's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 604
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Hm,nisam ni ja vidio ovakve kingmaxe.
Ali vidim da ciljaju na sam vrh i cijenom od 790kn po modulu.
750kn za gotovinu po modulu od 2gb na 1600mhz

u hrvatskoj trenutno nema jeftinijih 2gb modula na 1600mhz

sjeti se koliko je ddr2 dosao prije samo godinu i pol
__________________
~ Reductio ad Absurdum ~

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 16:36   #76
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ne znam kakvi su ti ali ja sam imao prilike koristiti običan 1333MHz i ide zvjerski
također se malo griju tak da im ta kerefeka od HS-a ne treba
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 16:38   #77
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Koliko ti je išao? Ovi moji (2GB moduli) idu na 1960MHz na CL7 sa 2.0v. Da mi je bar još malo soka
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 19:18   #78
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
bilo je nešto preko 1900
ne sjećam se točno a nisma doma da pogledam
u glavnom ide ko blesav za te pare
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 19:36   #79
Bravo
Premium
 
Bravo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VŽ county
Postovi: 1,429
ček` malo, vi govorite o 2x1gb ili 2gb modulu, tog kingmaxa?
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 19:37   #80
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Ja o 2GB modulu. D9JNM čipovi.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 19:45   #81
Bravo
Premium
 
Bravo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VŽ county
Postovi: 1,429
super, gledao sam tvoj review na ExtremeSystems.Fino idu
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 19:46   #82
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Nije neki review . Test bi bio opširniji da imam još jedan modul.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 19:56   #83
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
a ja govorim o 1GB modulu (Elpida čipovi)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 20:05   #84
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Fino poteže za Elpidu Koje latencije/napon?
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 20:21   #85
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
napon je bio 1,9V a za točne podatke vezane za latencije i taktove pri određenim latencijama trebati ćete sačekat dok se ne vratim u ZG
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 20:25   #86
Majo
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb,Dubrava
Postovi: 2,280
Moze pitanje u vezi sveopceg OC-a s ddr3 memom.Jeli je najmanji moguci divider 2?Jeli to onda znaci da ddr3 mema nebu bila ogranicavajuci faktor ni kod brutalnih fsb speedova 800+mhz(govorim o blizoj buducnosti)800x2=1.6ghz meme sto bu one s lakocom postizale,pitanje je dali ce procevi moc pratit ak ce postojat takve brutalne ploce(vec vidil plocu na 725fsb tak da nije ni ovo daleko) ili nije sve kak ja mislim da je????
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 20:29   #87
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
da min je 2 a max ovisi o ploči no obično je 4
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 21:03   #88
Shamanix
Moj komp
 
Shamanix's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 866
Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
pitanje je dali ce procevi moc pratit ak ce postojat takve brutalne ploce(vec vidil plocu na 725fsb tak da nije ni ovo daleko) ili nije sve kak ja mislim da je????
Integrirani memorijski kontroler ce rijesit stvar propusnost memorije kroz FSB, al to tek na novom intelovom socketu.

Nije mi uopce jasno zasto su stavljali DDR3 na sadasnje ploce kad svi znamo da omjer mora biti 1:1 da bi propusnost FSB-a bio jednak bandwithu memorije..
__________________
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 23:31   #89
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,789
imao bi par pitanja u vezi memorije..

Naime imam 2x1gb Crucial Ballistix, kupljena u 12 mjesecu, znaci nisu single side.. u planu mi je preci na 4 gb rama pa me zanim sta bi mi prerporucili?

Kupit jos 2x1 gb, ali ako se ne varam ove nove serije su dosta losije od ovih koje imam.

ili ovu prodati i kupiti nesto tipa 2x2 gb, npr muskin redline?

hvala
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 23:55   #90
Shamanix
Moj komp
 
Shamanix's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 866
Prodaj ove i kupi 2x2 kit

1. moglo bi biti problema ak koristis dvije razlicite vrste ( serije ) kitova
2. losije ce se klokati kad imas 4 sticka
3. sa 2x2 kitom ces jos imat prostora za nadogradnju na 8GB ak budes imao potrebe
__________________
Shamanix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na