Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.10.2007., 17:14   #91
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
to je tak kad kupuješ Striker Extreme ploču...
daj prodaj to...i uzmi normalnu ploču sa P35 čipom osim ako baš trebaš imat dve 8800GTX

PS nadam se da sad shvaćaš da si bezveze prodao odličan Corsair HX620 i kupio 1kW napajanje


@nino
je da ta bi možda radila ali na njoj nebi mogo SLI slagat jer ima Intelov čip
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 17:27   #92
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,638
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
to je tak kad kupuješ Striker Extreme ploču...
daj prodaj to...i uzmi normalnu ploču sa P35 čipom osim ako baš trebaš imat dve 8800GTX
ploču sa nvidijinim chipsetom sam jedino i uzeo zato da bi mogle dvi gtx-ice radit u SLI-ju, tako da ta opcija otpada, jer da sad idem mijenjat ploču još bih popušio para i na kraju ne bih imao SLI.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
PS nadam se da sad shvaćaš da si bezveze prodao odličan Corsair HX620 i kupio 1kW napajanje
Kako, kada bi se sustav rušio kada bih uključio i drugu gtx-icu? S jednom bi radilo...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.10.2007., 17:36   #93
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
gle nemoj me vuć za jezik s time kako ti je 620W malo i to pravih 620W
da si u zg dofuro bi svoj HX520W koji bi ziher to sve gurao

tebe kolje kenja od ploče i ram s kojim se baš i ne voli
zakaj to onda opet ne radi sad kad si stavio 1kW?
Kaj ti je i to malo?

u biti ima gro ekipe vani koji imaju taj corsair u kombinaciji sa dve 8800GTX pa im radi
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 17:46   #94
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,638
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
gle nemoj me vuć za jezik s time kako ti je 620W malo i to pravih 620W
nitko te ne vuče za jezik, samo sam ti iznio činjenicu, svidjela se ona tebi ili ne.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
tebe kolje kenja od ploče i ram s kojim se baš i ne voli
Najvjerovatnije. Zašto se onda uporno vraćaš na temu napajanja? Bode te u oči što sam ga prodao jer nije radilo sa dvije gtx-ice?

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
zakaj to onda opet ne radi sad kad si stavio 1kW?

Jesi OK? Pa sam si dao najvjerovatniji odgovor na ovo pitanje - ploča.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
u biti ima gro ekipe vani koji imaju taj corsair u kombinaciji sa dve 8800GTX pa im radi
Super za njih, meni nije radilo.
No, kad bih isključio drugu karticu onda bi se desilo čudo - sve bi radilo !
Zamisli...

Gle, shvaćam da su ti napajanja fetiš, pogotovo kvalitetna napajanja poput Corsaira, ali ono meni nije radilo i šta sada? I ne, nisam "nešto krivo spojio", dapače, tu je bio i čovjek koji se zaista razumije u kompjutere (piše za jedan informatički časopis) i sve je pregledao - sve je bilo dobro spojeno.
Zato me više ne davi s napajanjem, ono je odavno otišlo u zaborav šta se mene tiče
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2007., 18:32   #95
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
...nisu ti meni napajanja fetiš...i ne, ne bode me ništa u oči...zašto bi, pa nisam ja to sve platio
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2007., 11:07   #96
Babaloo
In the lab...
 
Babaloo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 903
DDR 500 memorija

Zanima me da li kad je memorija deklarirana kao ddr 500 Mhz, ona radi na toj frekveenciji čim je ubodemo na matičnu ili to samo znači da ona može postići tu frekveciju?
__________________
** AMD FX-8120 @ 4.0 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **8 GB Corsair Vengance 1866 Mhz ** Corsair SSD 120 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX518 ** Dell U2414 **CM Centurion 5
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2007., 11:19   #97
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,208
Ovisi o ploci, ako postoji djeljitelj onda moze. Na ovoj tvojoj ne.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 19:51   #98
Mario1978
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 41
problem sa memorijom

Imam A64 3000+ soc. 754, MB Epox 8KDA3+, 3x512 DDR400 (od toga 2x AData i 1X Viking-elixir).
Kod bootanja pise: A64 3000+@2000MHz, DDR400@166 MHz.
Postavka u Biosu za memoriju je na auto, a kada rucno odaberem 200MHz, winxp pro se bootaju ali nakon nekog običnog zadatka (word ili sl.) komp se smrzne. Dok je na 166 sve radi normalno.
Bios MB je flashan na zadnji koji je izasao.
Mislio sam da bi i memorija trebala raditi na 200MHz? Što napraviti da stabilno radi na 200MHz ili je 166 normalan rad?
Mario1978 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 20:02   #99
Slash555
Premium
Moj komp
 
Slash555's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Slatina
Postovi: 348
podigni voltažu memorije za 0,2v. znači na 2v. možda joj samo treba malo "soka" da proradi
__________________

Slash555 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 20:19   #100
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Citiraj:
Autor Slash555 Pregled postova
podigni voltažu memorije za 0,2v. znači na 2v. možda joj samo treba malo "soka" da proradi
Čovjek ima DDR(I) memoriju (def. 2.6v), a ne DDR2 (2.6v).
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.10.2007., 23:21   #101
ALiEN17
Premium
Moj komp
 
ALiEN17's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Histria
Postovi: 726
Pomoć oko OC memorije!

Pozdrav! Evo, maloprije sam uspio u biosima dignuti malo frekvenciju E6550 procesora na 2,45 GhZ, ATIToolom Asusovu 7600GT na 600/800. Znam da rezultati nisu nešto naročito strašni, ali ovo mi je prvi pokušaj OC, tako da sam još u onoj fazi "učenja". Procesor nije išao preko 2,45 GhZ vjerovatno zbog slabije ASRock matične ploče i NoName napajanja (pisalo da ne nađe disk!) a grafičku ću ako bude bilo potrebe i dalje dizati, zasad neka ostane tako. Ono što mene zanima je - kako podignuti frekvenciju memorije počevši otpočetka? Radi se o 2GB DDRII Kingmax 667 MhZ i na koliko bi mogao dignuti a da radi bez ikakvih problema? E, da, nemam nikakvo pasivno hlađenje na modulima. Hvala vam puno!
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 23:46   #102
elvis again
In the ghetto
Moj komp
 
elvis again's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Sveta Nedelja (Zagreb)
Postovi: 1,920
Probaj satvit na ddr2 667 u opcijama:
http://www.ocworkbench.com/2007/asro...33-D667/g4.htm
__________________
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 23:54   #103
ALiEN17
Premium
Moj komp
 
ALiEN17's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Histria
Postovi: 726
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Probaj satvit na ddr2 667 u opcijama:
http://www.ocworkbench.com/2007/asro...33-D667/g4.htm
Pa već mi i je na 667 MhZ. Jesi li možda mislio točnije na ovu sliku: http://www.ocworkbench.com/2007/asro...002%20copy.jpg ?
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2007., 23:58   #104
elvis again
In the ghetto
Moj komp
 
elvis again's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Sveta Nedelja (Zagreb)
Postovi: 1,920
Da. Mislil sam na tu sliku i da ti je blo na opcijama na auto. Ak ti vec je onda ok. Ako imas mogucnost mjenjanja omjera FSB/RAM probaj se tam poigrat malo a ako ne to ti je to. steta kaj nisi uzel proc sa multijem 9 ili vise jer te ta ploca koci. Na njoj je 350 FSB-a max.
__________________
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2007., 00:07   #105
ALiEN17
Premium
Moj komp
 
ALiEN17's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Histria
Postovi: 726
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Da. Mislil sam na tu sliku i da ti je blo na opcijama na auto. Ak ti vec je onda ok. Ako imas mogucnost mjenjanja omjera FSB/RAM probaj se tam poigrat malo a ako ne to ti je to. steta kaj nisi uzel proc sa multijem 9 ili vise jer te ta ploca koci. Na njoj je 350 FSB-a max.
Ma da, već mi je namješteno na 333 MhZ. Di bi trebao biti napisan omjer FSB/RAM? Ako nema toga, nikako neću moći svojoj memoriji dignuti frekvenciju? Istina, 350 MhZ je maximum, jednostavno ne ide više...

Vidim da u advanced optionu imam VCCM voltage i VDDQ voltage, šta bi značila svaka od tih i smijem ih staviti recimo na high?
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2007., 00:08   #106
elvis again
In the ghetto
Moj komp
 
elvis again's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Sveta Nedelja (Zagreb)
Postovi: 1,920
Nezam. probaj procitat manual od ploce ili potrazit po netu.
__________________
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2007., 11:41   #107
ALiEN17
Premium
Moj komp
 
ALiEN17's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Histria
Postovi: 726
Negdje između 5 i 6 ujutro sjetio sam se da moja matična ne podržava više od 667 MhZ, tako da to otpada
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2007., 11:56   #108
elvis again
In the ghetto
Moj komp
 
elvis again's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Sveta Nedelja (Zagreb)
Postovi: 1,920
Probaj na zamjeniti svoj proc za E4400 (teoretski 350 x 10 =3500Mhz) ili jos bolje E4500 (x 11) naravno uz doplatu s druge strane pa onda probaj ocat ali samo proc kaj se meme tice to je to.
__________________
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 06:10   #109
Mario1978
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 41
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Čovjek ima DDR(I) memoriju (def. 2.6v), a ne DDR2 (2.6v).
Što onda da radim?
Da li je normalno da mi memorija radi na 166 ili bi normalno bilo 200MHz?
Mario1978 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 12:44   #110
vlado12
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
pomoc oko oc memorije

pozdrav ljudi cuo sam da se rami mogu oc ali neznam kako imam 768 ddr 400 ako nemo moze pomoc nek se javi
vlado12 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 13:15   #111
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
da bi clocko memoriju moras i procesor. to ti ide ovako. npr proc ti radi na 200 fsb i sad ti dignes proc na 240fsb memorija ce ti radit na 240MHz posto imas ddr400. a posto se preporucuje da ti memorija radi na 200 onda smanji memoriju na 166mhz. i povecaj procesor za npr 400MHz i memorija ce ti radit na 200MHz. to ti se sve radi iz biosa. a sad da clockas memoriju posebno koliko znam to se nemoze. ajde daj malo vise inforamcija o kompu. koji procesori imas i koje rame (marke mislim). pa cemo ti lakse rec.


jos sam ti zaboravio rec. ako ti je amd procesor onda stavi ht link na 4x. jer se i on preporucuje da radi oko 1000.
a za intel neznam kako to ide.
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 16:28   #112
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp
 
Ovca's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 303
Citiraj:
Autor vlado12 Pregled postova
pozdrav ljudi cuo sam da se rami mogu oc ali neznam kako imam 768 ddr 400 ako nemo moze pomoc nek se javi
Bilo bi divno&krasno da se ispuni opcija Moj Kjomputel...a kad se taj divovski korak napravi,onda jos jedan-procitati osnovna pravila na forumu,pa onda jos 1,5biljardi topika starih 3 i manje godina do najsvjezijih a onda se javiti za pomoc.i da,generalno gledano s obzirom na opcije u biosu,ponekad cak ni ne moras overclocka proc da bi overclockao memu...
__________________



Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 16:47   #113
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
Citiraj:
Autor Ovca Pregled postova
Bilo bi divno&krasno da se ispuni opcija Moj Kjomputel...a kad se taj divovski korak napravi,onda jos jedan-procitati osnovna pravila na forumu,pa onda jos 1,5biljardi topika starih 3 i manje godina do najsvjezijih a onda se javiti za pomoc.i da,generalno gledano s obzirom na opcije u biosu,ponekad cak ni ne moras overclocka proc da bi overclockao memu...

piso sam kako je kod mene jer tip nista nije naveo.
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 14:34   #114
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Zanima me da li kad je memorija deklarirana kao ddr 500 Mhz, ona radi na toj frekveenciji čim je ubodemo na matičnu ili to samo znači da ona može postići tu frekveciju?
U većini matični ploča morat ćeš je OC-at na tu frekvenciju!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 14:41   #115
-POP-
Eddie
Moj komp
 
-POP-'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 5,380
Hynix D43, HynixD5, Micron, TCCD, UCCC. Ima ih u izobilju. Ja svoju vozim na 600Mhz 8-4-4-2.5 2.73V. Iće to još gore...
__________________


Intel E5450 E0 @455X9=4005MHz 1.36V
H2O Corsair H100 @low
Asus P5Q-E P45 @1.2V @Ket's 2101 bios
4X2Gb G.Skill 4GBPQ @890MHz 15-5-5-5 1.82V
Gigabyte HD5850 1Gb @960/5100MHz 1.088V @Scythe Musashi
Samsung 250GB 850 EVO & Seagate 250GB 410AS & Samsung 500GB T166S @2X Scythe Himuro
Corsair VX450W & Lian Li PC-P50 ArmorSuit
DVD-RW LG GH24NSB0
Logitech G15 rev.1 & MX518 @blue led
AOC Q3279VWF 31.5"
T-Com VDSL 30/5 Mbps flat connected



Rotel RC972 & 2X RB971 @bridged // Audio Epilog Peyote // Raiz Peyote stands
Audioperformance Supersonic USB DAC v.2 by Apparatus
Ixos Gamma Geometry 6003 // Transparent Audio The Link 200 // Kimber PBJ
Samsung UE55KS8002 // Logitech Z-5500
Asus Xonar U7 // Logitech Z-10 // Sennheiser HD205
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 16:16   #116
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp
 
MeanBoss's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Sinj
Postovi: 842
Balistix...

evo ljudi jednostavno pitanje....kako Balistix pc-6400 nafrljit na 1000mhz bez dizanja SPD-a!?

4-4-4-12@2.2?? to nije...koliko sam vidio...

meni sad radi na 4-4-4-12@2.2 spd 2.50...i cpzu kaže 1000mhz!

ali me zanima može li i bez spd-a radit na 1000?onda ?
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 04:33   #117
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Čini se da si ti pomiješao SPD postavke i djelitelj memorije.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 12:50   #118
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp
 
MeanBoss's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Sinj
Postovi: 842
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Čini se da si ti pomiješao SPD postavke i djelitelj memorije.
kako .. .. .. moguće da jesam....moguće!

Zadnje izmijenjeno od: MeanBoss. 16.10.2007. u 13:13.
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 12:52   #119
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Pa postavi na Manual. Ako nije na manual, može samo biti ''by SPD''. A iznad toga imaš za podešavati djelitelje (2.00, 2.40...)
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 13:14   #120
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp
 
MeanBoss's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Sinj
Postovi: 842
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Pa postavi na Manual. Ako nije na manual, može samo biti ''by SPD''. A iznad toga imaš za podešavati djelitelje (2.00, 2.40...)

u pravu si....ja sam falio...djelitelj je na 2.50...
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na