Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.08.2007., 01:10   #31
64VT
Guest
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: ZG županija
Postovi: 509
ajde ti to lagano testiraj sa omjerom 1:1 i 1:2. tako da je fsb isti prije i poslje, i nabaci rezultate, hvala unaprjed
64VT je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 18:55   #32
Denisde
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Vz
Postovi: 6
DRAM ratio se ne mijenja

Ovak, imam P4 2.4C, Gigabyte 8ipe1000-G, 2x256 i 2x512 rama (u DC-u)...
Prije dok sam imal Celerona D(533), DRAM sam postavil 1.66(default je 2), fsb dignul na 200 tak da je cpu bil na 2.9 i memorija na 400 MHz.
E sad, sa ovim procom, u biosu povisim fsb sa 200 na 225, postavim ratio isto na 1.66, tam lijepo pise da mem radi na kakvih 375MHz(tu negde). Udjem u windowse i u everestu i cpu-z pise da je taj ratio 1:1 (2)i da mema radi na 450 MHz. Imate kakvo rjesenje, posto je to najvise kaj mema moze izdrzati(nisu neke firme), a CPU moze puuuno vise od toga...
A memoriju koja moze bez problema moze zdrzati oko 480MHz, je "malo" skuplja, ak i te zdrze tolko...
tnx

Zadnje izmijenjeno od: Denisde. 10.09.2007. u 12:45.
Denisde je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 12.09.2007., 23:23   #33
Denisde
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Vz
Postovi: 6
Svi znalci, a niko nezna dati odgovor na to...
Denisde je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2007., 23:32   #34
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,436
Pa čekaj.

Veliš kad si imao prvi proc, celerona, da si stavio djelitelj 1.66 i kad ti je FSB bio na 200, memorija na 400Mhz.
I sada imaš novi proc, staviš opet 1.66, FSB 225 i memorija ti je na 450. Ne kužim, očito je da je taj 1.66 1:2 (FSB:MEM)?

Mislim, stavio si taj djelitelj koji (ne kužim se previše u intelove djelitelje, barem označavanje) je očito 1:2 i sad se čudiš. Ili sam ja krivo shvatio ?
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 20:40   #35
crusher
Premium
Moj komp
 
crusher's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 149
Pitanja u vezi OC-a memorije

Evo pošto dosta ljudi ima ovu memoriju zanima me do kolko volti je mogu tjerat za 24/7 upotrebu i koji bi bili najmanje letencije pri 800mhz thx.
trenutačno mi je na 2.2v i 4-4-4-12
crusher je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 20:44   #36
veliko_pile
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 583
ja imam itu memu samo sa 667MHz, mislim da bi mogla na 2,3V i mozda vise, a lat. probaj na 3-3-3-9
veliko_pile je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 20:49   #37
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Nema ju potrebe forsirati.

Na 2.3v bi mogla ići na 800 @ CL3. Ali najbolje da ju držiš na 800MHz @ CL4, 2.0v. Kako i velika većina ekipe na forumu drži sve memorije.

Inače ta memorija može debelo više potegnuti, ali nema ju potrebe forsirati za 24/7 rad.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 21:00   #38
Scorpius
Premium
Moj komp
 
Scorpius's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 390
Citiraj:
Autor crusher Pregled postova
Evo pošto dosta ljudi ima ovu memoriju zanima me do kolko volti je mogu tjerat za 24/7 upotrebu i koji bi bili najmanje letencije pri 800mhz thx.
trenutačno mi je na 2.2v i 4-4-4-12
Mislim da bi ona trebala i pri dosta nižem naponu raditi pri tim frekvencijama

Moj Kingmax bez problema radi na 800 MHz sa 4-4-4-8 na 1.9. A sa latenciajma 3-3-3-6 na 800 radi na 2.175.
Scorpius je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 21:06   #39
Nasty_
Premium
Moj komp
 
Nasty_'s Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
eh ja svoju drzim na 2,3V 24/7 Ispod te voltaze mi nije stabilna na 1000 @ 4 4 4 12
kaj znaci previse ? ma mislim da joj tih 2,3V nije previse...
__________________

Nasty_ je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 21:13   #40
Scorpius
Premium
Moj komp
 
Scorpius's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 390
A čuj, def je 1.8...

Probaj možda sniziti frekvenciju, al zategnuti latencije... Možda čak bude brže radilo,a trebat će manju V.

Isteristaraš u everestt šta je bolje...
Scorpius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.09.2007., 21:30   #41
antrax
Premium
Moj komp
 
antrax's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Vz - Zg
Postovi: 2,929
a cuj, crucial tvrdi da im je radni napon 2.2V tak da bez brige, a moji 667 su na 800 na 2.2 V cjelo vrijeme na 3-3-3-8. Mislim da bi islo i s manjim naponom, al kad je ovo deklarirani radni nek im bude
__________________

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise




Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 09:34   #42
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp
 
Igorr's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zd -- Zg
Postovi: 1,306
Pitanja u vezi OC-a memorije

Zanima me ukratko: koliko je opasno DDR2 1024Mb PC6400 SuperTalent, T800UB1GC5, drzati na 2.35V?
Mislim znam da je kockanje drzati ju tako, ali zanima me realni rizik?
Jer doticnoj je toliko potrebno da radi rock stable na 956MHz cas 4-4-4-12.
__________________
7.1 setup: zvucnici - wharfedale 9.5, 9 CM, 9 DFS, Focal Little bird, XTZ 12.17 // receiver - Marantz SR6008
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 23:26   #43
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Za 24/7 rad nema potrebe forsirati memoriju. 2.35v i nije neka velika voltaža, ali najbolje da ju držiš na nekih 2.0-2.1v i nemaš brige...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 23:45   #44
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp
 
Igorr's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zd -- Zg
Postovi: 1,306
Znam ali zao mi ju drzati na 800MHz cas 5 5 5 15, kad mogu na 956MHz cas 4 4 4 12
Postoji li mogucnost da saznam tocne cipove na njoj a da ne skidam hs?
__________________
7.1 setup: zvucnici - wharfedale 9.5, 9 CM, 9 DFS, Focal Little bird, XTZ 12.17 // receiver - Marantz SR6008
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 12:47   #45
Johnnie
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PAKOŠTANE
Postovi: 22
P5W DH deluxe i Crucial Ballistix 1066mhz

ASUS P5W DH deluxe


Crucial Ballistix 4gb 4 x 1066
2 kita po 2 x 1gb pc 8500 1066mhz 5-5-5-15 2.2V

Ako neko ima iskustva sa ovom matičnom ploćom i kompatibilnosti sa navedenom memorijom. Da li postoji mogučnost da memorija radi na 1066 mhz 4 x 1gb 1066 mhz 5-5-5-15 2.2 v
(kako je deklarirana)
sa ovom ploćom.

na memory testu mi odmah izbacuje greške još u prvom testu, ako je limitirano na 800 mhz na ploći, dali se onda barem mogu spustiti latencije.
Zanima me jel neko baš ima iskustva sa ovom ploćom. By the way
Pokazuje mi samo 3200mb memorije i u memtestu, dali to znaći da ne radi u dual channel modu ?
Unaprijed zahvaljujem

procesor je intel core duo 6600
Johnnie je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 14:57   #46
Gradjanin
Premium
Moj komp
 
Gradjanin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Livingrad
Postovi: 538
hmmm uvijek prvo proguglas, pa malo citas po svijetu pa onda pitas.

pretpostavljam da imamo isti ram, no ja imam asus p532n-e plocu. i mema sasvim brzo i stabilno radi na toj frekvi.

a kao drugo, milion postova ima o tome da win XP NE PODRZAVA VISE OD 3GB rama. stoga, s memom ti je sve u redu, osim kaj winglupsi jednostavno ne podrzavaju toliko rama.

eto
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 15:07   #47
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Kako su ti točno postavke za memu?

Inače uvijek postoji mogućnost da ti neki keks meme ima grešku i zato izbacuje grešku, probaj izvrtit mem test sa svakim modulom posebno.

A što se tiče tog rama za 800Mz slobodno stavi 1.9V i latencije 4 4 4 12 (10) ako želiš više, recimo 1000 onda 2.0V 5 5 5 15 ma da to slobodno može ič i niže ali da ćeš skužit u radu, nećeš.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 18:56   #48
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,364
Da tu pitam odma...

Dal je bolje 900 5-5-5-15 ili 800 4-4-4-12?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 20:14   #49
Gradjanin
Premium
Moj komp
 
Gradjanin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Livingrad
Postovi: 538
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova

A što se tiče tog rama za 800Mz slobodno stavi 1.9V i latencije 4 4 4 12 (10) ako želiš više, recimo 1000 onda 2.0V 5 5 5 15 ma da to slobodno može ič i niže ali da ćeš skužit u radu, nećeš.

jedna stvar. a to je da je onak, dobro otici na stranice proizvodaca, pa si pogledati iz prve ruke kakvu stvar imas.

tada bi kao prvo i osnovno, vidio da ti te memorije rade na 2.2V!!!

tek kada to napravis, memorije ce prodisati punim plucima. jedino moras provjeriti dali ti ploca podrzava toliki napon mema. a to isto pise u manualu ploce. a tek na guglu

stoga, pamet u glavu i pocni citati manuale. dobro dodu

i samo za tvoje oci http://www.crucial.com/store/partspe...KIT12864AA1065 ako je to tvoj kit
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 20:21   #50
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Joj koliko gluposti.

Prvo znam valjda kakvu stvar imam, inače ju ne bi kupovao.
Te memorije NE rade na 2.2V nego im je preporučena voltaža od strane Cruciala 2.2V a ti možeš stavit na 1.8V ako želiš ili na 2.4V totalno ne bitno.
Memorije će disati punim plučima? Ovo ne kužim.. Mema ili radi ili ne radi, ako baca greške možda joj fali napona, pa dodaš napona malo.
Zašto bi ja držao memu na 2.2V ako ona meni radi na 1.9V?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 22:36   #51
Gradjanin
Premium
Moj komp
 
Gradjanin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Livingrad
Postovi: 538
od kuda ti u cijeloj prici? o sveznadaru? ko prica tebi?

lijepo je dzoni d boy rekao da ima greske u testu, i da mu meme ne rade...neznam od kud odjednom ti, ali ups pa pokusah njemu pomoci.

i siguran sam da ti ne radi TA mema na 1.9V. barem ne kako treba.
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 22:49   #52
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Otkud ja? Jel možda vidiš svoj post iznad mog di me citiraš?

To što si ti pročitao na stranicama od proizvođača da je preporučena voltaža za tu memu 2.2V ne znači da ona neće radit na nižoj voltaži.
Jer po tome na pola matičnih ta mema kako ti kažeš NE bi dobro radila, što je glupost.

Ne znam dal si čuo za overklokiranje, e vidiš isto tako postoji suprotan proces, i također spuštanje voltaže da se komponente ne griju toliko.

A ako si ti tako siguran da ta mema ne radi dobro nikako drugčije nego na 2.2V onda mi objasni malo zašto meni sve stabilno radi na 1.9V? I proc isto, voltaža 1.12V i na 2.5GHz? A Intel preporuča 1.35V i 2.13GHz? Po kojoj tvojoj logici meni sve to lijepo radi?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 23:19   #53
Johnnie
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PAKOŠTANE
Postovi: 22
Ljudi vi se sad tu svađate oko nećeg (a to mi nije želja), mene je samo zanimalo da li neko ima tu istu ploću jer sam čuo da je slab overclocker i u manualu piše 533/800 za memoriju a za proc 1066 defaultno. Sad mislim da memorija nema greške jer je na 800mhz oko 30 sati radila na 5-5-5-15 20 passova bez greške(memtest). dok čim prebacim na 1067 memoriju odmah bloka komp....
Johnnie je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2007., 23:23   #54
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Očito joj treba više voltaže, jel imaš neš između 800 i 1067?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 07:54   #55
Johnnie
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PAKOŠTANE
Postovi: 22
sad sam spustio na 4-4-4-12 na 800mhz i 13 pass (18h) bez greške,
budem probo kad dođe do 20-tog.
Ploća mi max daje 2.4 volta.
Jel frka, oću skurit memoriju tako ako probam ?
ako hoću nešto između onda mislim da moram mijenjati fsb, sad neznam jel to onda asihron rad ili kako to več se zove. Ja bi htio samo izvuči maximum iz memorije kako je deklarirana i procesor ne dirati dakle deklariranih 2,4.
Pošto se ne kužim da li je to onda 1:1 ? ili ? i šta je bolje ?
Johnnie je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 08:18   #56
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Bolje je da su latencije niže nego radi na pun MHz.

2.4V je ppreviše za obično korištenje bez ikakvog hlađenja. Max što joj daj ako baš želiš je 2.2V iznad tog nema potrebe.
Koji omjer u biosu ti je mrvicu veći od ovog 800?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 09:04   #57
Gradjanin
Premium
Moj komp
 
Gradjanin's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Livingrad
Postovi: 538
naj se ljutiti buljo, ali samo rekoh stvari koje su DRUGI zakljucili prije mene(razni oc forumi). i ne, ne svadamo se, samo smo ko dva pijetla, a znas da su oni glasni hehe

onak, zainteresirao si me s tim: PREPORUCUJE. i nigdje nisam nasao da ta mema radi na manjoj voltazi u nijednim specifikacijama. cak i sam proizvodac kaze da mu je RADNI napon toliki, a ne preporuceni, jer je mema dovoljno brza i dobra da se nosi s njime. no mozda si u pravu...ali meni nije htjela raditi na manjim voltazama...tj komp je stekao, sve dok mu nisam overajdo voltazu u biosu, pa je stavio na 2.2. i od tada sve 5.

jedino mi nije jasno od kuda si je komp poslozio 5-7-7-24 latencije, no, sve pali radi. mozda bi se dale isfurati tvornicke 5-5-5-15, no to radi samo u sli modu, ali tada nemogu u biosu podesavati frekvu proca.

vjerojatno bi ga trebao uzeti u ruke neki znalac tu s foruma pa da ga pogurne malo...mada mi je i ovako fora gledati zabijenih 100fpsa u bf2142 na max postavkama grafike...a sve default...a tek da znam ocat kak spada
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 09:40   #58
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Citiraj:
Autor Gradjanin Pregled postova
a sve default...a tek da znam ocat kak spada
Ne ljutim se ja niš

A sa ovim si sve rekao.. Da znaš ocat sigurno ne bi držao E6600 na defaultu nego bi ga malo kloknuo bez da bi dirao voltažu.

Što se tiče specifikacija, niti jedan proizvođač neće napisat na koliko RAM može iči, koliko se da klokat, jer je dobro poznato da sa overklokiranjem se gubi garancija, a baš da im redovito dolaze memorije na servis i da ga mjenjaju sumnjam da bi se to isplatilo.

I nije mi baš jasno ono za SLI mod, nema RAM SLI mod, samo grafe i to nvidijine.

Ima zgodan tread baš za ovaj tip memorije pa baci oko -> link

A tko zna možda jednog dana shvatiš da ta mema i taj proc jednostavno nisu takvi da se drže na defaultu, piše im na čelu > digni me

Isto tako je i kod grafa, tvornički takt je taj i taj, a pogle što ljudi rade sa tim taktom (večina na ovom forumu i ostalim OC forumima).

A što se tiče tvog rama, mogao bi ga i sam pogurnut, malo pročitaj kako je kod drugih i kako se to sve podešava, naštimava (nazovi kako hoćeš).
Ja ti odma kažem da ti možeš držat taj ram na 1GHz sa latencijama 4 4 4 12 sa 2.1V ili ako baš želiš 2.2V. Probaj pa ćeš vidjet. Nadam se da ne misliš da bi ja imao nestabilan komp radi 0.X volti manje.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 09:43   #59
The Satara
Premium
 
The Satara's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 417
Citiraj:
Autor Johnnie Pregled postova
sad sam spustio na 4-4-4-12 na 800mhz i 13 pass (18h) bez greške,
budem probo kad dođe do 20-tog.
Ploća mi max daje 2.4 volta.
Jel frka, oću skurit memoriju tako ako probam ?
ako hoću nešto između onda mislim da moram mijenjati fsb, sad neznam jel to onda asihron rad ili kako to več se zove. Ja bi htio samo izvuči maximum iz memorije kako je deklarirana i procesor ne dirati dakle deklariranih 2,4.
Pošto se ne kužim da li je to onda 1:1 ? ili ? i šta je bolje ?
Ak ćeš držat proc na defoltu, nema smisla nabijat frekvu meme u nebesa kad je dobitak na performansama vidljiv samo u everestu i sl. sintetičkim pi*darijama.
Stavi ram na 800mhz, latencije na 3-3-3-8 i struje koliko treba, počni sa 2.2v i po potrebi dodavaj. Nemoj se bojati "visokog" napona, vozi takav ram i puno više. A imaš i 5g garancije.

Nego, zašto nebi malo kloknuo proc? Dobio bi na performansama puno više nego sa ovim zavrzlamama oko memorije...
The Satara je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 10:14   #60
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Sa Ballistixima se ne moraš bojati držati na 2.4v za testing svrhe, pa čak i za svakodnevni rad naravno kako je kolega buljo rekao uz dodatno hlađenje. Za primjer ti mogu reći da ja svoju držim redovito preko 2.6v kad clockam proc i memoriju, naravno sa ventom nad njom, tak da ti tih 2.4v ne bude bauk.
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na