Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.05.2018., 16:51   #61
CROXXX69
KAVA.hr
 
CROXXX69's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: zg
Postovi: 262
Hmmm... mislim da sam sve uradio... Evo malo slika da vidite kako su sada opcije postavljene kod Siemensa...
Jedino ovo nisam provjerio: "wifi dio na SE555 možeš postaviti po želji samo da je radni kanal različit u odnosu na Ubee,"
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bildschirmfoto 2018-05-21 um 16.32.34.png‎
Views:	24
Size:	96.9 kB
ID:	19685   Click image for larger version

Name:	Bildschirmfoto 2018-05-21 um 16.35.03.png‎
Views:	21
Size:	82.3 kB
ID:	19687   Click image for larger version

Name:	Bildschirmfoto 2018-05-21 um 16.44.10.png‎
Views:	22
Size:	78.7 kB
ID:	19688   Click image for larger version

Name:	Bildschirmfoto 2018-05-21 um 16.57.50.png‎
Views:	16
Size:	66.4 kB
ID:	19689   Click image for larger version

Name:	Bildschirmfoto 2018-05-21 um 16.58.01.png‎
Views:	15
Size:	86.6 kB
ID:	19690  

Click image for larger version

Name:	Bildschirmfoto 2018-05-21 um 17.04.15.png‎
Views:	14
Size:	69.3 kB
ID:	19691  

Zadnje izmijenjeno od: CROXXX69. 21.05.2018. u 17:08.
CROXXX69 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2018., 17:01   #62
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Prva slika može Internet na off ili na drugoj Line mode stavi connect manualy.
Jos ti fali ili nisi stavio sliku za Lan, promjena ip adrese u 192.168.0.2.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 21.05.2018., 17:08   #63
CROXXX69
KAVA.hr
 
CROXXX69's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: zg
Postovi: 262
Evo stavio sam slike gore sve. I stavio sam na internet off
Budem onda testirao sada tako pa ćemo vidjeti.
A pitanje vezano zašto ne mogu otvoriti stranicu: http://all-inkl.com/ ?

Zadnje izmijenjeno od: CROXXX69. 21.05.2018. u 17:26.
CROXXX69 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2018., 19:08   #64
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Po slikama si odradio kako treba.

Vezano za tu stranicu meni otvara ok,
jesi li je probao otvoriti preko ip adrese tj. http://85.13.128.193
Info > https://who.is/dns/all-inkl.com
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 22.05.2018., 09:37   #65
CROXXX69
KAVA.hr
 
CROXXX69's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: zg
Postovi: 262
Hmmm... A kako otvaram preko te adrese? Gdje to moram upisati?
CROXXX69 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2018., 11:35   #66
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
A bemu miša, nauči nešto ... svaki site je zapravo neka ip adresa samo je ljudima lakše po imenu nego po brojevima (namjerno napisano pojednostavljeno).
DNS Server možeš "prevesti" kao imenik koji zapravo translatira (prevodi) ime u ip adresu.

Jesi probao otvoriti gornji link ?
Gdje drugo nego u URL polje browsera.
Druga je sad stvar šta konkretni site služi za hosting pa gornji link možda neće otvoriti neki specifični site nego ovaj "opći" za prijavu ili managment.

Ako te zeza operater ili nešto drugo za test probaj tu stranicu otvoriti kroz proxy,
npr. kroz https://hide.me/en/proxy
dakle prvo otvori proxy stranicu pa u ponuđeno polje upiši ovaj site koji te zeza.

That's it
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 22.05.2018., 21:24   #67
CROXXX69
KAVA.hr
 
CROXXX69's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: zg
Postovi: 262
Ma to ok, to sam odmah otvorio, ali neće ni to.
A preko proxy radi, ali i to u biti ne znači ništa, kad je to u biti kao da se spajam prvo na neki komp pa od tog kompa idem na site... znači ne znači mi puno to, jel tako?!
CROXXX69 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 18:21   #68
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Poanta i je u tome šta proxy zaobilazi problem / blokadu pa tada radi.
Druga je sad stvar jeli problem u DNS Serveru tvog ISP - a ili se stvarno radi o nekoj blokadi, to moraš sam otkriti.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 24.05.2018., 20:29   #69
CROXXX69
KAVA.hr
 
CROXXX69's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: zg
Postovi: 262
Evo danas sam riješio to s https://all-inkl.com/, oni su me valjda blokirali, kao da je bilo dosta SMTP error loginova...

Ali nažalost opet novi/stari problem... evo par sati već opet mi se ne želi (preko Wifi) spojiti na Simens SE555 mobitel... onaj uskličnik je pokraj znaka wifi i narančasto je i piše nema internet konekcije)... nađe on router, ali se ne želi spojiti na njega...
CROXXX69 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2018., 20:37   #70
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,827
ajd se riješi stare krame.. nabaci neki 200kn ap .. i bok
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 15:15   #71
CROXXX69
KAVA.hr
 
CROXXX69's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: zg
Postovi: 262
Ahhh... a očito će tak i biti..
A onda je pitanje šta kupiti? Na šta moram šripaziti? Koje funkcije mora imati?
Ja bi nešta preko njuškala polovno uzeo, tipa nešta do 100kn i doviđenja
CROXXX69 je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 18:16   #72
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Ako hoćeš možemo pogledati zajedno preko TeamViewer - a,
komp / lap neka je spojen na gl. router, SE555 nemoj resetirati nego samo ugasi - sačekaj 5 sec. - upali.
Za novo a obzirom na aktualnu ponudu eno D-Link DIR-809 za cca 2xx krznenih, konfiguriraš ga kao AP, dual band, ...
Na mob stavi WiFiAnalayzer i provjeri kakva ti je situacija sa zauzetošću kanala (susjedi), treba naći / odabrati onaj na kojem ih nema ili im je signal najslabiji.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 09:59   #73
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Kolega je poduzeo drastične mjere i riješio stvar
"Kupio klijesta, zakrimpao i sad sljaka ko beba, cak mi jedan st pokriva wifiem sve ..."

@dadoremix
Vidiš, nije uvijek stara krama kriva nego ispravan Lan kabel.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 10:15   #74
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,827
nekad nekad
mene neki dan razveselio kolega
kupio je best buy AP .. sa njuskala linksys-a
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2018., 10:24   #75
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Ah, čuveni WRT54GL
Nikky je online   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na