Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.01.2016., 21:55   #1861
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 410
hmm... sad ne znam jel se vide dvije slike koje sam stavio u post? :/

pristup je unutar mreze, vidi se iz prve slike (postavke kamere) gdje je pod adresu servera unesena adresa routera 192.168.1.1, a ne neki ddns tip adrese

znaci ja nemam problem s pristupom kamere prema USBu.. ona tokom dana posalje preko stotinjak slika na taj USB i sve radi savrseno, problem je kada nastupi novi datum i kamera treba napraviti novi subfolder u folderu kojeg je sama kreirala. Onda iz nekog razloga kao da nema permission od servera da to napravi.

ako se ne vide slike od postavki kamere i routera recite pa cu ih uploadati na neki drugi servis
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2016., 22:35   #1862
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Forum taman okrenio stranicu, slike se vide,
hm, ovako po slici ne znam šta imaš pod kojoj opciji tj. ne vidim išta vezano za to šta govoriš,
ovako napamet jedino da podesiš NTP na svakoj kameri, tako će svaka imati sinhroniziran datum / sat.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2016., 12:24   #1863
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 461
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
problem je kada nastupi novi datum i kamera treba napraviti novi subfolder u folderu kojeg je sama kreirala. Onda iz nekog razloga kao da nema permission od servera da to napravi.
Vrlo jednostavno, tom glavnom folderu (u kojem se svaka 24sata kreiraju novi subfolderi) promjeni prava na 777
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2016., 21:45   #1864
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 410
na zalost nije to
inatalirao sam fillezilla-u i koliko vidim svaki folder vec ima taj 777 permission
http://i.imgur.com/hJ9CS73.jpg
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2016., 22:03   #1865
back2quick
Banned
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 442
da probaš sam kreirat folder za sljedeći dan pa vidit hoće spremat? i ako ih već imaš nekoliko jednu isprobaj na pc-u pa ćeš znat jel problem kamera ili ruter.
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2016., 00:05   #1866
isalopek
Premium
Moj komp
 
isalopek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zemlja
Postovi: 161
Pozdrav
Hocu li dobiti stogod kvalitetniju vezu adsla ako otkljucam ovaj router i iskljucim voip? Naime kada ukopcam mefia player na lan vezu noise margin mi krene dosta padati.... firmware je original tcomov. A ovo su podaci:

http://i.imgur.com/kpnBc2j.png
Inace je veza 24h, medjutim od kad je media player zna pucati cesto...
Hvala
isalopek je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2016., 19:06   #1867
KR-DI
Premium
Moj komp
 
KR-DI's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zabok
Postovi: 224
Može li netko ponovo napraviti upload firmwarea i ostalih stvari iz 1 stanice jer ih nema više...
__________________


MBO: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
CPU: Intel i5 2500K @ 3.30MHz
RAM: 16 GB DDR3 Kingston HyperX 1600MHz 4x4gb
GRAPHICS: MSI GeForce GTX 560 Ti/OC 1gb
PSU: Corsair CX500
HDD: Samsung SSD 850 EVO 120 gb (windows 10 pro)
HDD 1: OCZ VERTEX 4 SSD 256 gb (windows 7 ultimate)
HDD 2: Toshiba 500 gb 7200 RPM (games)
HDD 3: Seagate Barracuda 500 gb 7200 RPM (programs)
HDD 4: Seagate Barracuda 250 gb 7200 RPM (OSX Yosemite)
MONITOR No1: Dell 23" U2312HM
MONITOR No2: Samsung 17" SyncMaster 730BF
DVD: LG GH22LS30
CASE: Antec PLUSView 1000AMG
SOUND: Logitech X530
MOUSE: Logitech MX 600
KEYBOARD: Logitech EasyCall Keyboard


Fujitsu Siemens ESPRIMO GREEN P5720
(plus) Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM (multimedia)
(plus) Western Digital Red NAS Hard Drive 3TB 7200 RPM (multimedia)
(plus) Windows Server 2012 R2

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2016., 03:14   #1868
miroRovis
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
Trebalo je meni, pa sam uzput preredio da i drugi mogu skidati:

http://www.croatiafidelis.hr/foss/router/SX763/

Pročitajte i
http://www.croatiafidelis.hr/foss/ro...63/README.html

Ima i (nepovezano, ali imam problema s logiranjem na http://forum.pcekspert.com/ (opet!), pa:

http://www.croatiafidelis.hr/foss/router/ZXDSL931VII/

gdje pregledajte:

http://www.croatiafidelis.hr/foss/ro..._Izvornik.webm

(Ovo hoću prebaciti u

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833
ako se uspiem ulogirati, sad jesam, ali...)

Svako dobro!
Miroslav Rovis
http://www.CroatiaFidelis.hr
miroRovis je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 13:44   #1869
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,540
Imam jedan router koji je bio otključan i prebačen na annexA te radio na optimi neko vrijeme. Neki dan ga izvadim iz ormara, sve radi, napravim factory reset jer ide u prodaju i nakon reboota više se ne mogu ulogirati, ne prihvaća niti jedan password.
Što sad?
Čitam ponovno nakon x godina postove s početka teme i nisam našao ništa što bi pomoglo.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 14:40   #1870
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,876
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
napravim factory reset jer ide u prodaju i nakon reboota više se ne mogu ulogirati
Nakon factory reseta nema passworda tj. mora se postaviti password.

Kako si ti odradio taj factory reset ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 14:48   #1871
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,540
Iz web sučelja.
Nakon toga probao i varijantu s paljenjem dok je reset tipka stisnuta i ista priča - traži pass na loginu i ne pušta s niti jednim poznatim, bez pass isto ne prolazi.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 14:53   #1872
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,876
A oslo nesto kvragu kod reseta onda... nista... hard reset da probas ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 15:50   #1873
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 704
Si probao preko ssh se ulogirati pa preko onih komandi promjeniti password, ima negdje u temi napisano.

Ako ne ide ssh, tj. ako je blokiran mozda ako je starija verzija fw-a mozes probati se ulogirati preko onog hacka sa tamper data, imas ovdje opisano:

https://web.archive.org/web/20160324...t/inside-sx76x

probaj isto i razne lozinka 0000, admin, user, i sl. jer mozda je neki config bio zbrljan pa je otisao krivi password pod default password, tako da i kad napravis factory ima neki password.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 16:15   #1874
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,540
Ssh isto ne radi. Što mi je čudno jer se sjećam da sam sam to u configu uključivao nekad davno.
Izašao sam vani pa ću probati kroz koji sat kad se vratim s ovim tamper ako ide.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 16:15   #1875
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,731
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Iz web sučelja.
Nakon toga probao i varijantu s paljenjem dok je reset tipka stisnuta i ista priča - traži pass na loginu i ne pušta s niti jednim poznatim, bez pass isto ne prolazi.
Takvo nesto se i meni desilo pa sam na kraju napravio hard reset i flashao iznova.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 17:33   #1876
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,540
EDIT: riješeno.
Vratio se izvana, još jednom probao onaj factory default s malo dužim držanjem reset tipke i sad je prošlo.
Pass koji je proradio je "user", a probao sam ga prije zajedno s admin, 000 i svih drugih kojih sam se sjetio. Čudno zašto nije nakon prvog reseta, ali bitno da je proradilo

EDIT 2: Tamper data ne radi na ovom fw, nema polja "admin_role_name".

Podaci od routera su:
Code:
Firmware version: 	4.3.52.15.00
Bootcode version: 	Primary: 4.1.23.52.0     Secondary: 4.1.27.52.0
Configuration file version: 	284714-11_DCFG_BL-52.11.200_TRIPLE_PLAY
ADSL driver version:	2.2.1.12.0.1
Wireless driver version:	5.3.1.6
User interface version: 	10.06.2009
Hardware version: 	Q706-B731

Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 19.02.2017. u 17:52.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 23:54   #1877
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 124
Ako sve oatalo zakaže, uvijek ga možeš flashati preko UART-a, to ne mogu blokirati.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2018., 03:01   #1878
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 33
Ovaj firmware u temi za Annex B je verzija 4.3.52.21.01, dok ovaj za Annex A je 4.3.52.21.01.

Nešto mi se neće spojit na Optimu, možda je ovaj firmware zastario, a za Optimu treba Annex M (nadogradnja Annexa A).

Da li treba naći noviji firmware za Optimu?
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2018., 13:16   #1879
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Mislim da previše kompliciraš, prouči temu malo bolje, Annex B / Annex A se prebacuje sa odg. parametrom.

Za Optimu prvo pogledaj parametre u njihovom uređaju, vjerojatno je Annex M / A kako pišeš,
računaj da SX ima "samo" ADSL, ne i VDSL modem.
Vjerojatno nisi dobro postavio VPI / VCI.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2018., 11:30   #1880
Dubach
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zabok
Postovi: 27
bok, kako staviti da sva 4 porta budu za internet! Znači želim i ona 2 porta od IPTVa koristiti za Internet!
Dubach je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2018., 00:05   #1881
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Može se samo nije jednostavno klikajući kroz web konfig nego treba editirati konfig:
1 - otvori web konfig i na komp spremi trenutni konfig (Advanced > Administration > Save & Restore > Save configuration)

2 - sa Decrypt alatom trebaš konvertirati konfig da bude u "čitljivom" obliku (valjda rade linkovi u temi, ako ne reci)

3 - napravi kopiju "na kojoj ćeš raditi"

4 - otvori sa Notepad ili Notepad++ i scrool dole dok ne nađeš "V_EthernetSwitchADM6996" i odmah ispod "VLAN" sekciju,
malo je nezgodno za opisati pa ćemo probati sa slikom

5 - vjerojatno ćeš naći ovakvu situaciju:

prepoznaj 4. "dio" u kojem za "VID" stoji br. 4 (označeno crvenim), jednako tako za 3. "dio", sad vidi da za 1. "dio" (zapravo se radi o br. Lan porta) je postavljena vrijednost 2,
ti trebaš na označeno mjesto upisati 2 (isto tako i za Lan3),
time si odradio željeno da sva 4 Lan porta pripadaju istom "VID" za Lan / Internet

6 - spremi / snimi editirani file i ubaci ga nazad u router samo sada kroz Restore konfig funkciju

7 - vjerojatno će trebati napraviti reboot (pazi ne reset), kako bi se promijenjeno aktiviralo

Gnjavaža je opisati a zapravo je dosta jednostavan zadatak.
Ako nešto zezneš samo napravi reset i/ili učitaj originalni ili ispravni konfig.

Još nešto važno,
ako imaš optiku i 4. port je zapravo WAN port onda njega ne smiješ mijenjati nego samo Lan3.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 13:09   #1882
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,346
Malo dižem temu...
Koristim SX763 uz Openwrt kao switch između Speedporta i računala.
Jednog dana, kada mi se pusti 100Mbps preko vektoringa, kako SX ima 100Mbps port, koliku ću realnu brzinu imati, pretpostavljam malo smanjenu, oko 98Mbps zbog njega?
__________________
👌🤔
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 13:54   #1883
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Investiraj u 5 ili 8 - portni GB switch, sve "ubodeš" u njega, a SX neka glumi AP.
Ako ti AP funkcija na SX - u ne treba onda ga kompletno izbaci.
Na 100 MB Lan portu realno možeš očekivati do cca 10 - 12 Mbps.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 15:40   #1884
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,690
Misliš 10 do 12 mb/s ? Previše mi je po tvom gubitaka
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Investiraj u 5 ili 8 - portni GB switch, sve "ubodeš" u njega, a SX neka glumi AP.
Ako ti AP funkcija na SX - u ne treba onda ga kompletno izbaci.
Na 100 MB Lan portu realno možeš očekivati do cca 10 - 12 Mbps.
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 15:52   #1885
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,636
nikky pomagaj... imam 763 kojeg sam upogonio nakon 100g i radio je.

jednom

spremio sam neku bezveznu postavku, apply i nakon rebooa nema ga više, neće više.

nakon reseta i direktnog spoja na router sa fixnim ip adresama uvijek dobivam onaj neki boot loader gdje sam ubacivao razne verzije dd-wrt međutim najbolje što sam dobio je no response nakon tipa 4-5 minuta (čujem releje kako rade), a najgore je ono svakih 20sec reboot, ovisno o verziji.

jel u zid ili ima pomoći?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 19:17   #1886
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp
 
Drvoje's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: u threadu kojeg nitko ne čita
Postovi: 3,845
Karma bitches



Ups krivi link

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2725711

Dakle Nikky ne pomagaj, neka gađa zid, ako uspije!
__________________


Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2018., 23:50   #1887
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Hm, nakon ovako dokumentiranog stanja uma zaista se postavlja pitanje ima li pomoći ?? !

Baš zato jer je prošlo 100 god. 'ko će se više sjetiti, čitaj temu 1. post pa na preskoke ...
Nisi napisao za koju kombinaciju si ga mislio upogoniti, ako se dobro sjećam OpenWRT varijanta je bolja ako ti treba kao switch, AP, Repeter, a DD-WRT ako trebaš kao router via Adsl.
Nadaj se da mu nisi obrisao varijable spremljene u NVram - u jer se onda nešto komplicira recovery.
To ti se javlja Failsafe UI
Vidi ovu temu > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227002
ili ovdje (netko je povadio info iz te teme) > https://www.dobraca.com/savjeti/siemens-sx763/openwrt
Valjda budeš nešto iskukičao
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2018., 13:26   #1888
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,636
ma kukičao sam dosta dugo, ne da mi se više... to bi bio wlan-lan repeater.

print share-ing i bok, a on u zid.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2018., 18:06   #1889
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,032
Nije više aktualan pa se po zaboravljalo, možda da daš nekom da se poigra ?
Kako rekoh poviše, OpenWRT varijanta bi ti bolje odgovarala.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2018., 21:11   #1890
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 124
Ako ti ne prolazi flashanje nego se samo vraća u failsafe, moguće da je problem kao i sa 2 komada koje imam, neka greška sa memorijom. Ne može obrisati neki blok na NOR-u i faila flashanje, a ne radi niti boot iz RAM-a. Softverski sam se dosta igrao s njima i nisu htjeli proraditi, pa je vjerojatno hardverska greška.
Blagus je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na