Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.05.2012., 16:53   #1
vekiBad
Registered User
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: Karlovac
Postovi: 3
kako mogu spojiti mobilni telefon na internet preko laptopa?

pozdrav,

malo mi je hitno i nemam vremena pregledavati ostale teme. znaci stanje je ovakvo: imam vip mobilni internet i htio bih spojiti mobitel na internet preko toga. pokusavao sam napraviti ad-hoc vezu i nikako da se spojim. tj mobitel mi ne detektira wireless mrezu. molim vas,pomozite mi
vekiBad je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 17:38   #2
martantoni
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 56
Postajao je jedan program koji tvoj laptop pretvara u hotspot, ali nemogu se sjetiti kako se zove.... proguglaj malo...

ali zasto ne napravis obrnuto, izvadi vip karticu iz usb sticka i metni je u mobitel ako je android od 2.2 pa nadalje ili i-phone. Spoji internet na mobitelu sa te kartice i pretvori svoj mobitel u mobilni hotspot - tako ces imati internet na mobitelu, a moci ces i surfati sa laptopom ....
martantoni je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.05.2012., 17:45   #3
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Aschaffenburg, DE
Postovi: 1,697
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 17:58   #4
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,731
Sva sreća da smo vidoviti pa znamo koji mobitel imaš i operativni sustav na njemu.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 18:08   #5
vekiBad
Registered User
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: Karlovac
Postovi: 3
mobitel je HTC Wildfire, android je 2.2.1... pokusao sam preko connectify i ne moze se povezati na stik iako je on na prikljucen na internet, pise No working internet.
vekiBad je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 18:22   #6
generic
Premium
Moj komp
 
generic's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 979
Ako se ne varam, besplatna verzija connectifyja ne može shareati internet sa sticka.

Možda ti ovaj bude radio. Star je, bugovit, ali nikad se ne zna.

edit:

Zadnje izmijenjeno od: generic. 03.05.2012. u 18:31.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2012., 18:24   #7
vekiBad
Registered User
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: Karlovac
Postovi: 3
primijetio sam i ja da uopce ne identificira stick


EDIT: puno hvala Generic, probao sam taj program sto si dao i radi,evo bez problema.

Zadnje izmijenjeno od: vekiBad. 03.05.2012. u 18:33.
vekiBad je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2014., 13:44   #8
vision19
Premium
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Vinkovci / Njemačka
Postovi: 475
Dizanje teme iz pepela.

Silom prilika sam morao u Njemačku, i kako nigdje nema otvoren WiFi morao sam kupiti neki 3G stick (koji je plug and play) ali naravno da treba otići prvo na net i registirati se. I kada sam to nekako uspio (što nije lako bez neta) sada bi htio sherati tu konekciju na svom laptopu da mogu koristiti WhatsApp i Viber.

Windows 7 Ultimate x.64
Mobitel Samsung neki obični Android 4.1.2

Probavao sam cijeli dan s Connectifyem, stvori on sve ali se mobitel ne može povezati (ne dobije IP adresu). Dakle vidim WiFi dobar pass i sve ali nikako se povezati.

Da napomenem, Windows Firewall ugašen, Avira ugašena, tj ugašen firewall u njoj.

Mob ima ispravan WiFi jer se na poslu spojim s njime.

Zadnja ideja koju imam je bila kreirati ručno mrežu, otići na 3G konekciju i dopustiti da je se koristi za net, i sharati je za Microsoft virtual WiFi. Tako mob dobije IP adresu i spoji se na latop ali i dalje nema izlaza na net.

Ima tko ideju kako ovo riješiti? Kao da bi samo trebalo bridge napraviti između ove dvije konekcije i radilo bi.

Hvala svima na pomoći!

EDIT: Zaboravio sam napomenuti da sam skinio najnoviji driver za WiFi (iako je iz 2009).
__________________
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E.

Zadnje izmijenjeno od: vision19. 06.09.2014. u 14:12.
vision19 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2014., 14:20   #9
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,621
Ubaci u mobitel njemačku SIM karticu, upiši postavke za mobilni internet (APN,...) i onda od mobitela napravi wifi hotspot (opcija 'Mobilna pristupna točka' u postavkama 'Mreže').
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2014., 15:12   #10
vision19
Premium
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Vinkovci / Njemačka
Postovi: 475
Razmišljao sam o tome nažalost mobitel mi je kodiran i treba mi još ovaj broj koji imam.
Neko drugo rješenje?
Jedino da kupim neki mobitel i napravim hotspot od njega.
__________________
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E.
vision19 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.09.2014., 15:32   #11
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,621
A zašto nisi ubo 3G stick u laptop?
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2014., 16:12   #12
vision19
Premium
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Vinkovci / Njemačka
Postovi: 475
Pa jesam, kupio sam neki Huawei otvoreni 3G stik i SIM karticu i to sad radi. Sada bi htio proširiti signal na WiFi da ga mogu hvatati i s mobitelom.
__________________
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E.
vision19 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2014., 17:03   #13
Campeonato
Premuim
 
Campeonato's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Aschaffenburg, DE
Postovi: 1,697
Connectify je sranje koje naplacuje ono sto drugi nude besplatno, probaj ovo: http://www.mypublicwifi.com/publicwifi/en/index.html
Free je, a i vise nego dobar program..
Iz ssida makni ako imas nekakve cudne znakove..
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2014., 19:46   #14
vision19
Premium
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Vinkovci / Njemačka
Postovi: 475
Bolji program od connectifyja svakako ali i dalje ne radi, a po svemu sudeći bi moralo.
Na obje mi veze piše Access type: Internet, obje su Home network, s laptopa mogu pingati mobitel odaziva se, a 3G veza mi radi.

Da bar nekako mogu opaliti statičku rutu sa wireless mreže na 3G i obratno, sve bi radilo kao podmazano.
__________________
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E.
vision19 je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 16:43   #15
gorkix
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: sl.brod
Postovi: 48
kako spojiti mobitel za korištenje interneta od laptopa (on spojen preko wifi-a ,adsl) jer mi je riknuo wifi na mobitelu (huawei p10,android)..znači putem usb-a
gorkix je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 18:28   #16
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 886
Ako se ne varam,nikako.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 18:43   #17
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,987
3g network
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 23.04.2018., 05:35   #18
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,621
Spoji mob i laptop kabelom.

btw, imaš noviji mobitel kojemu sigurno još važi garancija. Odnesi ga na reklamaciju.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2018., 08:12   #19
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 886
Zar nije USB tethering one way tj. samo s moba prema laptopu?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2018., 11:09   #20
gorkix
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: sl.brod
Postovi: 48
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Spoji mob i laptop kabelom.

btw, imaš noviji mobitel kojemu sigurno još važi garancija. Odnesi ga na reklamaciju.
i šta onda kad spojim?

da,ima garanciju...samo mi je još potreban deseak dana,pa ga još ne mogu poslati na servis....
gorkix je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2018., 00:21   #21
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 886
Nema. Usb tethering radi u smjeru koji tebi ne odgovara a wifi adapter u pravilu samo prima a ne odašilja signal. Da bi stvar funkcionirala trebaš aparaturu koja košta i van je šeme plug and play.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2018., 15:17   #22
gorkix
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: sl.brod
Postovi: 48
pretpostavljao sam da nema rješenja....al' sad sam siguran
gorkix je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2018., 22:55   #23
Purica/Tamara55
Premium
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb,Sesvete
Postovi: 133
Možeš kupit preko ebaya/aliexpressa 'otg to ethernet' ili 'micro usb to ethernet' konverter za nekoliko dolara i ethernet kablom spojit mobitel direktno u router.
Navodno je od Androida 6.0.1 podržana ta mogućnost bez rootanja mobitela i treba paziti kod kupnje podržava li konkretni adapter određeni mobitel.
__________________
The Chase Is Better Than the Catch
Purica/Tamara55 je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2018., 22:28   #24
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,908
Davno sam se igrao s tim i radilo je bez problema, upališ USB tethering i preko terminala dodaš inverse rutu:

route add default gw 192.168.137.1 dev usb0
setprop net.dns1 8.8.8.8

Pod uvjetom da je IP adresa PC-a 192.168.137.1.

BTW, i laptop isto može biti spojen na WiFi i imati aktivan WiFi hotspot (to dosta često koristim), ali tebi ionako ne radi WiFi na mobitelu.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na