Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.03.2018., 20:20   #271
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,373
Meni narančasto cijelo vrijeme svijetli i radi normalno.

Speedtestom izmjer brzinu.
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2018., 20:37   #272
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,044
ma više me zanimalo da li ima neki softver. onaj powerline utility mi javi da nije pronašao powerline device.

a speedtest teško jer nisam stavio wifi na lokaciju, samo sam switch stavio i pospajao videonadzor na njega. čak i da spojim laptop, dsl je samo 30mbita.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2018., 14:40   #273
markec2102
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 91
Što bi preporučili za boostanje WIFI-a na kući s 4 etaže? Koji powerline adapter i koliko bi ih trebao?

Hvala!
markec2102 je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2018., 17:07   #274
WraGG
Premium
 
WraGG's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Stuttgart
Postovi: 1,282
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ma više me zanimalo da li ima neki softver. onaj powerline utility mi javi da nije pronašao powerline device.

a speedtest teško jer nisam stavio wifi na lokaciju, samo sam switch stavio i pospajao videonadzor na njega. čak i da spojim laptop, dsl je samo 30mbita.
Mikrotik Btest. Samo sto ti sa obe strane treba pc.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2018., 16:54   #275
huaweifun
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7
TP Link KIT TL-WPA4220

Pozdrav,

Da malo ozivimo temu. Interesira me dal je netko probao dali radi ovakav sistem. Radi se većoj kući sa debelim zidovima puno zeljeza u pločama i 3 kata pa planiram koristit 3 x TP Link KIT TL-WPA4220 za pokrit svaku etažu posebno sa wifi signalom. Struja je monofazna tako da tu nebi trebao bit problem. E sad kako to spojit ? dakle kod rutera dolaze 3 "predajna" dijela koja onda preko malog switcha spajam na taj ruter te ih uparujem sa svakim wpa4220 posebno. Tu me brine dal će to radit jer bi sva tri bila onda na kratkom produznom kablu (letvi) jedan do drugoga a napominje se da to treba izbjegavat. Ili je dovoljan jedan "predajnik" direkt ustekan u port na ruteru a na njega uparena sva tri wpa4220 ?


Hvala
huaweifun je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2018., 17:31   #276
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,044
Citiraj:
Autor huaweifun Pregled postova
Pozdrav,

Da malo ozivimo temu. Interesira me dal je netko probao dali radi ovakav sistem. Radi se većoj kući sa debelim zidovima puno zeljeza u pločama i 3 kata pa planiram koristit 3 x TP Link KIT TL-WPA4220 za pokrit svaku etažu posebno sa wifi signalom. Struja je monofazna tako da tu nebi trebao bit problem. E sad kako to spojit ? dakle kod rutera dolaze 3 "predajna" dijela koja onda preko malog switcha spajam na taj ruter te ih uparujem sa svakim wpa4220 posebno. Tu me brine dal će to radit jer bi sva tri bila onda na kratkom produznom kablu (letvi) jedan do drugoga a napominje se da to treba izbjegavat. Ili je dovoljan jedan "predajnik" direkt ustekan u port na ruteru a na njega uparena sva tri wpa4220 ?


Hvala
treba ti 1.
kupi 2 seta, imaju default ključ i svi se vide međusobno. upravo pred par dana napravio to isto, sa sličnim setom tp linkova. 2 seta, 4 uređaja, pokrivena 4 kata kuće.
malo zajebavalo na jednom katu gdje je garaža sa frižiderima i kotlovnicom, preselio powerline na glavni vod, od onda radi bez greške.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2018., 17:36   #277
huaweifun
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
treba ti 1.
kupi 2 seta, imaju default ključ i svi se vide međusobno. upravo pred par dana napravio to isto, sa sličnim setom tp linkova. 2 seta, 4 uređaja, pokrivena 4 kata kuće.
malo zajebavalo na jednom katu gdje je garaža sa frižiderima i kotlovnicom, preselio powerline na glavni vod, od onda radi bez greške.



Odlično, hvala na info, koji si set uzeo ako se može znat i kako si to spojio ukratko ...
huaweifun je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2018., 18:15   #278
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Pokušaj buđet malo rastegnit pa uzeti 2 kita sa GB mrežom, mislim da je TL-PA7020,
je > http://www.h2-shop.com/TPL-TL-PA7020PKIT
Sutra će ti biti žao ...
Može ti trebati / biti korisno da na jedan komp staviš njihov managment app.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2018., 19:38   #279
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,044
Citiraj:
Autor huaweifun Pregled postova
Odlično, hvala na info, koji si set uzeo ako se može znat i kako si to spojio ukratko ...
sličan model... 4110 ili tako nešto slično. uglavnom isti vrag. nemaš šta razmišljat o spajanju, prosto ko pasulj. uštekaj u struju, uštekaj u lan, ćao. ja sam još na svaki kat stavio po 1 ap.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 09:25   #280
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,743
Ti powerlajni su bas tehnologija koja je napredovala zadnje vrijeme, i fakat mi se nije nitko zalio tko je dobio preporuku.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 09:43   #281
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,601
Futura ima taj isti set za 500 kuna čisto ako nekom treba
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 10:02   #282
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,174
Je li netko miješao modele istog proizvođača?

Imam par starijih D-linkova, pa me zanima ako u budućnosti odlučim proširiti mrežu, hoće li to normalno raditi i dalje ili me čeka investicija od kompleta 4-6-8 novih?
__________________

CPU: Intel Core i7 4771 & Enermax ETS-T40 White Cluster
MBO: Gigabyte Z87MX-D3H
RAM: 4*8 GB Kingston HyperX Fury White
GPU: Palit GTX960 OC

SSD: Samsung 840 EVO 120 GB
HDD: WD 1 TB Black
PSU: PCP&C Silencer Mk III 600W
Case: Silverstone FT03S
LCD: Dell U2913WM
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
OS: Windows 10 Pro x64
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 11:53   #283
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
To je teško pitanje, zavisi o "varijanti" tehnologije.
Ako uzmeš isti tip / varijantu (npr. AV500) i istog proizvođača (mada bi i sa "tuđim" trebao raditi) onda 99% će štimati / raditi.
Ne znam jel ima na netu da je netko testirao kada se miješa "varijanta" (npr. AV500 i AV1000).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 11:56   #284
Roso
Premium
 
Roso's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: Split
Postovi: 587
Kolike se realne brzine danas mogu dobit sa tim? Npr. 2 rasličita kata obiteljske kuće. I je li brzina uvijek bude konstantna?
Roso je online   Reply With Quote
Staro 05.07.2018., 12:33   #285
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Osnovni preduvjet je uredne elektro instalacije ... pogledaj testove / review pa zaključi sam:
https://us.hardware.info/reviews/783...review-tp-link
https://www.smallnetbuilder.com/tool...powerline/view
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2018., 20:48   #286
Omega 3
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 17
Meni je trenutno powerline adapter spojen u produzni kabel, no to nije preporučeno pa sam razmišljao da powerline adapter spojim direktno u utičnicu, a na njega onda spojim produžni kabel na kojem je spojen router i telefon, pa me zanima hoće li to raditi kakve probleme powerline adapteru, tj kolika mu je snaga i koliko uređaja može uzimati struju preko njega?? Uređaj je: AMIKO PLN-501 KIT
Omega 3 je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2018., 21:02   #287
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,601
Citiraj:
Autor Omega 3 Pregled postova
Meni je trenutno powerline adapter spojen u produzni kabel, no to nije preporučeno pa sam razmišljao da powerline adapter spojim direktno u utičnicu, a na njega onda spojim produžni kabel na kojem je spojen router i telefon, pa me zanima hoće li to raditi kakve probleme powerline adapteru, tj kolika mu je snaga i koliko uređaja može uzimati struju preko njega?? Uređaj je: AMIKO PLN-501 KIT
Ja sam odlučio ne riskirati i promijenio utičnicu u onu duplu i sve radi super
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2018., 21:53   #288
Omega 3
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 17
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ja sam odlučio ne riskirati i promijenio utičnicu u onu duplu i sve radi super
Moj powerline adapter ima svoju utičnicu pa me zanima da li mogu na to spojiti produzni kabel na kojem su uključeni router i telefon??
Omega 3 je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2018., 21:54   #289
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,601
Citiraj:
Autor Omega 3 Pregled postova
Moj powerline adapter ima svoju utičnicu pa me zanima da li mogu na to spojiti produzni kabel na kojem su uključeni router i telefon??
i moj ima tako ali mi je na tom produznom tv i komp pa nisam htio riskirati, ti mozes slobodno tako spojiti
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2018., 08:35   #290
gin.tonic
Premium
Moj komp
 
gin.tonic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,984
Ovaj TP Link TL-PA7020 na koji je pala preporuka je neki minimum koji bi bilo ok kupiti?

I zanima me dok je ruter spojen na powerline, da li i dalje wi-fi radi na ruteru?
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2018., 08:50   #291
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,601
Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Ovaj TP Link TL-PA7020 na koji je pala preporuka je neki minimum koji bi bilo ok kupiti?

I zanima me dok je ruter spojen na powerline, da li i dalje wi-fi radi na ruteru?
Radi normalno WiFi. Možeš ti kupiti i one sporije ako ti je to dovoljna brzina ali pre mala je razlika u cijeni po mom mišljenju da se zezaš sa time
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2018., 09:39   #292
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 627
- Za powerline adapter ne smeta produžni kabal već smeta ako taj produžni kabal ima zaštitu koja uključuje i ugrađeni RFI filtar.
- Powerline "glumi" LAN kabal ali preko kućne električne instalacije....dakle ne preko wifi.
- Osnovne su dvije vrste na koje treba prilikom kupovine paziti...osnovni ima za izlaz samo LAN a druga skupina ima i LAN i WiFi pa su zato i skuplji.

Zadnje izmijenjeno od: D/G. 09.07.2018. u 09:51.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 14:12   #293
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,044
se netko susreo s problemom da powerline ne radi ili radi loše tokom nevremena?
koristim ga između kuće i garaže, i sinoć dok je bio kažin, veze gotovo da nije bilo. ping, ako bi prolazio, bio bi po 3000-3500ms, ali uglavnom nije radilo ništa.

strujni kabel ide po fasadi do dvorišta, i onda je ukopan u zemlju cijelim putem, ne mogu točno procijeniti dužinu, 50tak metara možda.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2018., 19:52   #294
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Može lako biti da mu smeta grmljavina / el. pražnjenja usljed čega puca komunikacija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2018., 17:56   #295
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,373
Crko mi je izgleda jedan adapter marke Aztech.

Može li raditi s drugim adapterom druge marke?
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2018., 20:06   #296
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Teško pitanje, trebaš saznati što više tehnikalija za konkretni model pa onda nešto kombinirati.
Možda bi nešto skombinirati kad bi imao još neki PowerLine par + odg. managment app pa da probaš uparivanje i ostalo.
Možda su ovi tvoji klon neke druge tvornice / modela.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2018., 23:15   #297
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,373
Eh.. ništa od toga. Probat ću nabavit jedan isti takav, al zasad kupujem nova dva komada.


Planiram uzet najjeftinije jer mi treba samo za MaxTV (10-ak mbps) pa me zanima je li itko imao kakvih loših iskustava s powerline-om i TV-om (npr da mu je neki model loše radio, a drugi dobro)?
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2018., 09:02   #298
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Zašto ništa, treba malo potražiti, koja je oznaka modela ?
Vidi tablicu niže na stranici > https://www.aztech.com/categories/az...omeplug/hl113e
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2018., 12:45   #299
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,373
Ma problem mi je što to nije moje pa bi kad tad trebao čovjeku vratit, a ne želim da ima komplikacije s uparivanjem nego ono plug and play kako mi je i dao.


Isto je problem što jedan adapter nema za kupit novi ispod 200 kn, a dva se mogu uzet za malo više od 300.


Našao sam polovno jedan ovakav isti kao što imam i čovjek mi kaže da je 100% ispravan, ali isto tako mi kaže da sve tri lampice svijetle kad ga uključi. E sad, što nije da bi trebala svijetlit samo power? Druga je kad su dva adaptera povezana, a treća da je ethernet kabel spojen: https://www.aztech.com/media/com_esh...11-600x600.png


Ima li netko Aztech powerline da mi kaže koje lampice svijetle kad ga uključi bez bez drugog adaptera?
__________________
Hala Madrid!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.08.2018. u 13:11.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2018., 13:10   #300
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,750
Lan led definitivno nebi trebao svijetliti bez uštekanog Lan kabela i/ili da je na drugom kraju tog Lan kabela neki mrežni uređaj, jedino ako nisu stavili obrnutu logiku pa svijetli + trepće kad ima prometa.
Ova za PowerLine link isto kao gore + možda detektira kakav tuđi PowerLine.
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na