Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 01.03.2018., 11:21   #451
dukee
Premium
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 85
Pozdrav,

uletila mi je u ruke rabljena Sapphire Pulse RX570 ITX 4gb kartica, Elpida memorija, ima netko bios za nju*
Ja sam vise Nvidia covjek pa nisam se jos igrao sa AMD karticama, a koliko vidim ovaj model nema dual bios pa da nesto ne sjebem.
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2018., 11:40   #452
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 83
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2018., 12:49   #453
bez_komentara
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Split
Postovi: 237
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
na koliko undervolta? potrošnja?
undervoltaš do kraja u burneru.
Sa Overdriventool se može to dosta dobro podesit. gpu i memo na 850mV.
Ima san nekih problema sa tool-om jer su mi štekali windowsi, pa sam se vratio burneru.
Neman ono sranje za mirit potrošnju.
Nisan ni ima vrmena puno oko toga kemijat jer mi je rig daleko..
Flash je napravio čovik koji zna šta radi.
Ako imaš slobodnog prostora i vrimena malo se zabavi s tim i vidi koliko se može izvuć.
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2018., 12:54   #454
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 83
Citiraj:
Autor bez_komentara Pregled postova
undervoltaš do kraja u burneru.
Sa Overdriventool se može to dosta dobro podesit. gpu i memo na 850mV.
Ima san nekih problema sa tool-om jer su mi štekali windowsi, pa sam se vratio burneru.
Neman ono sranje za mirit potrošnju.
Nisan ni ima vrmena puno oko toga kemijat jer mi je rig daleko..
Flash je napravio čovik koji zna šta radi.
Ako imaš slobodnog prostora i vrimena malo se zabavi s tim i vidi koliko se može izvuć.
ja sam na SMOS, tako da mogu postaviti voltažu za core i memory zajedno.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2018., 13:03   #455
bez_komentara
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Split
Postovi: 237
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
ja sam na SMOS, tako da mogu postaviti voltažu za core i memory zajedno.
probaj..nije do sad testiran u smosu.
da vidimo kako će reagirat.
bez_komentara je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2018., 14:28   #456
dukee
Premium
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 85
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
Uuu, hvala.
Imate vi AMDovci muka vidim
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2018., 15:08   #457
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 83
Citiraj:
Autor bez_komentara Pregled postova
probaj..nije do sad testiran u smosu.
da vidimo kako će reagirat.
probao, nije dobro radilo. nije mogao postaviti clockove, niti 1100/1850.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 14:20   #458
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor BaneBG Pregled postova
To nisam znao.
Da moguće je ali memorija baca stotine grešaka po sekundi, najstabilnije je za sad 15.1Mh/s sa greškom tu i tamo
Ne baca, ali treba malo pomoći hlađenju memorije stavljanjem kvalitetne paste umjesto onog smeća što Gigabyte stavlja. Uspio sam čak i preko 17 dobiti u Phoenixmineru, ali ipak sa greškama (ne ruši se, ali ne volim vidjeti te greške pa zato nisam ni stavio taj strap nigdje)







segregator je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 19:05   #459
BaneBG
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ne baca, ali treba malo pomoći hlađenju memorije stavljanjem kvalitetne paste umjesto onog smeća što Gigabyte stavlja. Uspio sam čak i preko 17 dobiti u Phoenixmineru, ali ipak sa greškama (ne ruši se, ali ne volim vidjeti te greške pa zato nisam ni stavio taj strap nigdje)







Ček jel još pičamo o hynix memory?
BaneBG je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 20:38   #460
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor BaneBG Pregled postova
Ček jel još pičamo o hynix memory?
Ne, Micron...Hynix je loš na RX560 jer svi stavljaju 1500MHz memoriju tako da su već tvornički OC-ane kartice,
tako da je na njima sve preko 2000MHz super, a 2240 ne bi dohvatile ni pod LN2
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2018., 17:18   #461
BaneBG
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ne, Micron...Hynix je loš na RX560 jer svi stavljaju 1500MHz memoriju tako da su već tvornički OC-ane kartice,
tako da je na njima sve preko 2000MHz super, a 2240 ne bi dohvatile ni pod LN2
Šta?
Sad si me skroz izvozao.
Ok video sam par bios od 560d i da nemaju mem clock preko 1500
Ja sam moj hinyx terao do 2250 sa milion grešaka OFC, ali bez grešaka radi na 2100.
Najbolje rezultate daje na 2125 sa po kojom greškom tu i tamo.

Koju to pastu koristiš za Grafu?
BaneBG je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2018., 17:24   #462
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,668
Citiraj:
Autor BaneBG Pregled postova
Šta?
Sad si me skroz izvozao.
Ok video sam par bios od 560d i da nemaju mem clock preko 1500
Ja sam moj hinyx terao do 2250 sa milion grešaka OFC, ali bez grešaka radi na 2100.
Najbolje rezultate daje na 2125 sa po kojom greškom tu i tamo.

Koju to pastu koristiš za Grafu?
Arctic Cooling MX3

Hynix postoje tri steppinga..R0C, R2C i R4C (piše na chipu, ne može se vidjet iz biosa)...sve RX560 koje sam ja vidio imaju 1500 (R0C) chipove, rx570 i rx580 4GB imaju R2C (1750), a samo RX580 8GB imaju R4C (2000MHz)

Ovdje sam uslikao svoju memoriju:

segregator je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2018., 16:22   #463
dukee
Premium
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 85
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
Evo nasao vremena fleshao karticu i nakon toga niti jedni driveri je ne prepoznaju aka u device mnanageru je naveden tip i zuti usklicnik.
Nakon sto flasham orginal bios sve radi, ali hash je grozan.
Pogadam da je problem u biosu koji pokusavam flashat?
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2018., 16:39   #464
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Trebaš patchirati drivere
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2018., 16:41   #465
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 49
Citiraj:
Autor dukee Pregled postova
Evo nasao vremena fleshao karticu i nakon toga niti jedni driveri je ne prepoznaju aka u device mnanageru je naveden tip i zuti usklicnik.
Nakon sto flasham orginal bios sve radi, ali hash je grozan.
Pogadam da je problem u biosu koji pokusavam flashat?
stavi ovo

https://www.monitortests.com/forum/T...-Clock-Patcher

pa ce ti bit sve normalno bez zutog usklicnika
webstar_007 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2018., 19:22   #466
dukee
Premium
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 85
Hvala decki
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2018., 14:05   #467
Zert
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 38
Cisto da podijelim imao sam priliku relativno jeftino nabaviti 10 grafi pa sam to I napravio znaci radi se o Asus rx580 Dual Oc 8 GB sa Micronom
Uglavnom iz kutije majna na 25 MH/s sta me iznenadilo.
Sa 18.2.1 Ati driverima i postavljenim svaka kartica na *computing) majna na 27.4 MH/s
Sa modanjem Biosa I to 1750 strap kopiranje na sve gore 29 Mh/s
I nakraju sa clockanjem i undervoltanjem vec sad 2 dana stabilnih 30.3 Mh/s uz potrosnju 96w na gpuz.
Core clock 1130 na 825mv
Memory clock 2070 na 890mv
Fanovi na 76% temperatura je na najhladnijoj 51 a na najtoplijoj oko 58 s tim da mi je rig u dnevnoj sobi tj. nije kraj otvorenog prozora ili slicno
Uglavnom mislim da je ovo neki optimum. Preporuke za grafu

Zadnje izmijenjeno od: Zert. 22.03.2018. u 09:09.
Zert je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2018., 21:32   #468
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 124
Ima tko BIOS za Asus Rx480 Dual OC 4gb sa Hynix memorijom? Ili nekakvo iskustvo s tim grafama?

Sapphireova 480ka sa hynixom siba 29.5 samo tako, a Asus nece ni na 27. Probao anorak bios i one click bios..
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2018., 14:50   #469
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 93
Citiraj:
Autor Herr Flick Pregled postova
Ja nemam od Sapphirea ali imam 5 kom MSI RX560 4GB ITX AERO sa Hynix memorijom (H5GQ8H24MJR) i idu 13.5-14.1 MHs + 550-560 MHs blake2s (XVG).
1 kom je na 13.5, 3 kom na 13.8 i 1 kom na 14.1, a sve iste memorije.
Sve na kraju ovisi o sreći.
Kolega herr rudar, jesu to iste kartice, mojoj je u sufiksu OC?
"MSI RX560 AERO ITX 4G OC", device id 1002 67FF, subsys id 1462 8A91
Nejde preko 11MH/s na win7. Probao razne biose sa Anoraka i one click.
Driveri Adrenalin edition 17.12.1 kako veli "AMD radeon settings", ali nema compute, driver version 17.50.02.
Probao druge drivere - beta blockchain 17.30.1029 i novi adrenaline 18.2.1, ali imam isto ili jos manje i nikad nemam compute opciju.
E pa nemam sreće...
rudi1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 09:35   #470
sinka3
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Krapina
Postovi: 12
Imam dva pitanja vezana uz XFX RX 580 XXX GTS (Samsung memorija)
(matična H100-D3A)

1. U Polarisu sam promijenio standarni bios i kad sam ga flashao preko ATIFlasha, bacilo mi je neki error, nisam zapamtio koji . Nakon toga resetirao sam miner i prilikom paljenja pojavi se normalno na početku opcije za bios, čak dođe i logo od Windowsa, i nakon toga nema više slike, odnosno mislim da se miner dalje ne pali. U trenutku flashanja bila je uključena samo jedna grafička. VGA je spojen na integriranu. Srećom da XFX ima gumbić za prebacivanje biosa pa kad prebacim u normalni (problem je nastao u overclockanom biosu) upali normalno. Njega sam uspio naknadno flashat. Da li sam možda brickao grafu? Da li postoji kakvo riješenje za vratiti se na default postavke?

2. Radi se o istom modelu grafičke. Gumbić sam prebacio na njihov OC mod. Radi na nekih 29,3 MH/s stabilno i troši oko 70-75W. U Polarisu sam samo promijenio temperaturu sa 75°c na 70°c. Nakon tog potrošnja je 95W. Kad vratim na default i dalje isto, 95W. Kako ju vratiti na staru potrošnju? Da li moram flashati nazad početni bios?
sinka3 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 11:12   #471
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 124
Citiraj:
Autor sinka3 Pregled postova
Imam dva pitanja vezana uz XFX RX 580 XXX GTS (Samsung memorija)
(matična H100-D3A)

1. U Polarisu sam promijenio standarni bios i kad sam ga flashao preko ATIFlasha, bacilo mi je neki error, nisam zapamtio koji . Nakon toga resetirao sam miner i prilikom paljenja pojavi se normalno na početku opcije za bios, čak dođe i logo od Windowsa, i nakon toga nema više slike, odnosno mislim da se miner dalje ne pali. U trenutku flashanja bila je uključena samo jedna grafička. VGA je spojen na integriranu. Srećom da XFX ima gumbić za prebacivanje biosa pa kad prebacim u normalni (problem je nastao u overclockanom biosu) upali normalno. Njega sam uspio naknadno flashat. Da li sam možda brickao grafu? Da li postoji kakvo riješenje za vratiti se na default postavke?

2. Radi se o istom modelu grafičke. Gumbić sam prebacio na njihov OC mod. Radi na nekih 29,3 MH/s stabilno i troši oko 70-75W. U Polarisu sam samo promijenio temperaturu sa 75°c na 70°c. Nakon tog potrošnja je 95W. Kad vratim na default i dalje isto, 95W. Kako ju vratiti na staru potrošnju? Da li moram flashati nazad početni bios?
Imao sam sličnu situaciju. Ukopčao drugu grafu (jer nemam integ.) i spojio nju na monitor, a drugu stavio u drugi pcie port. Napravio force flash preko cmd-a, resetirao i kartica radi bez problema dalje

Što se tiče potrošnje ne znam baš da je trošila 70w. Na original biosu možda napravi one click timings, dići će ju preko 30mhs, a temp naštimaj sa overdriventoolom ili sl softwareom.
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 13:02   #472
stojaget
DB darko_podsused
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: ZG
Postovi: 1
Citiraj:
Autor sinka3 Pregled postova
Imam dva pitanja vezana uz XFX RX 580 XXX GTS (Samsung memorija)
(matična H100-D3A)

1. U Polarisu sam promijenio standarni bios i kad sam ga flashao preko ATIFlasha, bacilo mi je neki error, nisam zapamtio koji . Nakon toga resetirao sam miner i prilikom paljenja pojavi se normalno na početku opcije za bios, čak dođe i logo od Windowsa, i nakon toga nema više slike, odnosno mislim da se miner dalje ne pali. U trenutku flashanja bila je uključena samo jedna grafička. VGA je spojen na integriranu. Srećom da XFX ima gumbić za prebacivanje biosa pa kad prebacim u normalni (problem je nastao u overclockanom biosu) upali normalno. Njega sam uspio naknadno flashat. Da li sam možda brickao grafu? Da li postoji kakvo riješenje za vratiti se na default postavke?

2. Radi se o istom modelu grafičke. Gumbić sam prebacio na njihov OC mod. Radi na nekih 29,3 MH/s stabilno i troši oko 70-75W. U Polarisu sam samo promijenio temperaturu sa 75°c na 70°c. Nakon tog potrošnja je 95W. Kad vratim na default i dalje isto, 95W. Kako ju vratiti na staru potrošnju? Da li moram flashati nazad početni bios?
Imam istu karticu samo što meni tvornički radi 27mh/s eth-a, koji claymore verziju koristiš? Ja sam na win 10, claymore v11, zadnji adrenalin driveri.
stojaget je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 17:42   #473
sinka3
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Krapina
Postovi: 12
Citiraj:
Autor stojaget Pregled postova
Imam istu karticu samo što meni tvornički radi 27mh/s eth-a, koji claymore verziju koristiš? Ja sam na win 10, claymore v11, zadnji adrenalin driveri.

Claymore v11. 5
Meni je svih 6 tvornički na 29,3mh/s. Prilikom postavljao držao sam se ovih uputa
https://mining.help
sinka3 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 07:20   #474
BaneBG
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Citiraj:
Autor rudi1 Pregled postova
Kolega herr rudar, jesu to iste kartice, mojoj je u sufiksu OC?
"MSI RX560 AERO ITX 4G OC", device id 1002 67FF, subsys id 1462 8A91
Nejde preko 11MH/s na win7. Probao razne biose sa Anoraka i one click.
Driveri Adrenalin edition 17.12.1 kako veli "AMD radeon settings", ali nema compute, driver version 17.50.02.
Probao druge drivere - beta blockchain 17.30.1029 i novi adrenaline 18.2.1, ali imam isto ili jos manje i nikad nemam compute opciju.
E pa nemam sreće...
Kako sam i ja počeo sa win7 saznao sam da nije dobar za mining.
Instaliraj win 10 pa ćeš imati compute i brzi mining za 2Mh/s

Bez obzira na ime kartice sve su različite tj. nemaju istu memoriju, proveri memoriju sa GPU-z
BaneBG je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2018., 09:03   #475
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 93
Citiraj:
Autor BaneBG Pregled postova
Kako sam i ja počeo sa win7 saznao sam da nije dobar za mining.
Instaliraj win 10 pa ćeš imati compute i brzi mining za 2Mh/s

Bez obzira na ime kartice sve su različite tj. nemaju istu memoriju, proveri memoriju sa GPU-z
Ne bi quotao Flickov post da nije hynix. Mbo je starija GA-P31-ES3G s Intel E1500 cpu. Nema drivera za w10. A win7 mi trenutno trebaju zbog drugih servisa u mrezi...nema veze..hvala.
rudi1 je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2018., 09:09   #476
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Ja nemogu reći ništa protiv windowsa 7, prije kad sam imao po 4 kartice na rigovima na svima sam koristio windows 7 i radilo je bez problema

Na win 10 sam se prebacio iskljucivo iz razloga jer sam počeo slagati rigove sa po 5 kartica jer 970A-DS3P podržava max 5 kartica bez extendera

Da je išlo 5 kartica ostao bi na njemu jer je jednostavniji i brži od win 10
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2018., 09:34   #477
BaneBG
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Citiraj:
Autor rudi1 Pregled postova
Ne bi quotao Flickov post da nije hynix. Mbo je starija GA-P31-ES3G s Intel E1500 cpu. Nema drivera za w10. A win7 mi trenutno trebaju zbog drugih servisa u mrezi...nema veze..hvala.
Mislim da nije problem u drajverima, imam stariju ploču sa 1155 socket-om i nema drivera ali win ima tako da nisam morao da ih instaliram.
Još sam primetio da overclock CPU-a je veći za 2Mhz u odnosu na win7 iako po specifikacijama CPU to nemože da postigne.

Ako si u mogućnosti da isprobaš Win10 isprobaj.
BaneBG je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2018., 19:18   #478
rudi1
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 93
Citiraj:
Autor BaneBG Pregled postova
Mislim da nije problem u drajverima, imam stariju ploču sa 1155 socket-om i nema drivera ali win ima tako da nisam morao da ih instaliram.
Još sam primetio da overclock CPU-a je veći za 2Mhz u odnosu na win7 iako po specifikacijama CPU to nemože da postigne.

Ako si u mogućnosti da isprobaš Win10 isprobaj.
Nagovorio si me, iako me vec mrzi to instaliraj, pa nece radi, pa onda duplo duze dok se vratis na staro. A nima se vrimena...

Edit: ista kartica ("MSI RX560 AERO ITX 4G OC", hynix, oneclick bios), pirl, koji je isto ethash algoritam, radi uredno sa 14.3 MH/s s claymore 11.5 !

Zadnje izmijenjeno od: rudi1. 26.03.2018. u 18:41. Razlog: dobar razlog
rudi1 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na