Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.01.2018., 16:06   #1
whoracle
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Lepoglava
Postovi: 4
Najbolji guide za MINING ETHEREUM.

Pozdrav,

nedavno sam uložio u 4 riga po 6 graficka, rx 580, ispocetka sam se mucio s postavka, vecinom sam dobivao oko 22mh/s, u moru gluposti koje sam naletio, preko ovog guida: https://mining.help/ rijesio sam sve probleme koji su me mucili, hash rate je porastao na 30-31mh/s a usput sam odmah sredio i napajanje, smanjio potrosnju. enivej da ne duljim, ovo je najbolji guide koji sam pronasao, nadam se da ce i vama pomoci ako zapnete u procesu.

https://mining.help/
whoracle je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2018., 18:30   #2
andrea998877
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Opatija
Postovi: 12
Hvala!! vrhunski objasnjeno
andrea998877 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.01.2018., 18:38   #3
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,626
Briši. Greska

Zadnje izmijenjeno od: buljaka. 15.01.2018. u 18:44.
buljaka je online   Reply With Quote
Staro 16.01.2018., 00:12   #4
Stormer
Huuuah
 
Stormer's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 156
Svaka cast za objasnjenje kako napraviti mining rig za windowse ali pls, srat po linuxu moze samo onaj tko nema pojma kako radit s njim. Onaj tekst gdje kenja po linuxu je total crap.

Najace mi di govori da SMOS i ETHOS su skupi :P Ak cemo teoretski... windows 10 je free? :P
Stormer je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2018., 01:05   #5
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
Citiraj:
Autor Stormer Pregled postova
Ak cemo teoretski... windows 10 je free? :P
da, ne aktivirana verzija nema nikakvih ogranicenja osim mogucnosti personalizacije. Vjerujem da na mineru background nije neophodan.
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 10:51   #6
Zeko.mudri
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 126
Odlično napravljeno. Vrlo detaljno. Volio bi da sam imao jedan takav guide kad sam počinjao s majnanjem
Zeko.mudri je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2018., 17:31   #7
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,038
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
da, ne aktivirana verzija nema nikakvih ogranicenja osim mogucnosti personalizacije. Vjerujem da na mineru background nije neophodan.

a kao da je i problem uložit 5-6$ za key i prst u uho ..
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2018., 23:46   #8
MfMax
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Citiraj:
Autor Stormer Pregled postova
Svaka cast za objasnjenje kako napraviti mining rig za windowse ali pls, srat po linuxu moze samo onaj tko nema pojma kako radit s njim. Onaj tekst gdje kenja po linuxu je total crap.

Najace mi di govori da SMOS i ETHOS su skupi :P Ak cemo teoretski... windows 10 je free? :P
Smos je jednostavno isplativiji od windowsa.
Veći hash, stabilniji rad, manja potrošnja....
Šta je 2usd za fee kad ti vrati puno više u odnosu na win?
MfMax je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 08:42   #9
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
Otvorio link, vidio u naslovu windows 10 i odmah ugasio. Eto to mislim za windows rudarenje. Nije lose ako imas windows na kompu pa imas dve graficke unutra ili imas ajmo rec jedan rig. Ali ako imas vise neznam... Znam da neki imaju sve na windowsu, ali kod mene nije radilo kak treba, em se nons top nesto desavalo, em gledanje rpek teamviewera ili remote, ovako na Smos pogledam farmu i odmah vidim koji zeza, kojem treba odmor sa restartom, kojem se dize temperatura i koji je preko noci kasljucao.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 08:49   #10
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,303
Složio sam sigurno preko 50-ak rigova sa windowsima, nikad problema, sve radilo stabilno i bez rušenja...
Bez obzira jel windows 7 ili windows 10

Evo moji već sigurno 2 mjeseca rade bez da sam išta morao dirati
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.02.2018., 09:04   #11
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
Da, vjerujem kad slozis 50tak ili bar desetak da si maher i da znas sve tips and tricks sa windowsima. Mene je glava zaboljela kad sam slagao jedan. Nakaraju naletio na SMOS i pise samo skines i deri. Reko 2$ pa necu propast, pa da vidimo.

Nakon sto sam probao niti ne pomislim na windowse.

A kako tih 50 nadgledas? Jel ima neko rjesenje koje prikazuje svih 50 i sto se s njima desava ili moras svakog manualno se logirat u teamviewer pa pogledat?
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 09:06   #12
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 834
Citiraj:
Autor MfMax Pregled postova
Smos je jednostavno isplativiji od windowsa.
Veći hash, stabilniji rad, manja potrošnja....
Šta je 2usd za fee kad ti vrati puno više u odnosu na win?
Heh, da si pročitao ovaj forum u zadnjih mjesec dana ljudi su govorili baš suprotno, manja potrošnja na Windowsima i veći hashrate zbog boljih drivera nego na SMOS-u.

Ako imaš usporedne testove, šalji jer će biti korisno mnogima.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 09:08   #13
tabana
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Citiraj:
Autor MfMax Pregled postova
Smos je jednostavno isplativiji od windowsa.
Veći hash, stabilniji rad, manja potrošnja....
Šta je 2usd za fee kad ti vrati puno više u odnosu na win?
Nisam baš siguran... Bio na win pa se prebacio na smos prije cca 6 mj. Imam i malo veću potrošnju i malo manji HR...

I dalje ostajem na SMOS jer je stabilan/jednostavan/netreba HDD
tabana je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 09:20   #14
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,303
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Da, vjerujem kad slozis 50tak ili bar desetak da si maher i da znas sve tips and tricks sa windowsima. Mene je glava zaboljela kad sam slagao jedan. Nakaraju naletio na SMOS i pise samo skines i deri. Reko 2$ pa necu propast, pa da vidimo.

Nakon sto sam probao niti ne pomislim na windowse.

A kako tih 50 nadgledas? Jel ima neko rjesenje koje prikazuje svih 50 i sto se s njima desava ili moras svakog manualno se logirat u teamviewer pa pogledat?
Nemam ih ja 50, kažem samo koliko sam ih dosad ukupno složio sa windowsima i da nema nikakvih problema

Svoje imam sve na teamvieweru... U kojem smislu "što se s njima dešava"?
Kad jednom složiš da radi onda radi, kažem da svoje već 2 mjeseca nisam trebao dirati, čak se niti ne spajam na njih
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 09:33   #15
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
Super. Ako me sjecanje ne vara tvoji rade i punom parom. Svaka cast. Ja recimo nemam te srece. U SMOSU pratim temperature i dali koja graficka steka, znalo mis e desit da je rig najednom poceo raditi sa 4 graficke i ovaj jedan me zeza, barem se svaki tjedan jednom ugasi (odnosno prestane kopati).

Ali kako to rpatim prek weba, doslovno ih nadgledam kao zastitar na onim ekranima, tako ja imam jedan ekran i u to pogledam svako malo da vidim stanje.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mineri.PNG‎
Views:	101
Size:	33.6 kB
ID:	19258  
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 09:38   #16
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,303
Ja svoje pratim preko ethermine pool stats aplikacije na mobitelu, ali rušenja samo 1 kartice ili slično nemam
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 19:22   #17
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 84
meni na SMOS rig ima malo vecu potrosnju, cca 10%, ali je zato full stabilan, bez ikakvog problema vec mjesec dana. na windowsima sam bio na teamvieweru svakih par sati, ovako pogledam par puta tjedno i to je to.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 19:33   #18
gunther
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,051
Ja se preporodio od kada se prebacio na smos
__________________
Gigabyte M55plus-S3 rev2.1 AMD Athlon64 X2 3600+ 2 X 1Gb Kingmax DDR2 PC6400 Gigabyte ATI Radeon HD3870 512 HDD Segate Baracuda ATA 160 Gb Logitech Z3 Logitech Multimedia Keyboard Logitech MX518 Steelpad 4D Samsung 959 NF
gunther je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na