Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.10.2018., 23:48   #1
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp
 
Tomtam's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Belišće
Postovi: 711
Nema slike ni zvuka preko HDMI-a LENOVO Z580 W7/W10

Pozdrav, imam problem, možda HW, možda SW, naime sestričnin prijenosnik Lenovo z580 neće prenijeti signal preko HDMi-a na TV, niti monitor.

Grafika je intel HD3000 sa Intela i3.

Uz notebook idu Win7. Nakon updatea na Win10 došlo je do mnogih sw problema, pa smo instalirali frišku Win10, međutim, na njoj ne radi HDMI, probao sam razne drivere i postavke, također softverski gadgeti poput OSDa za zvuk i caps, te dolby zvuk itd nema podršku za Win10. Maloprije sam instalirao frišku Win7 sa svim drangulijama, ali opet nema HDMI signala.

Ima li tko rješenje iz rukava? Ja sam se najviše bazirao na drivere, ali ne šljaka ni jedan, odnosno svaki radi normalno, osim na HDMI.

Hvala svima zainteresiranima.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2018., 23:58   #2
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,138
Vrati 10ku, snimi lenovo system update : https://support.lenovo.com/hr/en/downloads/ds012808 i nek on nadje sve drivere. masu puta mi se dog da svi moguci driveri ne rade ali oem rade.
xulos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.10.2018., 00:10   #3
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp
 
Tomtam's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Belišće
Postovi: 711
Auh, migracija 3
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 03:52   #4
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,895
A koji te java tjerao na W10 smetje ?
Jesi li gledao službeni support ?
Eh, zašto uvijek moraju napraviti nepregledno gofno od stranice - stari izgled je bio puno pregledniji ... drajveri:
https://pcsupport.lenovo.com/hr/en/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads
Hm, da, XP, W7 x86, W7 x64, W8 x86, W8 x64, W8.1 x86, W8.1 x64, nema W10.
Nekad radi / pomogne drajver od W8 / W8.1 pa naknadno winsi potegnu update.
Pitanje je jeli HDMI spojen na Intel ili na Nvidia grafu.
Ovo su drajveri za W8.1:
Intel > https://pcsupport.lenovo.com/hr/en/p...loads/DS037447
Nvidia > https://pcsupport.lenovo.com/hr/en/p...loads/DS037448
Poanta zašto nisu ponudili drajvere za W10 > https://support.lenovo.com/hr/en/solutions/ht103611
čitaj, stariji model, neda nam se zahebavat sa time.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 09:50   #5
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp
 
Tomtam's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Belišće
Postovi: 711
Sestič otišla na onaj ponuđeni update, još prije 2 godine cca. Nema nVidia grafe. I da ima, HDMI je na Intelu jer intel graphics management skuži TV i monitor, al nema signala.

Probao sam sve navedene drivere i ne šljaka ni jedan, odnosno, kako sam i rekao, šljakaju svaki super, osim što nema signala na vanjskom monitoru.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 10.10.2018. u 09:57.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 12:20   #6
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,895
A jesi kontrolirao koju rezu i refresh šalje u TV ?
Ima šroteksa šta niti 1080 ne prikazuju pa moraš spustiti na 576,
za test postavi 1366x1080 - 60 Hz.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 12:28   #7
mrva_zg
Premium
Moj komp
 
mrva_zg's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 736
Imo sam isti problem na HPu jednom.


Na kraju sam skino drivere za win7 i samo instaliro driver za hdmi za grafiku i onda je proradilo.
__________________
mrva_zg je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 23:05   #8
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp
 
Tomtam's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Belišće
Postovi: 711
Kontrolirao sam, pregledao postavke. Isprobao rezu drugi monitor. Ništa. Prije je sve radilo na uključ, na istom računalu. Ili je bio neki prastari driver koji je iz prve radio kak spada pa maknut sa supporta ili je hdmi port u banani. Al očuvan je laptop skroz i nije baš da se u njega uštekavao hdmi nemilice.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 23:14   #9
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,895
A šta da ti čoek sad kaže ?
Prešao si na moderni / "napredni" os na kojem ti pol stvari (koje si imao na tom lapu sa W7 / W8) ne rade ...
99% nije hw kvar nego samo drajveri i postavke.
Ajde za test "na oba" ekrana postavi 1366x768 - 60 Hz, ne samo na jednom.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 23:22   #10
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp
 
Tomtam's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Belišće
Postovi: 711
Pa trenutno je lap na 7ici, sve radi osim tog.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.10.2018., 23:54   #11
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,286
A kabel? Da nije neki novi u pitanju?
__________________

RIP!

MTM: 6457-A88 @ modded BIOS 2.29 1.08

CPU: Intel T8100 (undervolted - 0.95V @ full speed Dual IDA)

RAM: 4 GB

VGA: Endivija Quadro NVS 140M (undervolted @ 0.95V)

HDD: Seagate ST9100821AS 100GB/7200 RPM

LCD: 15.4" WXGA

OS: Win 10 Pro x64

Battery: OEM MTec 9 cell 8800mAh (Sanyo)






MTM: 4236-AJ3

CPU: Intel i5 2520M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: Seagate 500 GB / 7200 RPM

LCD: 14" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell, 94 Wh (Panasonic)







MTM: 4242-NP6

CPU: Intel i5 2430M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: SanDisk SSD Plus 120 GB

LCD: 15.6" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 6 cell 56 Wh







MTM: 20AW-S1HK0P

CPU: Intel i5 4300M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 4600

HDD: Transcend 370S 128 GB

LCD: AUO B140HAN01.3 / 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell 100 Wh / 6 cell 57 Wh






ROM: OPN27.76-12-22 (8.0.0)
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 23:59   #12
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp
 
Tomtam's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Belišće
Postovi: 711
Probao s 3 komada. Dva moja i jedan sestricnin. To sam prvo testirao.

Dakle, da budem precizan u vezi drivera.

Nakon friške instalacije 7mice, zadnji driver koji sam instalirao bio je wlan i lan, namjerno da instaliram sve drivere skinute sa lenovo supporta preko s/n-a laptopa, pomoću drugog kompa. I sve skolski redom sa svakim restartom. ( Ssd je u kompu od prije 2 god).

Ovo nije prvi puta da se reinstalira 7mica, ali sve je uvijek bilo na uključ, zato sam i postao, da mi je ovaj komp nepoznat, ne bih ni postao ovo nego bih se danima patio. Al ovo sam namjestao 3-4 puta; nije bas u cvijetu mladosti iako je kao nov.

Kad sam vidio da ne radi ni na 7mici, redom sam instalirao drivere, prvo s intela za hd3000, pa automatski uz pomoć windows updatea, pa win 8 verziju, pa vaše prijedoge. Uvijek isto. Mojennao sam postavke po preporukama i svojom logikom i unutar windowsa i pomoću intel graphics managera.

Sljedeće što mi pada na pamet je nekakva postavka u biosu?

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 11.10.2018. u 00:17.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 11:42   #13
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 383
Čuj moguće je i da je HW kvar, tj. kako si napisao da ne radi niti na W7, sve više mislim da imaš HW kvar
Koliko znam u BIOSU nećeš naći ništa vezano uz to, ali pogledaj svejedno
trex je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 12:12   #14
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,895
Hm, zeznuto, možda i je hw kvar.

device manager uredan ?
obično se pod audio vidi kao "nešto" digital ?

izaberi / namjesti clone (da na oba prikazuje desktop) i audio output na njega (umjesto std. na zvučnu pa probaj jeli to radi (neovisno šta nema slike).

Kažeš W7, x32 ili x64 ?
Izvadi Hardware ID za grafu i za HDMI audio da provjerimo, možda nešto izmislimo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 13:13   #15
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 972
Pa da li je problem dignuti neki live Linux i isprobati HDMI pa ako radi onda je isključen hardverski kvar.
__________________
ThinkPad T540p: i5 4300M | 16 GB DDR3 | 2x240 Intel 1500 Pro | 1920x1080 TN
ThinkPad T530: i5 3360M | 16 GB DDR3 | 1x240 Intel 1500 Pro | 1600x900 TN




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 15:25   #16
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,895
Pa da, bravo kolega.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 17:16   #17
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp
 
Tomtam's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Belišće
Postovi: 711
Windows 7 x64, device manager uredan, probao puštati zvuk, nema zvuka.

Probam s linuxom. Javim.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na