Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.02.2019., 15:58   #2401
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 146
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
...izgleda da nitko nema na svom PC , niti ima link na net-u koji još radi za skinut taj secondary_bootloader.img ...
Sve je još uvijek na istom mjestu na Google Codeu. Ovdje skineš zip: https://code.google.com/archive/p/sx...default/source

Otpakiraš, bootloader za OpenWrt se nalazi u: trunk/secondary-uboot/secondary_boot.img
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2019., 16:43   #2402
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 834
Hvala !

dakle ovaj prvi od svih što sam bio prikupio .. (nije čudo da nisam znao koji je pravi).


secondary_boot.img .......... 65 487

preflash_bootloader.img ..... 65 483
secondary_boot.img .......... 64 886
bootcode.img ................ 64 882
bootcode_a.img .............. 64 886
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2019., 17:06   #2403
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,224
@D/G

Ne kuzim kompliciranje ?

secondary_bootloader.img imas u svakom bulidu za skinuti zajedno sa fw

Code:
https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2013%2F02-11-2013-r20675%2Fgigaset_sx763%2F
Jedno sto pise: preflash_bootloader.img pa te mozda buni...

Ako ti se zblesa, kreni od ovog bulida sto sam ti linkao i fleshaj sa uImage.bin iz secondary bootloaderaa ne kroz menu routera.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2019., 12:26   #2404
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 834
Zahvaljujem na pomoći, ubacio sam r29974 sa DD-WRT i sve je OK.
Zezao me kod flešanja taj r20675 , ali mislim da nije do njega bilo već do browsera tj sa Edge nije htio već samo žmirkao a sa FF sam morao ugasiti add-blok i prošlo je.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2019., 12:37   #2405
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,224
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
ubacio sam r29974 sa DD-WRT i sve je OK.
Samo na izgled.., mislim sve radi ok i cini se da je ok dok ne uzmes 2 routera i krenes otvarat tabove u jednom i drugom sa razlicitim fw.

Sve noviji bulidi iz 2015 koje sam isprobavao i nadalje imaju odredjeni delay kod otvaranja tabova sa postavkama u routeru, logiranje na isti je
sporije itd... 2014 godinu jos nisam pregledao dali ima neki "normalni" bulid a r20675 je zadnji koji zasigurno mogu reci da se sve otvara trenutno/munjevito i brzo bez delay-a.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2019., 12:51   #2406
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 834
Najviše muke sam imao da dobijem konekt na ruter , a i sad kad je već flešan zapinje pa moram par puta ponoviti dok ne dobijem web sučelje dd-wrt .. mora biti nešto do moje mrežne kartice , drajvera ili win10..
Ako bude potrebe za više mac adresa lako se ponovi flash na r20675.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2019., 17:21   #2407
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,224
Kako mi fixna ne ide preko 22Mbps eto jos uvjek je taj sx763 zadovoljavajuci izbor, koristim ih 4 sveukupno no nakon puno
eksperimentiranja sa raznim bulidima i s obzirom da nista novo meni bitno se ne nalazi u novijima verzijama sve sam ih ipak vratio na r20675.

Desavalo se da prodje par dana i ne mogu se konektat na router dok ga ne ugasim pa upalim, mreza radi OK i sve stima, svi se
spajaju uredno ali dobit ga u brosweru bez gasenja - nemoguca misija a kad i dobijem ga, onda taj vrazji delay.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2019., 22:22   #2408
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,948
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Najviše muke sam imao da dobijem konekt na ruter , a i sad kad je već flešan zapinje pa moram par puta ponoviti dok ne dobijem web sučelje dd-wrt .. mora biti nešto do moje mrežne kartice , drajvera ili win10..

Kako mozes u ista drugo sumLJat dok je Win10 u igri?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2019., 09:24   #2409
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 834
Ne sumnjam ja u Microsoft već u to što sam na win10 pogasio dosta toga meni nepotrebnog pa tako i u network postavkama adaptera itd.

Inače mi PC LAN normalno radi sa kućnim Zyxel ruterom..
Kad ulovim vremena za provjeru Siemensa javim rezultat.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 15:31   #2410
zwizard1
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: R Hrvatska
Postovi: 64
Da li se može napraviti da portovi 2,3,4 budu svaki svoja mreža . Dakle na LAN 1 dovedem od glavnog rutera koji je daje adrese od 192.168.1.2-250 , a onda iz LAN 2 ide 192.168.2.1-250, LAN 3 192.168.3.1-250..... iz svakog bi išao u switch pa dalje u mrežu ....i naravno da ima izlaz na net .
Trenutno je gore ddwrt
zwizard1 je online   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 15:44   #2411
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
Vjerojatno može samo treba pripaziti da NAT / Routing bude dobro postavljen.
Nisi naveo važan detalj, koliko ukupno klijenata misliš opsluživati.
Govorim zato da ne ispadne taj SX preslabašan za to.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 15:51   #2412
zwizard1
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: R Hrvatska
Postovi: 64
Ma pitao sam okvirno da li može. Trebao bi na jednom mjestu jedno 3 računala dići , ali problem je wifi koji bi stavio opet u poseban dio IP i još da preko DHPC-a dijeli adrese mobitelima. Ali u jednom periodu ima preko 100 ljudi i kad se svi nakače mobitelima mislim da bi to sve otišlo u 3 čoška. Mislim da mališa to ne bi mogao odraditi .
Edit ako je bitno....
Brzina ISP-a je 50Mb ali bi limitirao na 10MB

Ovo sam pronašao pa ću probati .

Zadnje izmijenjeno od: zwizard1. 30.04.2019. u 16:08.
zwizard1 je online   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 16:19   #2413
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
Možda ti ne treba toliko "grupa", ali više korisnog dobiješ limitiranjem pojedinog klijenta i skraćivanjem Lease time za pojedini DHCP Server na cca 15 - 30 min.
Ovo drugo mnogi zaborave napraviti za lokacije sa većom fluktacijom ljudi i onda se čude ko pura dreku zašto "ništa ne radi" nakon x vremena.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2019., 19:54   #2414
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,368
Citiraj:
Autor zwizard1 Pregled postova
Ma pitao sam okvirno da li može. Trebao bi na jednom mjestu jedno 3 računala dići , ali problem je wifi koji bi stavio opet u poseban dio IP i još da preko DHPC-a dijeli adrese mobitelima. Ali u jednom periodu ima preko 100 ljudi i kad se svi nakače mobitelima mislim da bi to sve otišlo u 3 čoška. Mislim da mališa to ne bi mogao odraditi .
Edit ako je bitno....
Brzina ISP-a je 50Mb ali bi limitirao na 10MB
100 korisnika ni wifiju? na siemensu?
da si rekao 10, ajde još nekako...

rutiranje će ti sx uredno odraditi, iako ako dodaš QoS (osobito sqm), to će ga vjerojatno lagano ubit. za male pare imaš moderne routere koji uredno vrte openwrt, sa puno više rama i bržim procesorom.

sx bi trebao bit sposoban rutirat 50mbita, ali nemoj očekivati previše od njega.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2019., 21:06   #2415
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,368
ako je netko probao - dal je ovaj dinosaur sposoban rutirat 100mbit net? nemam priručno di probat, a nemam ni sx pri ruci. net linija bi trebala bit ili 100/20, ili 100/50mbita.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2019., 19:00   #2416
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 146
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ako je netko probao - dal je ovaj dinosaur sposoban rutirat 100mbit net? nemam priručno di probat, a nemam ni sx pri ruci. net linija bi trebala bit ili 100/20, ili 100/50mbita.

Sumnjam. I noviji Lantiq SoC-ovi (XRX200) se bore sa rutiranjem 50+ Mbps-a na OpenWrtu, premda se to polako popravlja sa novim patchevima, a kamoli ne bi Danube koji je dizajniran za ADSL2+ (teoretski max. 24 Mbps).
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2019., 20:41   #2417
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,368
tnx.
a to sam i pretpostavio, ali htio pitat nevertheless.

treba mi nešto "provjereno" sa openwrt-om da stavim između mikrotika od providera i mog mikrotik ap-a, jer će bit bačeno u uredu jedne zgrade i neću imat pristup tome van radnog vremena dotičnog ureda...
čari wifi linka.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2019., 08:21   #2418
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Imam jedan SX763 i htio bih ubaciti dd-wrt ili open-wrt. Koji je više user friendly? Koristio bih ga u "Client mode", ako je moguće.


Problem mi je da nemogu ubaciti secondary bootloader jer mi u firmware upgrade piše ovo:"Since your device is managed by central maintenance the local firmware update is not supported", i naravno, nemam nikakvu drugu opciju. Kako da ovo riješim? Firmwer u njemu je: 4.3.52.11.310


EDIT: Nekako uspio. Treba offline napraviti Factory reset da se dobije opcija uploada firmwera.

Ubacio Open wrt ali nema wirelessa. Valjda ova verzija ne podržava. Tražićemo neki stariji build.

Zadnje izmijenjeno od: frezer. 15.07.2019. u 11:37.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2019., 13:11   #2419
domis
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Hrvatistan
Postovi: 4,082
na openwrt je wireless defaultno ugašen
domis je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2019., 13:30   #2420
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
na openwrt je wireless defaultno ugašen
Tako je, ali nigdje nema nikakve opcije za wireless.

Pokušavam sad staviti dd wrt iz failsafe, ali više ništa ne prolazi.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2019., 13:39   #2421
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,643
Meni je na OpwenWRT-u wifi radio bez problema. Stavi neku verziju iz 2017. ili iz ove teme
__________________
Povoljno prodajem tv od 100cm
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2019., 17:04   #2422
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Evo nekako uspio utrpati dd-wrt. Sve radi.
Problem bio to što je na lan-u bio drugi subnet koji se ni nakon flashanja nije mijenjao što mi je čudno totalno. Prolazio bi mi samo openwrt i to onaj u kojem nema wirelessa. Njega bih uredno otvorio na 192.168.1.1. Našao rješenje u temi na stranici 58.
Uglavnom, na dd-wrt je defaultno uključen wifi, ulogirao se mobitelom(morao unijeti lozinku koju sam stavio prije jedno 20 raznih flashova), napravio "factory reset" i sad sve radi. Trebam još skužiti kako postaviti "client mode".
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2019., 17:29   #2423
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
Probaj ali mi se čini da ćeš se nagnjaviti za wifi client mode na dd-wrt - u,
na openwrt to ide lakše.

Trebaš dodati / napraviti dodatni virtualni wifi a nagradno pitanje (šta je bolje tj. šta radi) je koji od ta 2 wifi interface postaviti kao client a koji kao AP.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2019., 18:45   #2424
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Probaćemo. Ustvari, meni treba samo da se wirelessom povežem na postojeću mrežu i koristio bih samo lan-ove na siemensu. Ništa se nebi wifijem spajalo na njega.
Po tutorijalu na dd-wrt wiki piše da može samo wifi i lan trebaju biti na odvojenom subnetu.
Namjera je slijedeća: trenutno, na poslu- cnc stroj, zbog neimanja žične mraže, koristim 2 Fritzboxa 7050. Jedan spojen žično na mrežu (base), drugi postavljen kao repeater i na njega računalo spojeno lan-om + pokoji mobitel. Već godinama radi bez greške. U životu nisam vidio stabilnije rutere. Nikad nije bilo potrebe za intervencijom. Ali, brzina je samo 27mbita zbog repeater moda. Sad bih ja probao sa siemensom kao clientom pa da dobijem 54mbita.
Zbunjuje me ovo što wifi i lan moraju imati različit subnet. Hoću li moći vidjeti ostala računala u mreži?
Ovi sadašnji ruteri su oba na fiksnim adresama i istom subnetu
kao i ostatak mreže. Volio bih i ovoga staviti u isti subnet pa da se "vidimo".

Mislim, ništa od ovoga mi nije potrebno i dovoljno mi je i 27 mbita. A i imam opreme da bih sve mogao povezati sa N standardom ili powerlineom, ali to mi je prejednostavno Gušt mi mučiti se sa ovim starudijama a i nešto se nauči.
Nastavljamo u ponedjeljak...
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2019., 18:54   #2425
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
Zašto jednostavno kad može komplicirano
Sad kad si rekao namjenu, dušu dalo za PowerLine, dovoljno i oni jeftiniji / stariji 100 MB.

Ako po uputi mora biti različit subnet moglo bi biti frke, trebaš dodati route kako bi se svi međusobno vidili.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2019., 22:20   #2426
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,224
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Probaćemo. Ustvari, meni treba samo da se wirelessom povežem na postojeću mrežu i koristio bih samo lan-ove na siemensu. Po tutorijalu na dd-wrt wiki piše da može samo wifi i lan trebaju biti na odvojenom subnetu.
Naravno da ne, ne znam sta tocno gledas ali krivo gledas.. ne treba ti nikakvi dodatni virtualni wifi niti razliciti subneti. Trebas Client Bridge a kako si
nasao na strani 58 zbrku sa subnetima kod flasha sto sam piskarao tako ces i naci doslovce "slikovnicu" koju sam negdje u topicu okacio za Client Bridge.
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
drugi postavljen kao repeater i na njega računalo spojeno lan-om + pokoji mobitel.
Znaci ako izbacimo mobitel tj. WiFi pristup sa mobitelom i trebamo samo LAN-ove onda je Client Bridge gdje se router ( sx ) spaja na postojecu WiFi mrezu i "salje sve" na LAN portove
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Zbunjuje me ovo što wifi i lan moraju imati različit subnet. Hoću li moći vidjeti ostala računala u mreži?
Ponavljam, ne moraju, gledas krivi tutorial. SX-u stavljas prvu slobodnu fixnu IP adresu postojece mreze,
DHCP je iskljucen a ostalo vidi tutorial i sve sto je "preko LAN-a nakaceno" na SX vidi komplet cjelu mrezu i sam Gateway.
Za bas silu, ako trebas i mobitele ( WiFi ) spajati., na jedan lan port SX-a stavis taj Fritzbox u AP mod sa isto fixnom IP adresom u istom subnetu naravno iskljucenim DHCP i voila... imas sve.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2019., 10:09   #2427
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Da, razumio. Zahvaljujem na objašnjenju. Gledao sam tutorijal od client moda, a zapravo trebam taj Client Bridge.
Mobitele nisam ni mislio spajati na sx. Oni su već okačeni na ap(fritzbox base).
Na sx idu: 1 računalo, freenas i ponekad nekome od kolega treba reinstalirati komp/laptop.


EDIT: Danas sve iskonfigurirao. Radi sve za 5. I "client", i "client bridge".
Čak i u client modu mogu pristupati drugim računalima iako su na drugom subnetu. Naravno, nisu vidljivi pod "mreža", ali utipkavanjem ip adresa, uredno dođem do njih. Hvala svima na pomoći.

Zadnje izmijenjeno od: frezer. 22.07.2019. u 13:29.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 07:25   #2428
KaljuginQE
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2019
Lokacija: Russia
Postovi: 2
OpenWrt i DD WRT firmware tutorial za Gigaset Sx763

Есть роутер c поднятым VPN, чем больше забит канал, тем чаще отваливается VPN причем, судя по всему не по вине роутера. Да и скорость с VPN на порядок ниже, чем с авторизатором. В общем, надоело это все конкретно, хочется запустить авторизатор на самом роутере и радоваться жизни. Если зашить DD-WRT/OpenWrt по мануалам я еще могу то вот собрать/настроить/запустить на нем авторизатор я не смогу, потому как консоль для меня по большей части это глухие дебри. Может здесь есть кто юзает OpenWRT и поможет мне разжевать это все ?
KaljuginQE je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 10:54   #2429
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,808
Try it with english, this topic is specific to Siemens SX763 with OpenWRT or DD-WRT firmware.
If you are looking for help on another device then this topic is not the place for it.
If it is a Siemens SX763 it is a rather old device and there is no hw capability for some heavy VPN.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2019., 14:31   #2430
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 146
Citiraj:
Autor KaljuginQE Pregled postova
Есть роутер c поднятым VPN, чем больше забит канал, тем чаще отваливается VPN причем, судя по всему не по вине роутера. Да и скорость с VPN на порядок ниже, чем с авторизатором. В общем, надоело это все конкретно, хочется запустить авторизатор на самом роутере и радоваться жизни. Если зашить DD-WRT/OpenWrt по мануалам я еще могу то вот собрать/настроить/запустить на нем авторизатор я не смогу, потому как консоль для меня по большей части это глухие дебри. Может здесь есть кто юзает OpenWRT и поможет мне разжевать это все ?
Ета тема для Siemens SX763. Перейти на официальный OpenWrt форум: https://forum.openwrt.org


This is the thread for Siemens SX763. Go to the official OpenWrt forum: https://forum.openwrt.org
Blagus je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na