Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2024., 23:30   #1921
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Meni nije pomogao.. mozda benzin, to nisam probao..
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2024., 06:51   #1922
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Ima li netko ideju kako skinuti zapecene nalijepnice sa PVC stolarije?

https://drive.google.com/file/d/1PFu...ew?usp=sharing
HAhahaah sorry ali ako saznaš javi. Sličan problem imam. Ostalo nam je jer se nismo uselili pošto smo sa jedim izvođačem bili na sudu.
Hamm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2024., 07:45   #1923
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Grij ih prvo s onim fenom industrijskim, i trebale bi lako ići dole
Staro 02.12.2024., 08:36   #1924
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam u Tokića uzeo sprej i evala mu. Posprejaš i za 5 min skoro da orpadne sama. Fenovi skuhaju ljepilo pa onda imaš još posla.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2024., 11:21   #1925
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Grijati s fenom, ne peći.
Ja sam skidao 10 godina stare
Staro 02.12.2024., 11:43   #1926
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Ima li netko ideju kako skinuti zapecene nalijepnice sa PVC stolarije?

https://drive.google.com/file/d/1PFu...ew?usp=sharing
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
HAhahaah sorry ali ako saznaš javi. Sličan problem imam. Ostalo nam je jer se nismo uselili pošto smo sa jedim izvođačem bili na sudu.
Schachermayer ima dobra otapala, ja sam s njihovima čistio. Naljepnice, ljepila od naljepnica, ljepilo od parketa kaj su mi zamuljali po staklu.
https://webshop.schachermayer.com/ca...irno/111776019

https://webshop.schachermayer.com/ca...0-ml/110642121

Uzeo sam ta oba po njihovoj preporuci i skinuo sve.

A uvijek možeš i sa razrjeđivačem probat.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2024., 15:17   #1927
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Ne skida lak/boju? Imam drvene prozore.
Staro 02.12.2024., 18:28   #1928
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Benzin i razrjeđivač na PVC i drvo? Ja ne bih pokušavao prije nekog testa na skrivenom dijelu jer oboje rastapa boju i većinu plastike.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2024., 11:14   #1929
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ne skida lak/boju? Imam drvene prozore.
Na PVCu niš nije skinuo, namjena im je čišćenje PVC. Ak pitaš za ove od Schachermayera kaj sam linkao.
Ne znam kak se na drvu ponašaju. Nazovi Schachermayer pa im reci kaj trebaš i preporučit će ti nešto, imaju širok katalog.
Staro 04.12.2024., 10:18   #1930
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Imam žešće sranje sa dimnjakom u vikendici. Sad imam peć na drva i loži se skoro svaki dan. Prije dva mjeseca došao je dimnjačar da očisti dimnjak i zasrao cijelu kuću sa čađom, doslovno je sve površine trebalo prati i brisati.
Sad ujutro je bio ponovo i opet isto. Veli da bude tak svaki put jer imam dve etaže i na svakoj etaži prozorčić za čišćenje.
To mi je totalno neprihvatljivo radit totalno čišćenje kuće nakon svakog čišćenja dimnjaka.
Prvo pitanje je da li postoji neka zaštita kod čišćenja tog sranja za koju dimnjačar ne zna?
Drugo pitanje je da li bi peć na pelete pomoglo da se dimnjak ne začađi tolko? Dimnjačar veli da bude s tim još gore.
A treće pitanje je vezano za grijanje na struju, ali to ćemo ako ovo gore ne krene u dobrom smjeru.

Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 04.12.2024. u 10:26.
Piksa je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.12.2024., 11:06   #1931
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Nemoj ložiti drva sa smolom i mokra drva, ona najviše prljaju dimnjak.

A ovo da dimnjačar sve zasere je malo neprihvatljivo. Iza sebe mora ostaviti kako je zatekao, ak kako će to izvesti, njegova briga
Staro 04.12.2024., 11:27   #1932
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

To što kolega kaže.
A jel bila neka izvanredna situacija da je sad opet nakon dva mjeseca morao doć?

Ovo kaj priča za prozorčiće, ne znam, ne stoji mi baš. Doma na starom dimanjaku su bili otvori gore na tavanu i dolje u podrumu i nikad nije zasrao ništa oko tog.
Staro 04.12.2024., 12:15   #1933
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Dimnjačar veli da bude s tim još gore.
mijenjaj dimnjačara
ilitiga
potraži drugo mišljenje
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 12:24   #1934
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Imam žešće sranje sa dimnjakom u vikendici. Sad imam peć na drva i loži se skoro svaki dan. Prije dva mjeseca došao je dimnjačar da očisti dimnjak i zasrao cijelu kuću sa čađom, doslovno je sve površine trebalo prati i brisati.
Sad ujutro je bio ponovo i opet isto. Veli da bude tak svaki put jer imam dve etaže i na svakoj etaži prozorčić za čišćenje.
To mi je totalno neprihvatljivo radit totalno čišćenje kuće nakon svakog čišćenja dimnjaka.
Prvo pitanje je da li postoji neka zaštita kod čišćenja tog sranja za koju dimnjačar ne zna?
Drugo pitanje je da li bi peć na pelete pomoglo da se dimnjak ne začađi tolko? Dimnjačar veli da bude s tim još gore.
A treće pitanje je vezano za grijanje na struju, ali to ćemo ako ovo gore ne krene u dobrom smjeru.
Nikada nisam čuo da uopće treba čistiti dimnjak tako često, bez obzira na starost dimnjaka, bez obzira na drva kakva se koriste, ništa.

Mislim da ti dimnjačar ne zna raditi posao, kratko i jasno.

Dimnjak se čisti jednom godišnje, bez da se uprlja išta.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 12:28   #1935
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor JoZ@ Pregled postova
mijenjaj dimnjačara
ilitiga
potraži drugo mišljenje
Cura je gore većinu vremena, ima radionicu keramike u podrumu, mene dimnjačar još nije upoznao. Sljedeći put kad se najavi idem gore i sterat ću ga u 3 PM. Prvo ga nismo mogli dobiti da nam očisti prije sezone grijanja pa smo preko općine došli do njega nedodirljivog. Imam osjećaj ko da se inati, vidi ženu koja ga je gnjavila i sad ju zajebava.

Enivej, alternativa mi je grijanje na struju. Proučavam infracrvene grijalice. Frend to koristi za grijanje cijele kuće (isto nema plin). Ima malu djecu i veli da je toplo. 100m2 a račun za struju cca 130€ po zimi.
Moja kućica je 70m2 na dve grijane etaže. Podrum je mali 15m2 djelomično ukopan, tamo je ta radionica i peć za keramiku grije pasivno kad radi, inače dogrijava na klasičnu grijalicu, ali ta etaža me ne brine.
Staro 04.12.2024., 12:52   #1936
Stanky069
Premium
Moj komp

Stanky069's Avatar

Datum registracije: Nov 2018
Čim je rekao ovo za pelete,lik je odmah sumnjiv.

Što su drva više suha,manje čade i dime,znači čišći dimnjak. Automatski to znači da s peletima je još čišći,osim ako ih držiš na kiši vani. Kod peleta je vlaga jako niska,još pogotovo kad napuniš peć,pa suše se u spremniku dodatno dok ih troši.

Dimnjak prljaju najviše sirova,mokra i smolasta drva.
Osobno sam ložio i sirova i mokra drva,ložio drva koja su bila pod snijegom dok nisam imao šupu za ista,pa nije bilo potrebe čistiti dimnjak više od jednom godišnje.

I ovo o njegovoj logici,imaš dvoja vratašca za čišćenje bit će prljavo,sam si čistim i ne zaserem skoro pa ništa...meni se čini da on radi preko one stvari.

Dolazio mi je i dimnjačar pa je uredno sve bilo.

Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 04.12.2024. u 13:13.
Stanky069 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 12:57   #1937
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor Stanky069 Pregled postova
Čim je rekao ovo za pelete,lik je odmah sumnjiv.

I ovo o njegovoj logici,imaš dva vratašca za čišćenje bit će prljavo,sam si čistim i ne zaserem skoro pa ništa...meni se čini da on radi preko one stvari.

This.

Sljedeći put ću ga dočekat i bit će sretan ako ga samo ispičkaram i steram u rodno mesto.
Staro 04.12.2024., 13:08   #1938
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Moram se skulirat malo jer sam lud od idiota.

Ovo kaj veli Stanky069, da stavim peć na pelete i da čistim jednom godišnje, trebalo bi šljakat jel? Ima ko još iskustva sa peći na pelete?
Staro 04.12.2024., 13:48   #1939
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Dobre su peći na pelete, jedno vrijeme je bilo nekih problema, nešto naglo poskupjelo, ili ih nije baš bilo za nabaviti.
Al dobra opcija.

Ovo na struju s infra grijalicama da 100m2 grije za 130eu mjesečno-svaka čast ak je tako
Staro 04.12.2024., 14:48   #1940
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Sta nije fora s infra grijalicama da griju zracenjem, pa te ugriju samo s jedne strane (kao sunce), a s druge strane ti je tijelo hladnije? Ne griju toliko dobro zrak oko tebe koliko predmete koje "obasjavaju"... Tako nekako
Staro 04.12.2024., 15:05   #1941
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
A jel bila neka izvanredna situacija da je sad opet nakon dva mjeseca morao doć?
Baš čitam i vidim da samo kod nas u Međimurju dimnjačari imaju koncesiju za čiščenje i održavanje dimnjaka, bilo plinski li na kruta goriva i obaveza im je dolazit jedanput mjesečno, a naplaćuju kvartalno. U stanu mi ni ne čisti više od jednom godisnje, ali ovo za kruta goriva sam mislio da je tako u cijeloj RH. Očito nije. S tim da smo ovu vikendicu kupili prije 2 i pol godine i renovirali je do ovog proljeća. Kod prvog čišćenja prije 2 mjeseca taj dimnjačar reko da tu nikad nije čistio.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sta nije fora s infra grijalicama da griju zracenjem, pa te ugriju samo s jedne strane (kao sunce), a s druge strane ti je tijelo hladnije? Ne griju toliko dobro zrak oko tebe koliko predmete koje "obasjavaju"... Tako nekako
Rado bi izbjegao grijanje na struju, pelete mi se čine najjednostavnija varijanta. Pelete bi me koštale oko 3€/dnevno otprilike u sezoni grijanja kaj mi je prihvatljivo.

Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 04.12.2024. u 15:10.
Staro 04.12.2024., 15:45   #1942
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Da, griju predmete koji kasnije isijavaju toplinu
tiki66 je online   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 18:39   #1943
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Baš čitam i vidim da samo kod nas u Međimurju dimnjačari imaju koncesiju za čiščenje i održavanje dimnjaka, bilo plinski li na kruta goriva i obaveza im je dolazit jedanput mjesečno, a naplaćuju kvartalno. U stanu mi ni ne čisti više od jednom godisnje, ali ovo za kruta goriva sam mislio da je tako u cijeloj RH. Očito nije. S tim da smo ovu vikendicu kupili prije 2 i pol godine i renovirali je do ovog proljeća. Kod prvog čišćenja prije 2 mjeseca taj dimnjačar reko da tu nikad nije čistio.
I kod mene je tako, dva puta godišnje dolazi jedan te isti dimnjačar od firme koja drži komunalne usluge i vodu i svako čišćenje naplati 5 eura. Kako u toplijem periodu koristim samo klime, nema potrebe čistiti dimnjak više od jedanput godišnje. Drva su suha, šuberi skroz otvoreni pa je čađa minimalna.

Ako mu ne pripremim teren, također napravi nered. Ono što ja napravim je zatvorim kamin (klapnu za propuh i šuber), oko vratašca na dimnjaku zalijepim dva reda široke krep trake, na krep traku naslonim tacnu ili kutiju barem 3x širu od vratašca, nju dodatno zalijepim krep trakom za zid, pripremim usisavač za pepeo, maknem sve tepihe okolo i čišćenje onda može početi.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 19:29   #1944
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Vrhunska priprema kako za čišćenje dimnjaka tako i za ličenje
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 22:09   #1945
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Dobre su peći na pelete, jedno vrijeme je bilo nekih problema, nešto naglo poskupjelo, ili ih nije baš bilo za nabaviti.
Al dobra opcija.

Ovo na struju s infra grijalicama da 100m2 grije za 130eu mjesečno-svaka čast ak je tako

Mislim da su naši proizvodači sve izvozili u Italiju po višestruko višim cijenama i nisi mogao ih nabaviti u RH

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 23:50   #1946
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
I kod mene je tako, dva puta godišnje dolazi jedan te isti dimnjačar od firme koja drži komunalne usluge i vodu i svako čišćenje naplati 5 eura. Kako u toplijem periodu koristim samo klime, nema potrebe čistiti dimnjak više od jedanput godišnje. Drva su suha, šuberi skroz otvoreni pa je čađa minimalna.

Ako mu ne pripremim teren, također napravi nered. Ono što ja napravim je zatvorim kamin (klapnu za propuh i šuber), oko vratašca na dimnjaku zalijepim dva reda široke krep trake, na krep traku naslonim tacnu ili kutiju barem 3x širu od vratašca, nju dodatno zalijepim krep trakom za zid, pripremim usisavač za pepeo, maknem sve tepihe okolo i čišćenje onda može početi.
Mislim da će tako nešto i kod mene biti. Samo ću stavit peć na pelete i čistit jedanput na godinu sa takvim istim pripremama ko i ti.
Problem je taj da ja još nisam gore skroz trajno, već povremeno, ali biti ću za godinu i pol. Reko sam joj da me zove kad dimnjačar opet dođe, zaletit ću se gore i najebat mu se keve. Ne zna pazit kad čisti, ali zato zna bacit oko na porno slike na zidu u spavaćoj sobi. Imam kratki fitilj za takvu sortu.
Staro 04.12.2024., 23:58   #1947
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

mislim da bi trebo provjerit dal je dimnjak komplet očišćen kak treba
sumnjivo mi to sve
Staro 05.12.2024., 00:02   #1948
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Sad ću ovu sezonu s ovakvim dimnjakom. Na proljeće kad prestane sezona grijanja ću potražit nekog drugog da ga pregleda. A po peć na pelete idem drugi tjedan.
Staro 05.12.2024., 04:34   #1949
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Pa zakaj ne zatvori prozorčiće kada čisti i kada "počisti" pokupi to kaj padne i bok?

Kod mene je kamin u prizemlju, a otvor za čišćenje na tavanu. Lijepo ode gore, početka to kaj ide može i bok.

Dolje fino dode, pokupi sve kaj treba i pa pa. Ok ja pripremim kantu, lopaticu i krpu.

Dimovodne cijevi od peči na drva čistim sam.
Staro 05.12.2024., 08:12   #1950
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

a isplati se uzet i usisivač za pepel
Oglasni prostor
Oglas

Oglas