Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2024., 21:53   #3391
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Problem s Xiaomi 5g CPE pro ruterom. Kupljen u iskonu

*CB0401V2(HW1.0)

*MiWiFi 3.0.6 (2024/03/08)

*Postane nedostupan svaki dan ili dva, wi-fi radi, svaka lampica na uređaju radi normalno, ali nema interneta preko WiFi-a ili etherneta. Web gui ne reagira i ne može se pristupiti uređaju.*

*Jedino što pomaže je ponovno pokretanje fizički istekavanjem iz struje ili tipkom.

*Ima tko takvih problema?

Poslano sa mog
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2024., 00:44   #3392
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Pardon, nisam sve napisao tj. krivo sam se izrazio; ja sam na pretplati na tarifi TOP i dobio SMS poruku da mogu aktivirati free promo 30 dana flat net-a. Ostalo ne piše ništa :/

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ja sam na Start, vidio neki dan to i baš sam se pitao o čemu se radi. U aplikaciji piše da se može aktivirati samo jednom i da traje 30 dana.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2024., 19:21   #3393
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Problem s Xiaomi 5g CPE pro ruterom. Kupljen u iskonu

*CB0401V2(HW1.0)

*MiWiFi 3.0.6 (2024/03/08)

*Postane nedostupan svaki dan ili dva, wi-fi radi, svaka lampica na uređaju radi normalno, ali nema interneta preko WiFi-a ili etherneta. Web gui ne reagira i ne može se pristupiti uređaju.*

*Jedino što pomaže je ponovno pokretanje fizički istekavanjem iz struje ili tipkom.

*Ima tko takvih problema?

Poslano sa mog
Pitaj SZK Iskon-a ako se nastavi reklamiraj uređaj.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2024., 09:53   #3394
iciff
Premium
Moj komp

iciff's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Uzeo Gigabox+ od HT-a, lokacija Knin, dobio Xiaomi 5g CPE Pro, brzina katatrofa.
Najčešće oko 5 Mbit.
Imam privatnu sim karticu od T-coma u mobitelu, i brzina je skroz solidna, najčešće oko 150-200 Mbit.
Nakon testiranja i pričanja sa službom za korisnike, ustanovljeno je da je problem u Sim kartici.
Kartica zamijenjena u T-centru, s novom karticom ista stvar, i tako 3 puta.
Te kartice btw ne valjaju ni u mobitelu na ovoj lokaciji.
Vidim da je razlika u tome što imaju srebrne čipove, a ova moja (stara) t-com sim kartica ima zlatni čip.
Tražio sam da mi nabave i pošalju tu stariju sim karticu pa čekam odgovor, ali evo da znate da su neki problemi povezani i sa lošom kvalitetom sim kartica
iciff je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2024., 10:07   #3395
Ivan357
Registered User

Datum registracije: Jun 2020
oduvijek su mi bili fascinantni "problemi" sa sim karticama, na kartici je upisan IMSI broj koji uređaj očita i koristi za spajanje na mrežu, jednom kada je očitan kakve veze ima sim kartica sa brzinom?
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2024., 10:11   #3396
iciff
Premium
Moj komp

iciff's Avatar

Ako nije do sim kartice, onda je do dodijeljenog telefonskog broja. Nema treće opcije.
Ako ne vjeruješ u ovo što sam napisao, tko ti kriv
Staro 20.11.2024., 10:46   #3397
Ivan357
Registered User

Datum registracije: Jun 2020
nisam rekao da ne vjerujem, vidio sam slučajeve da zamjena sim-a riješi neke probleme, samo mi nije jasno kako sim stvara probleme kad se samo očita imsi i dalje sva komunikacija prema operateru ide po tom broju

ili ajmo ovako, ako imam e-sim i probleme sa brzinom, može li mi dodjela novog e-sima riješiti problem?
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2024., 11:12   #3398
iciff
Premium
Moj komp

iciff's Avatar

Možda E-sim nema te probleme, u taj dio nisam zalazio.
Ja imam zlatni sim - radi dobro, cura ima Esim - radi dobro, srebrni sim - ne radi dobro.
Sve su t-com brojevi na istoj lokaciji tako da je prilično čudno
Staro 20.11.2024., 11:15   #3399
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Citiraj:
Autor iciff Pregled postova
Uzeo Gigabox+ od HT-a, lokacija Knin, dobio Xiaomi 5g CPE Pro, brzina katatrofa.
Najčešće oko 5 Mbit.
Imam privatnu sim karticu od T-coma u mobitelu, i brzina je skroz solidna, najčešće oko 150-200 Mbit.
Nakon testiranja i pričanja sa službom za korisnike, ustanovljeno je da je problem u Sim kartici.
Kartica zamijenjena u T-centru, s novom karticom ista stvar, i tako 3 puta.
Te kartice btw ne valjaju ni u mobitelu na ovoj lokaciji.
Vidim da je razlika u tome što imaju srebrne čipove, a ova moja (stara) t-com sim kartica ima zlatni čip.
Tražio sam da mi nabave i pošalju tu stariju sim karticu pa čekam odgovor, ali evo da znate da su neki problemi povezani i sa lošom kvalitetom sim kartica
Jesi probao sim sa zlatnim čipom u routeru?
Staro 20.11.2024., 11:17   #3400
iciff
Premium
Moj komp

iciff's Avatar

Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Jesi probao sim sa zlatnim čipom u routeru?
Jesam, to radi super, isto kao u mobitelu.
Sim sa srebrnim čipom ne valja ni u routeru ni u mobu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2024., 16:16   #3401
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Citiraj:
Autor iciff Pregled postova
Jesam, to radi super, isto kao u mobitelu.
Sim sa srebrnim čipom ne valja ni u routeru ni u mobu.
Onda je do sim kartice iako je čudno da nije pozlaćen nego je srebrni
Staro 21.11.2024., 13:03   #3402
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Jel netko koristi "Internet posvuda"?

Trebao bih info jel i dalje apn "ekskluzivno" za tu tarifu fms.ht.hr ili je sada kao i za sve ostalo internet.ht.hr?
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2024., 20:16   #3403
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Meni je radilo s oba, internet.ht.hr je bio defaultni.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 11:41   #3404
Darko150
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Ja koristim internet.ht.hr, radi super
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 20:08   #3405
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Kako da provjerim a1 sim karticu za internet,stanje GB?

do sada sam preko aplikacije A1,ali sada kad mislim uci pise da unesem kod koji su mi poslali na taj broj,a broj naravno u modemu
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 22:41   #3406
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Citiraj:
Autor AndroiOs Pregled postova
Kako da provjerim a1 sim karticu za internet,stanje GB?

do sada sam preko aplikacije A1,ali sada kad mislim uci pise da unesem kod koji su mi poslali na taj broj,a broj naravno u modemu
Ima modem i slanje i čitanje poruka tako da kod možeš pročitati u modemu
Staro 24.11.2024., 14:37   #3407
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Jučer kćerki mislio aktivirati tarifu na njenom Tomato broju na bonove (bio je neaktivan nekoliko mjeseci), ispada da ne mogu dok ne upiše sve osobne podatke.
Jesam nešto propustio ili je te to tako za sve tarife na bonove, kod svih operatera ?

EDIT:
Preko SMS poruka sve ide bez tih komplikacija, upravo aktivirao.

Zadnje izmijenjeno od: Matta. 24.11.2024. u 15:02.
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2024., 18:24   #3408
Kreso st
Premium
Moj komp

Kreso st's Avatar

Datum registracije: May 2006
Koji operater mi je najpovoljniji za djecji "smartwatch"? Znaci 300-400mb mjesecno i 30 min poziva max.

Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk
Kreso st je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2024., 23:49   #3409
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Mislim da ti je to A1 s opcijom 19€ na 6 mjeseci, max godinu dana.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2024., 10:46   #3410
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Kreso st Pregled postova
Koji operater mi je najpovoljniji za djecji "smartwatch"? Znaci 300-400mb mjesecno i 30 min poziva max.

Čini mi se da je Telemach tu najjeftiniji, oko 6€ ako se dobro sjećam (barem je bio prije kada smo mi za klinca to isto kemijali ). Par stotina min je bilo i par GB prometa kaj je uvrh glave za sat...
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2024., 20:25   #3411
mkey
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Čini mi se da je Telemach tu najjeftiniji, oko 6€ ako se dobro sjećam (barem je bio prije kada smo mi za klinca to isto kemijali ). Par stotina min je bilo i par GB prometa kaj je uvrh glave za sat...
Od toga i tomato ima jeftiniju početnu tarifu za 5€.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 25.11.2024., 21:47   #3412
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Kreso st Pregled postova

Simpa Start je besplatna, a nudi 10 min razgovora i 300 MB prometa (600 MB do 09.12.). Isto tako, ako bonove kupuješ kreditnom karticom, tipa svaki mjesec po 3 eura, možeš dobiti extra 300 MB.

Ako baš trebaš više minuta, onda za 1,5 euro imaš 100 minuta + 2 eura opciju bez uspostave, a 300 MB dobiješ redovnom uplatom 3 eura svakih 30 dana (namjestiš podsjetnik). Summa summarum, za 3,5 eura mjesečno imaš 300 MB i 100 min bez uspostave.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2024., 22:45   #3413
Kreso st
Premium
Moj komp

Kreso st's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Simpa Start je besplatna, a nudi 10 min razgovora i 300 MB prometa (600 MB do 09.12.). Isto tako, ako bonove kupuješ kreditnom karticom, tipa svaki mjesec po 3 eura, možeš dobiti extra 300 MB.

Ako baš trebaš više minuta, onda za 1,5 euro imaš 100 minuta + 2 eura opciju bez uspostave, a 300 MB dobiješ redovnom uplatom 3 eura svakih 30 dana (namjestiš podsjetnik). Summa summarum, za 3,5 eura mjesečno imaš 300 MB i 100 min bez uspostave.

Super, ovo mi se čini najjeftinije jer su zahtjevi za prometom i pozivima stvarno minimalni. Hvala svima
Kreso st je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 13:13   #3414
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
A1 je 3.16€ mjesecno ako se uzme na 6 mjeseci. za nove korisnike 8GB prometa i 2500mb/sms mjesecno.
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 15:06   #3415
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor strikoo Pregled postova
A1 je 3.16€ mjesecno ako se uzme na 6 mjeseci. za nove korisnike 8GB prometa i 2500mb/sms mjesecno.

to traje samo 12 mjeseci. mislim da većinu ljudi nije volja prolaziti postupak. da su ostavili tu cijenu zauvijek, onda da.

tomato je nešto skuplji ali barem nemam to drkanje je popust nije popust, popust ovakav za 3 mjeseca, popust onakav za 6... isto kao i bonbon šta izmišlja pizdarije, ako nadoplatiš dobiješ popust ali moraš ga aktivirati kroz 12.7 dana i samo ako je mjesec pun i onda ako pošaljete sms sa punim tekstom himne dobijete popust na idući paket kojeg morate aktivirati ....

znaš ono, daj me nemoj yebat. daj jednu jeftinu tarifu i u qurac.

bonbon je, nekoć, bio 10kn mjesečno. sad na tomatu je 4.9 eura ali barem ne razmišljam o aktivacijama.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 23:08   #3416
mkey
Premium
Moj komp

Da tomato doda još 2k jedinica u tih 5€, onda da. Ali i oni su imali +2k samo za nove korisnike za prvu godinu. Kako mi je to izašlo taman sam prešao na A1. Ako već oni imaju bonuse od preskakivanja korisnika, onda neka i korisnici imaju nešto od toga. Ako to znači da treba mijenjati mrežu svakih 12 mjeseci, e jebiga. Prebacivanje je dosta jednostavno (ako izbjegneš par zamki) i u principu sa šačicom eura na računu prođeš period od eventualnih par dana bez tarife.

I kod A1 sam primijetio određene tendencije dodavanja free € na račun. Do sada su mi na dva broja nabacili 15€
Staro 03.12.2024., 14:38   #3417
gerund
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Pitanje je koji 4G/5G uzet za korištenje u kući (bitan mi je što bolji upload) -

prvo moj pokušaj rezimea svega što sam pročitao u prijašnjim postovima please ispravite me

0. točan odgovor: ovisi o tome na kojoj si lokaciji

1. najjeftinija opcija je tcom za turiste pa nadoplate

2. postoji razlika u brzini ako uzmem "tarifu za mobitel" ili kod istog providera "tarifu za kucni internet" - "tarifa za mobitel" će biti brža/stabilnija jer mobiteli imaju prednost pred "kucnim userima aka samo data sim kartice"

3. od "tarifa za mobitel" telemach ima limit nakon 60GB potrošenog interneta treba slati sms da bi se moglo nastaviti, A1 i tcom u svojim "unlimited" tarifama nemaju to ograničenje

Nakon komunikacije sa Tcom/a1/telemach službom za korisnike ovo su info koje sam skupio:

Tcom mi ne može dati ono što se kod njih zove "5G internet" jer moja lokacija nije pokrivena 5g signalom, al mogu uzet uslugu Gigabox+ (koja ima 5g ruter al ce mi radit na 4g)

a1 kao i tcom mi ne može dat ono što se kod njih zove 5G kućni net jer again moja lokacija nije pokrivena 5g signalom, i mogu uzet samo uslugu 4G Homebox (znaci niti 5G Homebox u a1 nije opcija)

telemach mi ne može dati ono što se kod njih zove 5g pokućni internet jer njihovim rječima moja lokacija nije dovoljno pokrivena signalom odnosno to bi "preopteretilo sustav"

prema hakomovoj karti telemach ima 5g na "repetitoru" koji je unutar 300m zračne udaljenosti od moje lokacije.

Moj plan: isprobat "mobilne sim kartice" od svih operatera i vidjet dal koji eventualno ima 5g signal i u tom slucaju uzet "tarifu za mobitel" i stavit ju u neki 5g ruter ako nitko nema 5g signal napraviti isto za 4g i uzet "tarifu za mobitel" i stavit ju u neki 4g ruter. (otvoren za prijedloge koji ruter uzet)

Ili uzet Homebox/Gigabox + i nadat se da će radit jednako ili bolje? (ne znam koje su mogućnosti odustajanja)?

isprike na i svima koji ce odgovorit i ispravit me

Trenutno preko mobitela kao hotspot na tcomu download mi je: 140 Mbps a upload cca 18 Mbps. (Parica na lokaciji je tolko spora da ju nisam ni spominjao)

starlink bi izbjegao if possible
gerund je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2024., 15:04   #3418
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor gerund Pregled postova
Pitanje je koji 4G/5G uzet za korištenje u kući (bitan mi je što bolji upload)
Za upload ti je najbitnije imati router koji ima cell lock, lockati ga na B3 band koji ima najveći bandwidth te vanjske antene ako ti toranj nije bliže od 500 m

Ovo ti je kod mene, HT 4G, tarifa turistička, Teltonika RUTX50 plus 4 Iskra P-60 vanjske antene (4x4 MIMO), 3 km udaljeni toranj:

Ako modem ne agregira upload, ide max do 90 Mbps upload kada je lockan na B3 20 MHz (download agregira B3+B1+B20+B28 pa je zato velik):
https://www.speedtest.net/result/c/8...4-33dbe06a6518

Ako stavim samo dvije agregacije, B3 (lock na 20 MHz)+B1, tada modem agregira upload i ide do finih 145 Mbps al zato gubim download brzine jer u downloadu ne agregira i B20+B28:
https://www.speedtest.net/result/c/d...b-498530e368a4

Eto ti za početak
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 10:35   #3419
snake29o3
Premium
Moj komp

snake29o3's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor gerund Pregled postova
Pitanje je koji 4G/5G uzet za korištenje u kući
Kako ti je već i Tirkiz napisao....

Najbolja opcija je HT Turistička ako ima 5G toranj kod tebe.

Giga box ispadne skuplji skoro 10€, a nije nikakav problem svaki mjesec uplatiti 24€ na turističku i automatski se obnavlja. Nemaš nikakvog limita na brzinu, promet, ne moraš slati nikakve SMS-sove i slično. I također radi i CG-NAT.

Kaj se tiče MAX2 5G Interneta, za moju lokaciju isto stalno kažu da nije dostupno, jer kod njih to nije "službeno", a i imaš ograničenje brzine na kraju.

Evo ja sam već godinu dana na turističkoj, nedavno si kupio vanjski 5G router jer imam optičku vidljivost na 5G toranj i evo imam brzine od minimalno 500 DL/ 60 UL pa ide i više....

A kad piam za MAX2 5G i dalje kažu nedostupan :-D

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: Asrock P43DE3
RAM: 4 x 4 GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( 4 x Toshiba DT01ACA050 500 GB 32 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower

Manufacturer: HP
Model: Z440
CPU: INTEL Xeon E5-1650 v4 3.6GHz ( 4GHz Turbo ) 15 MB Cache
RAM: 4 x 8 GB DDR4 ECC 2400MHz
GPU: nVIDIA Quadro P4000 8 GB
SSD: 2 x 240 GB RAID 1 + 256 GB
HDD: 2 x 3 TB RAID 1
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200

BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080

BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD

Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

snake29o3 je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2024., 19:09   #3420
axo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2017