|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Koji usisavač kupiti?
Pozdrav spremačima i spremačicama! ![]() Pa ne mogu više izdržat u ovoj prašini...imamo neki trulex od usisavača za prašinu...jednostavno prilikom usisavanja ostavlja onaj podmukli vruć miris. A borba s prašinom je kao borba protiv vjetrenjača.Ne prođe dan i opet je sve kao da ni nije usisavano...ma koma živa ! Ludim ! Pa dajte ako netko zna i ima iskustva neka mi preporuči neku pilu da odrađuje posao kako treba.Ne znam da li se isplati uopće uzimat uređaj za 500kn jer i ovaj kojeg imam trenutno spada u tu klasu. Evo...cjenovni rang do 1000kn...poželjno i manje...bitno mi je da se riješim neugodnog smrada i šugave prašine.
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
a gle ili ides na one sa vodenim filterom a da nesto vrijede ili ides na one koji imaju najvise garancije ![]() nedavno sam kupio lg-a i mali usisava ko lud al da sam htio odrijesiti kesu bio bi sigurno neki sa vodenim filterom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
mislim da bi kvaliteta trebala bit na 1. mjestu... Philips, Bosch, Samsung... ovog zadnjeg imam - ima trajnu vrećicu i posudu tako da je pravo veselje skinut posudu i istrest ju u kantu u kuhinjii - bez prašine ili dodatnog troška. Mali je, stane iza vrata, 1800W, upravljanje na ručki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovaj Zepter "tutomuto" otpada zbog gastronomske cijene...12k kn!!!??? Ma daj bjež čovječe pa nisam ja sanader da imam sve i svašta na imovinskoj kartici. Romba otpada također...meni je to glupost...želim usisavač da vuče prljavštinu i da ne izlazi iz njega smrad. Philips,Bosh,Samsung...konkretno koji modeli ?
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ako hoćeš nešto očistiti,onda lijepo krpu u ruke i na koljena. Usisivač je samo za površinsku prašinu,mrvice,za tepihe i te stvari. A praktičnije je možda ona krpa na ''metli'' , http://www.limes.hr/katalog/vecaslik...a%C4%8D%20poda Može na suho brisat,a može se i smočit i brisati,nema boljeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
http://www.lg.com/hr/kucanski-aparat...-VC4918NNT.jsp Posuda umjesto kese. Ciklonski. Hepa filter. Imam dotičnog (kupio kad je riknuo stari Electrolux - fala bogu jer mi je išlo na jaja plaćanje kesa po 70kn za 3 kom). Po meni best buy, a košta cca 100 eura kod nas u ECOS-u. http://www.ecos.hr/katalog/kategorij...-vrecicehepa12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Obično sam protiv top shopa i sličnih cirkusa, ali Thomas usisavač je predobar. Ima vodeni filter, snažan, jednostavan za korištenje, izdržljiv. Pousisavaš, otvoriš, malo se čudiš kaj sve imaš u stanu po prljavoj vodi, izliješ u Wc i to je to. Jedina mana je možda buka, al jebiga, to je usisavač. Za tu lovu nešto predobro.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Too much busy
|
Citiraj:
Usisna snaga mu je malo jadna, ali za te novce ionako nema boljega... EDIT: ovaj ima bitno jaču usisnu snagu, vrećice su 45-59kn 4kom (obične, clinic, aktivni ugljen). http://www.elipso.hr/mali-kucanski/usisavaci-i-pribor/PHI-FC9071|01/
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 22.10.2011. u 21:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali me uvijek vuku zvučnija imena Samsung i Philips...što od njih uzeti? Premda znam da zvučnije ime ne mora značiti i bolje...
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Predložio lutherus...otpada iz igre. Preporuka ide u smjeru...neki standardan usisavač do 1000kn pod uvjetom da je kvaliteta ispred izgleda...znači dovoljno jak,normalnih dimenzija,svježina ispuha zraka. Ne treba meni neki luksuzni "space shuttle" sa kojekakvim dodacima za peglanje i sličnim kerefekama.
![]() |
#15 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Ja imam neki Electrolux s kutijom umjesto vrećice i mogu ti samo reći da uopće ne uzimaš u obzir takve. Usisna snaga ravna nuli, a kutija se zamaže i stalno ju treba prati da ne izbacuje miomirise. Cura mi je radila promocije za Rowentu i jedan od najboljih usisavača s kojima sam imao prilike raditi je iz linije Silence Force, Rowenta RO 4627 - ukratko, i pri najmanjoj snazi usisava, a izrazito je tih, a kad odvrneš onda ljepi susjede za strop. Al to ti nije u cjenovnom rangu, pa ako se već nećeš protezati do te cifre, onda preporučujem Rowenta RO 1795 - manji, glasniji, jednake jačine motora, ali slabije usisne snage nego ovaj gore. Što se tiče Philipsa, usisavači su im OK, ali cjenovno su skuplji, a performansama nešto lošiji od Rowente.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
kupi si vanish prah za tepihe. Mi obavezno svaki mjesec nabacamo to na tepih prije usisavanja. Tepih bude kao novi. Samo nabacas svuda po tepihu, ostavis nekih pola sata (pise na vrecici), i usisaš. Cijena je do nekih max 50kunića tako da isprobaj si to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Samo uz vodeni, postena kuca/stan mora imati i jedan suhi usisavac koji se moze iste sekunde paliti za manje, ili izvaredne zadatke. Gospodo PCE-ovske sorte. Dajte svi stavite linkove kad preporucujete neki usisavac. I ako nema na linku specifikacije glasnoce - spomenite ih sami! Da mozemo uz pregled imati i neke brojke. Jer buka je kod suhih minijatura prvi podatak koji treba znat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Mjesto radnje: Pevec d.o.o. u stečaju, Jankomir Tip uređaja: Elit 1600W (usisavač na vodu) Cijena: 400,00kn (AMEX 2 rate) Garancija: 2 godine Prije usisavanja uliješ vodu a nakon toga izbacuješ blato. Tko ga kupi neka se ne zajebe i ulije svega 1L vode jer tada postiže optimum... Sve iznad toga (400,00kn) je bacanje love u vjetar jer ne usisavaju ništa bolje od ovog za 400,00kn. Ja sam ga isto kupio na preporuku pratitelja foruma samogradnja.hr. LP! Evo da upotpunim post: http://www.pevec.hr/proizvodi/bijela...ean-blue-2552/ Uglavnom aparat upotrebljavajte jedino ako ste punoljetni jer jede malu djecu ako im se primaknete blizu sa metlicom usisivača... ![]() Zadnje izmijenjeno od: tomov. 23.10.2011. u 17:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja imam samsunga sad već dvije godine negdje, ni traga habanja bilo kojeg dijela, slabijeg rada ili sl. promijenio 2 elextroluxa na vrećice, njima je brate sve živo pokrepavalo šta je krepat moglo, prosječno su 2 godine trajali. samsung je ooooosjetno jači, teleskopska ručka, klizni daljinac sa kontrolom snage motora na ručki je ultra dobar fič. uzeo sam ga u bivšem mandiju na nekoj akciji za 500kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Dobro je imati u k'ujinju jedan stapni akumulatorski posebno kad kasno nesto hoces povuci, a da ne budis zivljad i ljude oko sebe. Samo, malo ih je koji imaju dobre nastavke, jer volim nastavke s mali i preciznim usisom - da vidim tocno sto skupljam. Jedino sto su svi koje sam vidio nejako varirajuci usisom. Buka je na granici za slusalice, ali autonomija i snaga i dalje osrednja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
buku reguliraš na ručki ![]() ma nije nešto glasan, ovi electroluxovi prije su bili uber glasni nasprem njega... sa ovime čak ni mačići ne brišu van kuće ![]() imam kod radnog stola na zidu ručni elektrolux, a on traje već 4-5 godina bez greške. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
8-bit Gen.
|
Bas ti hvala ![]() Samo, onda usisava slabije, nego da mi Sprio Guberina i Jelenko s metlicom rucno ciste. Sysse, ti si covjek od brojeva. Koliko odokativno? 50? 60? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Vidim da je tema zaživjela i nije na odmet jer bi mnogima mogla poslužiti. Zasad na prvom mjestu prijedlog člana syss-a...odgovara po pitanju kvalitete i cijene... http://www.technomarket.hr/products/...amsung-sc-4590 PS...možda ne bi bilo loše da se stavi tema vezana uz kućanske aparate jer je danas dobro poznato da se većina njih softverski regulira...za primjer navesti osim usisivača klima urađaje,glačala,sušila...ima tu još toga pa da ne nabrajam samo ja...
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Jel to netko samopopravljao ili ne? Ima li netko kontakt u nekom Electrolux servisu u ZG da vidim koliko oni cijene materijal i ruke za taj detalj? Pozdrav!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Moderator
|
Citiraj:
buksa za prašinu i kad je puna sauger i dalje vuče punom snagom kao i kad je prazna. Citiraj:
stvarno ne bi mogao procijeniti, nađi negdje pdf-icu od saugera ![]() subjektivno je u tišoj kategoriji uspoređujući svoje prije (to je bila prava galama) i ono šta sam ćuo po kućanstvima. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
štajaznam... ima dva filtera neka i to je to. iskreno pri sauganju sam više namirisao one sa (novom) vrećicom nego ovoga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|