Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2024., 23:31   #271
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Chipoteka.hr (informacije i iskustva)

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Oni nemaju pravo na to.
Sad sve ovisi kako se postaviš.

Mogu oni napisati da može dođe do grešaka bla bla bla, ali kupoprodajni ugovor je obvezujuć, ježi ga.

Kako je sklopljen ugovor? Ugovor je samo sklopljen s jedne strane (kupca), sa strane prodavača ugovor nije sklopljen jer su zahtjevi bili u statusu obrade. Ugovor bi bio sklopljen da je zahtjev prešao u završeno, u isporuci ili kak već zovu status na svom webu. Tak da ugovor nije sklopljen obostrano. Zato i postoji tih nekoliko koraka u provedbi narudžbe da ne dođe do ovakvih grešaka s cijenom.
Dodatno, u uvjetima webshopa su se ogradili ukoliko dođe do pogrešne cijene.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 01:09   #272
Brc
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Kako je sklopljen ugovor? Ugovor je samo sklopljen s jedne strane (kupca), sa strane prodavača ugovor nije sklopljen jer su zahtjevi bili u statusu obrade. Ugovor bi bio sklopljen da je zahtjev prešao u završeno, u isporuci ili kak već zovu status na svom webu. Tak da ugovor nije sklopljen obostrano. Zato i postoji tih nekoliko koraka u provedbi narudžbe da ne dođe do ovakvih grešaka s cijenom.

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Z-EL d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Z-EL d.o.o. a prema uvjetima prodaje navedenima u ovim Uvjetima
Staro 14.11.2024., 06:07   #273
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Prijavite DI, Chipoteku za "nepostenu poslovnu praksu" i nekakomsam siguran da ce vam isporuciti TV.
https://www.szp.hr/sve-potrosacke-te...vna-praksa/183
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 09:31   #274
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Brc Pregled postova
Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Z-EL d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Z-EL d.o.o. a prema uvjetima prodaje navedenima u ovim Uvjetima

Citiraj:
To ne znači da je to u skladu sa zakonom pogotovo zbog gorenavedenog što ima i Mall u svojim i uvjetima.

Ne tvrdim da je zakonito ili nije jednostrano otkazati zaključenu narudžbu od strane trgovca ali IMHO ako mi kao kupci možemo otkazati narudžbu zašto ne bi i trgovci imali to pravo?
Staro 14.11.2024., 09:48   #275
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
Nisam ni naručio taj TV, ali sam ipak nazvan klaunom od tipa koji ga je naručio! 😂

Ja samo želim da ljudi dobiju Tv koji su pošteno platili! 👍
Ajd opet pročitaj moj post. Ako ti opet ne bude jasno, pročitaj ga još jednom.
Nadoći ćeš valjda, nakon tri-četiri čitanja.

Usput, Zakon o trgovini RH, članak 64.
stavka 1:
Citiraj:
Nepoštenim trgovanjem u smislu ovoga Zakona smatra se osobito:
– prodaja robe ispod njezine nabavne cijene s porezom na dodanu vrijednost,
stavka 2:
Citiraj:
Nepoštenim trgovanjem NE podrazumijeva se prodaja robe ispod njezine nabavne cijene s porezom na dodanu vrijednost kada se radi o skorom isteku roka valjanosti, povlačenju robe iz asortimana, potpunoj rasprodaji zbog zatvaranja objekta te stečaja i likvidacije trgovačkog društva, odnosno zatvaranja obrta ili drugim razlozima kojima trgovac ne čini radnje kojima se sprječava, ograničava ili narušava tržišno natjecanje.
Dakle, sve i da su htjeli prodati po toj cijeni nisu smjeli jer bi počinili prekršaj, pošto nijedan uvjet iz stavka 2 nije zadovoljen.
Staro 14.11.2024., 10:19   #276
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Da malo razbijem ovo natezanje s TVom...

Narucio jucer u 13 sauger i vec danas je na dostavi, svaka cast za brzinu, iako malo iritantno da ne nude prikup u ducanu nego moram placat 5€ GLS
stops je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 10:23   #277
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Brc Pregled postova
Citiraj onda u potpunosti relevantni dio iz uvjeta:
"Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik zaprimi potvrdu narudžbe od strane Z-EL d.o.o."

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
To ne znači da je to u skladu sa zakonom pogotovo zbog gorenavedenog što ima i Mall u svojim i uvjetima.
Kojim zakonom i kojim člankom?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 15:54   #278
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Obratite pažnju na rečenicu na sredini članka: 'Trgovac mora...'
https://www.savjeti.hr/osobne-financ...euracunato/862
Staro 14.11.2024., 19:15   #279
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Obratite pažnju na rečenicu na sredini članka: 'Trgovac mora...'
https://www.savjeti.hr/osobne-financ...euracunato/862
Ne možeš samo izvući frazu "Trgovac mora". Kontekst je bitan.
Cijeli taj članak i ovo šti ti navodiš se odnosi na uvjete "posebne prodaje", odnosno kada trgovac svjesno snizi cijenu pa se onda tih cijena ne drži, odnosno pokušava se izvući:
Citiraj:
Naime, Zakonom se propisuje da se posebnim oblicima prodaje (odnosno sniženjima, akcijama, sezonskim rasprodajama, prodajom robe s greškom ili istekom roka trajanja) smatra prodaja proizvoda po cijenama nižim od cijena u redovnoj prodaji. dnosno, tijekom trajanja posebnog oblika prodaje robe, trgovac je dužan istaknuti cijenu koju tada primjenjuje te najnižu cijenu koju je primjenjivao za istu robu tijekom razdoblja od 30 dana prije provođenja posebnog oblika prodaje. Odnosno, cijenu koja je bila istaknuta posljednjih 30 dana na tom artiklu prije sniženja, kako bi se izbjegla praksa, dobro nam svima poznatih, lažnih sniženja.

- Trgovac mora prodati proizvod po cijeni koja je oglašena bilo na polici, na proizvodu ili u katalogu. To je ponuda, a time trgovci privlače potrošače u trgovinu i onda kažu "znate tiskarska greška" ili "mi smo se malo šalili". Za to postoje državni inspektori - istaknuli su iz Udruge za zaštitu potrošača.
Ovaj članak se ne odnosi na očite greške prilikom objave cijene.
Staro 14.11.2024., 19:24   #280
RedSky
Premium

Datum registracije: Apr 2017
Kako su onda neki ljudi od Malla dobili laptope?
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 21:04   #281
Brc
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Citiraj onda u potpunosti relevantni dio iz uvjeta:
"Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik zaprimi potvrdu narudžbe od strane Z-EL d.o.o."

Nema problema, evo citat iz emaila

"Poštovani/a,
zahvaljujemo Vam na Vašoj narudžbi. Uplatu kao i narudžbu smo uredno zaprimili i naš tim u webshopu će je obraditi u najbržem mogućem roku."
Staro 14.11.2024., 22:03   #282
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Ne možeš samo izvući frazu "Trgovac mora". Kontekst je bitan.
Cijeli taj članak i ovo šti ti navodiš se odnosi na uvjete "posebne prodaje", odnosno kada trgovac svjesno snizi cijenu pa se onda tih cijena ne drži, odnosno pokušava se izvući:

Ovaj članak se ne odnosi na očite greške prilikom objave cijene.
Ajde molim te objasni kako se ovo prvo u praksi razlikuje od drugoga? Iz perspektive kupca trgovac se “izvlači” u oba slučaja. Kako zakonski definirati odnosno razlikovati “očitu grešku” od “ne držanja snižene cijene”?

Ugovor je sklopljen. Ugovor se može raskinuti. Svaki dan se hrpe ugovora raskidaju legalno i ilegalno. Pitanje je samo pod kojim uvjetima je zakonski dopušteno raskinuti ugovor.
Staro 28.11.2024., 16:45   #283
RedSky
Premium

Datum registracije: Apr 2017
I na kraju nitko nije dobio TV?
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2024., 17:26   #284
Zeryx
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
vecina je odustala. a oni koji su mozda i dobili se ne usude javiti da ih se ne osudi javno
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2024., 14:38   #285
Incre_Dible
Premium
Moj komp

Incre_Dible's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Vjerujem da bi se netko već pohvalio da je stigao.
Incre_Dible je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno