|
23.11.2024., 16:18 | #31 | |
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
Uglavnom u dell optimizeru ima audio sekcija di su neka audio "poboljšanja" između ostalog neki noise cancelation il tako nesto. To sranje je radilo probleme. moze se samo ta opcija ugasit, al ja sam ugasio cijelu audio sekciju svima, i od onda je ok! Pa eto probaj. Ako nemas instaliran dell optimizer probaj ga skinu i stavit pa sa tim opcijama se igrat Osim toga jako sam zadovoljan sa 5440 i sad 5450 serijom. Uzeli smo mix konfi 1350p i 1370p. omjer nekih 20-80%. Malo su glasni kad se proc zalaufa, jer imaju samo 1 vent, i malo su "masivni", u smislu deblji od thinkpada al osim toga mi se cini i build quality odlican, i tipkovnica je ok i performanse. Ram je upgrejdable i ssd se moze mjenjat samo je onaj 2240 pa bas nema izbora. Sve u svemu odlicne masine. Sad u 5450 seriji smo morali proc konfe mjenjat pa smo uzeli 125u i 155h kombu. Sample mi je nekih 80ak laptopa zasad |
|
24.11.2024., 17:30 | #32 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pozdrav ekipa, evo objavljujem i svoj misteriozni problem s Dellom u nadi da će netko uspjeti pomoći. Radi se o laptopu Dell Latitude 7480 i LAN konekcijom. Imao sam od A1 link 200/20Mbit na tom laptopu i onda sam link zamijenio novim 2Gbit/100Mbit. Laptop nije htio davati više od 200-250Mbit u downloadu Safe mode with networking = 200-250Mbit Zamjena LAN kabla = 200-250Mbit Linux USB Ubuntu liveboot = 920Mbit Stari laptop Lenovo na istom kablu = 920Mbit Reinstalirao Win 10 i pri prvom bootu LAN driver je bio prepoznat i po speedtestu rezultat je bio 910-940/100Mbit, super radi sve. Win je po klasičnoj proceduri povukao sve updateove što je god imao i sad opet problem nakon cca mjesec dana, brzina na LAN kablu je opet 200-250Mbit Opet za probu isti kabel na stari laptop (Win10 s isključenim autoupdateom) ima 920Mbit, vratim kabel u Dell 230Mbit. Ponovo stavim Ubuntu USB Liveboot = 920Mbit.. VPN ne koristim, antivirus sam deinstalirao Speedtest je proban na A1, Carnet i Terrakom serveru s istim rezultatima. Na laptopu su zadnji Intel driveri I219LM Radio sam reinstall drivera, rollback drivera bez ikakvih rezultata trebam bilo kakvu pomoć oko ovog bez da opet reinstaliravam OS hvala |
24.11.2024., 19:59 | #33 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Jesi probao staviti 1Gbps full Duplex na network adapteru da nije auto-negotation ?
24.11.2024., 20:08 | #34 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
25.11.2024., 22:20 | #35 |
Old School
Datum registracije: Dec 2005
|
Dell Vostro 5470 kupljen prije nekoliko godina na forumu. Ispadao, lomio se, ljepljen dvokomponentnim ljepilom, mijenjana tipkovnica sa cijelim donjim kucistem, updateao sam mu ram i ssd i eno ga jos uvijek radi. Moje iskustvo sa DELL-om je super pozitivno i kad mi naleti neki polovni noviji za dobru lovu, svakako si ga planiram uzeti. |
02.01.2025., 23:23 | #36 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Napokon malo zesceg koristenja Dell Latitude 7390... Otisli smo na more, tako da cu ga sad koristiti 4 dana... Tipkovnica... S obzirom da dolazim sa Thinkpada koje sam koristio preko 15 godina, malo mi se tesko preswitchati na tipkovnicu, tako da omasim koju tipku zbog muscle memorya... Onako, uvijek fali milimetar lijevo ili desno, no poboljsavam se u brzini pisanja... I nikako mi ne pase ova DE tipkovnica, tako da cu tu prvom prilikom staviti barem UK tipkovnicu, ali zapravo mi je cilj staviti US tipkovnicu, no za to cu morati mijenjati cijeli gornji okvir tipkovnice... Ako nije preskupo, mozda odem i u tom smjeru... Sa fingerscannerom nisam uopce zadovoljan, odskenirao sam prstice i sve, ali taj bas ne zeli proraditi... Od 50 puta mi je mozda jednom odskenirao prst ispravno... Ukratko - prebacujem se na PIN, tako da necu ni koristiti fingerscan... Ekran je super... FullHD 13.3" IPS touchscreen u 12.5" kucistu... Nije uopce za bacit! Touchscreen je isto OK, moram se priviknuti na neke stvari... Kamerica radi OK, ionako ju ne volim koristiti, ali koliko sam vidio, pristojno radi... Bluetooth normalno radi... Nikakvih zamjerki ni tu nemam... Baterija - nikakvih zamjerki... Drzi i radi i ne buni se... Touchpad... Odlicno radi, ali da se na glavu nasadim, nedostaju mi one tipke iznad touchpada (mislim da su to tipke od trackpointa)... Build quality - koristeni su fini materijali, ne grije se nis posebno na bateriji (drzim ga u krilu cijelo vrijeme), panti cvrsto drze ekran, nema klimanja niceg... Tezina - nista posebno... 1.3kg ako sam dobro shvatio, cisti travel laptopic... Taman za sto mi treba... Bas me zanima kako ce proci moju torturu sljedecih 4 dana... Za sada mi se svidja...
10.01.2025., 19:29 | #37 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Može li mi netko preporučiti koju bateriju kupiti za Dell E5550? Do sada je u njemu bila (tvornička) sa 51wh (6860mAh) oznake G5M10 Vidim da ima raznih kapaciteta i jačina, pa me zanima ako uzmem neku jaču da li će to biti problem ili ne ili da uzmem kakva je bila do sada? thx
10.01.2025., 19:43 | #38 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
S obzirom da se radi o starijem laptopu, pogledaj sto mozes na AliExpress pronaci za njega... Sto god da uzmes ce ti biti OK, glavno da ne kosta previse...
10.01.2025., 20:22 | #39 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|