Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 20:35   #9481
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
E, da... Uz ovaj moj Falcon030 je stigo i SCSI Yamaha CDRW... Al nemam SCSI kabel za to cudo... I moram prvo pregledati diskic... Ako ne radi ovaj 60MB diskic, onda imam jedan 1.3GB 2.5" diskic pa mogu njega probati sloziti prije nego krenem na on SD-card floppy adaptere, iako i to imam u planu...

Lenovo ThinkPad P15v Gen3 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 6850H, 4.7GHz 8-core
32GB DDR5-4800 (2x16GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Rembrandt integrirana grafika (Radeon)
nVidia Quadro T1200 diskretna grafika
15.6" 600nits 4K LCD
Lenovo 170W PSU
Lenovo 40AY docking station + 90W PSU

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Lenovo T14s Gen1 AMD
AMD Ryzen 7 PRO 4750U, 1.7GHz 8-core
16GB DDR4
512GB NVMe x4 (Micron)
AMD Radeon Vega
14" FullHD IPS

Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:46   #9482
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
C-Lab Falconi nisu vise Atari, tako da mi nisu bas od nekog velikog interesa... Sumnjam da su kolekcionarima uopce zanimljivi
Pogledaj po Atari forumima sto misle o istima. MKII je skoro identican, audio dio je poboljsan jer je bio prioritet., interni SCSI, malo bolje selektiran. Ali upravo kolekcionarski najtrazeniji jer se uvijek moze prodati za najvise. Daleko da tebe to treba dirati, jer tvoj je isto super.

C-Lab ima bijele tipke. MkX je prebacen u rack kuciste. Evo ti detaljnije o kronologiji preuzimanja da se postedim pisanja : C-Lab Falcon MkX (SOS) 1996.

Nasao sam iz 2011. prodaju:

Citiraj:
U zadnjih dve godine koliko sam pratio Falcona na ebay i jos par foruma, nevjerojatno su rijetki... Jedan se na ebayu trenutno prodaje po 2650EUR...
Eto vidis koliko je kostao najprestizniji Falcon mkX. Danasnje cijene su nebulozne, one ne odrazavaju ni trziste, ni potraznju, vec gledanje u tudje oglase i repliciranje cijena. To barem mi znamo na Njuskalu. Tako svaku dekadu, dodje od smirivanja, pa ponovo do napuhvanja zamisljene vrijednosti.

Druga polovica 90-tih, Atari TT bio znatno skuplji od Falcona u oglasima. Obicno je imao i vise opreme, posebno 19" monitor. Isti takav TT je Vijesnik korisio 90-tih za DTP u neboderu.

Sto god budes htio ili ne htio, barem ce ti Falcon biti dobro sredstvo trampe.

Zaboravih spomenuti, Rodolphe je prije tri godine izasao iz Atari price i sad se bavi solarnim panelina: Yonnesolaire
...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:50   #9483
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Zelio sam oduvijek imati Atarija, nabavio sam si 3 komada... Zapravo sam pred 20ak godina dobio jedan 1040STFM na poklon sa monitorom i misem, no u preseljenju se to negdje izgubilo...

Imam privjesak za kljuceve na Atari ST, imam majicu na Atarija... Mislim da sam zadovoljio svoje kolekcionarske potrebe po pitanju Atarija...

Sljedece sto bih volio je upogoniti ta 3 Atarija sto imam, zaigrati neku igricu sa klincima i onda ih spremiti opet u ormar i cekati da me ulovi manija igranja na tom cudu...

15.6" 600nits 4K LCD
Lenovo 170W PSU

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Lenovo T14s Gen1 AMD
16GB DDR4
512GB NVMe x4 (Micron)
AMD Radeon Vega
14" FullHD IPS

Staro Jučer, 23:05   #9484
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Ako ces igrati s obitelji i prijateljima, posebno s klincima, uzmi Amigu.

Falcon sto god ima od igrara je vise manje portirano od ST-a, tako da nemas bozna sto da moze iskoristiti grafiku i zvuk novije masine. Tu jednostavno Amiga nema premca.

Amiga ima more vrhunskih za stare, a nove AGA-e, takodjer su dobile igara, cak i obnovljenih legendi, recimo Defender of The Crown koji je i na 4096 izgledao kao san snova.

To ne znaci da si ne ostavis Atarija ako ti je drag kao racunalo. Prvo bi si stavio Calamus, kojeg danas neki cak i emuliraju koliko je mocan i modularan alat.

A postoje cak i za PC/Mac , nisam dugo gledao sto je novo.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 02:59   #9485
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Ako ces igrati s obitelji i prijateljima, posebno s klincima, uzmi Amigu.

Falcon sto god ima od igrara je vise manje portirano od ST-a, tako da nemas bozna sto da moze iskoristiti grafiku i zvuk novije masine. Tu jednostavno Amiga nema premca.

Amiga ima more vrhunskih za stare, a nove AGA-e, takodjer su dobile igara, cak i obnovljenih legendi, recimo Defender of The Crown koji je i na 4096 izgledao kao san snova.

To ne znaci da si ne ostavis Atarija ako ti je drag kao racunalo. Prvo bi si stavio Calamus, kojeg danas neki cak i emuliraju koliko je mocan i modularan alat.

A postoje cak i za PC/Mac , nisam dugo gledao sto je novo.

Ovaaaaaj... Oduvijek sam zelio imati Atarija, a ne Amigu... Postujem Amigu, gledao sam par dokumentaraca i ekipa koji su stvarali Amigu su (IMHO) najbolji i najkreativniji inzenjeri koji su hodali Zemljom... Ali, to nije Atari... Nisam si nabavio ove Atarije da bih se igrao na njima, vec prvenstveno kao kolekcionarske primjerke, no s obzirom da su svi u radnom stanju, probat cu malo i nauciti koristiti ih i zaigrati neku igricu... A i klincima je fora da se upoznaju sa starim tehnologijama iz doba kad je tata bio u njihovim godinama...

Imam jos 520STF i 1040STF za original ST igrice...

Klinci zapravo uopce ne zele igrati igrice, njima to nije uopce zanimljivo... Ako netko iz drustva igra igricu, onda gledaju... Ono sto stvarno jako vole su price i knjige...

Bacim oko na ovaj Calamus, nemam pojma sta je to...

15.6" 600nits 4K LCD
Lenovo 170W PSU

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Lenovo T14s Gen1 AMD
16GB DDR4
512GB NVMe x4 (Micron)
AMD Radeon Vega
14" FullHD IPS

Staro Danas, 08:05   #9486
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Ovaaaaaj... Oduvijek sam zelio imati Atarija, a ne Amigu... Postujem Amigu, gledao sam par dokumentaraca i ekipa koji su stvarali Amigu su (IMHO) najbolji i najkreativniji inzenjeri koji su hodali Zemljom... Ali, to nije Atari... Nisam si nabavio ove Atarije da bih se igrao na njima, vec prvenstveno kao kolekcionarske primjerke, no s obzirom da su svi u radnom stanju, probat cu malo i nauciti koristiti ih i zaigrati neku igricu... A i klincima je fora da se upoznaju sa starim tehnologijama iz doba kad je tata bio u njihovim godinama...

sa Atarijem 1040 možeš krenuti u producetske vode...valda znaš da je hrpa pop/dance hit-glazbe iz 80 izašla upravo iz Atarija a ne bubnjara/gitarista ili školovanih mužikaša
https://www.youtube.com/watch?v=TB54dZkzZOY

Zadnje izmijenjeno od: quazar912. Danas u 08:13.
quazar912 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno