Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.08.2019., 23:02   #2221
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 416
Citiraj:
Autor selk Pregled postova
Jel na tome papiru za raskid ima kontakt broj od službe za brigu o korisnicima. Ako ima nazovi ih i dobit ćeš nekakav popust, ili će te oni nazvati sad kroz koji dan...
Culi smo se i nude 200gb za 145kn.
Al cu uzet neograničenu od t coma(189kn jer imam magentu i to bez UO) jer ne trebam paziti na limit. Jest da ce bit brzina na t comu 80mbit dok je na vipu 200 al prezivit cu...
axo je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2019., 21:20   #2222
dejanp
Premium
 
dejanp's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: St
Postovi: 50
Trebam uzeti net i tel za starce, ali oni su vanka HR po par mjeseci. Da li homebox duo, bez ugovorne ima opciju zamrzavanja usluge, na određeno vrijeme i koliko često u periodu 12mj? Ako neko ima slična iskustva prije nego zovem szk.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
dejanp je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.09.2019., 00:52   #2223
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 542
Jednom godišnje, do 6mj max.
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2019., 07:07   #2224
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 198
.
Mislim u toku godine samo 3 mjeseca može se hombox staviti u mirovanje. Imam jednog u mirovanju, nedaju više od 3 mj. Ponovno uključivanje 70 kn čini mi se.
.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2019., 09:45   #2225
dejanp
Premium
 
dejanp's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: St
Postovi: 50
Hvala obojici na info.
dejanp je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2019., 14:35   #2226
dejanp
Premium
 
dejanp's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: St
Postovi: 50
Upitao kod A1 partnera, može se zamrznuti jednom u godini na 9 mjeseci maximalno.
Ako odem kod nekoga drugoga, siguran sam d bi dobio drugačiji podatak
dejanp je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2019., 14:49   #2227
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 198
.
Kod partnera je bitno da oni prodaju tebi homebox, poslije ti lijepo kažu samo 3 mj. možeš ga isključiti u toku godine. I to što kažeš od svakog agenta druga info.
.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2019., 16:49   #2228
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,408
da, ja sam isto dobio info 3 mj maksimalno na godinu
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2019., 19:54   #2229
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 542
https://ssc.a1.hr/documents/10307706...1-7285a5e7bbd1


Privremeno mirovanje korisnik može zatražiti jednom u kalendarskoj godini, a u pravilu traje tri mjeseca. Iznimno za pojedine usluge može se odobriti dulje trajanje Privremenog mirovanja, kako je niže navedeno: • A1 mobilna, Homebox/Officebox - do 92 dana, a samo iznimno do 270 dana.*



* Iznimno trajanje usluge Privremeno mirovanje do 270 dana odnosi se isključivo na situacije odlaska korisnika izvan Republike Hrvatske na duže razdoblje (tj. razdoblje duže od 2 godine), korištenje usluge u turističke svrhe i ostale iznimne situacije. U tu svrhu potrebno je priložiti odgovarajući dokaz
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2019., 21:59   #2230
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,342
Zadnjih par dana mi je homebox kriminalno spor u večernjim satima. Podsljemenska zona.

Ima tko sličnih problema?

Probao reset, forsanje 4g mreže, sve.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.10.2019., 19:34   #2231
KR-DI
Premium
Moj komp
 
KR-DI's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zabok
Postovi: 246
Od cca 17 sati mi ne radi uopće, kao da je sve puklo, pokušavao sam ih nazvati da vidim u čemu je stvar ali jednostavno me odmah izbacilo, kao da je cijeli A1 otišao u ....

Pa me zanima kako je ostalima, da li imate problema?
__________________


MBO: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
CPU: Intel i5 2500K @ 3.30MHz
RAM: 16 GB DDR3 Kingston HyperX 1600MHz 4x4gb
GRAPHICS: MSI GeForce GTX 560 Ti/OC 1gb
PSU: Corsair CX500
HDD: Samsung SSD 850 EVO 120 gb (windows 10 pro)
HDD 1: OCZ VERTEX 4 SSD 256 gb (windows 7 ultimate)
HDD 2: Toshiba 500 gb 7200 RPM (games)
HDD 3: Seagate Barracuda 500 gb 7200 RPM (programs)
HDD 4: Seagate Barracuda 250 gb 7200 RPM (OSX Yosemite)
MONITOR No1: Dell 23" U2312HM
MONITOR No2: Samsung 17" SyncMaster 730BF
DVD: LG GH22LS30
CASE: Antec PLUSView 1000AMG
SOUND: Logitech X530
MOUSE: Logitech MX 600
KEYBOARD: Logitech EasyCall Keyboard


Fujitsu Siemens ESPRIMO GREEN P5720
(plus) Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM (multimedia)
(plus) Western Digital Red NAS Hard Drive 3TB 7200 RPM (multimedia)
(plus) Windows Server 2012 R2

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2019., 20:05   #2232
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 198
.
Kod mene isto problemi na A1, ali skoro prošlo i sada je skoro ok.

www.speedtest.net/my-result/a/5362549255
Inače, brzina ide oko 100 mbps.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 04.10.2019. u 21:04.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2019., 16:24   #2233
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp
 
Red Worm's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,138
Zanima me kolika je cijena homebox duo? Naime dobio sam danas prvi račun s uplatom od 159,50 kuna. i još jedan račun od 8,96 kuna, za pristup uslugama fiksne mreže.

Ispada sve zajedno 168,46 kuna???

Može li mi to pojasniti? Hvala
Red Worm je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2019., 16:36   #2234
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 198
.
To neka ti pojasni prodaja u a1, ja ti mogu samo reći koliko ja plaćam, imam 3 homboxa (nakon prod.ugovora) prvi 135 kn, drugi plačam 145 kn i treći je 155 kn., svaki ima različitu cijenu, ovisno o uvjetima na dan prodaje. Bitno je da ono što dogovoriš i sprovedu. Nema potrebe da šalju dva računa. Imam i sat. od a1, sve to povezali i to je to.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 10.10.2019. u 17:08.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2019., 16:50   #2235
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp
 
Red Worm's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,138
Jasno, evo sad sam našao ugovor.
Te piše ukupna mjesečna naknada: 165.oo kuna
Red Worm je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2019., 23:50   #2236
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 148
Jel probao netko ruter Huawei B525s-23a od Tele 2, da koristi za A1 Homebox, da li bi preko njega dobio veću brzinu na 800+1800 spektru.
selk je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2019., 21:57   #2237
Gumby
Premium
 
Gumby's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 488
Molim pomoć u vezi MF283+...

Negdje sam na ovoj temi pročitao (ne mogu više naći) da se povećava brzina DL/UL ako se na ruteru isključi WiFi.

Jeli to točno i ako je, zašto je to tako?

Uglavnom, namjera mi je utrpati ruter u zidni ormarić (s TV antenskim pojačalom, spliterima, koaksijalnim kablovima), već koristim P-56 antene, a za kućni WiFi koristiti dodatni ruter s kojim se nadam pokriti cijelu kuću.

I kakav ruter bih trebao nabaviti da mi korištenje telefona ne ruši LTE na 3G?

Hvala...
__________________
Doctor!!!...
Doctor!!!...
MY BRAIN HURTS...
Gumby je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2019., 15:40   #2238
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 471
Citiraj:
Autor Gumby Pregled postova
Molim pomoć u vezi MF283+...

Negdje sam na ovoj temi pročitao (ne mogu više naći) da se povećava brzina DL/UL ako se na ruteru isključi WiFi.

Jeli to točno i ako je, zašto je to tako?

Uglavnom, namjera mi je utrpati ruter u zidni ormarić (s TV antenskim pojačalom, spliterima, koaksijalnim kablovima), već koristim P-56 antene, a za kućni WiFi koristiti dodatni ruter s kojim se nadam pokriti cijelu kuću.

I kakav ruter bih trebao nabaviti da mi korištenje telefona ne ruši LTE na 3G?

Hvala...
Nemaš brige pošto imaš vanjske antene za LTE!
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2019., 16:26   #2239
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,639
Citiraj:
Autor Gumby Pregled postova

I kakav ruter bih trebao nabaviti da mi korištenje telefona ne ruši LTE na 3G?

Hvala...
Mislim da ti za ovo ne pomaže router jer je problem u A1 mreži. Pasti će ti veza nakratko kod poziva dok se njihov modem ne prebaci na 3G.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2019., 18:04   #2240
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,408
ne moras gasiti wifi, nego jednostavno imas vecu brzinu na portu koji je spojen kablom nego sto imas preko wifija... zas je to tak i zas se tolko gubi ne znam... imam istu stvar s optikom, al mi i nije tolko bitno jer jedino di mi je bitna ful brzina je na kompu , pa sam ga spojio kablom...
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2019., 13:20   #2241
Armor
Premium
 
Armor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: HR Zagorje
Postovi: 179
Ima nekih naznaka da i A1 uvede 1TB u Homebox?
Armor je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2019., 13:44   #2242
Red Worm
Plasticni kirurg
Moj komp
 
Red Worm's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,138
Već mi je par dana brzina 2.oo kaj se to događa?
Red Worm je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2019., 13:52   #2243
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,639
U zadnjih mjesec-dva dana događa mi se ponekad čudan problem. Web stranice otvaraju se nepotpuno ili se uopće ne otvore. Nekad browser vrti i čeka, a rjeđe otvori stanicu, ali bez nekih elemenata.

Ima još netko sličnih problema s A1 homeboxom?
Ili barem neku ideju što i kako dalje provjeravati?

Isto i u drugim browserima tako da nije do FF.



Primjer iz FF, na stranici nikako dobiti sve slike, jednostavno neke nedostaju, ponekad upali refresh, a ponekad i ne.
Na screenshotu dolje na ove crveno označene upite browser jednostavno nikad nije dobio odgovor.

c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2019., 21:52   #2244
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 471
Primjetio sam to i kod sebe nekoliko puta ,a na HT HR sam vidim i po drugim forumima da se to događa i na Tele2
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2019., 20:33   #2245
zzoki
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Citiraj:
Autor selk Pregled postova
Jel probao netko ruter Huawei B525s-23a od Tele 2, da koristi za A1 Homebox, da li bi preko njega dobio veću brzinu na 800+1800 spektru.
To i mene zanima. Da li je moguce koristiti sim karticu od homeboxa u nekom drugom ruteru?
zzoki je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2019., 14:12   #2246
chomli
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Trenutno: ZD
Postovi: 90
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
U zadnjih mjesec-dva dana događa mi se ponekad čudan problem. Web stranice otvaraju se nepotpuno ili se uopće ne otvore. Nekad browser vrti i čeka, a rjeđe otvori stanicu, ali bez nekih elemenata.

Ima još netko sličnih problema s A1 homeboxom?
Ili barem neku ideju što i kako dalje provjeravati?

Isto i u drugim browserima tako da nije do FF.



Primjer iz FF, na stranici nikako dobiti sve slike, jednostavno neke nedostaju, ponekad upali refresh, a ponekad i ne.
Na screenshotu dolje na ove crveno označene upite browser jednostavno nikad nije dobio odgovor.

Meni se to događalo prije cca godinu - dvi i zato sam ih otkantao i prešao na t-mobile. Čak sam i tu pisao o tom. A1 nikad nije priznao da je do njih (a probano na više rutera).
chomli je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:29   #2247
GetMekd
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2016
Lokacija: ogulin
Postovi: 18
Moze preporuka nekog cat 6 routera, koji ce radit na vip frekvencijama.
Sto jeftinije to bolje, samo da je iz nekog shopa u EU da ne placam carinu
GetMekd je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:51   #2248
sakomako
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: zg
Postovi: 433
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Culi smo se i nude 200gb za 145kn.
Al cu uzet neograničenu od t coma(189kn jer imam magentu i to bez UO) jer ne trebam paziti na limit. Jest da ce bit brzina na t comu 80mbit dok je na vipu 200 al prezivit cu...



Ovih 200 Gb ako je to mogući promet za ovih 145 kuna je jako skupo i gotovo ništa.


Jer 4K HDR clip na Youtube pojede 1 Gb za 3 minute, dakle 1 sat je 20 GB, što znači da nakon 10 sati gledanja prelaziš tih 200 Gb ako je to limit.


Ako je flat tarifa pa te nakon 200 Gb bacaju na manju brzinu je isto njesra.


Ako npr. dnevno koristiš IPTV, Netflix, Youtube (4K HDR materijal) i sl. uz neko razmno korištenje od 4 sata dnevno to ti dođe 80 Gb x 30 dana i evo te vrlo lako na 2,4 TB na mjesec prometa. A ako si još intenzivniji korisnik niti 5TB mjesečnog prometa neće biti ništa čudno, tako da bez flat optike nema se tu što raspravljati.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:56   #2249
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 416
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ovih 200 Gb ako je to mogući promet za ovih 145 kuna je jako skupo i gotovo ništa.


Jer 4K HDR clip na Youtube pojede 1 Gb za 3 minute, dakle 1 sat je 20 GB, što znači da nakon 10 sati gledanja prelaziš tih 200 Gb ako je to limit.


Ako je flat tarifa pa te nakon 200 Gb bacaju na manju brzinu je isto njesra.


Ako npr. dnevno koristiš IPTV, Netflix, Youtube (4K HDR materijal) i sl. uz neko razmno korištenje od 4 sata dnevno to ti dođe 80 Gb x 30 dana i evo te vrlo lako na 2,4 TB na mjesec prometa. A ako si još intenzivniji korisnik niti 5TB mjesečnog prometa neće biti ništa čudno, tako da bez flat optike nema se tu što raspravljati.
Zato nema limita na hrv telekomu
axo je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:57   #2250
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 416
Citiraj:
Autor GetMekd Pregled postova
Moze preporuka nekog cat 6 routera, koji ce radit na vip frekvencijama.
Sto jeftinije to bolje, samo da je iz nekog shopa u EU da ne placam carinu
https://www.satshop.fi/
Kupilo nas par i nema problema
axo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na