Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.09.2020., 09:51   #5521
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 954
Mislim da tamo negdje 2009te odkad su ISPevi vlasnici terminalne opreme (ruteri i sve kaj ti donesu), *UVIJEK* moras vratiti uređaj kod zamjene ili raskida ili ćeš ga platiti. Na iskonu sam kod prelaska na vdsl morao vratiti adsl ruter, tj poslali su kurira da ga pokupi ali mozes i sam vratiti *UZ POVRATNICU* koju čuvaš ako se netko za 4 godine sjeti eee nismo nista zaprimili.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2020., 09:54   #5522
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Ramura
Postovi: 1,458
Napisao sam 4 godine jer kao da mi je netko rekao da ih nakon 4 godine rashoduju i više ne potražuju.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2020., 10:53   #5523
xXTheLuka1998xX
Registered User
 
xXTheLuka1998xX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 307
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Napisao sam 4 godine jer kao da mi je netko rekao da ih nakon 4 godine rashoduju i više ne potražuju.
Tako je netko iz moje familije mislio pa su danas na sudu s optimom radi 900 kn itd..

Poslano sa mog SM-A805F koristeći Tapatalk
xXTheLuka1998xX je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2020., 10:59   #5524
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 954
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Napisao sam 4 godine jer kao da mi je netko rekao da ih nakon 4 godine rashoduju i više ne potražuju.
Not sure, mislim da bukvalno "dobis na koristenje, oni vlasnici, moras uvijek sve vratiti ko sto sam reko". Barem iskon, osim ako je drugacije na optimi. Sto sumnjam.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2020., 11:12   #5525
Libertus
Premium
 
Libertus's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Ramura
Postovi: 1,458
Ma ok, zahvaljujem na odgovorima. Tako mi ostalo zapisano u glavi, treba onda promijeniti zapis.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2020., 12:21   #5526
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 729
Meni je na Optimi prošle godine grom spalio Innboxa, prvo su mi poslali novog Overseasom, a onda su mi za par dana opet poslali Overseas da pokupi stari router. Ali u komunikaciji putem SZK su mi odmah rekli da šalju novi, a da stari spremim jer će ga doći pokupiti naknadno.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2020., 12:32   #5527
nino_z
Premium
Moj komp
 
nino_z's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Valpovo/Osijek
Postovi: 264
Nisam još dobio račun za 9. mjesec, a na Moja Optima piše da je plaćen. Prije par dana je još pisalo Potrebno platiti 157,25kn.
Imao tko takav slučaj?

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2020., 09:42   #5528
danex
Premium
Moj komp
 
danex's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 357
Jučer sam ženinima složio optiTv valjda se tak zove.. Na nekim programima imam smetnje, ono neko muljanje. Do čeg je to?
danex je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2020., 10:25   #5529
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 729
Citiraj:
Autor danex Pregled postova
Jučer sam ženinima složio optiTv valjda se tak zove.. Na nekim programima imam smetnje, ono neko muljanje. Do čeg je to?

Vjerojatno do slabe propusnosti linije. Zovi SZK neka probaju oni riješiti to, obično promijene profil pa se to stabilizira. Osim ako je linija baš previše loša da podržava IPTV.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2020., 16:49   #5530
zlatko
Premium
Moj komp
 
zlatko's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: slavonac
Postovi: 439
Imam Innbox V51 sa admin ovlastima. Zanima me gdje se uključuje 5Ghz wifi...Ne mogu pronaći.
__________________
he,he
zlatko je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2020., 17:55   #5531
lovretta
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Šibenik
Postovi: 102
Citiraj:
Autor zlatko Pregled postova
Imam Innbox V51 sa admin ovlastima. Zanima me gdje se uključuje 5Ghz wifi...Ne mogu pronaći.

Sa admin ovlastima? Jesi nekako izvukao admin user/pass iz njega ili ?
lovretta je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2020., 18:14   #5532
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,635
Malo je glupo izvedeno a i ovisi o customizaciji ...
probaj Wireless > Advanced > na vrhu ima default Band=2.4 Ghz,
e sad jeli ima opcija postaviti oba ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2020., 18:59   #5533
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 2,133
jesi siguran da imaš v51 r2?
v51 r2 ima 2 wifi radija (dual band, jel), i oni se u njegovom interfejsu vode odvojeno.
imaš wlan0 i postavke za wlan0 (2.4ghz), i onda ispod imaš wlan1 (5ghz) i postavke za wlan1. sve postavke su identične.

ako ti vidiš samo 2.4ghz band, onda nemaš r2 model, pa shodno tome nemaš niti dual band.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2020., 18:59   #5534
zlatko
Premium
Moj komp
 
zlatko's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: slavonac
Postovi: 439
Citiraj:
Autor lovretta Pregled postova
Sa admin ovlastima? Jesi nekako izvukao admin user/pass iz njega ili ?
pass sa 176 stranice teme optima. radi VfMR7DyV2bWn8cHY. user---admin
__________________
he,he
zlatko je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2020., 19:10   #5535
zlatko
Premium
Moj komp
 
zlatko's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: slavonac
Postovi: 439
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
jesi siguran da imaš v51 r2?
v51 r2 ima 2 wifi radija (dual band, jel), i oni se u njegovom interfejsu vode odvojeno.
imaš wlan0 i postavke za wlan0 (2.4ghz), i onda ispod imaš wlan1 (5ghz) i postavke za wlan1. sve postavke su identične.

ako ti vidiš samo 2.4ghz band, onda nemaš r2 model, pa shodno tome nemaš niti dual band.
eto ga na...Imam innboxv51 annexb, jučer ga dobio nakon 3 pokušaja. tražio dual band , v51 , kažu ima i dva puta pošalju v45, jedamput v 46, kažem nemojte više i odem u Norvešku na 3 mjeseca , nazovem da sam kod kuće i da mi pošalju v51 r2 ac vdsl2 home gateway. i stigne ..v51 annexB i izgleda da ću se i opet morat natezati s njima...
__________________
he,he
zlatko je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2020., 10:15   #5536
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 729
Ako ovisiš o dobroj volji operatera vjerojatno nećeš daleko dogurati.
Uzmi si neki Mikrotik, Unifi ili (ako baš moraš) Asus router i složi si mrežu kako treba, onda te baš briga što ti daju.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2020., 19:07   #5537
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp
 
Beetlejuice's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: RH
Postovi: 472
Pozz svima, imam jedan problem. Nadam se da je dobra tema jer mi nekako više vuče ovdje nego negdje drugdje. Isprika ako sam fulao.


Problem: ne želi me spojiti u CoD: Warzone. Dan prije prelaska na OT, na A1 sve uredno spajalo. AV i Firewall probane sve mogućnosti i dalje ne spaja. Spojim se preko moba CoD radi uredno. Zvao SZK i uputili me na slanje zahtjeva za dinamičku javnu ipv4 adresu - poslao i to i dalje ne spaja. Opet zvao i rekli mi da bi možda trebalo port forwardat ali da oni ne daju podršku za to. Nisam to nikad radio no kratkim guglanjem nije mi baš prejasno kako i što. Neke stavke u sučelju rutera nema ili se drugačije zovu kako pratim tutorijale. Model rutera: IskraTEL Innbox V46. Svaka sugestija dobro došla.
__________________
"You never know what is enough unless you know what is more than enough." - William Blake






Beetlejuice je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2020., 19:26   #5538
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,713
probaj dodijeliti aplikaciju dozvolu javnoj i privatnoj mreži, nema logike da imaš net a jedna igra ne radi.
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2020., 20:03   #5539
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp
 
Beetlejuice's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: RH
Postovi: 472
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
probaj dodijeliti aplikaciju dozvolu javnoj i privatnoj mreži, nema logike da imaš net a jedna igra ne radi.



Upravo i ovo učinio i dalje isti problem.
__________________
"You never know what is enough unless you know what is more than enough." - William Blake






Beetlejuice je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2020., 23:49   #5540
NightWalker
Registered User
Moj komp
 
NightWalker's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: PGŽ
Postovi: 151
Probaj google DNS ubacit, i meni na optimi nekad zezale par igrica
NightWalker je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2020., 11:31   #5541
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp
 
Beetlejuice's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: RH
Postovi: 472
U ovom trenutku isključivanje UPnP-a rješava mi problem. Pokušao sam ga ugasiti-zaigrati pa upaliti-zaigrati i djelovalo je cca 45 min. Za sad ga držim isključenog. DNS postavke ostavljene difoltno.
__________________
"You never know what is enough unless you know what is more than enough." - William Blake






Beetlejuice je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 07:49   #5542
robif
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
Pozdrav svima..
Imam ruter V45_B10 na Optimi
Zanima me jeste li i kako rjesili otvaranje portova?
Imam jednu ip kameru za nadzor i to je super radilo na t-comu,sad sam presao na optimu i nikako da taj port otvorim
Ima li tko kakvo rjesenje?
robif je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2021., 09:07   #5543
Ico2005
Premium
Moj komp
 
Ico2005's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Slavonija ravna
Postovi: 387
stavili su te u cgn, zvati szk da dodjele javnu ip
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2021., 00:10   #5544
James Dean
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 68
Jel netko uzimao sad friško optimu, koji ruter dijele?
James Dean je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2021., 07:01   #5545
zlatko
Premium
Moj komp
 
zlatko's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: slavonac
Postovi: 439
Citiraj:
Autor Ico2005 Pregled postova
stavili su te u cgn, zvati szk da dodjele javnu ip
https://www.optima.hr/podrska/internet


Ukoliko imate potrebu trajnog korištenja javne dinamičke IPv4 adrese, popunjeni i potpisani obrazac Zahtjeva za korištenje javne dinamičke IPv4 adrese, pošaljite na: podrska@optinet.hr . Za fizičke osobe netreba potpis. Ispuniti i poslati

Bez toga ništa. Riješili vrlo brzo...oko pol sata. Šalju e-mail za potvrdu.
__________________
he,he
zlatko je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2021., 14:57   #5546
James Dean
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 68
Citiraj:
Autor Kruno12 Pregled postova
Pozz, Da li da potpisem s optimom ugovor na 2 godine?
Ni za boga ...
Korisnička im je katastrofa, pogotovo ova online. Šta god ih pitaš vezano za problem samo te otkantaju sa generičkim odgovorom i prekinu razgovor. Riješit će mi problem nikad.
Citiraj:
Autor James Dean Pregled postova
Jel netko uzimao sad friško optimu, koji ruter dijele?
Dobio sam Innbox V46
James Dean je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2021., 13:49   #5547
robif
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
Citiraj:
Autor zlatko Pregled postova
https://www.optima.hr/podrska/internet


Ukoliko imate potrebu trajnog korištenja javne dinamičke IPv4 adrese, popunjeni i potpisani obrazac Zahtjeva za korištenje javne dinamičke IPv4 adrese, pošaljite na: podrska@optinet.hr . Za fizičke osobe netreba potpis. Ispuniti i poslati

Bez toga ništa. Riješili vrlo brzo...oko pol sata. Šalju e-mail za potvrdu.
Poslao sam zahtjev i odobreno je
Kamera nekako proradila ali nakon par dana opet ne radi

Skuzio sam da mi je brzina pala na 40mb/s a bila je 58
Kamera opet proradila a brzina interneta 40mb i resetiram ruter brzina se popne na 58mb ali tada kamera vise ne radi

Ima li tko kakvu ideju ?
robif je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2021., 13:57   #5548
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,635
Kad resetiraš router onda treba sve iz početka,
prvo vidi jeli dobivaš javnu ip adresu ili si iza CGN - a,
ako jesi traži da te skinu sa njega.

Nakon toga ide std. postavljanje (u kameri fiksni ip, PortForward u routeru).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2021., 14:31   #5549
robif
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kad resetiraš router onda treba sve iz početka,
prvo vidi jeli dobivaš javnu ip adresu ili si iza CGN - a,
ako jesi traži da te skinu sa njega.

Nakon toga ide std. postavljanje (u kameri fiksni ip, PortForward u routeru).
Kako provjeriti imam li javnu ip adresu?
Kamera ima fiksnu ip i port na ruteru je otvoren(provjereno sa port checker)
Sad sam resetirao kameru i sve je proradilo
robif je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2021., 14:54   #5550
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 590
ako ti port checker vidi otvoreni port, onda nije problem s javnom sdresom
okarm je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na