Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.08.2014., 21:04   #1501
PURSUIT
Premium
Moj komp
 
PURSUIT's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: POŽEGA
Postovi: 200
Proc

Citiraj:
Autor Maxim Pregled postova
Pozdrav

razmisljao sam o ovoj ploči
http://www.nabava.net/maticne-ploce_...3-atx__2106561

te o ovom procu:

http://www.nabava.net/procesori__40/...42ghz__2781821

Zanima me jel se isplati davati te novce za to ili da pocnem razmisljati o intelu? Hoće li na tome raditi sve nove igre?
Ovaj procesor
i ova ploča
PURSUIT je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2014., 22:18   #1502
Maxim
provokator
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 43
Citiraj:
Autor PURSUIT Pregled postova
Ovaj procesor
i ova ploča

Zasto uzeti onu ploču? Kaj MSI toliko lošiji od ASUS-a? Ili?
Maxim je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.08.2014., 22:20   #1503
PURSUIT
Premium
Moj komp
 
PURSUIT's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: POŽEGA
Postovi: 200
Citiraj:
Autor Maxim Pregled postova
Zasto uzeti onu ploču? Kaj MSI toliko lošiji od ASUS-a? Ili?
Malo bolja fazna regulacija 4+2 je kod Asusa.
Općenito jedna od najboljih ploča za AM3+ socket(omjer uloženo-dobiveno)
PURSUIT je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2014., 14:38   #1504
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
Uzmi

970A-DS3P, 970A-UD3P, 970A-UD3 ili 990XA UD3 i FX 8320, to je BB.

Ova MSI 970a G46 je blaženo rečeno koma.
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2014., 19:21   #1505
llama
Registered User
Moj komp
 
llama's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Slavonija
Postovi: 84
bok ljudi
zanima me kako bi ASRock 970 EXTREME3 R2.0 funkcionirala s fx 6300 i lc cc95 hladnjakom (nenamjeracam oc)
llama je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2014., 21:32   #1506
partwish
Creeper
Moj komp
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: USS Enterprise (NCC-1701-B)
Postovi: 1,647
Citiraj:
Autor llama Pregled postova
bok ljudi
zanima me kako bi ASRock 970 EXTREME3 R2.0 funkcionirala s fx 6300 i lc cc95 hladnjakom (nenamjeracam oc)
Ploča i procesor bi super funkcionirali, za hlađenje ne znam. Svakako je bolje od stock, ali ne čini mi se nešto posebno.
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2014., 21:43   #1507
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
Maksime ako ideš na Asus M5A97, gledaj da nije LE verzija već Asus M5A97 R2.0...

Također se slažem sa FX8320 procesorom, razliku u cijeni uloži u aftermarket CPU hladnjak
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2014., 11:33   #1508
llama
Registered User
Moj komp
 
llama's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Slavonija
Postovi: 84
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Ploča i procesor bi super funkcionirali, za hlađenje ne znam. Svakako je bolje od stock, ali ne čini mi se nešto posebno.

jos me zanima jel bi to dvoje radilo bez da updejtam bios
llama je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2014., 12:07   #1509
dadosbcro
Premium
Moj komp
 
dadosbcro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: SB
Postovi: 620
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2014., 15:22   #1510
Talaba
Registered User
Moj komp
 
Talaba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Serbija
Postovi: 108
Kada je amd cpu upitanju zaobiđite MSI shit. Ja imam njihovu najaču am3+ ploču 990 FXA GD 80 i govorim iz ličnog iskustva. Jer ako im je tako loša najača am3+ ploča mogu misliti kakve su im ostale....
Talaba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.09.2014., 15:29   #1511
virus1
Premium
Moj komp
 
virus1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 495
Citiraj:
Autor Talaba Pregled postova
Kada je amd cpu upitanju zaobiđite MSI shit. Ja imam njihovu najaču am3+ ploču 990 FXA GD 80 i govorim iz ličnog iskustva. Jer ako im je tako loša najača am3+ ploča mogu misliti kakve su im ostale....
U potpunosti si u pravu i podržavam izjavu, isprobano kod frenda MSI flagship ploča za AMD je njesra samo takvo, za sada valjaju Gigabyte UD7 rev 1.1 pa nadalje, UD3 rev 4.0, ASUS Formula-z, Sabertooth R2.0 i na kraju ASUS M5A99x EVO R 2.0 ako govorimo o 990 chipsetu, MSI i ASrock ako se kupuje novo pokušati izbjeći, moj savjet.
virus1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2014., 23:12   #1512
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
Imao to govno od 990FXA GD80, ploča je stvarno predivna dušu dala kako je lijepa meni osobno ako ne i najljepša am3+ mbo, ali ono voltage cap na 1.45 i to ajde da radi na 1.450 nego dropa na 1.390, pa nema LLC rekoh ajmo skurit i uzet gigu
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2014., 20:45   #1513
Talaba
Registered User
Moj komp
 
Talaba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Serbija
Postovi: 108
Misliš na ovo govno

Jedino što joj valja jeste stabilnost. Ustanjuje da izdrži svo matletiranje inače ostalo ništa ne radi....
Talaba je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2014., 22:34   #1514
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
Nova revizija ili ispeglani bios ?
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2014., 23:01   #1515
virus1
Premium
Moj komp
 
virus1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 495
Citiraj:
Autor Talaba Pregled postova
Misliš na ovo govno

Jedino što joj valja jeste stabilnost. Ustanjuje da izdrži svo matletiranje inače ostalo ništa ne radi....
Prijatelju, ozbiljno ti tog FX8350 pržiš za clock na 4.6GHz i tu je primjetan vdrop.
virus1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 00:20   #1516
Talaba
Registered User
Moj komp
 
Talaba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Serbija
Postovi: 108
Baš tako zato mora tako veliki napon na MSIju zbog velikoooog vdroopa.Ovo je minimum za 4.6ghz. Ono što je interesantno da se i sa tako velikim naponom pod opterećenjem ne greje kao na sabljarki sa mnogo manjim naponom. Inače daleko od toga da je bios ispeglan (crap). Jednostavno koristim mali trik, grešku u biosu koja mi omogućava da povećavam napon.
Za razliku od intela, amdu (srećom) ne smeta veliki napon već velika temperatura (za njega) pa se na to više mora paziti.
Msi pogrešno očitava vid procesora 1.2875V a treba 1.3875V otuda i problemi. Inače neće ti raditi ni na defaultu pa makar stavio na najviše što može u biosu 1.45V pa veliki vdroop jednako

Zadnje izmijenjeno od: Talaba. 18.09.2014. u 00:26.
Talaba je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2014., 13:36   #1517
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
Ista stvar koju sam i ja imao kad sam imao tu ploču, nekužim ih mogli su ih još masu prodat da su ispeglali tu ploču. Ja da sad dođe nova revizija ispeglana bi ju sigurno kupio
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2014., 00:26   #1518
Talaba
Registered User
Moj komp
 
Talaba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Serbija
Postovi: 108
Teško. Ne verujem da ih uopšte više i prave. Troše stare zalihe. A ja eto malo za probu stavio opet MSI, umesto sabljarke. Inače vizuelno je zaista impresivna i kvalitet komponenti je na visokom nivou. Ali to je sve. Naponska sekcija je jako loše odrađena kao i bios zato i problemi. Ono dugme OC Gene to ništa ne radi. Naravno kada su upitanju FX procesori.Kod ovih starijih phenoma ja probao nema padanja napon. Napon je uvek u plusu prilikom opterećenja..... Samo ako umeš da se snađeš sa njom radiće ti veoma dobro....
Talaba je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2014., 11:27   #1519
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
Tako je i kod mene bilo, imao sam Semprona 140 i Phenoma 955.

Ploča je bila briljatna, naponi su bili prva liga ali čim staviš FXa sve to pada u vodu.
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2014., 15:05   #1520
llama
Registered User
Moj komp
 
llama's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Slavonija
Postovi: 84
ima ko kakvih iskustava s gigabyte ds3p i fx 6300? (dvoumim se izmedu te i asrock extreme3)
hvala
__________________
3.2.2015.-"Reći ću vam samo jednu stvar - zapamtite VukoWar"
llama je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 14:17   #1521
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
Prva liga, kolega ima 8350 na njoj i sve radi super, čak i OCano na 4.6ghz i sve radi tip top bez throttlanja.

asrock izbjegnuti

sad ću opet vjerovatno slagat jednu konfu pa ide 970a ds3p i fx 6300, slobodno nat o
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 18:44   #1522
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
llama

Odlicna ploca, a osim nje pogledaj jos Asus M5A97 R2.0 & Gigabyte 970A-UD3P.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 21:43   #1523
llama
Registered User
Moj komp
 
llama's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Slavonija
Postovi: 84
kakav je bios,onaj stariji (plavi, ifkwim) hocu morat updejtat bios (ne znam zasto, al jako ga se bojim ) ili radi, kako bi rekli out of the box s fx 6300?
hvala

lolofuxy
obje ploce su mi iznad mogucnosti tako da........a i ne zanima me oc
__________________
3.2.2015.-"Reći ću vam samo jednu stvar - zapamtite VukoWar"
llama je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2014., 23:07   #1524
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Ploča podržava gotovo sve procesore (pa tako i FX-6300) od prve verzije biosa. Novija verzija biosa treba za ove novopridošle FX-E procesore, a cpue s TDP-om 220W naravno ne podržava.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2014., 13:12   #1525
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
Eh da bar ima dobri stari plavi AWARD bios ali nema

how old are you ?
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2014., 22:11   #1526
llama
Registered User
Moj komp
 
llama's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Slavonija
Postovi: 84
heehhheheheheeh opet ja (dosadan sam, ali kad moram pitati, zato ste tu ) :P :3 :P
- asus m5a78l m/usb3 i fx 6300 dobra kombinacija? ide jos i afm cooler (i da....bez oc, svakodnevno koristenje, gaming ali ne pretjerani, da izdrži makar 2 godine, ide r9 270 na nju)?
hvala opet
__________________
3.2.2015.-"Reći ću vam samo jednu stvar - zapamtite VukoWar"
llama je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2014., 22:18   #1527
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
ma kakvi, neisplativa ploča. preskupa.

rađe 970a ds3p ili bilo koja 970 ploča
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2014., 23:53   #1528
emilblomsky
Premium
Moj komp
 
emilblomsky's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: karlovac
Postovi: 1,077
Citiraj:
Autor llama Pregled postova
heehhheheheheeh opet ja (dosadan sam, ali kad moram pitati, zato ste tu ) :P :3 :P
- asus m5a78l m/usb3 i fx 6300 dobra kombinacija? ide jos i afm cooler (i da....bez oc, svakodnevno koristenje, gaming ali ne pretjerani, da izdrži makar 2 godine, ide r9 270 na nju)?
hvala opet
Pa ta asusica je mini atx,pa jedino ako imaš mini kejs.Ako te ne zanima oc,uzmi bilo koju 970 kak ti je preporučeno.
Ako imaš mini kejs,uzmi neku jeftiniju,imaš biostar,gigabyte,asus ,ona lx verzija!
Btw,ta asusica je totalno precjenjena s obzirom da nema sata3,a i usb 3.0 nema prednjeg konektora!
__________________
Phil of the future!
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 04:06   #1529
babaluj
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
maticna za FX-8350

bok svima,

slazem si komp i nabavio sam sve samo mi jos maticna fali.
procesor je fx-8350

neak se nemogu odlucit izmedju

ASUS M5A97 EVO R2.0
i
GIGABYTE GA-970A-UD3P

e sad koja je od te dvije bb ili mozda neka treca? mozda? Gigabyte GA-990XA-UD3 ??

samo bih rekao da ne namjeravam oc-at , nisam bas neki zagrizeni gejmer

i da 500W napajanje je ok?
babaluj je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 14:27   #1530
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 997
onda najeftinija, 970a ds3p

je oke je
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na