Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.10.2020., 20:54   #2671
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,788
Odašiljač je jako nisko, neki manijak na rubu sela si je prije par godina dao to staviti na krov kuće od 2 kata. Valkda su mu dobro platili. Srećom signal u ostale dijelove stana ne prolazi lako jer ima dosta debelih zidova.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2020., 21:53   #2672
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: N/A
Postovi: 4,965
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ili bi selio ili alu-folija oko kuce pa stiropor izolacija preko toga a i na plafon bi folija isla, neki cosak kuce bi ostavio "slobodan" i tu bi drzo router i na zid znak radijacije
Najbolje srušit kuću, pa stavit betonske zidove od barem 1m i olovnu ploču na zid . Ali onda u kući ne smije bit nikakav mobitel ili ruter ili bilo što... jer ako zračenje ne može ući onda ne može ni izaći . Ili iskopat rupu u zemlji da se sakrije od "kozmičkih zraka" koje svako trećeg petka u mjesecu prolaze kraj zemlje.

_________
Ukratko: 1800 MHz je daleko od bilo kakvog opasnog zračenja. Mikrovalna može ugrijati hranu... ali isto tako ima snagu od 800-1000 W
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2020., 22:03   #2673
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,184
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
nisam pobrornik teorija zavjera ali brate tebe zraci omanja mikrovalka na 300m full snagom
Ili bi selio ili alu-folija oko kuce pa stiropor izolacija preko toga a i na plafon bi folija isla, neki cosak kuce bi ostavio "slobodan" i tu bi drzo router i na zid znak radijacije
Prije ce ti tvoj 5G WiFi u stanu/kuci sprzit mozak od te bazne stanice udaljene 300m i na 1800MHz
__________________
Trebaš Huawei B525S 23A_CAT6 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2020., 22:30   #2674
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,685
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Prije ce ti tvoj 5G WiFi
Ne koristim ga
Meni je vecina racunala povezana LAN kablom a N router fixne je pozicioniran u supi i jedan na tavanu u cosku kuce.
Onaj iz supe je ustiman da emitira nesto manjom snagom i signal se vrti oko -75. taman stabilno zeni za filmove ako gleda na laptopu.
Djeca u svojim sobama imaju LAN do racunala a onaj sa tavana takodjer ne radi na full snazi i taman pokriva mobitele u dnevnoj i njihovim sobama.

Tamo gdje ja dosta sjedim i gdje spavam, WiFi signala skoro da i nema, doduse ako stavim WiFi stick u komp vidi malo mrezu ali jedva da se spoji.
5G na mobilnom routeru mi je iskljucen kao i 2,4 i to palim samo po potrebi. Gdje spavam nema nist osim televizora a i mobitelima je zabranjen ulaz u spavacu.

Dakle, mirno spavam... bar sto se tice przenja mozga mikrovalovima....
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2020., 22:51   #2675
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 357
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Dakle, mirno spavam... bar sto se tice przenja mozga mikrovalovima....
Nema straha od nikakvih radiovalova, možeš komotno spavati i s mobitelom pod jastukom, ljudi nemaju nikakve receptore za radiovalove niti mobiteli odašilju ionizirajuća zračenja koja jedina imaju potrebnu energiju da oštete tkiva.
Exomaniac je online   Reply With Quote
Staro 21.10.2020., 23:36   #2676
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,685
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
ljudi nemaju nikakve receptore za radiovalove
Aha.. u sred ljeta se skini u gace pa stani na pistu/cestu i tjesi se kako nemas receptore za UV zracenje pa nes ni pogorit... Ne mogu vjerovat da dan danas, su ljudi tako tumasti i misle da pogore od topline sunca ?!?
Mikrovalovi prodiru u meko tkivo, griju ga... bespredmetno je o tome raspravljati kad je to dokazano da se stanice tkiva zagrijavaju, dakle uopce ne zelim razmisljati o udaljenosti, snazi ili modulaciji, ako mi nije potrebno da se izlazem
vise nego sto treba ili je potreba, zasto bi ? Nema tu straha, ako treba - koristim, ako nije sila a nije tolika sila da mi zveci mobitel u sobi dok spavam ili da sjedim u prostoriji "bogatoj" WiFi signalom a imam zicu...
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2020., 07:51   #2677
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,685
Pa nocas se kod mene nesto definitivno dogodilo-promjenilo. Jos preko dana budem dezurao malo no ne mogu vjerovat da je A1 otvorio pipu.
Usto nesto prije 5h, nalozio i kafa pa upalio komp, ajd da izmjerim kad sam se vec tako rano ustao...



Reko koji Quj.... Dignem statuse signala i uocim da je SINR zabetoniran na 30dB. Znao je on meni nekada pokazati 30dB ali to na par sekundi, vecinom
se seta u rasponu 20-28dB. RSRQ takodjer debelo stoji na 3dB a ni to cesto prije nisam vidjao, 4-5dB ponekad a vecinom 6-8dB setkara pa i na 10dB poskoci nekad.



Opalim par mjerenja nesto prije 5h i dobijem ovo:



Sad iza 6h i dalje SINR stoji debelo na 30dB, RSRQ je i dalje na 3dB ali proseta do 6dB cesce. 800MHz nije mrdnio nikuda, 50-75Mbps su mjerenja i dalje ali 1800MHz pojedinacno ako mjerim sada se krece u rasponu 110-130Mbps ! ~50Mbps vise nego inace. Doduse nesto je palo iza 6h ali i dalje je to cca ~50Mbps vise nego sto ujutro dobijem, sad budem bas vidio popodne kako ce to biti no ovako sta ni na tavanu nisam dobijao, sam neka potraje... kao da je dio korisnika zbrisao sa odasiljaca no to ne objasnjava zasto je SINR odjednom tako dobar i miran... takve statuse signala nisam vidio sigurno 3 godine, nekad davno dok je samo 800MHz bio sam znao SINR imati 30dB nocu i ujutro, nesto su pojacali 100% ali RSRP je isti ??

__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2020., 12:21   #2678
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,184
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
nesto su pojacali 100% ali RSRP je isti ??
Ma jel.., a kad sam napisao da brzina ne ovisi o jacini signala, onda si se sprdao
__________________
Trebaš Huawei B525S 23A_CAT6 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2020., 13:17   #2679
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,685
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
kad sam napisao da brzina ne ovisi o jacini signala, onda si se sprdao
Molim ? Gdje, kada tocno ? Fino ti citiraj tocno tu "sprdnju" pa da vidimo jeli nesto izvadjeno iz pravoga konteksta to sto sam napisao jer ovako ispada da negiram
zauzece odasiljaca pa shodno tome ispada da ako je status signala isti mora biti i brzina stalno bez obzira na opterecenost sto naravno ne stoji, dakle kolega, citat molim
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2020., 14:21   #2680
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,184
Nemam ga iz glave, nit mi se da trazit radi prepiranja. 4/5G me vise ne zanima, od kad imam zicu, makar bila i opticka
__________________
Trebaš Huawei B525S 23A_CAT6 -> PP
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2020., 20:23   #2681
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,685
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
Pred nekoliko dana stigao mi ruter ZTE MF286D. Imam i B715 i kada uspoređujem rezultate vidim da je skoro bolji ZTE.
@Filc

Sad ga imas vec duze, kakvi su utisci ? Jel si iskopao neki info tool za detaljnije statuse signala ? Dali postoje neki podatci kako radi CA tj. koje sve frekvencije udruzuje ?
Vidi se na slikama u izborniku sve kombinacije po 2 moguce a treca ? Na stranici sto si dao link je 599 zlota i dobiju se i one 2 antene, baterija ?

Isto tako ima i za 399 zlota sto je zapravo jako dobra cijena no predpostavljam da taj dolazi samo sa punjacem i to je to...

https://allegro.pl/oferta/router-mod...lte-9242466830

Dali oni dostavljaju ovamo u RH i napisi malo kako ide to oko narudjebe, moras se registrirati tamo itd.. ? Ovaj jeftiniji gledam specifikacije su identicne kao sa tvojeg linka.
Inace mf283+ ili 286 iz tele2 su davali info o signalu pomocu programa ZTE MF286.info, ima vise verzija tog alata, evo ti sve 4 koje sam ja koristio prije pa ako nije problem
da isprobas dali sa ikojom radi taj D model routera.

https://1drv.ms/u/s!AlgJgEMRnhzyj1BX...hq-p3?e=KT5sO7
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2020., 20:49   #2682
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,788
jesu li ikad riješili volte na ovim novim zte routerima za flatbox, ili i dalje radi switch na 3g tokom poziva?
na par kritičnih lokacija sam te homeboxe ranije morao prebacivati na 3g jer bi tokom poziva pukla vpn veza uslijed prebacivanja sa 4g na 3g (cezih, znate onda o kojim je korisnicima riječ) pa neznam da li da to i dalje prakticiram ili ne.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2020., 00:40   #2683
oblivian
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2020
Lokacija: u gradu
Postovi: 7
kolko ja znam A1 nema voLTE PA nemaju kaj ni riješavati
oblivian je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2020., 10:21   #2684
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 246
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
@Filc

Sad ga imas vec duze, kakvi su utisci ? Jel si iskopao neki info tool za detaljnije statuse signala ? Dali postoje neki podatci kako radi CA tj. koje sve frekvencije udruzuje ?
Vidi se na slikama u izborniku sve kombinacije po 2 moguce a treca ? Na stranici sto si dao link je 599 zlota i dobiju se i one 2 antene, baterija ?

Isto tako ima i za 399 zlota sto je zapravo jako dobra cijena no predpostavljam da taj dolazi samo sa punjacem i to je to...

https://allegro.pl/oferta/router-mod...lte-9242466830

Dali oni dostavljaju ovamo u RH i napisi malo kako ide to oko narudjebe, moras se registrirati tamo itd.. ? Ovaj jeftiniji gledam specifikacije su identicne kao sa tvojeg linka.
Inace mf283+ ili 286 iz tele2 su davali info o signalu pomocu programa ZTE MF286.info, ima vise verzija tog alata, evo ti sve 4 koje sam ja koristio prije pa ako nije problem
da isprobas dali sa ikojom radi taj D model routera.

https://1drv.ms/u/s!AlgJgEMRnhzyj1BX...hq-p3?e=KT5sO7
Taj ruter ZTE MF286D je CAT12 i radi sasvim dobro, može ga se usporediti sa Huawei B715. Inače koristio sam ga mjesec dana i prodao. Uspoređivao sam ga sa b715, otprilike dobijem istu brzinu na MF286D i b715. Kod mene u funkciji su 3 frekvencije 800 Mhz, 1800Mhz i 2100 Mhz na b715 namjestim preko LTEinspektora, na MF286D vidi se na kojim frekvencijama radi pod stavkom LTE Frequency band gdje se vidi i sa kojom jačinom radi pojedini band /15 ili 20 Mhz/, kod mene 800 radi na 15 Mhz a 1800 i 2100 radi sa 20 Mhz. ZTE MF286D ne radi na bateriju, prazan utor i radi na sve ove tri frekvencije. Cijena koju sam platio je 599+ poštarina 100= 699 PL Zlota x 1,7 kn= 1200 kn bez ikakvih drugih izdataka. Ovo oko cijene 399 Zl, registriraj se pa ćeš vidjeti da ne ide /idi na blagajnu/ to će biti za Poljake uz neku tarifu /?/. To bi bila super cijena ali... Ja sam prije nego sam ga dobio komunicirao preko e-maila: sklepisc@gmail.com, inače vidio sam da su dosta nekomunikativni, treba biti samo uporan.
U kompletu dobiješ ruter, adapter, kablove, uputstvo, bez antena /piše da je ugrađena/ i naravno bez nepotrebne baterije. Kupnja ide kada ti oni odobre,
ja sam ih pitao predračun te sam po tom predračunu platio preko interneta. Kada prime uplatu, meilom jave da šalju i da pošiljku možeš pratiti. Od dana kada prime 3-5 radnih dana je kod tebe. Garancija je 2 godine. Nekada sam kod njih u Allegro kupio obični MF286 i probao ubaciti drugi Fw i stao, nije htio ni napred ni nazad, blokirao. Poslao njima na popravak u PL i vratili drugi novi, bili su fer.
Zadržao sam rađe b715 jer sam se nekako priviknuo na njega. Jedno vrijeme brzina bila pala /online nastava/ sada je bolja uglavnom preko dana od 150-200 mbps a ako se mjeri od 5-7 ujutro ide i do 240 mbps, /na speedtestu pokazuje netočno vrijeme mjerenja, dva sata unazad/. Flatbox od A1 uz ovakvu brzinu je ok, 1 Terabajt prometa i besplatno telefoniranje za 119 kn. mjesečno uz UO na 24 mjeseca.
Nekako imam dojam da su na običnom MF286 pofarbali bočnu stranu u plavo, odbacili mogućnost korištenja baterije, umetnuli novi softwer, dodali slovo D i prodaju po duplo većoj cijeni.

Jučer sa b715:
www.speedtest.net/my-result/a/6638090897
ili jutros:
www.speedtest.net/my-result/a/6641836117

Mjereno na mobitelu.

Kod mene su dosta slabi paramatri tj. izmjereni rezultati u odnosu na tvoje:
SINR....od 10 dB do 16 dB max,
RSRP... najjače do 86 dBm, ali brzina
ide i do 270 mbps.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. Danas u 15:09.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2020., 17:13   #2685
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 246
.
Evo kako izbjeći da prilikom dolaznog tel poziva kod A1 Flatboxa ne prebacuje na 3G. Preusmjeriš na
svoj mobitel *21*098XXXXXXX# i preskače Flatboxov fiksni tj. uspostavi se dolazni poziv
a ruter ostane normalno raditi na 4G. Skidanje svih preusmjerenja #21#.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. Danas u 14:54.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2020., 18:05   #2686
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 480
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Evo kako izbjeći da prilikom dolaznog tel poziva kod A1 Flatboxa ne prebacuje na 3G. Preusmjeriš na
svoj mobitel *21*98XXXXXXX# i preskače Flatboxov fiksni tj. uspostavi se dolazni poziv
a ruter ostane normalno raditi na 4G. Skidanje svih preusmjerenja #21#.
.
Ili koristiš svoj ruter koji niti nema telefon, pa te nije briga, ko zove ili ne zove.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je online   Reply With Quote
Staro 24.10.2020., 18:19   #2687
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,086
Il uopce ne koristis telefon 😅
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2020., 18:20   #2688
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 177
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Evo kako izbjeći da prilikom dolaznog tel poziva kod A1 Flatboxa ne prebacuje na 3G. Preusmjeriš na
svoj mobitel *21*98XXXXXXX# i preskače Flatboxov fiksni tj. uspostavi se dolazni poziv
a ruter ostane normalno raditi na 4G. Skidanje svih preusmjerenja #21#.
.
Ovo je vrlo zanimljivo, nije loša ideja. Jel nema tu nikakve naknade i troškova, u biti onda sa fiksnog broja poziv ide prema mobitelu.
selk je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2020., 18:42   #2689
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 246
.
Pozivi od flatboxa znači od fiksne prema mobilnim i fiksnim su besplatni. Isprobano, radi bez dodatnih troškova. Jedino kada se poziva sa fiksnog /sa flatboxa/ onda se prebacuje kod uspostave poziva na 3G. Bez obzira što je preusmjeren pozivati se može sa fiksnog /sa flatboxa/.
.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:45   #2690
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 480
Jedno možda čudno pitanje, gledam si malo ip adresu i speedtest mi pokazuje jednu a whatismyipaddres drugu, na oba počinje sa 95.168 a završava sa drugim brojevima, koji bi razlog bio tome.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:47   #2691
stifmeister
Premium
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: *
Postovi: 78
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
Jedno možda čudno pitanje, gledam si malo ip adresu i speedtest mi pokazuje jednu a whatismyipaddres drugu, na oba počinje sa 95.168 a završava sa drugim brojevima, koji bi razlog bio tome.
CGNAT. Može se isključiti pozivom szk ukoliko ti treba javni IP npr. za server ili slično.

EDIT: zapravo to kod tebe možda i nije slučaj, svugdje na internetsima bi trebao biti isti IP, jedino u routeru vidiš drugi (taj zamaskirani unutar cgnata)
stifmeister je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:12   #2692
vladjan1901
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 158
Dobar je ovaj A1 router, sve radi bez greške, lako se konfigurira i za božić možeš s njime okitit bor kolko svijetli.
vladjan1901 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:40   #2693
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 246
Budi konkretan, u A1 ima puno rutera, o kojem se modelu rutera radi?
Filc je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na