Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.09.2022., 23:11   #1891
skyman
Premium
 
skyman's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 775
Ekipa molim preporuku, trenutno imam Telemach govno od paketa 169kn bez pretplate, zdimi se 200gb i onda mi spuste brzinu, katastrofa...vip mi ne igra jer iako gledam u njihov toranj, 4g je ocajan -6mbps max..znaci jedino HT/bonbon, jel ima neka tarifa/opcija/skrivena/neskrivena koja je ok trenutno? I
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2022., 23:24   #1892
koprivavkc
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 22
Jedno pitanje
Može li ZTE MF283 + od Vip raditi na sim od Tcom?stavio sam karticu u njega prepoznaju ju,ali nema interneta.?


Sent from my iPhone using Tapatalk
koprivavkc je online   Reply With Quote
Staro 21.09.2022., 03:08   #1893
xXTheLuka1998xX
Registered User
 
xXTheLuka1998xX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 340
Citiraj:
Autor koprivavkc Pregled postova
Jedno pitanje
Može li ZTE MF283 + od Vip raditi na sim od Tcom?stavio sam karticu u njega prepoznaju ju,ali nema interneta.?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Treba postaviti apn u postavkama rutera
(Internet.ht.hr)

Poslano sa mog SM-G996B koristeći Tapatalk
xXTheLuka1998xX je online   Reply With Quote
Staro 21.09.2022., 08:40   #1894
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 1,104
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Ekipa molim preporuku, trenutno imam Telemach govno od paketa 169kn bez pretplate, zdimi se 200gb i onda mi spuste brzinu, katastrofa...vip mi ne igra jer iako gledam u njihov toranj, 4g je ocajan -6mbps max..znaci jedino HT/bonbon, jel ima neka tarifa/opcija/skrivena/neskrivena koja je ok trenutno? I
Uzmi njihov paket od 500g ak ti odgovara. Provjeri sa sim karticama na bonove a1 i ht, ostali operateri su od istih vlasnika.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2022., 11:53   #1895
skyman
Premium
 
skyman's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 775
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Uzmi njihov paket od 500g ak ti odgovara. Provjeri sa sim karticama na bonove a1 i ht, ostali operateri su od istih vlasnika.
Koji im je to paket od 500G? vidim da imaju gigabox 300 i 400 gb varijaciju...netko je spominjao bonbon varijaciju 1TB još davno prije ali ne mogu to više naći...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2022., 11:54   #1896
Lika091
Premium
Moj komp
 
Lika091's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb - Brinje
Postovi: 583
Bonbon 1T više nema. Bilo je moguće do 28/2/2021

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
Lika091 je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2022., 12:23   #1897
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 1,104
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Koji im je to paket od 500G? vidim da imaju gigabox 300 i 400 gb varijaciju...netko je spominjao bonbon varijaciju 1TB još davno prije ali ne mogu to više naći...
Telemach imas 500gb.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2022., 21:19   #1898
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 307
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Ekipa molim preporuku, trenutno imam Telemach govno od paketa 169kn bez pretplate, zdimi se 200gb i onda mi spuste brzinu, katastrofa...vip mi ne igra jer iako gledam u njihov toranj, 4g je ocajan -6mbps max..znaci jedino HT/bonbon, jel ima neka tarifa/opcija/skrivena/neskrivena koja je ok trenutno? I
I ti ne vidiš problem u ovome što si napisao?

Da ti objasnim; ovo što trenutno koristiš je mobilna tarifa. Dakle, tarifa namijenjena za korištenje na mobilnom uređaju (hence mobilna tarifa).

Svi operateri koji nude neograničen internet u mobilnoj tarifi imaju istu mjeru zaštite integriteta mreže. Ta SMS poruka koju moraš non stop slati je upravo tu kako bi ti dosađivala, kako ne bi preko mobilne mreže išao "skidati" internet.

Ako ti treba internet s puno prometa, onda fino uzmeš internet na pretplatu (pokućni internet) i data SIM karticu. Takva usluga uključuje veći broj GB (kod Telemacha 500 GB u najvećem paketu) i po potrošnji 500 GB imaš mogućnost kupovine dodatnog broja GB ili surfaš usporeno 2 Mb/s. Alternativa ti je A1 Homebox )(500/600 GB) i HT Gigabox (400/300) GB.

Mobilna tarifa nije i ne može biti zamijena za pokućni internet ni kod jednog operatera. Jer, kao što rekoh, svi u tarifama imaju ograničenje kako ne bi preopteretili ljudi mrežu.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2022., 21:35   #1899
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,691
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Mobilna tarifa nije i ne može biti zamijena za pokućni internet ni kod jednog operatera. Jer, kao što rekoh, svi u tarifama imaju ograničenje kako ne bi preopteretili ljudi mrežu.
Netocno! HT ima FLAT mobilnu tarifu u kojoj nema nikakvih ogranicenja brzine, ali je samo za odlikase
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2022., 22:52   #1900
Lika091
Premium
Moj komp
 
Lika091's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb - Brinje
Postovi: 583
Slabo se troši ovaj mjesec,.. i da ovo je sim za mobitele ali je u routeru 😉, isto tako nema nikakvih slanja smsova i kad sam trošio preko 500gb...

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
Lika091 je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2022., 23:23   #1901
skyman
Premium
 
skyman's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 775
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
I ti ne vidiš problem u ovome što si napisao?

Da ti objasnim; ovo što trenutno koristiš je mobilna tarifa. Dakle, tarifa namijenjena za korištenje na mobilnom uređaju (hence mobilna tarifa).

Svi operateri koji nude neograničen internet u mobilnoj tarifi imaju istu mjeru zaštite integriteta mreže. Ta SMS poruka koju moraš non stop slati je upravo tu kako bi ti dosađivala, kako ne bi preko mobilne mreže išao "skidati" internet.

Ako ti treba internet s puno prometa, onda fino uzmeš internet na pretplatu (pokućni internet) i data SIM karticu. Takva usluga uključuje veći broj GB (kod Telemacha 500 GB u najvećem paketu) i po potrošnji 500 GB imaš mogućnost kupovine dodatnog broja GB ili surfaš usporeno 2 Mb/s. Alternativa ti je A1 Homebox )(500/600 GB) i HT Gigabox (400/300) GB.

Mobilna tarifa nije i ne može biti zamijena za pokućni internet ni kod jednog operatera. Jer, kao što rekoh, svi u tarifama imaju ograničenje kako ne bi preopteretili ljudi mrežu.
O cemu pricate, nikakva mobilna tarifa, stari Tele2 pokucni internet uz Huawei B535...169 kn bez ugovorne obaveze...inicijalno 1TB, kasnije pederski snizeno na 200Gb...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2022., 23:55   #1902
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,868
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
O cemu pricate, nikakva mobilna tarifa, stari Tele2 pokucni internet uz Huawei B535...169 kn bez ugovorne obaveze...inicijalno 1TB, kasnije pederski snizeno na 200Gb...
Ne znam gdje vidiš tu tarifu...


2STAY PLUS

500 GB
Po max brzini, nakon toga 2 Mbps
Promocija vrijedi uz ugovornu obvezu 24 mj

1,00

kn/mj prva 3 mjeseca
202,68

kn/mj nakon 3 mjeseca

Ugovorna obaveza: 24 mj

https://telemach.hr/mobilni-internet...a-pretplatnike
__________________
"Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.




MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Fedora 33 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2022., 08:45   #1903
franzD
Premium
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Valpovo
Postovi: 1,132
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ne znam gdje vidiš tu tarifu...
Pa lijepo ti čovjek kaže - stara tarifa Pokućni koja više nije dostupna za aktivaciju. Tele2 Homebox je bio 1TB, kad je preuzeo Telemach napravili su nove tarife, a staru spustili na 200 GB mjesečno.
franzD je online   Reply With Quote
Staro 24.09.2022., 10:34   #1904
Marko :)
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Unknown
Postovi: 307
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Pa lijepo ti čovjek kaže - stara tarifa Pokućni koja više nije dostupna za aktivaciju. Tele2 Homebox je bio 1TB, kad je preuzeo Telemach napravili su nove tarife, a staru spustili na 200 GB mjesečno.
Da, bila je 200 GB mjesečno, ali su svima podigli za 50 GB tako da ima 250 GB mjesečno, a ne 200.

Ima opciju uzet 500 GB ili može dodatno kupit još GB na postojećoj tarifi. Ne vidim problem...
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 16:16   #1905
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 306
Jeli se ikako moze testirati normalno a1 5g? Cisto da bacim 10-20 testova dnevno u 5 dana da vidim brzinu i ping? Imam a1 na bonove i 5g na mobu, ali odu gigabajti na testiranja..
baTman je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 16:31   #1906
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 7,136
Nemoj raditi klasicni speedtest, napravi sam svoj test (kraci).

Ping izmjeris lako kroz termux app pingajuci npr google ili cloudflare.
A dl izmjeris skidanjem manjeg sample fajla (ili prekines dl veceg fajla): http://speedtest.tele2.net/
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 17:13   #1907
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 306
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Nemoj raditi klasicni speedtest, napravi sam svoj test (kraci).

Ping izmjeris lako kroz termux app pingajuci npr google ili cloudflare.
A dl izmjeris skidanjem manjeg sample fajla (ili prekines dl veceg fajla): http://speedtest.tele2.net/

Hvala, unutar kuce 5g ping toliko odskace 58-150, izisao ispred vrata 55-70. Jeli moguce da bude jos nizi sa tom njihovom vanjskom antenom?
baTman je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 17:37   #1908
the chosen one
Premium
 
the chosen one's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 448
Citiraj:
Autor baTman Pregled postova
Jeli se ikako moze testirati normalno a1 5g? Cisto da bacim 10-20 testova dnevno u 5 dana da vidim brzinu i ping? Imam a1 na bonove i 5g na mobu, ali odu gigabajti na testiranja..

Nije 5 dana, ali je od petka 17h do nedjelje 23:59h - mozes aktivirati weekend opciju za 20kn flat net.
Tak sam ja par puta da vidim kak se ponasa mreza na par mjesta, a i kad idem na vikendicu redovno to aktiviram


Sent from my iPhone using Tapatalk
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 17:41   #1909
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 306
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Nije 5 dana, ali je od petka 17h do nedjelje 23:59h - mozes aktivirati weekend opciju za 20kn flat net.
Tak sam ja par puta da vidim kak se ponasa mreza na par mjesta, a i kad idem na vikendicu redovno to aktiviram


Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala
baTman je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 20:48   #1910
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,486
Evo samo da ostavim Speedtest - Simpa 5G, centar Rijeke ... spojen mob na komp... dobio gratis 1 dan flat pa skinuo sa Steama što mi trebalo.





Xiaomi Poco F2 Pro. Pretpostavljam da bi trebalo brže, do max 480 Mbit koliko USB2.0 podržava.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 21:04   #1911
Nikox
Premium
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 946
Da moglo bi i brže ali tvoj mob ne podržava na tri frekvencije 4CA od HT
Nikox je online   Reply With Quote
Staro 25.09.2022., 21:10   #1912
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,486
Išlo je preko 500 Mbit na dobrim lokacijama direktno s moba. Bit će podržava do 600 Mbit nego je loša pozicija.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2022., 10:52   #1913
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp
 
pci_e3x's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: D.Zagora
Postovi: 739
iirc nisam nikad imao vecu brzinu od ~35-40 MB/s na USB2.0 sa bilo kojim HDD-om. Tako da mislim da je tvoja brzina u ovom slucaju ogranicena sa USB2.0.
Osim ako netko moze potvrdit da ima USB2.0 uredaja koji dodu blizu te teoretske brzine od 480 Mbit/s

Postoji li mogucnost saznat online na kojim lokacijama koji operater ima svoje bazne stanice? Ima ona karta od HAKOM-a no ne vidim da tamo pise koji opertar je vlasnik koje bazne stanice.
pci_e3x je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2022., 12:08   #1914
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 1,104
Googlaj Cellmapper
axo je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2022., 13:36   #1915
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp
 
pci_e3x's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Lokacija: D.Zagora
Postovi: 739
hvala!
pci_e3x je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na