|
10.11.2024., 16:31 | #691 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2023
|
EPH tj Europapress Holding je današnja Hanza Medija i jedna od djelatnosti im je i digitalna arhiva podataka, a ako oni nemaju pristup Hackerima (inače od broja 66 nadalje je bilo pod njihovom palicom) tada sigurno znaju tko ima navedene podatke. Nadam se da će biti fer i javiti jer već sam im poslao upit mailom Uhh što bi to bilo dobro da imamo sve Hackere na jednom mjestu i9 to još u originalnom zapisu! |
10.11.2024., 16:34 | #692 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Iskreno nemam ni ja ono što sam sve radio u digitalnom obliku (hacker nisam radio iako sam tada bio u firmi koja je surađivala s njima). Još sam bio mladac i bez kompa doma, završio školu. Što sam ja tada znao o digitalnoj arhivi. Danas bi sve stavio u digitalnu arhivu. Eno skupljam i stare stripove. Malo je problem ove hackere skidati komad po komad da stoje ako zatreba kasnije ali budem i njih sredio. Ili ako je netko skinuo pa da podijeli link ako su mu online Čekam da firma uzme pretplatu na arhivu Večernjeg. Moram nešto za sebe istražiti. Nabacim ako nađem išta informatički vezano.
11.11.2024., 05:50 | #693 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Sveucilisna biblioteka u zagrebu ima arhivu gaming casopisa samo je pitanje da li imaju bas svaki broj. Isto tako potrebno se uclaniti jer clanarina za gradsku knjiznicu tamo ne vrijedi. https://katalog.nsk.hr/F/XPKATXEVMBD...005&format=999
11.11.2024., 08:45 | #694 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
12.11.2024., 11:05 | #695 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Drago mi je da sam uspio iznenadit čak i hardcore retro časopis entuzijaste. Pitanje je postoji li iz tog doba još nekih oneoff tiskanih shema koje smo možda propustili, vjerojatno ne. ---- Ovaj ONI broj sam planirao i ja skenirat, no super da si me preduhitrio. On je važan i bitan jer je prvi nakon onih JANUS-EPH peripetija sa zime 2000. na 2001. i dakako, nakon nikad izašle legendarne MAFIJE. Postavka igara je dakako veoma solidna. A di i nebi bila kad je prošla Božićna sezona, a top igre baš tada izlaze. Slažem se s Discom, Red Alert 2 je odličan RTS koji je iz nekog razloga bar po ovom Hackeru nekako prošao ispod radara (ništa od naslovnice, recenzija tek relativno iza u tekstu), a rekao bih da je ispao malo bolji i kvalitetniji od uberhypeanog Tiberian Suna, kojeg su 99. jako nabrijavali, pohodili nekakve "obučne kampove" u Češkoj, a i dali mu realno previsoku ocjenu. Uvod za vrijeme instalacije RA2 s onom glazbom ("In Deep" od Klepackija) i prikazom jedinica mi je najbolji takav štos ikad. S druge strane, ONI je relativno dosta bio nabrijavan, čak eto tu i kolko tolko zgodna naslovnica, no igra u recenziji - samo 80%, čak od Kristine J. (inače zadužene za dječje i lijeve igre) I to ne Rukavinovskih Starcraft 80 :-) Moram priznat za ovu stvarčicu Cybiko nisam nikad čuo, na prvu pročitavši ovdje sam pomislio da je to nekakav ženski lik iz neke japanske anime brije! Citiraj:
jer po meni te 98. i 99. su baš explodirale odlične igre u 3d-u, imo, su to jedne od nejlegendarnijih povijesnih godina za razvoj gaminga. ------- Sad sam malo usporedio ovaj broj sa MAFIJOM, prije sam mislio da se dosta toga poklapa i da su reciklirali, no zapravo i ne, pogotovo kod recenzija, skoro ista je rubrika s pismima, ima nešto kod najava igara, onaj kolumnasti članak od Lauša, najava Mafije i Tribes 2, te naravno, onaj intervju s "Kitiarom" s time da je razlika - u nikad izašlom broju intervju je na 2 i pol stranice, i ima još par fotki ! S tehničke strane, kao da ONI ima unutra zapravo malo kvalitetniji i glađi papir (makar je recimo naslovna strana/korice matirana, a Maf. je glatka, ko i svi Hackeri prije), kod Mafije ima na nekim tekstovima i stranicama ghostinga |
|
13.11.2024., 11:30 | #696 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Imao sam PS1 taman negdje od 98-e/99-e do 2001-e I bome sam se naigrao jako jako dobrih igara na njemu. @Miki: Jel ti to imaš taj broj sa Mafijom?! Skeniraj to odmah-sada-odmah! |
20.11.2024., 15:46 | #697 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2024
|
Tražim broj Hackera iz 2001 / sudionike prvenstva u Starcraftu u Bjelovaru 2001
Pozdrav svima na forumu. Pošto sam popratio ovu temu starih časopisa i nostalgije, palo mi je na pamet da bi mi netko mogao pomoći... Postavio bi pitanje svima koji sakupljaju ili posjeduju stare brojeve Hackera. Pitanje nije toliko jednostavno jer ne znam točno o kojem broju se radi. Ali sumnjam na broj Hackera iz 2001. godine, mjesec svibanj ili čak lipanj. Ne treba mi cijeli broj, treba mi stranica (koja je bila pred kraj časopisa/među zadnjim stranicama, sjećam se) koja se tiče prvenstva hrvatske u Starcraft-u 1 koje se održalo u Igraonici Galaxy (MMC Galaxy) u Bjelovaru mjesec prije izlaska tog broja. Dakle vrlo vjerojatno u svibnju 2001. (osim ako nisam fulao godinu, a mislim da nisam). Znam i da je spomenuto prvenstvo popratio jedan od tadašnjih novinara časopisa Hacker (ako se ne varam to je bio Goran Račić) koji je i napisao članak o tome. Hvala svima koji mogu ili su voljni pomoći. P.S. Također bi mi bilo drago da mi se jave ljudi koji su bili tamo, ili znaju nekoga tko je bi tamo, prisutan na tom događaju u ta neka davna vremena ... |
21.11.2024., 21:10 | #698 | |
Retro hardware fan
Datum registracije: Apr 2022
|
Citiraj:
inace i dalje igram starcraft aktivno dan danas, a krenuo sam negdje 99te na fsgs serveru pa na bnetu, te raznoraznim lanovima... mislim da imam cak i replayeve sa lana negdje u arhivi turnir je bio u Bjelovaru u igraoni Galaxy, 28.09.2001, igraona je bila na adresi Andrije Hebranga 44a Ekipa se pocela sastajat oko 17 sati na zeljeznickom kolodvoru uz pelinkovcic primarno je zamisljeno da turnir bude u varazdinu(igraona Delta), ali posto je godzilla bio dobar sa vlasnikom galaxija u bjelovaru i tamo je bilo 24 kompa umrezeno i top konfe, odluceno je da se prebaci tamo. sto se klope tice bilo je 2 praseta pecena i pun kufer vina i sokova. o detaljnim dozivljajima i reportu bi se dalo dosta napisati, dovoljno je reci da je bilo svega...pa cak i laganog šamaranja Zadnje izmijenjeno od: sfc_PsychQ. 21.11.2024. u 22:06. Razlog: dopuna dodatnih informacija |
|
22.11.2024., 14:04 | #699 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2024
|
Citiraj:
Za početak ispada da sam fulao datum... nije bio svibanj ili lipanj 2001, nego je bio kraj rujna 2001, znači da tražim broj Hackera iz prepotpostavljam studenog 2001. u kojem je izašla reportaža spomenutog novinara. Što se tiče samog turnira tražim bilo kakve slike (i svjedočanstva ) jer sam ja svoju kolekciju slika od tada izgubio još prije ohoho godina... |
|
22.11.2024., 23:48 | #700 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2023
|
Baš šteta što i danas nema više takvih druženja po LAN partijima Inače ja se dobro sjećam tog reporta iz Bjelovara i imao sam taj broj Hackera, ali nažalost nakon odlaska na faks, mama sve pobacala... I da prije se šamar nije smatrao fizičkim nasiljem nego edukativno/kritičkom mjerom haha neka dobra stara vremena! |
24.11.2024., 14:42 | #702 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
|