|
![]() |
#391 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nedavno sa Strelecom i Acronisom radio backupove vanjskih diskova, doduse imali su jako malo podataka gore pa je backup bio reda velicine 100MB. Radio sam kompletan backup particija. Kako dugo nisam radio restore sa Acronisom, rekoh ajde da restoram te iste backupove cisto da se podsjetim. I ovako sam ih formatirao s ciljem nekakvog testiranja, nebitno. Backupovi su bili prazni kada ih otvorim u Acronisu i browsam i restore nista nije vracao ![]() Dobro je, sad znam da Acronis vise necemo placati u ovoj kuci. PC backupiram na NAS preko Acronisa...
![]() |
![]() |
#392 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam jaaako davno istu stvar radio, ono kaj znam da me zajebavao komp pol dana, isto ko ni tebi nije htio u Win. Fixboot, fixmbr probaj ak nisi, ja se ne sjecam kaj je bilo kod mene tocno. Inace za macrium ne treba skidati streleca, samo bootabiknu verziju i bacit ju ma stick. Kloniranje iz win radi ok, jedino ovaj kombo sa ssda na nvme za sistemski disk zeza.
![]() |
#393 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Strelec je hrpa raznih programa među kojima se nalaze i alati za kloniranje. Napraviš bootabilni usb od njega i bootaš komp s njime. Ubodeš oba harda u komp, odabereš program iz kloniranje i slijediš upute. Obično se svodi na to da odabereš hard koji želiš klonirati (Source) i hard na kojeg želiš klonirati (Target). Nakon kloniranja, makneš Source hard i umjesto njega staviš Target hard u komp te napraviš restart kompa.
![]() |
#394 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Sent from my 2112123AG using Tapatalk
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Strelec mijenja "rescue" disk koji bi inače trebao imati da imaš samo klonerski alat (Macrium, Acronis ponude i tu opciju). Ako sam dobro shvatio, imaš normalni PC a ne laptop pa možeš imati uređaje koje kloniraš istovremeno što je još jednostavnije, kako je coconut već opisao. Nakon kloniranja, u BIOSu još zamijeniš redoslijed boot uređaja i bootat će se sa novog (M.2 NVMe) SSDa. Stari makneš ako ti više ne treba ili ga formatiraš i koristiš kao storage. Za laptope sa samo jednim uređajem (HDD/SDD) bi imao i međukorak ... da "image" starog snimiš kao file na neki eksterni disk ili server, zamijeniš stari novim, ponovno bootaš sa Strelecom, pokreneš Macrium/Acronis/... i napraviš "restore" tog filea na novi SSD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne moraš raditi image. Ja sam izvršio kloniranje Strelecom tako da sam HDD klonirao na nvme koji je usb-om u externom kućištu bio prikopčan na komp.
![]() |
#397 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A nitko se ne pita da li je adapter bootabilan ili je vanilla. Sent from my CPH2449 using Tapatalk
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
O ovom se adapteru radi i https://www.crucial.com/ssd/p3-plus/ct500p3pssd8 ovom NVMEu. Ja nisam imao pojma da postoje adapteri koji imaju neku posebnost da bi mogli biti butabilni. Jel se zna kakav je ovaj?
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Izgleda kao i ostale kartice tog tipa (+hladnjaci), nema nikakvu dodatnu pamet. Ona koju sam spominjao u par postova iznad je https://www.orico.cc/usmobile/product/detail/id/3710 |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|