Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.02.2018., 17:46   #1
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
HiveOS - linux distra za rudare

https://hiveos.farm

Nekoliko osnovnih informacija o jednoj linux distri namjnjenoj minanju iza koje stoji ruski razvojni tim.
Kao i slične distre jednostavna instalacija,nakon downloada instalira se na SSD,USB,HDD nekim od poznatih alata ( HDD Raw Copy Tool, Win32 Disk Imager, Etcher, Rufus).
Free do 3 riga.
Nakon tog koraka ubodemo uređaj u predviđeni utor i startamo rig.
Ostatak konfiguracije odrađujemo u web panelu(upisivanje kartica,izbor minera isl) važno je nakon registracije prepisati rig ID u konfiguraciju instaliranog sustava(kome smo pristupili ssh clientom,Shellinabox server isl).Unos lozinke i naziva.
Sve je prilično izbrušeno,pregledno i fluidno(i šareno za one koji to vole).

Da sada ne zatrpavam,jer svako može provjeriti na službenim stranicama detalje samo bih još naveo ono što je meni fora( automatska nadogradnja,reboot po definiranim postavkama,nadzor nad radom riga- telegram i sl servisi,izvješća - grafovi po pojedinim karticama,Ati - download i flash iz web panela,očitavanje temp. , vrtnje ventilatora,potrošnja po kartici-softwerska ali zgodna za informaciju itd, paralelan rad ati + nvidia,različiti mineri na različitim karticama u isto vrijeme).

Toliko ukratko pa koga zanima neka zaviri,i da za vlasnike više rigova(nisam taj ) referal program pa se valjda da štogod i prišparati.

imate i tu :
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2350786.0

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 12.02.2018. u 18:49.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 19:04   #2
luzer80
Premium
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 51
ja sam imao problema sa upisivanjem ID riga i passworda. Nikako mi nije htio prihvatiti upisano na hiveos.farm. Pokusavao sam sa najnovijom verzijom hive-0.3-55-20170920.
Nakon toga skinuo sam jednu prethodnu verziju hive-0.4-20-20171014 i sve je proradilo. U hiveos.farm imam ikonu za upgrade ali uvijek mi je bacalo gresku.

Ja sam preko hiveOS promjenio bios na RX 570 i uz OC odmah dignuo HR na 30. Bez ploblema sam skinuo i uploadao na karticu.

Jedina mana je bila potrosnja. Dok sam imao samo jednu RX580 potrosnja je bila za 40W viša nego na SMOS. Mjereno iz zida. Isti OC i ista brzina MHS.
luzer80 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.02.2018., 19:10   #3
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,664
ide to na usb stik ili treba SSD ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 19:14   #4
luzer80
Premium
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 51
Ja sam koristio stick od 8Gb

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk
luzer80 je online   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 19:22   #5
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,815
Ide na USB i SSD ali je preporuka SSD jer bi USB mogao odapeti dosta brzo, ali za test, zašto ne...
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
XFX R9 270 2GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2412M
Amis 2u1 VDSL 40/8 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je online   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 19:28   #6
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Upgrade je jednostavan.Stopirati miner program,klik ikonu za upgrade,sačekati na potvrdu uspješnosti.(može se kliknuti na log file i refreshat stranicu pa se dobije potvrda uspješnosti postupka). Može i povratak na prijašnju verziju što je opisano na službenom forumu.
Potrošnja mi se čini da je slična na svim linux sustavima,trebalo bi se tu poigrati ali treba i učiti ;9 ali sam malo lijen .
Fora mi je mješanje Ati-nvidia,gdje samo treba pripaziti da je nvidia u prvom pci x16 utoru ,mining programi isto mogu biti različiti.(kod mene tako radi gtx 1060 6 gb 4 kom sa 1x rx 560 4gb) na 970A-DS3P ploči, uspio sam pokrenuti i 6 kartica na istoj ali je to bilo malo nestabilno.Ponoviti ću kad i dođu psu adapteri i kad dodam napajanje.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 19:59   #7
luzer80
Premium
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 51
Ja imam istu plocu i bez problema radi sa 6 x GTX 1060. Pokusavao sam tako napraviti update i napise mi da je uspio ali kad gledam SW verziju ostaje ista

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk
luzer80 je online   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 21:03   #8
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,872
Citiraj:
Autor luzer80 Pregled postova
ja sam imao problema sa upisivanjem ID riga i passworda. Nikako mi nije htio prihvatiti upisano na hiveos.farm.
obrišeš rig i napraviš novi i onda normalno prolazi.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 21:16   #9
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 100
koliko i kako se plaća? ima li tko da nje koristio i SMOS da ga usporedi?
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 21:24   #10
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,815
3 riga su ti free a od više plačaš svaki rig $3 uključujući i ona 3 free. Znači 4 riga 4 x $3.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
XFX R9 270 2GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750
Logitech MX Master
Logitech Z2300
Dell U2412M
Amis 2u1 VDSL 40/8 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM

Facelessone je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.02.2018., 21:28   #11
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Citiraj:
Autor aerial Pregled postova
koliko i kako se plaća? ima li tko da nje koristio i SMOS da ga usporedi?
Ne plaća se do 3 riga,samo donacije.
Oba su OS-a interesantna i imaju prednosti i mana,trenutno oba rade stabilno kada se nađe pgodna kombinacija-- hardver,os,overclock etc.Hive bez obzira na šarenilo ima prednost u korištenju i ati i nvidia kartica u istom rigu.Uglavnom tko voli istraživati koštat će ga samo malo živaca i vremena a usput će se i zabaviti i možda pogodi pravu stvar za sebe.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 22:29   #12
Misak
Premium
Moj komp
 
Misak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Donji Miholjac
Postovi: 363
Samo preporuke za hiveos.. Koristim ga od prvog dana majnanja.. Super jednostavna instalacija koja je prosla na svim strojevima bez ikakvih problema.. Clockanje, flashanje biosa, podesavanja, sve je poprilicno jednostavno i logicno.. A najvise mi se svidja sustav monitoringa preko weba..
__________________
.....:::: There is no place like 127.0.0.1 ::::.....

Misak je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 09:51   #13
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 90
Svi ga hvale a meni potrošnja na jednom rigu skočila po 25-30w po kartici usporedno sa win.
Isti clockovi i undervolt. Sve mjereno na utičnici
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 10:13   #14
Stormer
Huuuah
 
Stormer's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 142
Ja ga vec neko vrijeme koristim na jednom stroju. Super je.. jednostavan, cesto update ima, itd, itd.
Stormer je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 11:11   #15
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 472
BBminer, koja verzija hiveos u pitanju? Odnosno, da li su iste verzije drivera u pitanju na hiveos i windows? Ista verzija minera, sve apsolutno isto? Jer badava iste postavke, mooooooozda jedna verzija drivera lose power management radi ili nesto. Daj vise info pa da vidimo. Thx
johnsmith je online   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 06:49   #16
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
BBminer, koja verzija hiveos u pitanju? Odnosno, da li su iste verzije drivera u pitanju na hiveos i windows? Ista verzija minera, sve apsolutno isto? Jer badava iste postavke, mooooooozda jedna verzija drivera lose power management radi ili nesto. Daj vise info pa da vidimo. Thx
Po iskustvu,što se onda nože napraviti?Koji driveri su tu najpreporučljiviji za Ati kartice ?
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 07:56   #17
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 472
Ne znam. Samo me zanima na temelju cega su tvrdnje o razlicitoj potrosnji. Jer ak su razliciti algoritmi/mineri/driveri/postavke onda jbg ne mozes to usporedjivat. Isto ko da kazem susedov/ili moj auto manje trosi. No shit.
johnsmith je online   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 09:56   #18
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 90
Bios kartica je isti, napajanje i sav hardware je isti i svi clockovi su isti.
Na win koristim 10.0 claymore, a na hiveu sam probao nekoliko različitih i ista stvar.
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 11:31   #19
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Meni 2x rx 470,2x rx 570 ,4x 1060,2x 560 na claymore vuku 1100-1120 w iz utičnice mjereno.
Rade cca 220-222MH/s, i to nvidia 22MZ/s na TDp 70, Ati rx470 28,3 , rx 570 26-26,5( to sam počeo čačkati jer nisam zadovoljan,ni overclockom ni bios-ima, vidjet ću još kroz igru) rx560 12-13MH/s.
Napominjem da radije idem na malo manje a stabilnije i hladnije. Temperature 55-60 Ati ventilatori na 45% i nvidia 42-64 C uz 50 % vent.
Ako ima tko kakvu ideju za poboljšanje ,primam sugestije.
Probat ću malo i Sg miner pa javim i da sve ovo gore etehash algoritam.

za sada me najviše muče ove 570 je niti biosom niti kroz soft. nisam uspio postići zadovoljavajuće rezultate.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2018., 15:03   #20
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 472
BBminer legendo. Sve moraš imati isto da bi rezultati biti usporedivi. Nisi reko nis za drivere i verziju hiveos-a, te verziju minera na hiveos. Mislim ono, sloboda govora i sve 5, samo bilo bi vjerodostojnije tvrdnje o razlicitoj potrošnji da potkrijepiš konkretnim podacima. Ovako rekla kazala ide mačku o rep.
johnsmith je online   Reply With Quote
Staro 16.02.2018., 18:59   #21
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,872
Windows manje troši jer se može više ubiti potrošnja a i nešto više MHs daje...zašto, mislim da je zato jer su driveri na windowsima boje optimizirani...

Ali koliko god to nekome bolje, meni je bolji hive i smos jer su puno stabilniji i sa manje problema.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2018., 19:58   #22
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 40
Istina,više alata i bolje optimizirani driveri za win....Ja sada malo preslagujem svoje rigove,uštelavam postavke sa overdriventoolom,pa iste postavke u hive i smos prebacujem i čini mi se da se dobije vrlo slično potrošnja/MHs
I da stvarno mi je drag taj koncept OS na sticku,i power on i prst u uho��

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 17.02.2018. u 08:46.
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2018., 09:03   #23
Street_Racer
Ulični trkač
Moj komp
 
Street_Racer's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 212
Upravo isprobavam hiveos na jednom rigu i sviđa mi se koncept, dosta to glatko radi, ali sve kartice mi reportaju 29.9 za razliku od windowsa 10 gdje su sve bile na 30.5. Postavke overclocka su sve iste kao i potrošnja (mjereno iz utičnice). Je li manji hashrate normalna pojava ili nešto krivo radim?
__________________
I live my life a 1/4 mile at a time! Nothing else matters...
For those 10 seconds or less...I'm free!

Poštene trgovine: #1 #2 #3 #4
Street_Racer je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2018., 09:16   #24
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,872
Evo da citiram sam sebe dva posta iznad tebe...

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Windows manje troši jer se može više ubiti potrošnja a i nešto više MHs daje...zašto, mislim da je zato jer su driveri na windowsima boje optimizirani...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2018., 13:56   #25
Stormer
Huuuah
 
Stormer's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 142
Na jednom kompu vrtim HiveOS i veoma dobar OS mogu rec, redovne update ima, dobar support na facebook grupi, itd.
Stormer je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2018., 09:21   #26
Dambo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 179
Znalci, molim pomoć.
Ispunim sve podatke (EWAL, POOL...) slika
On se pokušava spojiti na polove koje nisam upisao nigdje. slika


Gdje grešim???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hiveos1.jpg‎
Views:	29
Size:	88.4 kB
ID:	19284   Click image for larger version

Name:	hiveos.jpg‎
Views:	24
Size:	842.9 kB
ID:	19285  
Dambo je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2018., 09:31   #27
dukee
Premium
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 85
Jesi izabrao svoj pool na rig postavkama?
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2018., 09:40   #28
Dambo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 179
Citiraj:
Autor dukee Pregled postova
Jesi izabrao svoj pool na rig postavkama?
Nije li to ovo na sl. 1
Ako treba negdje drugdje nisam jer ne znam gdje.
Dambo je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2018., 10:22   #29
Stormer
Huuuah
 
Stormer's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 142
Moras ic na rigs i rigu dodjelit wallet na kojem ce brat
Stormer je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2018., 10:28   #30
Dambo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 179
Citiraj:
Autor Stormer Pregled postova
Moras ic na rigs i rigu dodjelit wallet na kojem ce brat
Pa na hiveos.farm sam pod wallet odabrao kamo šalje.
Treba još negdje?

PS
Proradilo.

Zadnje izmijenjeno od: Dambo. 25.02.2018. u 10:36.
Dambo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na