Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.02.2018., 10:42   #1771
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 127
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
bas me zanima sta si pokusavao staviti u -di?
vjerovatno ti je -di 1 ono sto ti trazis. 0 IGPU, 1 GPU
Probao sam sve, od 0 do 5, ne radi.
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 11:23   #1772
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 109
sto se dogodi kad na integriranu stavis monitor, a claymora samo pokrenes. Miislim da on odmah izbaci IGPU jer nemoze s njim nista raditi
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 14:57   #1773
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,093
Upravo mi stiglo sljedeće:

12 x GTX 1070 Ti
2 x ADM Mining RIG
4 x Corsair RM750
12 x riser
2 x adapter za napajanje
2 x 8gb ddr4 rama
2 x G4560
2 x Gigabyte H270 matična

Nikada nisam to slagao, pa da probamo
__________________


CPU: AMD Ryzen 5 1600 @3.6ghz under CM MasterLiquid 240
MBO: MSI B350M Mortar
RAM: GeIL EVO FORZA 2x8GB DDR4 @3000Mhz
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB OC
SSD: Samsung EVO 850 250GB + Seagate 600 480GB
HDD: Western Digital 2.0TB
PSU: Corsair RM650x Enthusiast
CASE: Fractal Define Mini C
KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum
MOUSE: Logitech G502 Proteus Core @sharkoon Skiller XXL
HEADSET: Logitech G930 Wireless + Beats earphones
GAMEPAD: Speedlink Torid Wireless
SPEAKERS: Scythe Kama Bay AMP + Kro Craft Speakers
MONITOR: Acer KG271 27" @144hz
OS: Windows 10 PRO




BRAND: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
CPU: Intel Core i5 2,7 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1867MHz
GPU: Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
HDD: SSD 250 GB
DISPLAY: 13,3 inch (2560 x 1600)
OS: macOS Sierra




Iphone 6s Plus - 64gb
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 14:59   #1774
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 957
opa, koliko para suho zlato...
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2018., 23:01   #1775
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 127
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
sto se dogodi kad na integriranu stavis monitor, a claymora samo pokrenes. Miislim da on odmah izbaci IGPU jer nemoze s njim nista raditi
Točno tako, kaže da nije našao ni jednu nvidia ili amd grafičku, tako nekako i prestane se izvršavati.
Pitao sam ekipu na redditu, zaključak je sljedeći, bez ovih kerefeka koje su meni padale na pamet ljudi uredno majnaju sa equihash i lyra2rev algoritmima i koriste racunalo, cak i za igre. Problem su ethash i cryptonight algoritmi.
u svakom slucaju ja sam se sada prebacio na equihash algoritam i tako mislim neko vrijeme drzati dok ne vidim kako to funkcionira.
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2018., 13:33   #1776
BaneBG
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
probaj da spojis GTX na monitor i uključiš extendet destop pa pokreni claymore
BaneBG je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 09:45   #1777
sinka3
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Krapina
Postovi: 12
Pozdrav,



Nov sam u svijetu mininga pa me zanimaju neki savijeti iskusnijih. Planiram rudariti Ethereum.



Rig koji planiram složiti sastoji se od sljedećeg:

Grafičke: 6 x RX 580

Matična: Gigabyte GA-H110-D3A Mining Ready

Procesor: Intel Celeron G3930 (Dual Core, 2.9 GHz, 2 MB, LGA 1151)

Memorija: Kingston 4 GB DDR4 2133 MHz

Hard: SSD Kingston UV400 2.5" 120 GB

Napajanje: 2 x Gigabyte G750H 750W ili 2 x SAMA 750W 80PLUS GOLD, FORZA



Moja pitanja su sljedeća:

Što mislite o odabranim komponentama? Da li je dobar odabir?

Koje risere treba odabrati, koja verzija?

Da li s napajanjem dolaze svi potrebni kabli za spojiti napajanje na komponente?

Da li možda da uzmem jedno napajanje od 1200W ili možda čak 2 x 650W pošto potrošnja ne bi smijela biti veća od 1000W?

Da li je možda bolja opcija uzeti neki USB 3.0 32GB umjesto SSDa?

Koji se je program i wallet pokazao kao najbolji za rudarenje ETHa?

Da li se koristi neka posebna verzija Windowsa (10) podešena za mining ili normalni Windowsi?

Može preporuka ili slika nekog modela kućišta ako se je neko pokazalo bolje od ostalih.



Zahvaljujem se unaprijed na odgovorima
sinka3 je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 10:58   #1778
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 802
Komponente su dobre.
Uzmi dva napajanja 750W, 650 nije dovoljno jer ne želiš da ti rade na maksimumu. U dual miningu ići će sigurno preko 1000W, zapravo i u singlu ti je oko 1000W.
SSD(Windows) ili USB (SMOS) ovisi koji OS planiraš pa prema tome izaberi.

Program, claymore. wallet: jaxx, coinomi, exodus, ledger nano s...

Windowsi standardni (light ako nađeš bolje je) samo skini sve drivere za grafičke, setup windowsa pročitaj negdje upute, bilo je puno puta spominjano ovdje - search.

Kućište open case, imaš slike u temi slike rigova. Ili kupiš police u pevecu, bauhausu...
lit je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 11:19   #1779
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,165
Za kopanje ETH-a, nevjerojatno ali istinito, 570 4GB mi se pokazao boljom karticom nego 580 8GB. Valjda na velikoj nisam imao srece s memorijom, a na 570-tkama nisam jos nijednu naletio da ne ide preko 29-30.

I naravno preporucio bi SMOS, tojest bilo sto osim Windowsa. Em nema kompliciranja oko drivera, em je jednostavnije za podesiti i jos k tome ne treba disk vec bilo kakav (moze i USB 2.0) 16GB stick koji je masu jeftiniji od SSD-a.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 11:40   #1780
Sniper
Community Manager
Moj komp
 
Sniper's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 311
Svakako podržava što dakky kaze za SMOS i USB stickove.
Imam nekoliko rigova koje sam sloze na taj isti princip, i radi savršeno, tj. kako sam ih postavio tako sam i zaboravio na njih da uopce rade. Jedino ako se zeli izvuci koji hash više, onda se flashaju kartice na preko windowsa, stavi se drugi BIOS i onda se starta SMOS, i cak ne treba ni overclock dirati tamo, eventualno brzina ventilatora.

Kako se one kaze? Win Win
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 11:47   #1781
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,165
Stvar je u tome da ne moras flashati preko Windowsa, i SMOS dolazi sa atiflashom. SSH u SMOS, izvuces postojeci BIOS sa atiflashom, sa WinSCP ga izvuces na Windows masinu (laptop ili sto vec imas pri ruci), moddaš i vratiš u SMOS te od tamo flešaš. Ja svoje SMOS-ove moddao da mogu SSH u njih od bilo kuda na svijetu bez dyndns-a ili otvaranja portova na routeru, ali za to ti treba SSH server i malo cackanja.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 12:53   #1782
marac
Premium
 
marac's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: zg
Postovi: 2,023
6x580 trose u singlu 800-820w, u dual majnu 980-1100w tako da ce 2 x 650w biti dovoljno. Od viska glava ne boli pa ako ti je cijenovno prihvatljivo slobodno uzmes jaca napajanja. Komponente su ok, majnati mozes na stock windowsu sa npr. Claymore minerom. Za kopanje eth preporuka ethermine.org.



Sent from my X using Tapatalk
marac je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 14:25   #1783
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 802
@marac jel možeš poslat svoj BIOS za 580 da vidim kako troše do 820W, jer meni ide 1000W.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2018., 23:22   #1784
Sniper
Community Manager
Moj komp
 
Sniper's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 311
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
..............Ja svoje SMOS-ove moddao da mogu SSH u njih od bilo kuda na svijetu bez dyndns-a ili otvaranja portova na routeru, ali za to ti treba SSH server i malo cackanja.
Za to imam Mikrotik i VPN - radi bez greške.
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2018., 07:41   #1785
marac
Premium
 
marac's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: zg
Postovi: 2,023
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
@marac jel možeš poslat svoj BIOS za 580 da vidim kako troše do 820W, jer meni ide 1000W.


Posaljem popodne, ovako iz glave bios je modan u polarisu one click metodom a taktovi su 1150/2100 850mv mem i core. 31.3-31.5mhs claymore 11.2


Sent from my X using Tapatalk
marac je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2018., 20:48   #1786
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp
 
RimtuTiTuki's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 683
Ovo bi vas sa većim farmama moglo malo udariti po žepu... pripazite ako vam dođu mijenjati brojilo...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/g...-/1030722.aspx
__________________
I never make the same mistake twice I make it five or six times just to be sure...
RimtuTiTuki je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2018., 11:26   #1787
sinka3
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Krapina
Postovi: 12
Molio bih ako mi netko može objasniti kako konkretno spojiti dva napajanja na adapter (link ispod) te koji dio dalje ide u matičnu? Nov sam u tome pa mi nisu baš najjasniji ovi konektori

https://www.adm.hr/product.asp?produ...psu&code=84741
sinka3 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2018., 18:10   #1788
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,549
Citiraj:
Autor sinka3 Pregled postova
Molio bih ako mi netko može objasniti kako konkretno spojiti dva napajanja na adapter (link ispod) te koji dio dalje ide u matičnu? Nov sam u tome pa mi nisu baš najjasniji ovi konektori

https://www.adm.hr/product.asp?produ...psu&code=84741
Ovo što si linkao nije klasični lopov kabel kakav mi većina koristimo. Ovdje sa sadašnjeg sistema ustekas na tu pločicu 4pinski konektor a na ovaj široki 24 pinski ustekas drugo napajanje pa će ga ta pločica paliti
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2018., 09:00   #1789
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 309
https://www.ebay.com/itm/24-pin-Male...53.m2749.l2649

ovak ti nekaj treba

ili spoji zelenu i crnu (jednu) sa dodatdnog napajanja na glavno napajanje (koje ide na ploču) ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2018., 09:28   #1790
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,025
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2018., 11:32   #1791
dukee
Premium
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 89
Ima tko iz Varazdina koji ima jedan frame viska? Drvo, aluminij... kupio bi pa mozemo na kavi odradit razmjenu


Sent from my iPhone using Tapatalk
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2018., 11:54   #1792
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,852
Kupi jedan stalaž
4 letve po metar i vozi miki
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 17.03.2018., 13:26   #1793
dukee
Premium
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 89
Lijen sam ko prase a do alata nemogu prije ponedeljka


Sent from my iPad using Tapatalk
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2018., 09:52   #1794
sinka3
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Krapina
Postovi: 12
Zanima me da li se može izvesti da se umjesto klasičnog HDDa ili SSD Windowsi stave na USB 3.0 32gb? Imam USB viška pa da ne kupujem SSD. Pokušao sam al mi prilikom instalacije Windowsa ne želi prikazati USB kao hard. Trebao bih instalirati drivere, ali ih nikako ne mogu naći za tu matičnu i Win10. A prepostavljam i da je 32gb premalo?

Radi se o matičnoj Gigabyte H110-D3A i USB SanDisk 32gb.
sinka3 je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2018., 10:03   #1795
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,025
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2018., 10:14   #1796
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,165
Stavi SMOS ili neku drugu distru za minanje i vozi, čemu Windowsi?
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2018., 17:55   #1797
Immortalis
Slobodan leni seronja
Moj komp
 
Immortalis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: SB/OS
Postovi: 241
Vidim po njuskalu za skoro iste pare idu 1070, 1070ti i 1080... cijena je izmedju 4-4.5k kn. Sta se najvise isplati uzeti od te 3?
Immortalis je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2018., 18:03   #1798
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,899
Za igre 1080.

Sent from Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2018., 21:18   #1799
Immortalis
Slobodan leni seronja
Moj komp
 
Immortalis's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: SB/OS
Postovi: 241
Za majnanje.
Ne znam dal ima neki omjer potrosnje i h/s, koja bi bila najbolja u tom pogledu.
Htio sam 1070ti, ali kad sam vidio da se i 1080 krecu u toj cijeni, pa da povjerim
Immortalis je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2018., 09:56   #1800
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,677
Izgleda da je ipak lagano počelo odustajanje, oko 1300 oglasa na ebayu samo za RX580-ice
segregator je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na