Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.04.2018., 13:56   #1531
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Za WiFi treba prvo pogledati situaciju sa kanalima, manualno postaviti u routeru onaj na kojem su susjedi najslabiji, opisivali smo x puta. Kako prolazi vrijeme svakim danom je situacija sve gora. Ako su router i lap u istoj prostoriji to mora relativno normalno raditi.
Ako je situacija statična (oće reći da lap obično stoji na tom i tom mjestu), nabavi dovoljno dugi Lan kabel, uštekaj i zaboravi na WiFi (bar na toj lokaciji / situaciji).

Za kraj koji winsi i "kako se zove" WiFi kartica u lapu (može i Hardware ID) ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2018., 19:34   #1532
myroman
Premium
Moj komp
 
myroman's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 281
Samo nabrzaka.
Pomoglo mi je da stavim 1.1.1.1. na DNS server.
Sapnula mi pticica. Sad sve radi normalno.
Bojim se prckati dalje da nekaj se s*ebem. 😁
myroman je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2018., 20:12   #1533
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Dobra neka ptičica, da nije

To je nova alternativa, Google 8.8.8.8 je klasika, sve smo rekli u DNS by ISP Sticky.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 19:58   #1534
DoctorEvil
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Marija Bistrica
Postovi: 19
događa mi se s ovim modemom ponekad da mi wireless prestane raditi. lampice normalno svijetle na njemu, ali na laptopu ne mogu otvarati ništa na internetu. probao sam i na mobitelu gdje bude isti problem, a na računalu koje ima ethernet vezu s modemom nema tih problema. i to traje sve dok ne isključim i ponovo uključim modem, onda je opet normalno.

zasad se to događa dosta rijetko, taman toliko da se recimo može istrpiti, ali u čemu je stvar? jel vrijeme za novi router ak se to počne češće događati?
DoctorEvil je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 20:05   #1535
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Pogledaj koju verziju imaš, zadnji V4 ima bolji / popravljeni WiFi.
Ako je reboot (gasi - pali) jednom mjesečno to se da istrpit.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 20:17   #1536
DoctorEvil
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Marija Bistrica
Postovi: 19
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pogledaj koju verziju imaš, zadnji V4 ima bolji / popravljeni WiFi.
Ako je reboot (gasi - pali) jednom mjesečno to se da istrpit.
pogledao sam na njemu, nisam vidio ništa za verziju da piše gore.
kad se ulogiram piše ovak:

Hardware Version V1.0.0
Software Version V2.0.00.CROATT02
Boot Loader Version V1.0.03

nije ništa V4, pretpostavljam da to ja ne mogu mijenjat nikako ako je riječ o nekakvim driverima?
DoctorEvil je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 21:06   #1537
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Hm, da,
to je vjerojatno najstariji V1.
Pronjuškaj po temi, vjerojatno ima neki savjet, ako šta pomaže.
Ako imaš koji stari AP / Router moglo bi ga se upotrebiti da glumi AP.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 22:48   #1538
DoctorEvil
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Marija Bistrica
Postovi: 19
znači, kad bih imao AP, njega bih trebao žičano spojiti na modem s ethernetom i isključiti wireless na modemu i onda bih imao wireless preko AP?
DoctorEvil je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 23:29   #1539
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Da, upravo tako.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2018., 17:29   #1540
A Passanger
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Dublin
Postovi: 2
Što učiniti ako mi svaka vanjska adresa daje ping time out rezultat? Pokušao sam s nekoliko različitih. Ništa. Dakako, niti jedna igra mi "nema" ping vrijednost. Mogu pingati samo 192.168.1.x. Revizija routera 4.0. Zanimljivo, sve radi normalno.
A Passanger je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2018., 17:32   #1541
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,827
A zasto bi tvoja vanjska adresa reagirala na ping?
Ili pokusavas sa svog kompa pingat svoju vanjsku ip adresu?
Firewall u modemu je za taj dio odgovoran
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2018., 17:57   #1542
A Passanger
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Dublin
Postovi: 2
Problem je što me izbacuje iz svake multiplayer igre koja ima ping limit. Recimo, ako pingam 8.8.8.8, ili servere igara - ništa.
A Passanger je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2018., 21:24   #1543
CheeseBiscuit7
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Je li netko uspio namjestiti no-ip DDNS preko ovog routera? Što god sam pokušao, uključujući upute iz ove teme, nisam uspio.
CheeseBiscuit7 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 23:03   #1544
vranjba
Premium
Moj komp
 
vranjba's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 585
Dali se na ovom routeru može spojiti wifi adapter na usb a usb da se spaja na mobilni net.
Pa na switch portove spojim kompove koji idu preko online preko mobilnog neta.
Treba mi ovo kao kratkotrajno rješenje dok mi ne dođe novi ISP
__________________


CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280
OS: Windows 7 x64


HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB
OS: Win XP SP3 x32


CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
OS: Win XP SP3 x32
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat


Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb
OS: win 95



CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"
OS: dos 6.22

vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 17:35   #1545
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Dobio sam ovaj router i želim aktivirati bridge mod, ali to nigdje ne mogu naći u meniima. Da li se to kod ovog routera možda zove PPPoE pass-through? To mi jedino liči na bridge. Ako ne molim vas za pomoć. Hvala.
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 17:52   #1546
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
PPPoE pass-through je tzv. semi - bridge, možeš tu opciju upaliti ali moraš "namjestiti" da se trenutna konekcija ne spaja automatski,
obrati pažnju da u uređaju ima više konekcija, za Internet 2 ovisno dali je aktivan Adsl ili Vdsl.

Prvo nauči kako otvoriti web konfig kao administrator jer tada imaš više opcija,
drugo slikaj / snimi / zapiši kako izgledaju trenutno definirane Internet konekcije,
treće kada makneš (izbrišeš) trenutne Internet konekcije onda ćeš moći definirati novu Bridge konekciju za Internet,
jasno da treba znati ispravno postaviti parametre.

Ne zaboravi ugasiti WiFi obzirom da će uređaj iza postati gl. za Internet.

Ako nisi doma sa svim ovim, zatraži da ti SZK daljinski odradi Bridge mode za Internet.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 18:39   #1547
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Pa nije da baš nemam pojma, a spojio sam se kao administrator. Nekad davno radio sam bridge na Siemensu. Mislim da je bio 555. Tamo je bilo dovoljno izabrati Bridge umjesto Router, a od parametara sam samo trebao unijeti username/password na drugom routeru ako me sjećanje dobro služi. Znači ovdje dobijem mogućnost stavljana u bridge mode tek kad obrišem postojeću konekciju?
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 19:40   #1548
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
U konkretnom uređaju - da.
Kako definiraš novu konekciju nema got. šprancu pa treba odg. parametre ispravno unjeti / odabrati.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 19:56   #1549
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Hvala na odgovorima. Samo još jedno pitanje-hoću li imati problema sa telefonijom (Voip) u kombinaciju sa bridgeom na ovom routeru?
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 20:04   #1550
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,745
Ne, jer kao sto @Nikky veli, ti rasis samo semi-bridge, tj samo PPPoE konekciju propustas (premostujes) kroz router, a ostale konekcije VoIP i IPTV ostaju kakve jesu i za njih moras i dalje koristiti taj ZTE router.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 20:21   #1551
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 84
Ako možete pojasniti tu razliku bridge semi-bridge. Koliko vidim u drugom slučaju se i dalje logiram sa routera. Kako će to raditi ako je iza Mikrotik? Da li je to za njega i dalje transparentno osim što na njemu ne unosim user/password?
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 20:46   #1552
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,556
Da sad ne kompliciramo (opisujemo u detalje) za router iza je nebitno jeli bridge ili semi-bridge na prvom (ZTE), samo je bitno da je podešen kako treba.

Jedno je otvaranje web konfiga nekog uređaja a drugo je funkcija kao npr. dizanje PPPoE konekcije za Internet.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2018., 13:50   #1553
marek45
Premium
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 253
Jel netko od vas radi kao telecom tehničar? Evo ja radim na 3 škole i najavi se t-com da će dignut brzinu i zamijenit modem.
Kad dođem u školu lan radi, wifi nemožeš pristupiti.
Defaultne postavke modem ne rade znači da je netko zaštitio ulaz.
(ne možeš se više spojiti na njega, a ne bi rado radio reset).
Pred par mjeseci na drugoj školi ista stvar.
Jel toliko teško nekako spremit postavke sa starog routera i ubacit u novi ili pogledat prije zamijene ima li wifi i ponovno ga složit?!?!?!?!?!

Druga stvar.
U jednoj školi dođem i da nisam vidio na vlastite oči rekao bih da čovjek laže. Dakle konekcija na pc-u kaže ima interneta, spojim se na modem ima interneta, no ni jedna stranica se ne može otvoriti, ping 0 bodova. Probam ugasit modem, opet isto. Sve lampice koje trebaju svijetliti rade, sve kao radi, a ne radi.

Daljinska pomoć kaže "nama je sve ok", router je on line. Dođu fizički u školu, kad ono šipak. Nemogu ući u taj neki sistemski mod ili šta već. Kaže: zblokirao je modem i zamijene ga.

Prođe 2 tjedna, opet internet zeza. Ispalo je da je od (groma?) skuren jedan port.


Danas druga područna škola modem on line, ima konekcije, sve svijetli, a na kompu žuti uskličnik. Naravno njima je sve ok i online.

Eto ti tehnologije i interneta i sve. Da poludiš.
marek45 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na