Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.03.2016., 21:27   #661
tomek@vz
Premium
Moj komp
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,962
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
napravio tako medutim samo mi se pojao glavni kursor za promjenit. nikakvi dodatni tamo ne postoje za mjenjat, neznam zasto. samo da ponovim da sam totalni njub za linux tako da mozda je neka glupost, al je ne kuzim.
daklem za theme imam izabranu default mint-X. kad odem na customize/pointer tamo mi se nudi samo ovo na slici i dodatne ikone pod imenom hackneyed koje ako izaberem opet mi se promjeni samo glavni kursor kojeg nebih dirao.



edit: skuzio sam. odgovor je u zanjem postu.

http://unix.stackexchange.com/questi...ointer-in-mate

medutim sad sam shvatio da nemos pojedinacno mjenjat vec samo cjeli paket, i sto je jos gore shvatio sam da ikona ruke koja mene najvise nervira (ona stisnuta po vertikali) je u firefox-u i nju ne afektira ova promjena u appereance.
jel zna netko kako to promjenit u FF-u jer me izluduje.
Ovo ponekad zna zajebavat - postoji hack za to no najjednostavnije - probaj restart kompa
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2016., 21:37   #662
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,122
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ovo ponekad zna zajebavat - postoji hack za to no najjednostavnije - probaj restart kompa
probo vec 500 puta.
zaboravio napomenut da vrtim linux u virtual boxu.
e sad naso sma da ima neki gnome tweak tool kojim se moze podesavat svasta, ali on zahtjeva da desktop postane isto gnome (njub ) sta god to znacilo. meni se svida sve kako je trenutno i nebih mjenjao nista osim tog vrazjeg kursora ruke u firefoxu.
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.03.2016., 23:22   #663
tomek@vz
Premium
Moj komp
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,962
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
probo vec 500 puta.
zaboravio napomenut da vrtim linux u virtual boxu.
e sad naso sma da ima neki gnome tweak tool kojim se moze podesavat svasta, ali on zahtjeva da desktop postane isto gnome (njub ) sta god to znacilo. meni se svida sve kako je trenutno i nebih mjenjao nista osim tog vrazjeg kursora ruke u firefoxu.
Nekaj si sprčko :P Po defaultu radi na svim distrama. Probaj sa ovim trikovima:

http://ubuntuguide.net/fix-gnome-mou...fault-in-opera

+

Code:
tomek@ivy:~$ cat /usr/share/icons/default/index.theme 
[Icon Theme]
Inherits=DMZ-White
Editiraj taj fajl na toj instalaciji - Inherits=<ime direktorija željene teme>
P.S.- ovo je za system wide pa bi direktorij morao premjestiti u /usr/share/icons/.
Možda bi šljakalo da to isto napraviš u ~/.icons direktoriju svog home dira.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2016., 11:31   #664
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,122
a cuj nisam nista instaliravo i diro osim sto sam namjestio na defaultni mint theme i nesto sitno izmjenio boje i wallpaper. drugo nista. sve je default i updejtano preko njihovog onog updejta. namjerno necu nista da diram previse da ne zaje jer se ne kuzim. bitan mi je jedino FF kojeg imam ali nikako taj prokleti kursor promjenit.

dali se mozda stvar mjenja dosta ako stavim cinamon verziju? da ima lakse/bolje rjesene te stvari?

MATE sam stavio jer kao manje zauzima i opterecuje komp, ali vidim da to iovak leti na mom kompu tako da bi mogo i njega stavit mozda.

pitanje u vezi snapshota u virtualbox-u. koliko sam skuzio to cudo napravi komplet backup, samo mi nije jasno kako kad ne napravi nikakav veliki fajl/image/backup?

poz
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 19.03.2016., 16:01   #665
tomek@vz
Premium
Moj komp
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,962
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
a cuj nisam nista instaliravo i diro osim sto sam namjestio na defaultni mint theme i nesto sitno izmjenio boje i wallpaper. drugo nista. sve je default i updejtano preko njihovog onog updejta. namjerno necu nista da diram previse da ne zaje jer se ne kuzim. bitan mi je jedino FF kojeg imam ali nikako taj prokleti kursor promjenit.

dali se mozda stvar mjenja dosta ako stavim cinamon verziju? da ima lakse/bolje rjesene te stvari?

MATE sam stavio jer kao manje zauzima i opterecuje komp, ali vidim da to iovak leti na mom kompu tako da bi mogo i njega stavit mozda.

pitanje u vezi snapshota u virtualbox-u. koliko sam skuzio to cudo napravi komplet backup, samo mi nije jasno kako kad ne napravi nikakav veliki fajl/image/backup?

poz
Mate...ovo mi sad ima smisla...Gnome 2 je imao sličnih problema. Ako želiš Lightweight sučelje XFCE / LXDE je way to go.

P.S.- Xubuntu/Lubuntu
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2016., 16:13   #666
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,122
probam cinamon ovih dana pa vidim kako se on ponasa sto se tice tih kursora.
netreba XFCE, jer kolko vidim ovo leti sve (1 CPU core i 1500mb RAM-a).
poz i fala
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 19.03.2016., 17:32   #667
lutherus
Premium
Moj komp
 
lutherus's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Dubai UAE
Postovi: 700
Na tvoj komp ide i KDE i to još testing bez beda bu šljakal
__________________
Note to the AMD haters: nobody cares
lutherus je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 10:52   #668
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,122
probao stavit cinnamon i svida mi se vise nego mate. nsiam jos probo ovo sa kursorima.
vec 15minuta me izluduje jer ne uspjevam dodati shortcut u glavni panel pored "menu". drugacije je od MATE-a.
jel moze savjet jer lagano ludim vec.
BTW kako se uopce shortcut naziva u linux-u da znam sta tocno trazit po netu?
poz
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 15:33   #669
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Samo povučeš iz izbornika na traku.
Probaj za početak između postojećih ikona jer trebaš pogoditi taj dio trake, a on završava skoro odmah nakon zadnje ikone.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 15:40   #670
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,122
to sma probao medutim sa desktopa jer doticni shortcut nemam u izborniku.
nije valjda da se u tom slucaju nemoze zakacit shortcut??
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.03.2016., 17:10   #671
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 17:35   #672
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,122
ma nije. ma. nije vrijedno vise paznje uopce. brate mili ako je toliko komplicirano napravit fakn shortcut, ono sto napravim u 1sek na win-u sta me ceka tek kod nekih kompliciranijih stvari.
fala na pomoci svima.
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 19:13   #673
tomek@vz
Premium
Moj komp
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,962
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
ma nije. ma. nije vrijedno vise paznje uopce. brate mili ako je toliko komplicirano napravit fakn shortcut, ono sto napravim u 1sek na win-u sta me ceka tek kod nekih kompliciranijih stvari.
fala na pomoci svima.
Zato mi se nije dalo...

P.S.- jebeni desni klik na app > biraš di hoćeš ga staviti ili ga potegneš u taskbar.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 19:58   #674
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Je za aplikacije iz menija, ali ne vrijedi za datoteke na radnoj površini ili kratice.

Iskreno to nisam nikada ni trebao za custom kratice pa nisam ni primijetio. Al istina, glupo je da se ne može jednostavno staviti, iako mislim da je to više previd programera koji će se ispraviti ukoliko netko isto i prijavi. :-)
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 21:02   #675
tomek@vz
Premium
Moj komp
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,962
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Je za aplikacije iz menija, ali ne vrijedi za datoteke na radnoj površini ili kratice.

Iskreno to nisam nikada ni trebao za custom kratice pa nisam ni primijetio. Al istina, glupo je da se ne može jednostavno staviti, iako mislim da je to više previd programera koji će se ispraviti ukoliko netko isto i prijavi. :-)
Srednji ili desni klik miša na stvar za koji hoćeš softlink (shortcut) > drag di oćeš > odabereš create link here.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 08:43   #676
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,029
Što uopće želiš dodati? Napravi .desktop datoteku u ~/.local/share/applications/ po uzoru na neku drugu. Pojavit će se u izborniku i onda preko desnog klika dodaš u taskbar. (Nikada nisam koristio Cinnamon pa možda tu ne funkcionira)
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2016., 03:42   #677
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
jutro

2-3 dana lutanja,4-5 (samo ubuntua.ii recimo da mi pase) reinstaliranja.... i brijem da sam advanced njub ubuntu64 user

1. umoran sam,trazio sam po netu ali nisam uspio maknuti amazon?(aj nek mi neko oda tajnu u pp )
2. koja-e je naj stranica za download programa,mocni forumi,....?sourceforge?
4. jel se moze smanjiti ikona warzonea na desktopu?(na pleyki1 je bila zakoon)
7. tv player?(Me TV mi steka,vlc nade samo 4 programa,....)
8. jel mogu na isi hard staviti dva ubuntua?
9. biti cu dosadan ovih dana

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 19.11.2016. u 09:00.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2016., 09:08   #678
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,029
Nisam Ubuntu koristio godinama, ali da probam:

1. http://askubuntu.com/questions/19226...le-the-feature
2. Ubuntu software centar? http://askubuntu.com/questions/30728...ions-in-ubuntu
4. http://askubuntu.com/questions/72005...of-the-desktop
5. U bookmarksima? https://support.mozilla.org/en-US/kb...orite-webpages
7. Video player za TV karticu? http://askubuntu.com/questions/20204...atching-tv-dvb
8. Da. Jedan na jednu, drugi na drugu particiju.
9. VIse pazi na pravilno pisanje i budi jasniji u pitanjima i nema frke.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2016., 09:48   #679
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,481
7. Kodi + neki backend tipa Tvheadend ili VDR.
Malo overkill samo za gledanje TV-a na desktopu, ali IMHO najugodnija kombinacija od ovih gore navedenih playera: MeTV, mplayer, VLC,... Od njih još mi je najbolje radio Kaffeine, ali to nisam koristio već godinama pa ne znam kako je sada, osim toga je KDE program.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2016., 10:18   #680
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Nisam Ubuntu koristio godinama, ali da probam:
........
8. Da. Jedan na jednu, drugi na drugu particiju.
9. VIse pazi na pravilno pisanje i budi jasniji u pitanjima i nema frke.

1 - (to bu malo teze islo)
2 treba mi opis programa.po imenu mi nista ne znace.snaci cu se. -
4 -
5 open all bookmarks
(shift+ctrl+o)select 'Import and Backup' option
(alt+i) Select 'Backup' option

7 stari su,ili .... +-

8 thx.za dan-dva kada se pokvari idu dva ++

9 ma ni sam sebi nisam jasan,jbt.a 7 : 1,5 do 2,5 ne


Me TV ih je pronasao,ali ima neki bug valjda.kodi,ufff,to bu problem. IMHO nije.

ma samo me AMAZON muci.ako ga ne izbrisem,idem dalje,na drugi OS.

thx

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 19.11.2016. u 10:46.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 02:01   #681
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
jutro

ne kuzim razliku izmedu ubuntu i ubuntu gnome?
http://www.hecticgeek.com/2016/11/ub...rs-comparison/

vrtim ubuntu 64.jel mi zbog toga ne rade neke aplikacije?

nisam nasao aplikaciju za startup?

koliko OS-a mogu staviti na jedan disk?
ja bi dva ubuntu-a i jos jedan.

promjena mac adrese?
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 07:45   #682
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,725
Citiraj:
Autor k1z+ Pregled postova
jutro

ne kuzim razliku izmedu ubuntu i ubuntu gnome?
Razlike su u windows/desktop manageru.

Citiraj:
vrtim ubuntu 64.jel mi zbog toga ne rade neke aplikacije?
Obicno kazu zasto ne rade, pa ako su rekle da ne radi jer koristis 32 bitni ABI, onda je odgovor da.

Citiraj:
nisam nasao aplikaciju za startup?
Sto ce ti aplikacija? AFAIR, u dobrom dijelu Debianoidnih distribucija jednostavno smjestis .desktop u ~/.config. Imas na Googletu detalja.

Citiraj:
koliko OS-a mogu staviti na jedan disk?
IIRC, Linux kernel nema ogranicenja na broj particija, pa tako da jedino moras naci dovoljno sposobano boot manager da ti othendla. gparted moze odraditi preko 100 particija, pa si dobar.

Citiraj:
ja bi dva ubuntu-a i jos jedan.
Virtualizacija?

Citiraj:
promjena mac adrese?
Sto s njom?
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 15:37   #683
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Razlike su u windows/desktop manageru.
Otprilike sam skuzio,ali kakve razlike.O cemu se radi?

Citiraj:
Obicno kazu zasto ne rade, pa ako su rekle da ne radi jer koristis 32 bitni ABI, onda je odgovor da.
Koristim 64 bintni API.I neke se pokrenu,ali ne rade(DTV playery).A neke niti ne startaju(pojavi se prozorcic na sec)

Citiraj:
Sto ce ti aplikacija? AFAIR, u dobrom dijelu Debianoidnih distribucija jednostavno smjestis .desktop u ~/.config. Imas na Googletu detalja.
U aplikaciji poklikam kaj hocu pokrenuti,a sa ovim se moram muciti.Nije to strasan problem,ali.....Neki mail program se startao i nisam ga mogao ugasiti(task manager jos ne koristim).A u ubuntu startup aplikaciji nije ga bilo.

Citiraj:
IIRC, Linux kernel nema ogranicenja na broj particija, pa tako da jedino moras naci dovoljno sposobano boot manager da ti othendla. gparted moze odraditi preko 100 particija, pa si dobar.
Kuzim.Particije znam napraviti,ali kak ce se to botati.Svuda pise dual boot,a ja bi 4 na jednom disku,ako moze?

Citiraj:
Virtualizacija?
Ne.

Citiraj:
Sto s njom?
Treba mi mac adress changer.Nasao sam neke sudo komande,ali ne rade.Ili sam mozda/vjerojatno nes pogesno napisao.

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 22.11.2016. u 16:12.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 21:22   #684
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,481
Citiraj:
Autor k1z+ Pregled postova
Otprilike sam skuzio,ali kakve razlike.O cemu se radi?

Koristim 64 bintni API.I neke se pokrenu,ali ne rade(DTV playery).A neke niti ne startaju(pojavi se prozorcic na sec)
To te zeza nešto drugo. Ako si aplikacije instalirao preko paketnog managera distribucije (software center ili kako se već zove u ubuntu) on se pobrinuo da je instalirano sve što treba. Program može i biti 32-bitni ili koristiti 32-bitne libove, to bi se sve trebalo transparentno za tebe instalirati.
Ako program krepava, traži po logovima ili ga pokreni iz konzole pa prati debug info tamo. Ako si skidao programe odnekud s neta i instalirao tko zna kako, onda jbg.


Citiraj:
Treba mi mac adress changer.Nasao sam neke sudo komande,ali ne rade.Ili sam mozda/vjerojatno nes pogesno napisao.
Možeš iz konzole, ali zašto?
Ubuntu koristi standardni network manager, tamo možeš naklikati za svaki interface (wired, wifi) i upisati mac koji želiš.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 22:11   #685
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
To te zeza nešto drugo. Ako si aplikacije instalirao preko paketnog managera distribucije (software center ili kako se već zove u ubuntu) on se pobrinuo da je instalirano sve što treba. Program može i biti 32-bitni ili koristiti 32-bitne libove, to bi se sve trebalo transparentno za tebe instalirati.
Ako program krepava, traži po logovima ili ga pokreni iz konzole pa prati debug info tamo. Ako si skidao programe odnekud s neta i instalirao tko zna kako, onda jbg.
Kak je pisalo na stranici od aplikacije,tak sam napravil,jbg da .
Pise na netu da je 64-bitnom spor flash.I je u igricama.Tak da prelazim na 32.

Citiraj:
Možeš iz konzole, ali zašto?
Ubuntu koristi standardni network manager, tamo možeš naklikati za svaki interface (wired, wifi) i upisati mac koji želiš.
Nije mi dao sejvati kada sam kliknuo na network ikonu u cosku.Sada sam u opcijama to valjda rjesio.
Thx
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 22:19   #686
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,481
Razmišljaš kao windowsaš, a to je da trebaš ići skidati app sa stranice proizvođača. Krivo, ubuntu i slične distribucije rade preko repozitorija, software centra gdje su sve aplikacije na jednom mjestu, priprema ih ekipa iz tvoje distribucije i vodi brigu o tome da sve radi. Ako nema tamo, onda ti preostaje još par načina da to kulturnije instaliraš da se može kasnije i maknuti. Ovako tko zna što si sve instalirao. Koji je program u pitanju?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 22:32   #687
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
Lol. I jesam windowsas,bio do proslog tjedna.
Ma hrpa programa,ali sam nasao kaj mi treba za sad.
Dobro zboris,dva-tri nisam kasnije pronasao niti da ih pokrenem,a kamo li deinstaliram.
Koji su to nacini?
Ne znam jos niti gdje ubuntu instalira stvari.
Zato mi trebaju dva ubuntua.Jedan za test,a drugi koji ce raditi.
I sad bi ja jos i treci OS.Mozda nadem neku distru koja mi bolje odgovara.
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 22:59   #688
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 863
Pristup korištenju (učenja) Linuxa ti je krivi.. ispravan način je:
  1. moraš instalirati samo jednu distribuciju (i jedan DE)
  2. onda ju kopiranjem naredbi s neta bez čitanja i i razumjevanja što koja radi razvališ za dva dana da je više ni Linus nemre sastaviti
  3. ponovno instaliraš OS od nule, ali sad ipak ne kopiraš baš sve s neta napamet pa ta instalacija izdrži i mjesec-dva no na kraju se ipak sve skrši kao i s prvom
  4. onda instaliraš Linux po treći put i počeneš ga koristiti kako bi koristio i svaki drugi OS pa kad ti neka aplikacija baš zatreba, onda prvo potrošiš (ne i izgubiš) par sati na čitanje i odlučiš da ti najviše odgovara baš ta i ta verzija aplikacije za tu i tu namjenu i nastaviš koristiti istu instalaciju mjesecima..
Za početak, da znaš u što se upuštaš možda nije loše malo pročitati HrOpenWiki tek toliko da pohvataš način na koji Linux funkcionira i što je što.
__________________

bertone je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2016., 23:22   #689
k1z+
Registered User
 
k1z+'s Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: pred monitorom
Postovi: 110
1. jesam.suse,mint,pa sad ubuntu.a budem jos 7 vjerojatno,pa mozda nadem neku meni bolju.
2. jesam.
3. jesam.ta faza je u tijeku.
4. pripreme traju.zato sam tu.a za kaj ne bih stavio drugi ubuntu i na njemu testirao "problematicne" aplikacije,....?

thx,
k1z+ je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 14:07   #690
sttipe
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: split
Postovi: 32
Pozdrav.
Nabavio sam beelink bt3 pro, 4/64, koji je žena ištekala pri updateu, koji je traja više od ure...
Izgubio w10 licencu, a nije mi se ni svidjalo da se u w10 nemogu updatei ugasit.
Sad imam instaliran ubuntu mate, mislim zadnji, svidja mi se ali imam nekih problema. You tube videa neće da vrti. Zvuka uopće nema. ( Video fhd, snimljen mobitelom vrti fluidno, nema zvuka). Nema ni wi fi, ni bt, ni zvuka na slušalice, koji mi je bitan jer mi monitor nema hdmi, ni dvi ulaz...
Pretpostavljam da tribam drivere za beelink.
Beelink sabotira bilo kakvu podršku pomoć ili išta, a od njih sam mailom dobio samo datoteku nakon čijeg otvaranja sam morao pokreniti twrp recovery moba...3 dana muka dok ne oslobodim mob od smeća, bez uspjeha, pa reset...
Šta mi je najpametnije napravit, i postoji li sličan box čiji bi software moga koristiti ili kako doć do ubuntu verzije za moj box koji prodaju i s linuxom, ali ga po netu nema za skinit.
Registracija na njihove stranice završava njihovom obavijesti, da će mi poslat mail za završetak registracije, koji nikad ne pošalju..
Katastrofa, bačenih 150 eura za komad cigle.
Nemam synaptic, nego nekakav "shop" u kojem nema ništa pa neznam oću li kodi moć instalirat.
sttipe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na