Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.02.2015., 17:31   #31
keymaster
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Split
Postovi: 14
Smile

Ništa,ja ću onda napraviti kao da instaliram na obični HDD i gotovo.
Ako bude nekih problema javit ću.

Hvala.
keymaster je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2015., 21:04   #32
Joke
N00B
Moj komp
 
Joke's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Split
Postovi: 3,875
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Naravno, cast izuzetcima koji ne koriste search, no ti su ionako kupili racunalo da imaju Quake 3 ikonu na desktopu a folder s p0rnom je ionako pod kripticnim imenima.
A cek zasto se odajes?
Jesmo rekli da se ne odaju najdublje akerske tajne?
__________________
IE6
Linux is Not Windows
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.02.2015., 00:56   #33
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,534
Ne znam ja kak vi bez hibernacije živite? Za hibridnu mora bit upaljena ako se ne varam? Ili sam ja jedini koji ima uptime po par tjedana, a komp redovito svaku večer ugašen tj. u stand by.u .
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 09:01   #34
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,721
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Ne znam ja kak vi bez hibernacije živite?
Pa ovako.


__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ PCI-Z §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 17:25   #35
Nick7
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 994
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Ne znam ja kak vi bez hibernacije živite? Za hibridnu mora bit upaljena ako se ne varam? Ili sam ja jedini koji ima uptime po par tjedana, a komp redovito svaku večer ugašen tj. u stand by.u .
Na poslu je komp stalno upaljen.
Doma - brze mi se komp zbuta nego da radim hibernaciju kompa sa 16G RAM-a.
Nick7 je online   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 10:43   #36
Chuxonja
Premium
Moj komp
 
Chuxonja's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 583
Taj hibernate nisam nikad trebo ni kužio previše kak bi ga iskoristio. Baš kak nick veli, prije upalim kantu i postartam sve nego čekat da se iz hibernatea postavi nazad.
__________________
Živi bili pa umrli!
Chuxonja je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2015., 18:08   #37
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,984
Kaj nije hib file vezan uz hybrid boot na Win8 i kasnije pa se micanjem hib file-a miče i ta funkcionalnost?
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je online   Reply With Quote
Staro 28.02.2015., 20:42   #38
nathan.fake
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: n/a
Postovi: 1,192
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Kaj nije hib file vezan uz hybrid boot na Win8 i kasnije pa se micanjem hib file-a miče i ta funkcionalnost?
Je

Al vidiš i sam, nisi haker ako ne isključiš hibernaciju, page file, indexiranje, system restore

Jer ako to ne pogasiš, SSD će ti šrotat.

/s

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 28.02.2015. u 20:48.
nathan.fake je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2015., 20:47   #39
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,724
Neki od nas su na w7, bez tih fensi hybrid bootova.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2015., 22:32   #40
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,984
Nisam niš ni rekao za Win7 samo se nadam da nema bisera koji gase hib na novijim verzijama Winsa.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.03.2015., 00:45   #41
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,534
Referencirao sam se na hibridni sleep. Znači dok ima struje komp je u normalnom stand by.u i boota za par sekundi (jer sve ostaje u ramu), ako nestsne struje vraća se iz hibernacije ..... u oba slučaja nastavljam tamo gdje sam stao ....

Sedmica to po defaultu ima uključeno, a s obzirom da djelomično koristi funkcionslnost hibernacije ne vidim smisla gasit hibernaciju ....
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2015., 22:13   #42
driftwood
Premium
 
driftwood's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: .
Postovi: 439
Hoću da XP izgleda kao 7

Koji je programčić najbolji za to? Odnosno kako da to odradim?
Hvala.
__________________
Dazed and confused
driftwood je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2015., 23:42   #43
zupy
Premium
 
zupy's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Priko Klisa
Postovi: 498
Znači tražiš neki XP usporivač
Ja sam davno stavljao neki ala vista - mislim da se zvao Vista Inspirat, sad ne znam ima li šta slično da izgleda kao win7 (vjerovatno nešto malo kompleksnije to treba biti da odglumi Aero sučelje).

Google mi je izbacio ovo http://www.windowsthemes.info/aero-g...mate-xp-theme/ a vidim spominju i neki aero visual style - napomena ja to nisam prbao niti znam koliko dobro to radi.
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2015., 00:13   #44
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 954
to ti najmanji problem
skines WindowBlinds 6x verziju (da imas blur glupi)
skin lako nac za 7icu

onda uguglaj Viglance, to je emulator novog taskbara od 7ice
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2015., 00:56   #45
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,984
Najbolji skin za Windows 7 je... drum roll...

...Windows 7.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je online   Reply With Quote
Staro 09.03.2015., 03:46   #46
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,743
Citiraj:
Autor driftwood Pregled postova
Koji je programčić najbolji za to? Odnosno kako da to odradim?
Hvala.
Redom googlaj...

1. UXTheme Multi-Patcher
2. Se7enLookV.2.hatem20
3. IconTweaker + unzip.dll 124 KB + vista.ita pack ikona
4. VistaDriveIcon za "crtu popunjenosti" hdd-a
5. TrueTransparency

U globalu to je to, fontove sam podesis.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2015., 08:49   #47
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,516
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Najbolji skin za Windows 7 je... drum roll...

...Windows 7.
baš
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2015., 11:18   #48
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 954
sorry ali true transparency samo davi CPU
dok Stardock koristi GPU
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2015., 20:04   #49
urbanst
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Split
Postovi: 64
Windows 7 particija

Pozdrav, na laptopu imam hdd od 1 terabajt i prilikom instalacije windowsa 7 nije se participirao disk na više dijelova tako da mi je ostala samo 1 particija (C disk) koja je 1 TB dali je moguće ikako sada podijeliti taj disk u 2 ili 3 dijela?
urbanst je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2015., 20:38   #50
Laszlo
Premium
Moj komp
 
Laszlo's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 321
Da. Control panel > disk management
Tamo stisnes desni klik na disk i igras se kako god zelis
Laszlo je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2015., 11:51   #51
samir825
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 1
Instalacija/Kloniranje OS-a na HDD/SSD - how-to, info, problemi, savjeti

Pozdrav, naime na neki stari računar pokušavam instalirati XP. Ali nema šanse da mi se pokrene instalacija, sve sam pokušavao. Pokušavam sa usb-a da pokrenem jer mi ne prepoznaje DVD.

Kada upalim računar samo mi izbacuje ovo:

http://postimg.org/image/xrbyi58sh/

Takožer ne znam šta da odaberem u BIOSU sa čega da se botuje jer imaju dvije vrste USB-a mada šta god da stavim on ga i dalje čita sa diskete :/

http://postimg.org/image/xb662i6uj/

Svaka pomoć je dobrodošla, unaprijed hvala
samir825 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2015., 14:15   #52
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
Odakle ti zaključak da ne prepoznaje DVD ?
Na slikama se fino vidi da je Lite-On LTN-486S 48x CD-ROM IDE Drive uredno prepoznat, dakle nije DVD.
Ne kompliciraj sa USB instalacijom pogotovo jer se radi o XP i staroj mobo,
nađi ispravni install cd i postavi boot prioritet 1. CD, 2. HDD,
ostalo valjda znaš.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2015., 19:18   #53
T0mB1ll
Premium
Moj komp
 
T0mB1ll's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: CPS
Postovi: 1,539
install.wim to install.esd

dakle, radim si instalaciju svih edicija sa najnovijim windows update..
"napravio" install.wim, reducirao sa imagex naredbom i dobio install.wim koji ima ~6GB..

inače, sve edicije su unutra, od home do enterprise..

svaka edicija ima svoj index (od 1 do 11)

e sad sa naredbom

Code:
dism /Export-Image /SourceImageFile:"MyImageFile.wim" /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:"install.esd" /Compress:recovery
on napravi samo za Home verziju jer je pod index 1..

evo ISTO pitanje ali ne kužim odgovor

kod reduciranja postoji takva opcija..

recimo:

Code:
imagex /export C:\W7_AIO\install.wim 1 C:\W7_AIO\install_reduced.wim
imagex /export C:\W7_AIO\install.wim 2 C:\W7_AIO\install_reduced.wim
imagex /export C:\W7_AIO\install.wim 3 C:\W7_AIO\install_reduced.wim
itd..
radi se sa ovom naredbom, tj. * je "joker"

Code:
imagex /export C:\W7_AIO\install.wim * C:\W7_AIO\install_reduced.wim
dakle, zanima me dal postoji kakav "joker" da se odmah naprave sve edicije?
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2015., 04:03   #54
ulixes
Registered User
 
ulixes's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 13
Do prije nekih godinu dana svijet je bio ljepši. Klasični HDD, radna (mala) particija i ostatak diskovnog prostora kao skladište za koješta, svakako backupe OS u raznim fazama.
Probam svašta, zabrljam (tko radi, taj...) i - bez problema - vratim iz prošlog backupa.
Sve traje 20-tak minuta. Tko bi liječio software na C: !
Alati su bili Norton na disketi (kasnije CD), Acronis, EaseUs je bio također mrak.

Eh, onda kupim Intel SSD 180GB, skupa sa SW za kloniranje. Nema šanse samo radnu particiju, hoće cijeli 1TB disk i normalno, ne ide. Prebacim D: (skladište) na treći disk, traje to satima; uništim D: particiju.
Kloniranje aktivne, boot particije na SSD ide brzo (8 minuta) i JEDINO taj proces ide glatko.
Kasnije vraćam D: (skladište) podatke tamo gdje su bili, opet duuugo, jasno.
Dan posla vs 10-ak minuta prije. Bljak.

Stiže ljeto 2015, ne nalazim neko elegantno rješenje za backup/restore SSD.
Ovaj sam postupak napravio nekoliko puta prošle godine, dakako jedan put sam uspio uništiti hrpu meni važnih podataka.

Općenito, danas je doba - kupi preinstalirano, udri fejsbuk i slične sapunjave sadržaje.
Kad što pukne, često ne pomaže ni backup sa skrivene biser-particije.
Kupiti sve novo baš nije neko rješenje.

Zbogom SSD dok te software ne podrži. But perhaps there is another way?
ulixes je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2015., 09:09   #55
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,716
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Ja jedino gasim indexiranje, hibernaciju i system restore. Prvo da disk ne srota, a druga dva da mi se ne pojede bezveze prostor s funkcijama koje ne koristim.

Dok ne dođeš do onog trenutka kada se nešto desi, a system restore bi to sredio sve

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ne znam odakle potice nakaradna ideja i potreba gasenja indexinga/ (vjerojatno s istog mjesta gdje i gasenje page filea kao ostali potezi mladih modernih hipster-hakera), no eto, sa SSD-om ili bez SSD-a, jednako glupava ideja kako god okrenes.

Naravno, cast izuzetcima koji ne koriste search, no ti su ionako kupili racunalo da imaju Quake 3 ikonu na desktopu a folder s p0rnom je ionako pod kripticnim imenima.
/agree

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Ne znam ja kak vi bez hibernacije živite? Za hibridnu mora bit upaljena ako se ne varam? Ili sam ja jedini koji ima uptime po par tjedana, a komp redovito svaku večer ugašen tj. u stand by.u .
Iskreno, meni isto zna imati takav uptime, i bio je u stand by...dok mi nije prdnuo SSD. Rekao hibernacija/standby no more ty. Iovako ionako radije pustimd a se skida nešto ili skenira po noći ako će ostati upaljen
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2015., 09:10   #56
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,852
Acronis bez problema napravi posao sa kojom particijom zelis
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 11.07.2015., 21:12   #57
Wid
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
KAKO PONOVO INSTALIRATI (VRaTITI) WINDOWS VIsTu Na LaPTOP IBM Thinkpad R-40?

Lijepi pozdrav, prije nekog vremena sam kupio stari laptop IBM-tHINKPAD R-40, Intel Centrino 1600mhz proc, 1 gb ram, 60gb HD - i sve je radilo savršeno - gore je bila Windows Vista - i dok sam bio na internetu na wirelessu, zaspao sam na lapaču, i izgleda nešto držao stisnuto, pa poslije toga više nisam mogao pokrenuti sistem. Jedino sam uspio ući u BIoS, namjestiti first boot i to, save& exit, i opet ništa - neće. Nabavio sam sistemski DIsk od Viste i XP-a, ali na toME laptopu ne znam kako ući u REcimo safe mode - šta treba stisnuti? F2 NIJE, f4 ISTO NIJE, f8 NIJE...KAKO DA REBOOTAM siSteM, IlI InStaLIraM novU VISTU sa disKa???? BAŠ je žiLAv, znam Da iMa nEkI štOs, AlI Ne zNAM kOji, pA Bih mOlIo zA pOMoć!!! nNAJLJEPŠA HVALA!!!!!
Wid je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2015., 00:42   #58
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,328
Uđeš u bios i namjestiš first boot device na cd/dvd drive, ubaciš disk od Viste unutra i pisat će ti da pritisneš bilo koji tipku da instaliraš windowse. Barem bi trebalo tako biti.

Ono što me zanima je.. kOja jE foRa sa SloVimA?
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2015., 08:42   #59
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 856
Čini se meni da mu je i na ovom kompu ostalo nešto pritisnuto
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2015., 10:40   #60
sibica
Premium
Moj komp
 
sibica's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Croatia/Crikvenica
Postovi: 467
Problem nakon kloniranja diska

Znaci,klonirao sam si disk sa svog laptopa na drugi laptom.Klonirao sam win 10.Na drugom laptopu bi pokusao instalirati win 8.1. Pokusao sam staviti win 8.1 enterprise,ali mi pokazuje gresku kod instalacije.Pise nesto kao "Setup determine..".Zaintrigriralo me pa sam to pokusao napraviti i na prvom laptopu i izbacuje mi istu gresku.Kad sam skinuo win 8.1 pro izbacilo mi je gresku vrlo brzo nakon pocetka instalacije (serijski broj nije uspjesno aktiviran).Na koji nacin bi mogao na clone disk instalirati win 8.1?
sibica je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na