Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Optički uređaji
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.05.2014., 19:32   #1
ivan_29
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 69
Greška kod zapisivanja na DVD

Već neko vrijeme nisam ništa "pržio" i danas pokušam jedan "image" prebaciti na DVD , ali mi nakon par sekundi izbaci grešku, ovisno kojima programom pržim. Isto se događa i na laptopu i na dva kućna kompa. DVD mediji su "Sonny" -R i philips +R. Da li je moguće da desetak jednih i drugih medija nije ispravno?
ivan_29 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2014., 19:53   #2
iNoob
Game Collector
Moj komp
 
iNoob's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Viškovo (Rijeka)
Postovi: 362
Probaj spržit nešto drugo. Možda taj image ne valja.
__________________
Trust me - I know what I'm doing!
iNoob je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.05.2014., 20:49   #3
ivan_29
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 69
I drugi image isto sa greškom. Brine me što se to isto događa i na novom laptopu. Mislim da je ipak do ovih medija, mada su tek izvađeni iz kutije, Verbatim mi najbolje radi čita i piše, dok se ovi koji su prije prženi sporije otvaraju. Kupio sam ih možda prije mjesec dana i tada je prženje išlo u redu, ali nisam mogao bootati windowse sa tih dvd-a, nego bi predugo čekao kod bootanja i onda izbacio grešku.

Ako može neko preporučiti kvalitetan DVD koji može potrajati par godina, jer ovo što kod nas ima kupiti izgleda da negdje nije prošlo na kontroli pa je završilo u HR, Philips i Sony.
ivan_29 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2014., 21:35   #4
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,544
Kojim brzina pržiš, kojim programima? Ima tu puno varijabli iako ni mediji nisu za isključit.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2014., 22:16   #5
ivan_29
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 69
Nisu brzine u ovom slučaju, probao sam od 4 do 16, ali isto, kad radim sa "Power iso" onda odmah izbaci grešku: Error writing Data 544-00000 5e09a57d5c , a sa windows iso burner malo kasnije se pojavi greška sličnog tipa samo drugačije oznake 0XC0AA0301.
ivan_29 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2014., 02:57   #6
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 956
do medija je

jer na njih ne utjece samo ogrebotina nego i toplina/hladnoca
meni su neki iako dobro cuvani recimo dobili mrlje na sebi bez razloga i naravno citljivost nula

sto je zalosno obicni cd-ovi od pre 12 godina mi jos dan danas rade ok
dok DVD-i neki ni 6 mjeseci vec seru
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2014., 07:28   #7
ivan_29
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 69
Baš tako HumWeed, ovi današnji mediji su izgleda jako loši, osobito za neka kompliciranija zapisivanja kao "iso". Ovi što ja imam u početku su mogli zapisati "iso", ali se nisu mogli pokrenuti kod instalacije, a sada javljaju grešku kod zapisivanja "iso"-a. Ostale stvari kao glazba i film se zapisuju bez problema.
Ne znam od čega dobiju mrlje iako ih držim u kutiji i nisu u čestoj upotrebi, valjda loša kvaliteta "smjese" kojom se oblaže, neka vrsta oksidacije.
ivan_29 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2014., 12:23   #8
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Ne bi htio da ispadne da pametujem, jer sve je to još davnih dana obrazloženo. Način izrade medija se promijenio, a samim time kvaliteta medija i njihova cijena su drastično pali u odnosu na devedesete. Onda je jedna Traxdata Gold (u onoj standardnoj debljoj box kutiji) koštala kao danas 25 komada spindla. Te Traxdate su se snimale brzinom od 1X do 8X, a i dan danas su kao i prvog dana. Kupio si sto komada i znao si da su svi ispravni. Jedina opasnost da se upropasti medij je bila od nestanka struje za vrijeme snimanja, pošto je to trajalo duže nego danas. Manje brzine snimanja su također imale pozitivan utjecaj na konačan rezultat, no kako među današnjim medijima ima koji su katastrofa, tu nikakvo smanjenje brzine neće pomoći. Pržilice su isto bile dosta skuplje, a kvalitetniji Plextor 8/4/32 je koštao otprilike kao 30 današnjih. Da ne govorim da je bilo SCSI pržilica za koje je trebao i kontroler. Naravno, bilo je i onda problematičnih medija i pržilica. Tih dana se napamet znalo otprilike kolko više prostora koji medij ima za snimati. Pa detekcija noname medija tko je ustvari proizvođač. E to su bila vremena.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2014., 14:10   #9
HumWeed
<°)))><
Moj komp
 
HumWeed's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: ocean
Postovi: 956
sve je postalo jedno kinesko sranje

ja kao kupujem verbatim medije jer su kao medju najboljima a sranje su
__________________
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with.
Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping.
Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho".
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2014., 01:20   #10
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,544
Citiraj:
Autor ivan_29 Pregled postova
Baš tako HumWeed, ovi današnji mediji su izgleda jako loši, osobito za neka kompliciranija zapisivanja kao "iso". Ovi što ja imam u početku su mogli zapisati "iso", ali se nisu mogli pokrenuti kod instalacije, a sada javljaju grešku kod zapisivanja "iso"-a. Ostale stvari kao glazba i film se zapisuju bez problema.
Ne znam od čega dobiju mrlje iako ih držim u kutiji i nisu u čestoj upotrebi, valjda loša kvaliteta "smjese" kojom se oblaže, neka vrsta oksidacije.
Već bi pustio da padne krivnja na medije da nisam pročitao "kompliciranije stvari kao što je ovaj "iso" ". Ma nemoj mi rec, a ostalo zapisuje normalno.

Trk provjerit koji mod zapisa koristiš kad pišep ostalo i kad pišeš iso.

Jel mode1 ili mode2, koje su još razlike. Ako samo klikaš u softweru bez podešavanja onda može i do njega bit.

Prevedeno: iso je samo digitalni zapis medija znači njegova slika isti vrag kao i ostale datoteke.

Ako medij ne valja onda se na njega ništa ne da snimit.

Vratimo se .iso-u. ovisi šta je u pitanju ima stvari kada se iso ne da snimit ali tu bi onda govorili o stvarima o kojima se tu ne piše jel . Takve "srvari" se drugačije snimaju.

Rekoh postoji puno parametara. Probaj test write radit sa tim iso.om neće ti uništit medij a možda otkriješ da li to prolazi.

Probaj imgburn od programa i pročitaj sa nekim (ne znam sad napamet kak se zove) koji je sloj na dvd.u pa će se znat koliko je kvalitetan.

Naravno ovo sve vrijedi ak ti se da gnjavit s tim svim.

@humweed a što prije kao je postojao veći izbor slojeva. Ovak napamet sjećam se taiyo yudena i riteka, ajd sutra ak se sjetim pogledat ću .

Danas nemam pojma tko koristi koje slojeve.
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.05.2014., 09:17   #11
ivan_29
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 69
Hvala svima na savjetima i obrazloženju, evo jutros kupio "Verbatim" snimio iso koji sam već prije snimao i to na Hp laptopu koji je star godinu dana i do sada nije imao problema, odradi sve do kraja, finalizira i "burn succesful", vratim ponovo u ladicu i očita prazan medij. Prebacim u drugi laptop isto prazno. Sumnjam na neku "zavjeru", neki magnetizam, CIU ili ne znam što već, nemoguće da na tri računala sa novim DVD-ima ne uspije snimiti nikakav iso, čak i onaj koji je prije par mjeseci snimao bez problema.
Evo probao snimit MP3 na ove medije u neće ni to, našao jedan stari RW dvd pobrisao ga i snimam na njega sve, što na kraju napraviti sa ovim CD-ima i DVD-ima što sam kupio jučer, neće čak ni na obični CD da snimi ništa, odnosno snimi, ali kod čitanja je prazan.

Zadnje izmijenjeno od: ivan_29. 22.05.2014. u 09:49.
ivan_29 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2014., 10:04   #12
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,544
Ali se na njega više ne da snimat? Malo mi čudno da si našao baš roliko loših dvd.ova?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2014., 10:39   #13
ivan_29
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 69
da se na njega snimat, ali na kraju (na 99%) izbaci grešku. mislim da je ipak do okruženja, kćer došla sa laptopom iz ZG-a i isto neće, i ja ne vjerujem da su svi DVD-i loši, Verbatim, Sony, Philips, .
Ez-mode picker sam pogledao kod ImgBurn, evo sad ću promijenitit na "write" , pa da vidim hoće li biti promjene.
ImgBurn kaže da je "Mode1".
Uspjelo ImgBurn Mode1, ali samo "Verbatim", ovo drugo "Philips" i "Sony" idu u smeće i to ću ih polomiti sa čekićem. Hvala svima, a posebno Forace-u iako sam do sada sve radio bez ikakva podešavanja



Zadnje izmijenjeno od: ivan_29. 22.05.2014. u 12:53.
ivan_29 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2014., 16:50   #14
NikolaA
Premium
 
NikolaA's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 67
Žalosno kako se danas više manje sve svodi na škart bez obzira na brand,is svog iskustva Verbatim je ok i slučajno sam jednom prilikom kupio Kvark njihove medije i nikad s tim medijima nisam imao problema a cijena je bila smješna...eto nemora sve biti skupo da bi valjalo ili je možda to s Kvark medijima slućajnost tko zna
NikolaA je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na