Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 07.01.2012., 12:07   #121
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Crucial Admits m4-Series SSDs Are Affected by Firmware Bug



Citiraj:
“We are aware of an issue that is currently affecting a small number of users whereby their m4 causes their system to require a restart.

“This issue occurs after approximately 5,000 hours of actual “on time” use. Following the initial reboot, the system then requires subsequent restarts after each additional hour of use.

“However, the data on the SSD is unaffected and will not be lost due to this condition.”
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 09:43   #122
fizicica
Registered User
 
fizicica's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 52
Kao totalni neznalica sto se tice SSd ova cuo sam da oni imaju "konacan" vijek trajanja zbog toga sto im nekakvi cipovi rikavaju malo po malo. Tip koji mi je to rekao kaze da je to normalno i da je to opce znjanje a ja se na to usro da ce mi disk riknut :-D . Jel tko zna sta o tome. Tj jel se moze viditi gdje "uznapredovalost" crkavanja (pod uvjetom da prica o crkavanju toga sto god vec crkava drzi vodu). Podsjecam da se ne kuzim u te stvari :-D
fizicica je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.01.2012., 10:49   #123
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Da to je normalna stvar kod SSD-a.

Skini Crystal Disk Info i daj screenshot da vidimo koliko je SSD potrošen.

Moj SSD nakon dvije i pol godine ima još 92% "života", znači da se neće potrošiti još barem 20 godina.
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2012., 14:14   #124
fizicica
Registered User
 
fizicica's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 52
Hvala na savjetu, budem kad dođem doma.
fizicica je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 02:08   #125
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,288
jel ovo samo meni ili to svima tak?? kaj nije ssd zamisljen da ga kupis u ducanu, upiknes u komp i da stvar radi, da snimis na nju win i imas brz disk???




u cemu je ovdje problem?? isti taj disk u windowsima uredno radi...
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 04:26   #126
srale7
Premium
Moj komp
 
srale7's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 4,645
Hm, jel si provjerio u biosu kak je podeseno AHCI/SATA?
__________________

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 07:44   #127
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,288
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Hm, jel si provjerio u biosu kak je podeseno AHCI/SATA?
Hah, kak je, sata mode AHCI, a i kad prebacim na RAID, ni tad nece... Na IDE uopce ne zelim ni probati jer mi nista ne znaci i da radi...
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 08:44   #128
antrax
Premium
Moj komp
 
antrax's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Vz - Zg
Postovi: 2,929
@zwer54.. pogledaj da li ti je u biosu namjesten boot disk na ssd, ako nije 64 bit windowsi imaju problema s tim kod instalacije nekad. Takoder, pokusaj odspojiti ostale diskove za vrijeme instalacije, to mice ostatak potencijalnih problema.

Ovome nije kriv ssd
__________________

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise




Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 08:49   #129
alengrosevic
Gefufna
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,286
Ako si stavio SSD na drugi kontroler (marvell ili slicni) promjeni na drugi konaktor, koji je na intel kontroleru pa probaj. mene je tako zezalo kad sam spojio na marvell kontroler pa sam morao rucno instalirati drivere kontrolera (preko usb sticka) prije instalacije na taj disk...

EDIT Jmicron kontroler sam mislio
__________________

Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 10.01.2012. u 09:11.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 09:19   #130
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,288
@antrax - probao sam sve kad je samo ssd bio spojen, kao sto se moze i vidjeti na slikama... A boot disk je namjesten da taj ssd bude prvi poslije bootabilnog usb sticka sa kojeg dizem instalaciju...

Stakac, ustekano i je u sata 3 konektor, vjerojatno jmicronov, drivere instaliram prije onog dijela di biram disk no i dalje nista... Jedino nisam probao sata 2 kabel i na ove ostale sata konektore... Samo mi bije jasno zasto nebi radilo na sata3...

Na nekom forumu sam sad nasao da se usb disk hoce poklati s tim, a ja dizem instalaciju sa usb (cak osoba koja je navela taj problem ima isti usb stick)... Tako da jos moram probati instalaciju sa dvd-a... Ali mislim da me samo driver kolje, ali ne znam di da uzmem drugi driver i zasto ovaj sa asusovog dvd-a koji je dosao sa plocom ne radi... ?
zwer54 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.01.2012., 12:20   #131
alengrosevic
Gefufna
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,286
Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
@antrax - probao sam sve kad je samo ssd bio spojen, kao sto se moze i vidjeti na slikama... A boot disk je namjesten da taj ssd bude prvi poslije bootabilnog usb sticka sa kojeg dizem instalaciju...

Stakac, ustekano i je u sata 3 konektor, vjerojatno jmicronov, drivere instaliram prije onog dijela di biram disk no i dalje nista... Jedino nisam probao sata 2 kabel i na ove ostale sata konektore... Samo mi bije jasno zasto nebi radilo na sata3...

Na nekom forumu sam sad nasao da se usb disk hoce poklati s tim, a ja dizem instalaciju sa usb (cak osoba koja je navela taj problem ima isti usb stick)... Tako da jos moram probati instalaciju sa dvd-a... Ali mislim da me samo driver kolje, ali ne znam di da uzmem drugi driver i zasto ovaj sa asusovog dvd-a koji je dosao sa plocom ne radi... ?

stavi na intelov konektor i instalacija ce ici bez frke, cak i sa USB sticka...

EDIT: Probaj na drugi konektor do tog na kojem je trenutno pa vidi jel pomoglo...
__________________

Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 10.01.2012. u 15:33.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 13:09   #132
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,288
http://www.asus.com/Motherboards/Int...specifications

sad procitao specs, svi sata konektori su intel controller, a jmicron je samo za e-satu iza na back panelu...
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 13:32   #133
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
Meni se to jednom desilo na nekom HDD-u, nije htio napravit particiju nego je javljao tak neku glupu grešku. Mislim da je proradilo kad sam uzeo disk i napravio particiju na drugom stroju.
Dakle probaj uzet disk i stavit ga u drugi stroj. Napravi particiju i formatiraj je u NTFS. Onda bi trebalo šljakat.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 13:49   #134
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,288
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Meni se to jednom desilo na nekom HDD-u, nije htio napravit particiju nego je javljao tak neku glupu grešku. Mislim da je proradilo kad sam uzeo disk i napravio particiju na drugom stroju.
Dakle probaj uzet disk i stavit ga u drugi stroj. Napravi particiju i formatiraj je u NTFS. Onda bi trebalo šljakat.
ma mogu ja napravit particiju, na screenshotovima je nema, valjda sam obrisao, ali i kad je ima, ista poruka piše... ali ja tamo uredno radim particije, brišem, formatiram... to sve šljaka... samo neda next... a kad tu kreiram particiju i sa drugim diskom dignem win, u win taj ssd radi, particija postoji, da se kopirat na njega i sa njega... znaci sve najurednije radi, ali win 7 jednostavno ne zeli raditi instalaciju na njega...

sad bi ja probao skinut sa intelove stranice zadnje ahci drivere za ucitavanje kod instalacije, no sad me muci, koja intel chipset serija je Z68???

jel to pripada necemu od ovoga:
AHCI Controllers:
- Intel(R) Desktop/Workstation/Server Express Chipset SATA AHCI Controller
- Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller
- Intel(R) 5 Series/3400 Series SATA AHCI Controller
- Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller
- Intel(R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH10D/DO SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller
- Intel(R) EP80579 SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH7M/MDH SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH7R/DH SATA AHCI Controller

Na intel stranici kad idem na download sekciju pa odaberem da trebam chipset, naon toga da je desktop chipset (gledao i po ostalima) i onda nudi da odaberem seriju chipseta, nudi serije od 2 do 6, pa npr X58, X79, 875P i takve, ali nema Z68 u ponudi... jel ona spada pod serije 6 ili?? pretpostavljam da da, ali nigdje ne mogu naci podatak da je Z68 intel chipset serije 6... ako i je tak, to mi je debilana, jer to je po meni serija z a ne serija 6 (a i razlikuje se serija 6 recimo p67, h67 i z68 tak da retardirano ak je sve to serija 6)

ok, sad sam našao podatak da je Z68 intel serija 6, i kad u toj seriji 6 skinem driver za ahci, ovo gore nabrojano su navedeni kontroleri za chipsete za koje je driver namjenjen i ne vidim da je serija 6 u toj prici... a to je inf fajl iz zip fajla koji je skinut sa ove stranice...

Zadnje izmijenjeno od: zwer54. 10.01.2012. u 14:02.
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 14:38   #135
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
Intel Z68 ti spada pod Intel 6-series.
Ovo su navodno zadnji službeni driveri za chipset.

Jesi li probao instalaciju napravit na tom disku ali na nekom drugom stroju?
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 16:47   #136
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,288
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Intel Z68 ti spada pod Intel 6-series.
Ovo su navodno zadnji službeni driveri za chipset.

Jesi li probao instalaciju napravit na tom disku ali na nekom drugom stroju?
ovo kaj si ti dao link je driver za instalirati nakon kaj imas win... ali nije bitno, bitno da znam da je to intel serija 6... idem sad probati par fora kaj sam proguglao danas...

evo ga, pokrenuo boot sa cd-a a ne sticka i sve radi uredno, klalo se sa stickovima...

Zadnje izmijenjeno od: zwer54. 10.01.2012. u 16:58.
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 16:52   #137
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,286
Da my bad, krivi sam driver linkao.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 18:00   #138
tigerija
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 194
Koliki su najkraći životni vijekovi ovih SSD?
I zašto su cijene tako visoke? Jel to zbog HDD cijena i hoće li se cijene spuštati pralelno sa HDD (za kojih godinu dana) ili neće?
tigerija je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 19:05   #139
fizicica
Registered User
 
fizicica's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 52
Citiraj:
Autor Tomy B. Pregled postova
Da to je normalna stvar kod SSD-a.

Skini Crystal Disk Info i daj screenshot da vidimo koliko je SSD potrošen.

Moj SSD nakon dvije i pol godine ima još 92% "života", znači da se neće potrošiti još barem 20 godina.
Nemam blage zasto ne radi da li se nes dodatno mora ukljuciti ili sta, ali baca mi ovaj za health status UNKNOWN iako skuzi o kojem je disku rijec pa opet ne znam na cemu sam.
fizicica je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 21:35   #140
zwer54
Premium
Moj komp
 
zwer54's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Dublin
Postovi: 1,288
Citiraj:
Autor tigerija Pregled postova
Koliki su najkraći životni vijekovi ovih SSD?
I zašto su cijene tako visoke? Jel to zbog HDD cijena i hoće li se cijene spuštati pralelno sa HDD (za kojih godinu dana) ili neće?
svaki ce radit barem 5 godina, a obzirom da je mali kapacitet u igri, za 5 godina ce sigurno bit puno jeftiniji pa ovaj nece vrijedit nista tak da dulje ni ne mora izdrzati...

a kaj se cijena tice, nikad ssd nije manje koštao i uvijek je bio debelo skuplji od ostalih diskova, a od kad su porasle cijene okretnih diskova, ove su više manje ostale di su i bile... jedino šta možeš očekivati je to da ssd dobro napreduje i proizvodnja se širi, a samim time cijena mora krenut dolje...
zwer54 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 01:25   #141
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Nakon 6 mjesec i vise od 2TB zapisanih podatakai, Vertex 3 jos uvijek na 100%. Prema ovome mu trajnost nije upitna..

__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 21:37   #142
fizicica
Registered User
 
fizicica's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 52
Ne znam da li se i gdje koja opcija treba uključiti ali meni crystal disk info baca samo ovo.
fizicica je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 22:14   #143
antrax
Premium
Moj komp
 
antrax's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Vz - Zg
Postovi: 2,929
nisi naveo sta zelis uopce, ali ako zelis testirat brzinu nije ti potreban crystal disk info, nego crystal disk mark
__________________

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise




Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 22:28   #144
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
@ fizicica: Očito je to sve od S.M.A.R.T.-a što tvoj Kingston bilježi i nije moguće vidjet koliko je potrošen. Ma nemoj se uopće zamarati sa životnim vijekom SSD-a, sigurno će trajati duže nego što ćeš ga trebati, osobito model sa 128GB.
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2012., 16:12   #145
Ati freak
aka Striko
Moj komp
 
Ati freak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapina
Postovi: 1,474
Lp,

Imam par pitanja , ne isplati mi se zaletavati u kupnju a da nisam prije sve ispitao.

Vlasnik sam ove maticne : http://www.asus.com/Motherboards/Int..._1366/P6X58DE/

ASUS P6X58D-E
Marvell® PCIe 9128 controller 2 x SATA 6Gb/s port(s)
Intel® ICH10R controller : 6 x SATA 3Gb/s port

Vidio sam da se Marvell spominje u lošem svjetlu?

I kakve su razlike u "brzinama" između ta dva kontrolera.

S time da bi uzeo Corsair Force 3 60 ili 90 GB. ( Da se za rođendan malo pocastim )

HVala.

Trebam li na nešto još pripaziti , obratiti pažnju?
__________________
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15.
Ati freak je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2012., 16:30   #146
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Uzmi 90gb ali Force GT ako mozes ili 60. Brzi su i GT i obicni ali GT je u nekim sitacijama puno brzi.

Marvell ce mu skresat nekih 20% sekvencijalnih perf, sto nije tak ni bitno. Za neke druge sepc. probleme ne znam jer ga nisam nesto koristio..
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2012., 16:32   #147
dean225
DD9512
Moj komp
 
dean225's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 1,767
Mislim da ti sve ploce ili bar većina ima taj marvellov kontroler za sata3. Razlika između brzine sata2 i sata3 je skoro duplo ako kupis sata3 disk. Na sata 2 diskovima nema razlike između marvellovog i intelovog kontrolera..
__________________


P: Gtx 560ti 2gb MSI, Gtx 1060 6gb Zotac, Htc 10, Samsung S8+
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 17:58   #148
Ossir
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 21
Pozdrav svima!
Igrom slučaja u rukama mi se našao Iomega 64 GB SSD flash USB 3.0.
Nakon analize s HDTune pro dobio sam rezultate average read 140 MB/s za SSD (uštekan u USB 3.0 slot)i 110 za samsunga (sata 2) kojeg trenutno koristim.

Zanima me da li bi se isplatilo prebacit windowse (i Starcraft 2) na SSS? (budući da je brži ali bi bio tretiran kao external zbog USB-a)

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Neces uspjet instalirat windoze na usb.
Ok, onda imam još jedno pitanje, da li bi povezivanjem preko ovog adaptera bio prihvatljiv za instalaciju winsa?
Adapter služi za spajanje sata diskova preko usb-a. Nigdje ne piše da li radi u obratnom smjeru.

Hvala svima na odgovorima, posebno Wolverinu na odličnoj ideji.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Druga solucija ti je rastavit uređaj, izvadit SSD van. Unutra je vrlo vjerojatno ovakav SSD. Uzet mSATA na SATA adapter i spojit ga drito na MBO. Koliko ti se isplati provjeri sam.

Ako je slučajno micro SATA konektor onda ti treba ovakav adapter.
Raskopao sam disk i izgleda ovako . Znači treba mi micro sata converter adapter. Naručen je, kad stigne, javim impresije .

Zadnje izmijenjeno od: Ossir. 27.01.2012. u 13:23.
Ossir je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 18:02   #149
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,087
Neces uspjet instalirat windoze na usb.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2012., 22:50   #150
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Evo link s uputama za instalirati Win 7 na USB.

XP sam probao instalirati na USB i to radi bez problema, ali ovo sa Win 7 nisam još uvijek probao.
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na