Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.03.2015., 12:12   #1
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 197
Excel pomoć oko formule

Pozdrav,

trebam pomoć u Excelu oko jedne formule.

Trebam oduzeti 2 zbroja:

formula prvog zbroja: =SUM(C33)
formula drugog zbroja: =SUM(F3:Q3)
Kako da sad u nekoj trećoj ćeliji oduzmem navedena 2 zbroja?


Slika u prilogu..

Hvala unaprijed
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ZBROJ.jpg‎
Views:	178
Size:	261.2 kB
ID:	14724  
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2015., 12:18   #2
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 1,997
=sum(f3:q3)-sum(c3:d3)
__________________
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy.
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6
D1viry je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.03.2015., 12:43   #3
Keano16
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 197
Tako sam i pokusavao, ali nije islo.

Uspio sam zakljuciti da je neki problem s ćelijom u kojoj želim prikazati taj rezultat, pa sam prekopirao neku drugu "ispravnu" ćeliju na to mjesto i zatim ova formula radi.

Hvala i pozdrav
Keano16 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2015., 18:17   #4
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,807
Da ne otvaram novu temu;
Imam "bazu" u kojoj je A stupac ulica, B je k. br, a C i D su ime i prezime korisnika.
Ja želim pretražiti sve što ima ulicu "nova cesta" a br. neka bude 3.
Međutim pretraživanje tako ne radi, mogu unijeti naziv ulice ali mi tada pretraživanje izbaci i sve brojeve iz te ulice a treba mi samo jedan broj.
Slično i za imena, ako želim naći Ivan Horvat, ne mogu po tome nego ili sve Ivane ili sve Horvate.
Ima tko ideju ili rješenje ovoga?
__________________
X Files is back
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2015., 18:25   #5
rodney
only fool, not a horse
Moj komp
 
rodney's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: near zgb
Postovi: 1,269
Treba ti "and". Googlaj malo "boolean search in excell".
Npr:
http://www.makeuseof.com/tag/mini-ex...-complex-data/

Imaš tih par logičkih operatora, i kominiranjem istih možeš dobiti "procesor"
__________________
"I intend to live forever. So far, so good."

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2015., 21:21   #6
KhongLo
Registered User
Moj komp
 
KhongLo's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 695
Evo jednog traljavog rješenja koje bi moglo poslužiti svrsi
Attached Files
File Type: zip simple_search.zip‎ (7.3 kB, 40 views)
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2015., 22:38   #7
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Pivot tablica ili automatsko filtriranje. Na oba načina možeš brzo naći.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 00:00   #8
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,514
Automatsko filtriranje ali u novijim verzijama. Stari 2003 office to nije imao .Ne znam jel 2007 to ima ili je došlo tek sa 2010?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 06:56   #9
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Mislim da ima i 2003, to je stara mogućnost
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 09:49   #10
perich
I hate mondays..........
Moj komp
 
perich's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Zagreb - Zaprešić
Postovi: 1,414
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Da ne otvaram novu temu;
Imam "bazu" u kojoj je A stupac ulica, B je k. br, a C i D su ime i prezime korisnika.
Ja želim pretražiti sve što ima ulicu "nova cesta" a br. neka bude 3.
Međutim pretraživanje tako ne radi, mogu unijeti naziv ulice ali mi tada pretraživanje izbaci i sve brojeve iz te ulice a treba mi samo jedan broj.
Slično i za imena, ako želim naći Ivan Horvat, ne mogu po tome nego ili sve Ivane ili sve Horvate.
Ima tko ideju ili rješenje ovoga?
=if(and(A1="Nova Cesta";B1=3);1;0)

Nisi definirao točno što misliš s tim "pretraživanje". Ovo gore što sam napisao će raditi za jednu ćeliju s rezultatom, znači ajmo reć da ćeš u ćeliji E1 imati 1 ili 0, ovisno o tome jel prethodne ćelije zadovoljavaju zadane uvjete.

Problem je u tome što ćeš ili morati mijenjati te uvjete za svaki slijedeći upit, ili imati n-1 pomoćnih stupaca sa strane, što mislim da nije baš neko rješenje.

Možda da služiš kakvu formu s padajućim izbornicima ili text poljima, u slučaju da hoćeš "pretraživanje" u pravom smislu riječi...
__________________
Prodajem i mijenjam: IPhoneX, Muški satovi, stare konfe, stari RAM, diskovi, ext case , Kupujem: 5-6TB HDD
perich je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.08.2015., 10:37   #11
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Komplicirate. Ukoliko je samo pretraživanje, vizualno, da ti vidiš, onda ti je autofilter majka.
Ukoliko trebaš i te podatke u neke formule automatski vući, onda je druga priča.
Attached Files
File Type: zip test.zip‎ (2.0 kB, 40 views)
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 14:31   #12
IvanVk
Registered User
 
IvanVk's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: -
Postovi: 177
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Komplicirate.
@Mikeyy, ja mislim da ekipa ništa ne komplicira već se trudi pomoći.
Ako je kompliciranje u pitanju onda je pokretač pitanja @Ag008 zakomplicirao stvar. Dotični je trebao postaviti primjer datoteke, opisati problem i postaviti primjer kako želi da rezultati izgledaju (ako želi relevantnu pomoć).

btw: čini mi se po opisu pitanja da se text "nova cesta" nalazi u tekstu na više mjesta (ili se varam
IvanVk je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 15:59   #13
rodney
only fool, not a horse
Moj komp
 
rodney's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: near zgb
Postovi: 1,269
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Komplicirate. Ukoliko je samo pretraživanje, vizualno, da ti vidiš, onda ti je autofilter majka.
Autofilter je majka ukoliko nema previše podataka. Ako tu tablicu koriste kao "bazu", moglo bi biti poprilično ulica/imena/prezimena unutra pa filter postane jako nepregledan.
__________________
"I intend to live forever. So far, so good."

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 16:22   #14
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,807
Evo primjer datoteke;
Prvih 100 unosa + za ove potrebe random brojevi telefona.
U stupcima se određeni izrazi (Tipa nova cesta) pojavljuje više puta.
Želio bi da mogu filtrirati podatke da odaberem adresu i tada vidim sve korisnike na adresi "Zdravka Kučića" "29", da mogu filtrirati po prezimenu i slično.
Nisam ni sam znao kako to izvesti...
__________________
X Files is back

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 28.08.2015. u 21:13.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2015., 16:56   #15
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,072
Evo
Attached Files
File Type: zip korisnici.zip‎ (11.0 kB, 40 views)
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2015., 22:05   #16
frunze
džabalebaroš
Moj komp
 
frunze's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Republika Pešćenica
Postovi: 113
Da ne otvaram novu temu,
imam "bazu" kao u attachmentu i trebao bi napraviti vba tako da nakon upisa "da" u stupac "G", prekopira u novi workbook samo taj red (u koji je upisan da) i to samo stupce 1, 3, 4 i 6. Svaka osoba (od 1 do n) ima svoj worbook.
Hvala
Attached Files
File Type: zip Book2.zip‎ (5.9 kB, 38 views)
frunze je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2015., 11:48   #17
IvanVk
Registered User
 
IvanVk's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: -
Postovi: 177
Kopiranje podataka u novu radnu knjigu i snimanje New Workbook

Citiraj:
Autor frunze Pregled postova
Da ne otvaram novu temu,
Bilo bi bolje da jesi radi pretraživanja foruma.
Probaj nešto poput ovoga. Snimi VBA macro korake i pohrani u personal.xls pa dodaj shorctut key. Tako ćeš moći pokretati iz dotične radne knjige ovu radnju, a možeš i preko VBA buttona. No ne moraš uopće snimati u personal.xls već VBA makronaredbu dodaj u module1
Code:
Sub Macro1()
'
    Range("G1").Select
    Selection.AutoFilter
    ActiveSheet.Range("$A$1:$G$4").AutoFilter Field:=7, Criteria1:="<>"
    Range("B:B,E:E").Select
    Range("E1").Activate
    Selection.EntireColumn.Hidden = True
    Range("A1:G15").Select
    Selection.Copy
    Workbooks.Add
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
    Range("A1").Select
    Application.CutCopyMode = False
    ChDir "C:\Temp"
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Temp\NewBook1.xlsx", FileFormat:= _
        xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
    Windows("Book2.xlsm").Activate
    Range("G1").Select
End Sub
Ovo je klasičan školski primjer
VBA makronaredba postavlja filter na stupac u kojem se nalazi "da", briše višak stupaca, selektira range, otvara novu radnu knjigu i lijepi podatke, snima radnu knjigu pod identičnim nazivom, samo potvrdiš overwrite.
Za više googlaj pojam "How to copy specific data by criteria in to new workbook"
IvanVk je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2015., 19:44   #18
frunze
džabalebaroš
Moj komp
 
frunze's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Republika Pešćenica
Postovi: 113
Hvala na trudu!

Da li je moguće "prekrojiti" kod tako da je "trigger" za svaki novi unos text unos (da) u određenu ćeliju? Znači, nešto "byVal". Cilj je da se pomoćne tablice inkrementalno dopunjavaju novim podacima ovisno o tome kako se glavna tablica puni.
frunze je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2016., 21:17   #19
gregory
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 20
Vlookup

Evo da ne otvaram novu temu.
Imam 2 excel tablice, TAB 1 i TAB 2 i sada bi trebao TAB 1 pridružiti vrijednosti iz TAB 2. Obično to radim s VLOOKUP funkcijom ali to ovaj put ne mogu jer se neke vrijednosti ponavljaju. Pretpostavljam da tu funkciju moram kombinirati s još nekom. Evo primjera i traženog rezultata (TAB ŽELJENO)

Molim pomoć experata.

Attached Files
File Type: pdf Primjer.pdf‎ (112.3 kB, 38 views)
gregory je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2016., 22:26   #20
D1viry
Premium
Moj komp
 
D1viry's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 1,997
Ubaci još jedans stupac između drugog i trećeg. Iskoristi concatenate za stupac a i b i po tome koristi vlookup za stupac 4.
__________________
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy.
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6
D1viry je online   Reply With Quote
Staro 05.05.2017., 16:46   #21
sYsT3m
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: ma kakav zagreb
Postovi: 112
poz

imam stupac B s popisom od 100 imena koja se ponavljaju, kako najednostavnije izvuci u stupac C imena da ih mogu izbrojati tj. da mogu dalje manipulirati tim imenima

http://imgur.com/DkXYLNV

naso sam neke stvari tipa =index ili =FREQUENCY(... pa ispadne curka od naredbe....

Zadnje izmijenjeno od: sYsT3m. 05.05.2017. u 17:03.
sYsT3m je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2017., 20:47   #22
Boopsy
Premium
Moj komp
 
Boopsy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 201
Bok

Kopiraj stupac B i odaberi Data tab - Remove duplicates.
__________________
C2D e6320, AC freezer Pro
Asus P5B Deluxe wifi
Sapphire 2900Pro
HDD Hitachi 80Gb
4x1Gb DDR2 800
Corsair 450
Boopsy je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2017., 21:04   #23
sYsT3m
Premium
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: ma kakav zagreb
Postovi: 112
Citiraj:
Autor Boopsy Pregled postova
Bok

Kopiraj stupac B i odaberi Data tab - Remove duplicates.
thx, moze i to

al naso sam opciju Data, advanced filter


poz
sYsT3m je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2017., 09:59   #24
Pero0000
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Ozalj
Postovi: 4
Problem excel

Pozdrav svima.

Moram napraviti jednu tablicu u excelu kojoj je osnova auto na koji se vežu gradilišta i radnici.


Ono što ja želim je da mogu radnike i gradilišta povlačiti u tablice s autima kako je prikazano na slici. Zašto tako? Zbog toga što kad jednog radnika stavim u auto da ga više nemam na popisu radnika koji su slobodni, jednako kao i gradilišta.

Gdje nastaje problem? U trenutku kad ja želim da mi se podaci iz "auta" prekopiraju u novu tablicu koja bi trebala biti u sljedećem obliku:



E sada, sve to fino funkcionira da ja upisujem podatke ručno, ali kad povlačim baca grešku..

Postoji li način da se to riješi?

Ako je potrebno više informacija, javite..


Unaprijed hvala...

lp,
Ivan
Pero0000 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2017., 11:54   #25
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,199
Pa podatke iz prve tablice kopiraš, a u drugu tablicu ih pejstaš kao link.
Nakon toga što god mjenjaš u prvoj tablici promjenit će se i u drugoj.
__________________

AMD Phenom II X4 965 Black Edition/Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0/2x2GB Kingmax KLDE88F/Gainward Radeon HD 4670/Maxtor SATA-II 320GB/Bare ATA-100 120GB/D-Link DGE-528T/Chieftec GPS 400AA-101 A/Thermaltake's Sonic Tower+2x120 mm/Cooler Master Centurion/Logitech Wave keyboard/Logitech MX 1100 Cordless Laser Mouse/LG External Super Multi DVD Rewriter GE20NU11

AMD Athlon 64 3200+/ASRock 939Dual-SATA2/Supertalent 2GB PC3200/ATI Radeon HD 3200/Hitachi 80GB+320GB+1TB/Maxtor120GB/Samsung 2TB/D-Link DGE-528T/Potrošnja od 30 do 45 Wata bez uključenog monitora

AMD Phenom X3 8750/ASRock M3A785GMH/128M/3x1GB Apacher DDR2/Integrated ATI Radeon HD 4200/Samsung HGST Deskstar 2TB/Pionner DVR-1120/Realtek RTL 8168D/Trendsonic Opera Media Center/Samsung LE32B530 (PanelS-PVA)

Asus N750JK/ Intel i7 4700HQ 3.4 Ghz/ Intel Haswell H86 Express/ 2x4 Gb DDR3/ Intel HD 4600/ GeForce GTX850M/ SSD 24 Gb/ SSD 120 Gb/ HDD 1TB 7200rpm/ 17,3" LCD (FHD) Backlight Non-Glare 1920x1080/ Quad Bang & Olufsen speaker with External SonicMaster subwoofer/https://www.asus.com/Notebooks/N750JK/

HP nx7300/Intel Core Duo Processor T2250/1x2048 MB DDRII 667MHz/Intel Graphic 950/SSD 60Gb SATA III/DVD-RW/15.4" 1280 x 800

HP nx6325/AMD Sempron 3500+/1024 Mb DDR II (667 Mhz)/ATI Radeon Xpress 1150 (X300)/HDD 60Gb ATA/DVD-RW/15" 1024*768

HP 650/Intel Cor i3-2348M/2 Gb DDR3/Intel HD Graphic 3000/HDD 320Gb SATA/DVD-RW/15.4" 1366x768

Acer Iconia Tab A500/CPU DualCore 1 Ghz Cortex-A9/Chipset Nvidia Tegra 2 T20/GPU ULP GeForce/1 Gb DDR2/Storage 16 Gb+microSD 16Gb/10.1" 800x1200

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3110/DualCore 1Ghz/1 Gb RAM/Chipset TI OMAP 4430/GPU PowerVR SGX540/Storage 16 Gb+microSD 16Gb/7" 600x1024

5" IPS/MediaTek MT6752 Octa Core 1.70GHz/ GPU Mali T760MP/2 Gb/16 Gb/MicroSD 16 Gb/ Dual SIM/13 mpx/5mpx/Li-Polymer 4000mAh

GPON TP-Link TX-6610, upstream 1.244Gbit/s, downstream 2.488 Gbit/s / Speedport W724V / D-Link GigaExpress DGS-1008D Green Tech. 8 port switch / AP Siemens Gigaset 515 / 2x AP Linksys WRT 54GL v.1.1, Firmware DD-WRT v24-sp2 /


Black Wallpaper
Kuhanje piva kod kuće by Amdejac
KAD SE MRTAV PROBUDIŠ, neznaš da si umro i nije ti teško, TEŠKO JE DRUGIMA, ISTO JE AKO SI GLUP.
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2017., 13:13   #26
Pero0000
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Ozalj
Postovi: 4
Hvala na odgovoru. Međutim, meni to ne odgovara jer mi se ime koje stavim u auto mora maknuti s popisa radnika. A i puno jednostavnije i brže mi je samo povući ćeliju mišem u drugu ćeliju. Samo ne znam postoji li neka opcija da riješi taj problem.
Pero0000 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2017., 01:01   #27
RaNz0
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb/Križevci
Postovi: 318
Pozdrav,

ako ima nekoga tko zna kako izvesti sljedeće u Libre Officeu, molim odgovor:

Radi se o izračunu plaće prema ostvarenom rezultatu, s time da zaposlenik ovisno o ostvarenom rezultatu dobiva osnovnu plaću + dodatak prema rezultatu + jednokratni bonus ovisno o rezultatu, s time da:
- ako je rezultat <= 15, plaća je osnovna
- ako je rezultat između 16 - 29, radnik dobiva osnovnu plaću + (rezultat-15)*a + x1 (ako je rezultat >=25, ako je rezultat 16 - 24, sve isto, samo nema jednokratnog bonusa)
- ako je rezultat između 30 - 39, radnik dobiva osnovnu plaću + (rezultat-15)*b + x2
- ako je rezultat između 40 - 49, radnik dobiva osnovnu plaću + (rezultat-15)*c + x3, a ako je rezultat >= 50, dobiva bonus x4

Dodatak prema rezultatu
a = 16 - 29
b = 30 - 39
c = 40+

jednokratni bonus ovisno o rezultatu:
25 = x1
30 = x2
40 = x3
50 = x4

Jel moguće napraviti tablicu sa svim podacima i formulom, gdje samo upišem rezultat i automatski se, ovisno o rezultatu pridodaju svi bonusi?
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2017., 06:42   #28
Libertus
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: DE
Postovi: 81
Moguće je. 😁

If, if, if, if...
Libertus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na