Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.10.2018., 15:55   #2581
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
pa imaš na stranicama moj t-com mogučnost isključivanja firewall-a

-pod internet
-sigurnosne postavke
-firewall zaštita označiš "bez zaštite"

Zahvaljujem nato sam potpuno zaboravio! Sada sam dobio ping i rutu izvana čak i preko NOIP-a domain namea. I dalje se ne mogu spojiti na router mislim da nešto krivo radim sa port forwardingom ako mi i u tome netko može pomoći ja sam pootvarao neke portove pod TCP ali nije mi radilo sada sam čitao da te iste portove moram pootvarati i pod UDP da bi radilo to ću probat čim dođem doma. Ako ima nešto netko za dodat na to neka slobodno javi
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 00:48   #2582
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Pristup routeru izWan-a

Pozdrav

I dalje ne pogu pristupiti routeru iz javne mreze, na stranicama moj.t-com iskopcao sam firewall i mogu do routera doc ping-om ali dalje ne ide. Koliko god otvaram portove na routeru i dalje nista. Ne vjerujem da sam nesto kod otvaranja portova zeznuo jer je prilicno jednostavno to napraviti. Pokusao sam s nmap preko nekih internet stranica uvijek mi javlja da su mi svi portovi zatvoreni (odnosno u free verziji testiraju samo 100 najkoristenijih). Pomalo sam razocaran jer mi uskoro istjece 30 free noip-a a da se nisam uspio još na router spojiti
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 01:08   #2583
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,900
Ima neki specifični razlog zašto se želiš spojiti baš na router ?
Ljudima obično treba PortForward za neku igru / remote desktop na konzolu / pc,
dakle ne na sami router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2018., 21:02   #2584
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 405
Ja kod staraca isto nikak nisam mogao otvoriti portove, pisao sam i tu na temi. Dosli i modem promijeniti, nista.. dosao tehnicar sa stavom "ma krivo radis, sad cu ti pokazati.." nakon 15 minuta pokusavanja stavio novi modem, kad ni na njemu nije proradilo pokunjeno promrmljao kak oni ne pruzaju uslugu otvaranja portova..
Na kraju sam trazio prebacivanje natrag na adsl i port fw ponovo radi ko beba. Zao mi je samo jer su 300m od centrale i na vdslu su parametri bili stvarno odlicni
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 10:22   #2585
pero77
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Umag
Postovi: 20
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ima neki specifični razlog zašto se želiš spojiti baš na router ?
Ljudima obično treba PortForward za neku igru / remote desktop na konzolu / pc,
dakle ne na sami router.
Imam spojen HDD na rotuer i najelegantniji pristup tom disku bi mi bio preko samog routera bez nekih PC-a itd. A i volio sam isprobati dali do se može napraviti, međutim taj port forwarding izgleda da ne štima neznam dali je zbog VDSL-a kako je napisao kolega ispoda.
pero77 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 12:36   #2586
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 696
Speedport ima neki bug sa port fw, i nekad ne bude ona zelena kvačica desno kod unosa pa onda ni ne radi port fw.

Rješenje je factory pa ponovo pokušati, ili kroz cmdline ručno enable, tko ima prostup.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 13:50   #2587
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,828
imam problemcic

ajfon, dok sam na WIFI, whatsapp poruke većinom stižu tek kad uđem u whatsapp

kad sam na 4G sve je ok

pretpostavljam nešto do rutera onda?

ajfon probao 7 i sad novi XS, znači u ajfonu nije stvar

https://imgur.com/a/Z3H6Xcc

ovakve su postavke, probao sam i 2.4, i 5ghz, što još da probam ako netko ima ideju?
__________________
mamutarka je online   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 18:28   #2588
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 192
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
imam problemcic

ajfon, dok sam na WIFI, whatsapp poruke većinom stižu tek kad uđem u whatsapp

kad sam na 4G sve je ok

pretpostavljam nešto do rutera onda?

ajfon probao 7 i sad novi XS, znači u ajfonu nije stvar

https://imgur.com/a/Z3H6Xcc

ovakve su postavke, probao sam i 2.4, i 5ghz, što još da probam ako netko ima ideju?
Ja imam isti problem na Samsungu, bio to WiFi bio to 4G, mislim da je problem do mobitela i postavki za štednju baterije koje na neki način stave u mirovanje konekciju s internetom dok ne počneš koristiti mobitel, pa samim time i ne dolaze notifikacije/poruke.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 19:17   #2589
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,828
Nemam stednju baterije, na 4G mi sve radi kak spada
__________________
mamutarka je online   Reply With Quote
Staro 27.10.2018., 13:26   #2590
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,900
@pero77
Ako je za pristup tom hdd - u iz vani vidiš da je to (kao i x drugih stvari na toj škovaci) problem, sa Lan strane možda radi.

@okarm
Nisam siguran al mislim da ste napravili krivi korak, trebalo je ostati na VDSL- u i staviti ZTE,
jedino ako na tom DSLAM - u ZTE ne može raditi.

@mamutarka
Standardna priča kad je iIgrokaz u pitanju, to nije bug već feature.
Uglavnom, u iOS - u je namješteno da gasi WiFi nakon nekog vremena u sleep - u,
ako je uštekan na punjač onda je to neko vrijeme malo duže ali i tada ga ugasi.
Znači, nije kriv router i postavke u njemu.

Linkovi za pogledati, možda sa nekim navedenim savjetima uspiješ riješiti:
https://www.google.com/search?q=iphone+wifi+in+sleep
https://apple.stackexchange.com/ques...-goes-to-sleep
https://forums.imore.com/iphone-se/3...de-locked.html
https://www.imobie.com/support/wifi-...-is-locked.htm

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.10.2018. u 13:51.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2018., 11:24   #2591
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,090
ljudi, da li je na ovom speedportu po defaultu uključen upnp?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na