Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.04.2017., 11:21   #181
jacobbb
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: somewhere
Postovi: 377
ako uzmeš sim karticu bez ugovora, možeš li koristiti uslugu jedan mjesec pa drugi otkazat, pa onda opet sa istom tom karticom ih nazvat da ti aktiviraju drugi mjesec itd. dakle da sam biraš kad ćeš biti uključen i koristiti to. ili sa jednom sim karticom vrijedi samo jednom do prvog otkazivanja i to je to, ona se vraća (ili baca, svejedno) jer dalje je za tebe neupotrebljiva?
jacobbb je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 12:42   #182
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,514
mislim da ovo drugo... jer kolko se sjecam od sinoc (ne da mi se ici trazit, font je 4 valjda na 3 strane ) pise u ugovoru da je kartica i dalje vlasnistvo tele 2 i mislim da ju treba vratit ako prekines jedan od narednih mjeseci (bez ugovora naravno)
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.04.2017., 13:04   #183
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,620
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Vau, ovo još netko koristi
Uglavnom Samobor i okolicu sam više manje sve ja mapirao, Zagreb s još 1-2-3 korisnika.
Na ovoj karti su samo otkrivene bazne stanice (tko je neko mapirao) i sve su locirane pomoću ove karte. Crowdsourcing podataka o jačini signala i svaka bazna stanica točno locirana

https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?...nitalMapSize=0


Zumirate 3 koraka, s desne strane vam se pokaže Show Elements, to odaberete i dobijete lokaciju svih Tele2 baznih stanica u Hrvatskoj.
Evo pregled




Nije mi se učitalo kod Dubrovnika, ali kao što vidite dobro su pokriveni. 99% baznih stanica ima i LTE, zasad sam našao 1 u ZG koja je samo 2G/3G.
Ovo je nova mreža koju su radili 8 mjeseci, s Ericsson na Huawei opremu. U isto vrijeme su potpisali bolji ugovor (za nas korisnike) da nema nacionalnog roaminga kod HT-a, kad ste spojeni na njihovu mrežu sve je od Tele2 osim MNC koda i frekvencije

Bilo mi je malo sumnjivo kad sam vidio da je svaku stanicu mapirao "sipe", pomislio sam da je to neki TELE2 official lik. A kad ono ti. Poznat si mi s F2N i od tud, ali nisam povezao.

Fala kralju, imaš pivo od mene.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:19   #184
Kesonja
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Umag
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Nema to nikakve veze i da je 2kn povlaštene cijene, nemoj prihvaćat i tjt. Po tvojoj logici da potpišeš ugovor sad sa Tele2 i za mjesec dana dođe bolja ponuda ti bi rekao "zbog čega bi ja trebao ostati kod njih kad imam bolji ponudu?". Ako si prihvatio nemaš se što bunit, pa makar nudili 0kn/24 mjeseca.

Ovo da si ti prihvatio, a ne supruga je drugo.
Ma jasno u pravu si,samo oni su po nekom zakonu obavezni dostaviti novi ugovor u roku od 14 dana na pismeno što nisu učinili pa se po zakonu ugovor može otkazati u roku godinu dana.Drugo vlasnik linije nije s njima ni telefonski niti pismeno dogovorio nikakav novi ugovor i pravno nema nikakvog temelja za novi ugovor bez potpisa a i bez te snimke razgovora.Njihov propust je što su dozvolili da se dogovaraju sa osobom koja nije vlasnik linije i tu sve završava.Supruga samo treba zatražiti na uvid kopiju pismene obavijesti ili snimku razgovora gdje je ugovorila novi ugovor jer po zakonu mislim da nitko osim nje to ne može,punomoć ja nemam prema tome je ništavno.Inače imam 9 uređaja koji mi se na net spajaju jeli moguće kao što neki pišu da se ne može spojiti više od 5 uređaja,ako je tako to je apsurdno??
Kesonja je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:23   #185
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,514
Citiraj:
Autor Kesonja Pregled postova
Ma jasno u pravu si,samo oni su po nekom zakonu obavezni dostaviti novi ugovor u roku od 14 dana na pismeno što nisu učinili pa se po zakonu ugovor može otkazati u roku godinu dana.Drugo vlasnik linije nije s njima ni telefonski niti pismeno dogovorio nikakav novi ugovor i pravno nema nikakvog temelja za novi ugovor bez potpisa a i bez te snimke razgovora.Njihov propust je što su dozvolili da se dogovaraju sa osobom koja nije vlasnik linije i tu sve završava.Supruga samo treba zatražiti na uvid kopiju pismene obavijesti ili snimku razgovora gdje je ugovorila novi ugovor jer po zakonu mislim da nitko osim nje to ne može,punomoć ja nemam prema tome je ništavno.Inače imam 9 uređaja koji mi se na net spajaju jeli moguće kao što neki pišu da se ne može spojiti više od 5 uređaja,ako je tako to je apsurdno??

evo sta pise u opcijama, nisam isprobavao, zena i ja imamo komp, 2 laptopa, 2 moba, tak da iznad toga ni ne mogu isprobat


__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:25   #186
sipe
Premium
Moj komp
 
sipe's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Samobor
Postovi: 942
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Bilo mi je malo sumnjivo kad sam vidio da je svaku stanicu mapirao "sipe", pomislio sam da je to neki TELE2 official lik. A kad ono ti. Poznat si mi s F2N i od tud, ali nisam povezao.

Fala kralju, imaš pivo od mene.
kolega

Slobodno se pridruži mapiranju . Sve Sve zapadno od Sesveta te sve sjevernije od Splita sam ja mapirao više manje (kad sam nabavio 4G telefon). Svaka bazna stanica ima lijep i realan dijagram zračenja, lijepo se vide rupe u signalu, također vidi se da se Tele2 može uhvatit i u Trstu
Iz službene karte sam izvadio sve lokacije baznih stanica, poslao ovom frajeru i sve trenutne i sve buduće su odmah točno locirane.

Svim ostalima kojima se rade akrobacije s modemom.
Ovo je službena karta svih baznih stanica Tele2 u Hrvatskoj.
https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?...nitalMapSize=0
Koraci
1. Pogasite si sastrane boju pokrivenosti jer je ionako za 3G da vam ne smeta
2. Zumirajte 1-2 koraka i s desne strane vam se pojavi Show Elements
3. Kliknite na to i sad dobijete plavu točkicu što su vam sve bazne stanice.
4. Kad mišem prijeđete preko bazne stanice ili kliknete na nju dobijete kod bazne stanice u ovom formatu


HR - Država
U G L - UMTS, GPRS, LTE - više manje sve imaju LTE, ja sam zasad našao samo 1 baznu stanicu koja ima samo 2G/3G
ZAG - 3 slova županije
1794 - kod bazne stanice
Na mobitelima i vjerojatno u Huawei ćete vidjeti ovakav broj
41794.

Ako je kod 3 broja onda ide nula između 4 i koda bazne stanice - 40xxx

Karta se ažurira, evo postavili su Tele2 baznu stanicu na novi aerodromski terminal, već je ima na karti

Ako ima netko još nekakvih pitanja pucate Ili ako netko hoće XML datoteku svih Tele2 baznih stanica s lokacijom isto se javite

Zadnje izmijenjeno od: sipe. 29.04.2017. u 13:36.
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:27   #187
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,620
Ja nažalost nemam TELE2, na bonbonu/HTu sam, a još imam i iPhone, tak da nemrem sudjelovat.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:30   #188
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: đurđevac
Postovi: 1,514
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
kolega

Slobodno se pridruži mapiranju . Sve Sve zapadno od Sesveta te sve sjevernije od Splita sam ja mapirao više manje (kad sam nabavio 4G telefon). Svaka bazna stanica ima lijep i realan dijagram zračenja, lijepo se vide rupe u signalu, također vidi se da se Tele2 može uhvatit i u Trstu
Iz službene karte sam izvadio sve lokacije baznih stanica, poslao ovom frajeru i sve trenutne i sve buduće su odmah točno locirane.

Svim ostalima kojima se rade akrobacije s modemom.
Ovo je službena karta svih baznih stanica Tele2 u Hrvatskoj.
https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?...nitalMapSize=0
Koraci
1. Pogasite si sastrane boju pokrivenosti jer je ionako za 3G da vam ne smeta
2. Zumirajte 1-2 koraka i s desne strane vam se pojavi Show Elements
3. Kliknite na to i sad dobijete plavu točkicu što su vam sve bazne stanice.
4. Kad mišem prijeđete preko bazne stanice ili kliknete na nju dobijete kod bazne stanice u ovom formatu


HR - Država
U G L - UMTS, GPRS, LTE - više manje sve imaju LTE, ja sam zasad našao samo 1 baznu stanicu koja ima samo 2G/3G
ZAG - 3 slova županije
1794 - kod bazne stanice
Na mobitelima i vjerojatno u Huawei ćete vidjeti ovakav broj
41794.

Ako je kod 3 broja onda ide nula između 4 i koda bazne stanice - 40xxx

Ako ima netko još nekakvih pitanja pucate Ili ako netko hoće XML datoteku svih Tele2 baznih stanica s lokacijom isto se javite
hvala ti na tutorialu, trud se cijeni

evo ja pogledao, u djurdjevcu je stanica koliko vidim na kolodvoru na silosu

@icytexx i ja sam na bonbonu
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:37   #189
Kesonja
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Umag
Postovi: 61
Ja imam trenutno spojeno 4 uređaja preko wlan-a i 3 preko lan-a,znači ukupno 7.Ovo ograničenje od 5 je biće za wlan.
Kesonja je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:38   #190
lovranac
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: lovran
Postovi: 52
http://i.imgur.com/eJwA2vV.png
Tele2 kartica u Galaxyu S5
Može li neko pogledati da li ima pod APN: internet.tele2.hr ili mobileinternet.tele2.hr.
APN se nalazi na stranici rutera pod Postavke > Dial-up > Upravljanje profilom.
lovranac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.04.2017., 13:53   #191
dhalan
Premium
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Gračac
Postovi: 156
koliko se meni čini da je tih 5 korisnika za server, a ne općenito koliko je ljudi je na uređaju
*Up to 32 wireless users could be connected simultaneously

prema ovoj slici

moram pomjerat antene
prema toj formuli razmak za 800mhz je 76cm optimalan
a za 1800mhz 35cm

i ono što mi još nije jasno...
na slici gore su antene prema vani, a ovdje prema unutra

jel to igra ulogu?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Antena.jpg‎
Views:	3906
Size:	36.8 kB
ID:	18004   Click image for larger version

Name:	Antena1.jpg‎
Views:	3844
Size:	20.8 kB
ID:	18005  
dhalan je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 13:54   #192
jacobbb
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: somewhere
Postovi: 377
Evo i ja sam odšeto do Tele2 i uzeo pokućni (bez ugovora). Žena kaže da se može normalno prekinuti kada god želi, za 2 ili 10 dana, naplati se korištenje u tom razdoblju. Za prekid ipak se treba otići na prodajno mjesto, preko SZK kaže "možda bi i moglo" ali da budem 100% siguran najbolje doći sa papirom sa kojim sam i uzeo Pokućni i otkazati to tamo. Rekla je da će kartica biti aktivna kroz sat/dva .. evo sad je prošlo točno 2h još uvijek ništa
jacobbb je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 14:13   #193
Kesonja
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Umag
Postovi: 61
Ja bih išao na ove antene kad bi sigurno provjereno znao da će mi biti od znatne koristi a za neko malo poboljšanje su čak i preskupe.Kad bi dobili siguran odgovor da antene riješavaju problem velikih varijacija u kvaliteti i jačini signala onda se ne bi trebalo puno misliti.
Kesonja je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 14:16   #194
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,620
Vjerojatno će koristiti kad atmosferilije utječu na signal... Inače neće ako imate dobar signal. Pomoći će ako ste daleko od odašiljača.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 14:57   #195
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 83
Ako jos nisam nabavio 4G modem/ruter bi li za prvu ruku mogao ubaciti tu pokućnu SIM karticu u otkljucani dual sim mobitel i koristiti mobitel kao hotspot?
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 15:21   #196
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 719
Citiraj:
Autor WindEmperor Pregled postova
Ako jos nisam nabavio 4G modem/ruter bi li za prvu ruku mogao ubaciti tu pokućnu SIM karticu u otkljucani dual sim mobitel i koristiti mobitel kao hotspot?
Možeš. Ali nećeš moć dobijat pozive i poruke dok ga koristiš kao hotspot

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
thunder11 je online   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:02   #197
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 498
Citiraj:
Autor Kesonja Pregled postova
Drugo vlasnik linije nije s njima ni telefonski niti pismeno dogovorio nikakav novi ugovor i pravno nema nikakvog temelja za novi ugovor bez potpisa a i bez te snimke razgovora.Njihov propust je što su dozvolili da se dogovaraju sa osobom koja nije vlasnik linije i tu sve završava.
je, al si im ti dao oib od supruge, tako da pravno gledajuci sto se njih tice, oni jesu sklopili ugovor s vlasnikom linije. a tvoja supruga moze dalje pravno ganjati kradju oiba i lazno predstavljanje
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:13   #198
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 589
Da se priključnim diskusiji
Dali je potrebno stavljati ove dvi antene ovako kao na slici (gore) ili i jedna daje rezultate?

Poslano sa mog A0001 koristeći Tapatalk
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:26   #199
jacobbb
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: somewhere
Postovi: 377
ima li Tele2 kakvu mobilnu aplikaciju ili portal gdje se može vidjeti koliko si intnerneta potrošio? neki će možda doći i do tih 1tb pa bi trebali nekako moći to znati i kontrolirati ..
jacobbb je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:41   #200
suky
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
Evo uzeo i isprobo



Zivim u pripizdini pored zapresica najbrze od tcoma sam imo 4/0.5 da se da malo perspektive.

Uzeo sam onaj bijeli huawei ruter i net radi bez problema za sad.

Zadnje izmijenjeno od: suky. 29.04.2017. u 18:09.
suky je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:44   #201
catroot
Premium
Moj komp
 
catroot's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: I live in 43 05'04.11"N 17 57'36.71"E
Postovi: 773
da li bi ta sim kartica za taj net radila na mobitelu koji podržava samo 3g mreže
catroot je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:56   #202
cro_ryder
Lowryder
Moj komp
 
cro_ryder's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: hills of SB
Postovi: 202
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
ima li Tele2 kakvu mobilnu aplikaciju ili portal gdje se može vidjeti koliko si intnerneta potrošio? neki će možda doći i do tih 1tb pa bi trebali nekako moći to znati i kontrolirati ..
Ima https://moj.tele2.hr/login/?ReturnUrl=%2f
cro_ryder je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:57   #203
selk
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Garešnica
Postovi: 154
Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
kolega

Slobodno se pridruži mapiranju . Sve Sve zapadno od Sesveta te sve sjevernije od Splita sam ja mapirao više manje (kad sam nabavio 4G telefon). Svaka bazna stanica ima lijep i realan dijagram zračenja, lijepo se vide rupe u signalu, također vidi se da se Tele2 može uhvatit i u Trstu
Iz službene karte sam izvadio sve lokacije baznih stanica, poslao ovom frajeru i sve trenutne i sve buduće su odmah točno locirane.

Svim ostalima kojima se rade akrobacije s modemom.
Ovo je službena karta svih baznih stanica Tele2 u Hrvatskoj.
https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?...nitalMapSize=0
Koraci
1. Pogasite si sastrane boju pokrivenosti jer je ionako za 3G da vam ne smeta
2. Zumirajte 1-2 koraka i s desne strane vam se pojavi Show Elements
3. Kliknite na to i sad dobijete plavu točkicu što su vam sve bazne stanice.
4. Kad mišem prijeđete preko bazne stanice ili kliknete na nju dobijete kod bazne stanice u ovom formatu


HR - Država
U G L - UMTS, GPRS, LTE - više manje sve imaju LTE, ja sam zasad našao samo 1 baznu stanicu koja ima samo 2G/3G
ZAG - 3 slova županije
1794 - kod bazne stanice
Na mobitelima i vjerojatno u Huawei ćete vidjeti ovakav broj
41794.

Ako je kod 3 broja onda ide nula između 4 i koda bazne stanice - 40xxx

Karta se ažurira, evo postavili su Tele2 baznu stanicu na novi aerodromski terminal, već je ima na karti

Ako ima netko još nekakvih pitanja pucate Ili ako netko hoće XML datoteku svih Tele2 baznih stanica s lokacijom isto se javite
Jel ima takva karta sa VIP baznim stanicama ?
selk je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 16:58   #204
robik666
Premium
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: into the void
Postovi: 262
Citiraj:
Autor catroot Pregled postova
da li bi ta sim kartica za taj net radila na mobitelu koji podržava samo 3g mreže
Bi, ali brzine bi ti išle max 20 mb
robik666 je online   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 17:11   #205
jacobbb
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: somewhere
Postovi: 377
Citiraj:
Autor cro_ryder Pregled postova
A što da tu kod registracije upišem pod brojem mobitetela? To je data kartice i nigdje ne piše nikakav broj
jacobbb je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 17:12   #206
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,264
Citiraj:
Autor Kesonja Pregled postova
Ma jasno u pravu si,samo oni su po nekom zakonu obavezni dostaviti novi ugovor u roku od 14 dana na pismeno što nisu učinili pa se po zakonu ugovor može otkazati u roku godinu dana.Drugo vlasnik linije nije s njima ni telefonski niti pismeno dogovorio nikakav novi ugovor i pravno nema nikakvog temelja za novi ugovor bez potpisa a i bez te snimke razgovora.Njihov propust je što su dozvolili da se dogovaraju sa osobom koja nije vlasnik linije i tu sve završava.Supruga samo treba zatražiti na uvid kopiju pismene obavijesti ili snimku razgovora gdje je ugovorila novi ugovor jer po zakonu mislim da nitko osim nje to ne može,punomoć ja nemam prema tome je ništavno.Inače imam 9 uređaja koji mi se na net spajaju jeli moguće kao što neki pišu da se ne može spojiti više od 5 uređaja,ako je tako to je apsurdno??
Znači to ti je daljinska prodaja gdje ti imaš 14 dana da ipak raskineš ugovor jer nema potpisa i to ti ide od dana kad dobiješ ugovor, ako ga nisi dobio miran si, a i ako žena nije pričala s njima isto si miran. Provjeri samo jesu ti na email možda poslali ugovor.
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 17:26   #207
jacobbb
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: somewhere
Postovi: 377
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
A što da tu kod registracije upišem pod brojem mobitetela? To je data kartice i nigdje ne piše nikakav broj
Da sam sebi odgovorim - poslao sam si sms na drugi broj i saznao broj od tele2, lol.

No na korisničkim stranicama nema ništa pametno osim osobnih podataka i informacije o paketu koji koristim. Za internet piše Potrošnja: neograničeno, tako da ne možeš znati jesi li blizu tih 1Tb ili ne. Potrošnja u trenutnom mjesecu je kao 10,90 kn iako ni to ne kužim gdje sam potrošio ako je tek prije 3h aktivirana kartica.

Aplikaciju za mobitel im ne vidim, izgleda da samo ovo imaju.
jacobbb je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 17:28   #208
cro_ryder
Lowryder
Moj komp
 
cro_ryder's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: hills of SB
Postovi: 202
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
A što da tu kod registracije upišem pod brojem mobitetela? To je data kartice i nigdje ne piše nikakav broj
Trebao bi negdje imati broj svoje sim kartice bez obzira što je data kartica, pogledaj si u papirima/ugovoru. Ili eventualno kontaktiraj szk pa nek te oni pronađu.

Edit - vidim da si se već snašao.
cro_ryder je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 17:39   #209
SC0RPl0N
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Split
Postovi: 7
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
to možda pali kod vip-a. ipak je LTE na frekvencijama koje je do nedavno koristila televizija.

ali pislao je da tele2 koristi 1800mhz, a ovdje ti je "obična" tv antena neadekvatna. vip je na 800mhz, šta ulazi u stari tv opseg pa je zapravo normalno da obična riblja kost radi.
Kako spojiti riblju kost na router? Router ima dva konektora za vanjske antene i kad se spoji samo jedna eksterna antena koja dođe u paketu sa njim signal je znatno slabiji nego kad su obje te antene spojene. Brzina DL/UL također ovisi o međusobnom položaju tih eksternih antena, npr značajno povećenje brzine se dobije kad su stavljene pod 45% u odnosu jedna naprama drugoj iako mi je signal u decibelima slabiji kad ih tako postavim brzina DL/UL je najveća koju mogu dobit na svojoj lokaciji sa tim antenama koje dođu u paketu sa routerom. Sad me zanima kako spojit riblju kost za postizanje što veće brzine. Zna li itko?

ps. ispričavam se nisam pročitao sve postove. Sad vidim slike i objašnjenja.

Zadnje izmijenjeno od: SC0RPl0N. 29.04.2017. u 17:59.
SC0RPl0N je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2017., 18:02   #210
Kesonja
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Umag
Postovi: 61
U paketu sa ruterom ja nisam dobio nikakvu antenu,zar ide nešto pride?
Kesonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na