Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.01.2018., 18:51   #1591
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,677
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Otkazao sam VIP Homebox Duo i ne javljaju se da skupe ZTE MF283+ router nazad. Izgleda da ga mogu zadržati

Pošto sam sad na pokućnom (koristim rezervni mobitel kao modem), mogu li ubaciti Tele2 karticu u VIP router? Da li je zaključan, ima li poseban firmware, treba li flashati nešto prije upotrebe?

Možda je iracionalno, ali strah me da se router pri uključenju u mrežu nekako javi nazad VIP-u i da skuže da su ga zaboravili, odnosno da je kartica drugog providera u njemu, te da ga požele vratiti. Ili naprosto neće raditi i ne moram se bojati toga?

Jesi imao probno ili si bio pod ugovorom pa si otkazao?
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2018., 22:54   #1592
StArR
Premium
 
StArR's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Slavonija
Postovi: 39
Meni su nakon 2mj. poslali dostavu po router...

Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Otkazao sam VIP Homebox Duo i ne javljaju se da skupe ZTE MF283+ router nazad. Izgleda da ga mogu zadržati

Pošto sam sad na pokućnom (koristim rezervni mobitel kao modem), mogu li ubaciti Tele2 karticu u VIP router? Da li je zaključan, ima li poseban firmware, treba li flashati nešto prije upotrebe?

Možda je iracionalno, ali strah me da se router pri uključenju u mrežu nekako javi nazad VIP-u i da skuže da su ga zaboravili, odnosno da je kartica drugog providera u njemu, te da ga požele vratiti. Ili naprosto neće raditi i ne moram se bojati toga?
StArR je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.01.2018., 23:11   #1593
Odinarius
All-rounder
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 416
Ugovornu obvezu sam skinuo putem žalbe i uredno su sve prekinuli, dakle više nemam tu uslugu na mojvip. U poslovnici su rekli da ću dobiti daljnje upute, a preko telefona nisu ništa rekli (ono kad nude poboljšanu ponudu da me odgovore od prekida obveze). Od tada je prošlo 2 tjedna.

Bitno mi je da nije kodiran i da vađenjem (neaktivne) VIP sim kartice ne prekršim neko pravilo pa da me ne opeku po džepu. Takvu zabranu sam našao u pravilima usluge, ali ne znam da li to još vrijedi pošto nisam više pretplatnik. A valjda je najgora stvar koja se može dogoditi da ga zatraže nazad

EDIT: Evo sve štima. APN postavke je automatski povukao. Naljepnicu preko SIM kartice sam pokidao, piše da sam izgubio garanciju na uređaj, što me i ne dira previše... Sučelje routera je na hrvatskom i VIP brandirano. Nažalost, nikakvo poboljšanje naspram Galaxy S6 koji sam koristio kao router do sada, jedino što sad ne moram paziti na bateriju. 4G na Trešnjevci - Remiza i dalje u banani, ali barem 3G radi kako spada, stabilnih 15mbit/s.

Imam one dvije antenice s njim i postavio sam ih na prozor, da li one služe za 4G/3G prijem ili za wi-fi?

Zadnje izmijenjeno od: Odinarius. 01.02.2018. u 00:23.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2018., 11:56   #1594
tizhu
Premium
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 597
...
može brisanje posta
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 08:03   #1595
Spirit
Premium
Moj komp
 
Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 716
OFF.. to za pokupit opremu od vipa, će potrajati, ja sam ih zvao 3-4 puta, doduse za telku i da su mi u medjuvremenu obracunali dva puta i nakon iskljucenja usluge, pa prepiske i slicno.. uglavnom svi operateri vezano za bilo koje usluge nisu azurni oko toga, prema mojim iskustvima
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 17:34   #1596
skrba
Registered User
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: anywhere
Postovi: 8
pokučni pitanje

pozdrav svima!
imam pitanje u vezi tele 2 pokučnog.
kod mene nema tele 2 signal nego koristi signal od tmobilea,3g(provjerio sam na mobu).brzine isto variraju i male su al su duplo i više veče nego što sada imam na tcom adslu.
dal bi kartica u modemu radila preko tmobile mreže,znači dal bi isto imao signal i data promet kao i u mobu?jel bi to radilo?pitam da ne kupujem modem bezveze da provjerim,nemam nikog nažalost blizu da mogu provjeriti.
skrba je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 18:07   #1597
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,111
Pokućni radi samo preko tele2 signala.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 18:11   #1598
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 209
Nije realno da kartica tele2 od pokućnog radi u tmobile mreži, u tome nema roaminga. Tele2 nema LTE_A mrežu kao vip i ht zasad.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 18:22   #1599
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
Nije realno da kartica tele2 od pokućnog radi u tmobile mreži, u tome nema roaminga. Tele2 nema LTE_A mrežu kao vip i ht zasad.
Kakve veze ima LTE-A u ovom slučaju?
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 18:23   #1600
Dundimonio
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 66
Radi vam pokućni na T-mobile signalu i to je onda nacionalni roaming koji se treba omogućiti u postavkama routera.

Jedini uvjet jest da na području korištenja mora biti omogućeno korištenje T-mobile signala, a to je u slučaju da je Tele2 preslab ili da uopće nije dostupan.

Ako navedeno radi na spomenutom području koristeći SIM za govorne usluge, radi i koristeći SIM za pokućni.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Dundimonio je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.02.2018., 18:24   #1601
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 551
Citiraj:
Autor skrba Pregled postova
pozdrav svima!
imam pitanje u vezi tele 2 pokučnog.
kod mene nema tele 2 signal nego koristi signal od tmobilea,3g(provjerio sam na mobu).brzine isto variraju i male su al su duplo i više veče nego što sada imam na tcom adslu.
dal bi kartica u modemu radila preko tmobile mreže,znači dal bi isto imao signal i data promet kao i u mobu?jel bi to radilo?pitam da ne kupujem modem bezveze da provjerim,nemam nikog nažalost blizu da mogu provjeriti.
Uzmeš tarifu raspali(85kn) i bezbroj giga(84kn) I imaš roaming preko T-Coma! Nije pokućni nego tarifa za mob. Samo ne znam dali ima kakvih drugih ograničenja osim što si na 3G.
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 18:53   #1602
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,094
Citiraj:
Autor skrba Pregled postova
pozdrav svima!
imam pitanje u vezi tele 2 pokučnog.
kod mene nema tele 2 signal nego koristi signal od tmobilea,3g(provjerio sam na mobu).brzine isto variraju i male su al su duplo i više veče nego što sada imam na tcom adslu.
dal bi kartica u modemu radila preko tmobile mreže,znači dal bi isto imao signal i data promet kao i u mobu?jel bi to radilo?pitam da ne kupujem modem bezveze da provjerim,nemam nikog nažalost blizu da mogu provjeriti.
Kartica od Tele2 pokucnog radi uredno svugdje (gdje ima i gdje nema Tele2 3G signala) na T-mobile 3G mrezi, samo trebas u routeru ukljucit "Data Roaming".

Za 4G/LTE ne znam jel radi...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2018., 21:49   #1603
komer
motocross
Moj komp
 
komer's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: Kutina
Postovi: 2,355
Imate kakvih problema sa internetom,otkad je pao snijeg?
Kod mene signal sa -83 pao na -95,antena se nije pomaknula sigurno,na ruteru je full signal i dalje..brzina 1/20...nisam na ovo računao.

edit:speed test preko moba na tcomu 5/7,inace bilo 20/30...

Zadnje izmijenjeno od: komer. 04.02.2018. u 22:10.
komer je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2018., 17:04   #1604
skrba
Registered User
 
Datum registracije: May 2012
Lokacija: anywhere
Postovi: 8
jel još znate jel routeri ZTE MF 283,286 il Huawei B315s-22 imaju u opcijama taj data roaming?
skrba je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2018., 17:59   #1605
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,960
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Otkazao sam VIP Homebox Duo i ne javljaju se da skupe ZTE MF283+ router nazad. Izgleda da ga mogu zadržati

Pošto sam sad na pokućnom (koristim rezervni mobitel kao modem), mogu li ubaciti Tele2 karticu u VIP router? Da li je zaključan, ima li poseban firmware, treba li flashati nešto prije upotrebe?

Možda je iracionalno, ali strah me da se router pri uključenju u mrežu nekako javi nazad VIP-u i da skuže da su ga zaboravili, odnosno da je kartica drugog providera u njemu, te da ga požele vratiti. Ili naprosto neće raditi i ne moram se bojati toga?
Ne brini. Doci ce ti racun za opremu kroz 3-4 mj. Nazovi ih i pitaj kako napravit povrat (mozes im poslat postom na njihov trosak).
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2018., 18:25   #1606
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,094
Citiraj:
Autor skrba Pregled postova
jel još znate jel routeri ZTE MF 283,286 il Huawei B315s-22 imaju u opcijama taj data roaming?
Huawei B315s-22 ima opciju za ukljucit/iskljucit Data roaming.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2018., 19:42   #1607
Dundimonio
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 66
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Huawei B315s-22 ima opciju za ukljucit/iskljucit Data roaming.
Vjerujem i da ostali imaju zbog područja gdje nema T2 signala već samo T-mobile.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Dundimonio je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2018., 19:58   #1608
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 209
Ima također tu opciju i ZTE MF286 u naprednim postavkama.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2018., 18:01   #1609
sasa76x
Premium
Moj komp
 
sasa76x's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 80
Danas mi je brzina u sekundi pala sa 70mb na 0.3mb na pokućnom. Ubio se sa resetovima. Ovi naravno ne znaju ništa. ZG Jarun. U uredu 200 metara dalje šljaka ko beba.
__________________
sasa76x je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2018., 18:38   #1610
gin.tonic
Premium
Moj komp
 
gin.tonic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,145
Meni isto brzina koma danas
gin.tonic je online   Reply With Quote
Staro 09.02.2018., 19:03   #1611
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,094
Petak i subota popodne/uvecer i nedjelja cijeli dan su najveca optrecenja mreze...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2018., 19:03   #1612
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,094
Citiraj:
Autor sasa76x Pregled postova
Danas mi je brzina u sekundi pala sa 70mb na 0.3mb na pokućnom. Ubio se sa resetovima. Ovi naravno ne znaju ništa. ZG Jarun. U uredu 200 metara dalje šljaka ko beba.
Isti router, ili neki drugi?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2018., 19:16   #1613
beli14
Premium
Moj komp
 
beli14's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Gotham City
Postovi: 368
Zanimaju me moguće kombinacije 4G routera za pokućni internet? Ne bih uzeo router od Tele2 nek bi uzeo samo SIM karticu pa sve BEZ ugovorne obveze. Onda bih trebao nabaviti 4G router ili ima koja jeftinija solucija?
beli14 je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2018., 20:35   #1614
warlock25
Premium
Moj komp
 
warlock25's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 2,043
Imam ja huawei b315s-22 koji ne koristim ako hoces.Stoji mi u ladici jer imam tp link mr6400
__________________





warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2018., 21:59   #1615
Spirit
Premium
Moj komp
 
Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 716
da, to je ocito s brzinom bio neki njihov generalni zajeb i meni je bio oko 500k oko 18h
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 07:34   #1616
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 209
Ja uzeo ZTE MF286 a ZTE MF283+ je zasad viška, prodajem, star mjesec dana, ako nekome treba na pm.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 07:49   #1617
sasa76x
Premium
Moj komp
 
sasa76x's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 80
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Isti router, ili neki drugi?
Isto sve. Evo vratilo se nazad na staro.
__________________
sasa76x je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 08:32   #1618
tizhu
Premium
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 597
Citiraj:
Autor beli14 Pregled postova
Zanimaju me moguće kombinacije 4G routera za pokućni internet? Ne bih uzeo router od Tele2 nek bi uzeo samo SIM karticu pa sve BEZ ugovorne obveze. Onda bih trebao nabaviti 4G router ili ima koja jeftinija solucija?
tak imam i ja. uzeo sim i sa njuške neki ruter. ovaj ispod tebe kaj ti nudi sam uzeo - super je stvar.
alternative zte 283 i 286, ali huawei stvarno radi dobro.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 11:43   #1619
beli14
Premium
Moj komp
 
beli14's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Gotham City
Postovi: 368
Niste me najbolje skuzili. Ja sam mislio ako je moguće napraviti nešto prek npr. Siemens SX763 routera pošto ima USB utor. Znači kupiti samo 4G USB SIM modem i uštekat ga u klasičan router. Bude to radilo? Postavke i slično?
beli14 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2018., 12:09   #1620
tizhu
Premium
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: zagreb
Postovi: 597
nemreš. treba ti 3g/4g ruter.

opcija #1 kupiš za 500/600 kuna ruter koji ima SIM utor
opcija #2 kupiš stick za cca 150 i kupiš za 150 kn ili više 3g/4g ruter koji prima usb stick (konkretno ga ima na tržnici - ja ga prodajem jer sam ga koristio baš za to)
tizhu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na