|
20.03.2006., 03:00 | #1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dilema oko tipkovnice i miša
Planiram uskoro kupit novu tipkovnicu i miša cijene ne veće od 300 kn pa vas molim za mišljenje. Uzeo bih neku od ove dvije tipkovnice: Logitech UltraX Flat Keyboard CRO http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...84159925909367 Logitech Media Keyboard HR http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...84159925909367 Dakle, zanima me samo Logitech, mora bit crna ili crno-siva te što tiša. BTW, koja je razlika između Logitech Media Keyboard HR i Logitech Media Keyboard Elite? Jel moguće da Elite nema HR slova? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...84159925909367 Što se tiče miša, odabrao sam Logitech UltraX Optical Mouse, B85. http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...84166723365863 Jel to dobro? Imate li neka iskustva? Miš također samo Logitech, crna ili crno-siva boja te mora bit simetričan. Unaprijed zahvaljujem.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
20.03.2006., 03:11 | #2 |
Strichek Moderator
|
Također imam pitanje ja bi također novu tipkovnicu ali tko zna da je što tiša i druga što tiša sa dodatnim gumbima tipa C/P, volume...
Oglas
|
|
20.03.2006., 10:37 | #4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
20.03.2006., 10:43 | #5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
U getrou (u sesvetama) imaš sad na akciji Logitech Ultra X Wireless miš i tipkovnicu. Frend je uzeo i samo pohvale od mene. 320kn je cijena. Tipkovnica ti je crna, miš ti je neke između crne i srebrne. Pozdrav |
20.03.2006., 10:48 | #6 | ||
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Tipkovnica nije za pisanje pretjerano dobra, ali može poslužiti. Za MultiMediu i igranje je odlična. Malo slabija ergonomija. Problem je u tome što nisam vidio da ima ikoja ergonomičnija nova za kupiti pa sam se odlučio za ovu. Tipke su jako mekane što će moji prstići cijeniti i ne zapinnju niti najmanje. Konstrukcija govori u prilog tome da niti neće biti zapinjanja od kojeg pati 98% tipkovnica već nakon vrlo kratkog vremena. To ne smeta povremenim korisnicima ali ljudima koji piši i intezivno koriste tipkovnicu je ključno. Izvrsna konfiguracija i podešavanje funkcijskih tipki (svih). Mali je minus zvuk tipki. Zvuči jadno, kao da imam dječju igračku Made In China (dobro, i je iz Kine). Probao sa, G15. Zaključak je da je to gamerska tikovnica jedino po nazivu. Vrlo prosječno smeće sa puno tipki, displayom (upitne svrsishodnosti), lošim tikama, jadne ergonomije, sklona skupljanju prašine i zapinjanju tipki. Svi koji sanjate istu, probudite se. Dojima se vrlo jeftino. Citiraj:
20.03.2006., 11:00 | #7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imaš nas pcekspertu review ultrax tipkovnice: http://www.pcekspert.com/articles/292-3.html Ja ju koristim i jako sam zadovoljan, ako ti ne treba puno multimedijskih tipki(ko meni) svakako uzmi: goood : , imaš i verziju sa velikim enterom no mora ti biti zadnji serijski broj na kutiji od tipkovnice 33, najbolja stvar na tipkovnici zbog koje sam ju uzeo su tipke ko na laptopu |
20.03.2006., 11:03 | #8 |
EMP moderator
|
Odustao sam od Ultra X jer sam kasnije vidio da nema tipke za stišavanje/pojačavanje, a to mi najviše treba tak da je izbor pao na Media Keyboard. Na koje sučelje se spaja ovaj Pilot? Nekako mi se on najviše uklapa s gore navedenom tipkovnicom, crna obična + lakirana. EDIT: Rak, znači Elite verzija ima HR slova?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
20.03.2006., 12:31 | #9 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ima. Što god Denis napisao (nisam procitao) meni je važnije mišljenje nesretnog korisnika 3 takve tipkovnice u par mjeseci. Istina da je tip malo nasilan prema njoj ali sa ostalima nije imao takvih problema. Zaključak je da je kvaliteta upitna. Kao što rekoh, puno su bolje i kvalitetnije tipke na mom laptopu. HP nije baš poznat po kvalitetnim tipkovnicama, to je poznato. UltraX je samo šminka, ništa korisno. Postoji jedna verzija takve tipkovnice koja je oboružana vrlo tankim, ali ipak klasičnim tipkama i mišem. Problem je što nema žnjoru i košta 480 kn. Previše ali izgleda dobro i kvalitetno.
20.03.2006., 13:06 | #10 |
EMP moderator
|
Hvala, uzet ću sljedeći tjedan jer ih sad nema na lageru u Ve-milu. Bežične stvari ne volim...
|
|
|
Oglas
|
|
|
|