Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.08.2018., 11:29   #1561
doktordoc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Sisak
Postovi: 58
Znači zvao sam SZK
Stavili su zte u bridge, dali mi username i password, na Asus pod connection type stavio PPoE, onda mi se otvorio ppp username i password, ukucao, ali nema interneta
Šta dalje

Sad mi više neda ući u zte, kaže da je drugi user prištekan

Zadnje izmijenjeno od: doktordoc. 17.08.2018. u 11:42.
doktordoc je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2018., 12:24   #1562
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Ni ne trebaš "ulaziti" u ZTE, možeš ga eventualno samo ugasit - sačekaj 5 sec. - pali.
Jesi spojio Lan kabel ZTE Lan1 -> Internet (WAN) port na Asusu, a komp -> Lan1 Asusa ?
Nekad znaju krivo odraditi šta treba
Jel imaš koga sa iskustvom lokalno da ti pomogne ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.08.2018., 12:41   #1563
doktordoc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Sisak
Postovi: 58
Sve sam tako napravio kako si napisao
Nažalost nemam baš nekoga da mi pomogne
A doma klinci lude jer nema interneta

Wan na asusu
Wan connection type - PPPoE
Enable wan - yes
Enable nat - yes
Enable upnp - yes
Get wan IP automatski - yes
Connect to dna server auto - yes
PPP username - šta mi tcom dao
Password - šta mi tcom dao
Enable vpn+dhcp connection - yes

Šta još

Edita
Kad odem na wizard setup, upišem username i password nju stalno mijenja, uvijek mi stavi password od router login, a na manual postavke wan stoji ona od T-Com, neće ju wizard spremiti

Zte mi daje WiFi, ne može se na internet ali ima WiFi, ima mreža na koji se mogu spojiti

Zadnje izmijenjeno od: doktordoc. 17.08.2018. u 13:09.
doktordoc je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2018., 13:41   #1564
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Ovo vpn + dhcp stavi na off, ne treba ti.
Za test možeš privremeno maknit Asusa, na kompu definiraš Dial-Up PPPoE konekciju (kasnije je izbrišeš) pa vidi jeli tako radi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2018., 14:18   #1565
doktordoc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Sisak
Postovi: 58
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ovo vpn + dhcp stavi na off, ne treba ti.
Za test možeš privremeno maknit Asusa, na kompu definiraš Dial-Up PPPoE konekciju (kasnije je izbrišeš) pa vidi jeli tako radi.
Ne radi
Eror 651

Sad mi neda na 192.168.1.1 ni da me spoji sa zte, neda mi mogućnost da upišem username i password
doktordoc je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2018., 14:23   #1566
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,142
kako ti glasi username, sa nastavkom @htnet-dsl ili ?

kabel u računalo i na računalu napravi pppoe, da isključiš Asus kao problem:
https://www.digitalcitizen.life/how-...ons-windows-10
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2018., 15:08   #1567
doktordoc
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Sisak
Postovi: 58
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
kako ti glasi username, sa nastavkom @htnet-dsl ili ?

kabel u računalo i na računalu napravi pppoe, da isključiš Asus kao problem:
https://www.digitalcitizen.life/how-...ons-windows-10
Probao i neće
Nazvao sam opet T-Com ( koji su to retardi - prvo kad sam zvao da prebace u bridge i za lozinku mi žena uporno daje lozinku za ući u router, morao sam joj spustiti, onda frajer mi dao username ali bez onog htnet.dsl( a 5 puta sam pitao jel to treba), sad sam opet zvao da ugase wireless i ovaj je nešto kao kružio )
Sad sam uspio, sa htnet.dsl
Sad još switch u potkrovlje i to je to
Jel treba još šta poriktati na asusu
Hvala vam puno na pomoći

doktordoc je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2018., 15:14   #1568
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,142
Ako ti net radi i DHCP onda je to sve posloženo, vidi firewall opcije da uključiš, također vidi traffice manager koje opcije ima ako želiš limitirati brzinu za određene servise. Sada točno nisam siguran da li to AC58u ima, ali to je to, osim ako ti ne treba portforwarding ili VPN...
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2018., 20:56   #1569
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 186
t-com više nedaje podatke za internet spajanje?
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2018., 11:03   #1570
Marella
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: Ražanac
Postovi: 6
Pozdrav svima,

trenutno koristim siemens gigaset adsl router s kojim sam vipe nego zadovoljan barem što se tiče signala, jedini je nedostatak taj što mi brzina od 10 mps postaje nedovoljna (max tv, laptop, mobiteli) te pogotovo za vrijeme sezone kad još i turisti koriste taj promet..t com mi nudi, već duže vrijeme zamjenu postojećeg routera sa novim, vdsl-om, ali ne kažu koji model dostavljaju..kako god, poučen negativnim iskustvom sa zte routerom od prije nekoliko godina, ja tu pošiljku odbijam jer nisam siguran da li će mi kvaliteta signala ostati na približno sličnoj razini..ima li tko kakva iskustva s tim zamjenama pa da podijeli?još nešto , da li vanjska antena koju siemens gigaset ima utječe na kvalitetu signala , i da li ovi novi routeri s integriranim antenama zbog toga mogu imati slabiji signal?
Unaprijed zahvaljuem na odgovoru!!!
Marella je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.09.2018., 12:05   #1571
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
1 - Jedno je brzina adsl / vdsl priključka tj. koliko konkretna linija omogućuje,
drugo je brzina i pokrivanje prostora wireless - om.

2 - Poanta prelaska na vdsl je u tome šta bi trebao dobiti veću brzinu / bandwith ako dužina linije prevelika i ako teh. zadovoljava.
Iz onih "brojeva" statistike postojećeg stanja linije se može zaključiti / pretpostaviti šta bi mogao dobiti prelaskom na Vdsl.

3 - Stari dobri Siemens ima samo adsl modem i mora se zamijeniti novijim uređajem koji ima vdsl modem.
Ovisno šta je lokalno raspoloživo aktualni su Speedšrot (vidi mu temu pa će ti biti jasno zašto ga tako zovemo), Speedšrot Plus i ZTE iz naslova teme ali V4.
Kažeš da ti ZTE nije drag ali ovaj V4 je bolji od prethodnih verzija i po meni bolji od navedenih alternativa.
Isto tako bitno je koji je Dslam jer u kombinaciji sa uređajem i kvalitetom linije neke se kombinacije bolje a neke lošije "slažu".
Ako je dostupan ja bi uzeo ZTE Zxdsl 931 V4.
Šta ćeš dobiti ti ne može nitko reći unaprijed nego tek kad se instalira.

4 - Svi noviji routeri imaju interne antene i generalno imaju manju pokrivenost WiFi signalom od starih sa vanjskim antenama.
Ovisno o prostoru i ako ne budeš zadovoljan morati ćeš malo uložiti u "poboljšanje" mreže.
To može biti wireless repeter ili dodatni AP / Router ako nije problem provući Lan kabel kamo treba.
U toj drugoj varijanti može poslužiti postojeći Siemens a ostat će "viška".

5 - Problematiku "interneta za iznajmljivanje" (pa bilo to samo u 3 ljetna mjeseca), smo razmatrali u drugim temama pa potraži.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2018., 12:59   #1572
Marella
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: Ražanac
Postovi: 6
Pozdrav i hvala na super brzom odgovoru!

1. koliko sam upoznat i budući da mi je kuća smještena 250 m od pošte kao glavne centrale, rečeno mi je da nema problema vezano za povećanje brzine

2. ako nije problem na koje brojeve iz statistike mislite, na one koje dobijem kad idem ispitati postojeću brzinu?

3. ja sam prije nekoliko godina vratio tadašnji zte t -comu i zahtijevao povrat siemensa što sam uspio ne znam ni sam kako ali uporan sam bio

4. što se tiče pojačivača signala, već imam powerline tp link (dvokomponentni) i s kojim sam sad zadovoljan, ali me zanima da li će mi taj jedan biti dosta ako signal sa glavnog routera bude slabiji, a već kažete da hoće..
hvala unaprijed na odgovorima!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.09.2018. u 15:05.
Marella je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2018., 15:44   #1573
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
1 & 2 - Imaš statistiku trenutne konekcije (Status, Line mode, Maximum Line Rate, Noise margin, Line attenuation),
zadnja dva su bitna za prognozu, vidi / pitaj u temi "Kvaliteta parice".

3 - no comment

4 - ako bude potrebe već imaš šta ti treba, sa PowerLine dovedeš mrežu gdje ti treba (već je) i tu možeš staviti postojeći Siemens da ti radi kao switch + AP (samo ga treba ispravno konfigurirati)
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 19:44   #1574
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 1,061
Neznam ni di bi vise pita ni gleda.
Svaku vecer tocno u 22:30 prekine mi se net. blinka na ruteru ZXDSL 931VII V4.0 internet i vrati se net nakon minute,toliko me vise iritira da neznam sta napravit i kako rijesit .
Voip i net spojeni na ruter max tv ne koristim ,koda ima neki timer ili stali vec pa se diskonekta.
Zna neko nesto ?
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 19:53   #1575
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9,201
ZTE ZXDSL 931VII (t-com)

Regularni 24h rekonekt

Namjesti sat u 5 ujutro, istekaj/upali ruter i rijeseno
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 19:59   #1576
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 1,061
Priko wins ili na ruteru?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2019., 22:59   #1577
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Samo router ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2019., 08:03   #1578
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 1,061
Ma trazim nemogu uopce to naci

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2019., 10:13   #1579
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Nemoj ni tražiti, digni se u 5 ujutro > ugasi router > saćekaj 5 sec. > upali
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2019., 10:37   #1580
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 1,061
A lol ok

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2019., 21:06   #1581
deno1000
Premium
Moj komp
 
deno1000's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 49
ili uzmes staticku IP adresu za 650kn mjesecno
deno1000 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2019., 12:02   #1582
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 1,061
😁😅
Vidit cemo veceras stace biti taman uvijek kad sam u gejmu diskonekta rage i quit jos ako mi je scor dobar :/

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2019., 09:25   #1583
MyJoy
Premium
Moj komp
 
MyJoy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 58
Pozdrav,

imam ovaj router spojen na optiku, sve doma spojeno na njega putem wifi, osim Philips HUE i jednog stolnog računala koji su spojeni lan kabelom, naravno tu je i MaxTV.
Sve je radilo bez ikakvih problema dok nisam klincu složio novo stolno računalo koje je zamijenilo postojeće spojeno istim LAN kabelom na router. Novo računalo (čista nova instalacija W10 Pro) je spojeno na router ali ne ide na net, pingam uredno router (i u routeru ga vidim) ali mu ovaj očito ne da van. Ima tko ideju što se dešava? Sve ostalo što je spojeno (LAN i wifi) radi kao i ranije, samo ovo novo računalo ne ide van na net, ne otvara stranice, ne javlja nikakvu grešku. Ima li tko ideju?
MyJoy je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2019., 11:04   #1584
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Kladim se na W10 smetje, pa sad pogađaj gdje / zašto ...
Mrežna u kompu uredno detektirana i instalirana ?
Drajver od M$ ili sa supporta proizvođača mobo (web ili dvd) ?
TCP/IP v6 isključi a v4 probaj automatik (default) ili postavi ip adrese manualno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2019., 11:12   #1585
MyJoy
Premium
Moj komp
 
MyJoy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 58
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kladim se na W10 smetje, pa sad pogađaj gdje / zašto ...
Mrežna u kompu uredno detektirana i instalirana ?
Drajver od M$ ili sa supporta proizvođača mobo (web ili dvd) ?
TCP/IP v6 isključi a v4 probaj automatik (default) ili postavi ip adrese manualno.
Mrežna u kompu uredno instalirana (GB Aorus B450 Elite ploča), driver od proizvođača-web, TCP/IP v6 isključen, V4 automatik default (probao i IP adrese postaviti manualno) - ništa. Probao mijenjati portove iza na routeru - ništa.
Spojeni, vide se, pingam router uredno, van ne ide. Upišem adresu u preglednik, ništa se ne dešava, prazna stranica. Resetirao router na tvorničke - ništa.
MyJoy je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2019., 11:35   #1586
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
A jedino da probaš boot - at neki Live Linux, ako sa njim radi onda znaš da te W10 prca.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2019., 15:31   #1587
MyJoy
Premium
Moj komp
 
MyJoy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 58
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A jedino da probaš boot - at neki Live Linux, ako sa njim radi onda znaš da te W10 prca.
Zaboravih napomenuti da kada uštekam USB wlan karticu, komp normalno ide na net, znači mogu isključiti W10?
MyJoy je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2019., 17:05   #1588
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Hm, i da i ne,
nešto ne štima sa Lan (mrežnom), e sad jesu li winsi, drajver, možda hw ... treba istraživati.

W10 x86 ili x64 ?
Koja je nova mobo i mrežna na njoj ?

Probaj naći drajver od proizvođača mrežne.

Također stoji test sa Live Linux - om.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2019., 16:39   #1589
kreatinko
Premium
Moj komp
 
kreatinko's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 170
Pozdrav,

pitanje: postoji li kakav način da dođem do historya spojenih uređaja na Wifi-u ?

Tipa zanima me koji je uređaj bio spojen prije mjesec dana na ruter ?
kreatinko je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2019., 19:16   #1590
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Nema šanse,
i da je bio upaljen log mogao bi vidjeti koji dan unazad (dok se log ne prebriše / skrati).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na