Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.11.2016., 19:32   #1201
quantum112
Premium
Moj komp
 
quantum112's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: .
Postovi: 88
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako kontroliras jel je doticni port otvoren, sa svog kompa, tj. iz mreze iza routera? Prilicno nepouzdna ametoda...
Za tocne rezultate ispitaj jel doticni port otvoren preko nekog drugog routera, ili pomocu moba na GSM 3/4G mrezi. Naravno, moras prethodno pogledat koji IP ti je T-Com dodijelio.
Pa zar ovakve stranice nisu dobre za tu svrhu?

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
https://www.grc.com/x/portprobe=3478
http://www.canyouseeme.org/

Probao i preko Port Scanner aplikacije na telefonu, kaze 0 port open.

Postavke:


Zadnje izmijenjeno od: quantum112. 10.11.2016. u 19:48.
quantum112 je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2016., 22:10   #1202
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Stranice su dobre, ali upotreba na tom routeru je dvojbena. Zato sam ti rekao da testiras preko GSM mreze, a ne WiFi-a.

Prvo na prvom linku koji si naveo zapisi koja ti je dodjeljena IP adresa (NE testiraj IP tvog kompa (192.168.1.2), jer to je adresa na internoj mrezi, nego moras testirat port na vanjskoj, dodjeljenoj, adresi. Moja vanjska dodjeljena adresa je trenutno neka 93.147.xxx.yyy i kad sa mobitelom testiram otvorene portove na toj adresi, uredno mi ih prikaze.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.11.2016., 23:36   #1203
von Schultz
Premium
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 494
Imam jedno naizgled blesavo pitanje, ali čemu služi WAN port na ovo ruteru?
von Schultz je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2016., 00:27   #1204
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Da zaobidjes njegov ugradjeni modem i koristis ga iskljucivo kao router. Na WAN port se moze spojit drugi modem/router...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2016., 07:16   #1205
vmilano2
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: NY
Postovi: 1
Port zatvoren

Imam slijedeci ruter(Manufacturer:ZTE;
ProductClass:ZXDSL 931VII V4.0;
SerialNumber:ZTEEG8LG3xxxxxx
IP:192.168.1.1;
HWVer:V1.1.0;
SWVer:V1.0.3_B_CROATIA
a moj problem je slijedeci, otvorio sam u port forwarding-u port 12xxx za dyndns, i ako zelim otvoriti jos koji port , daje mi da su portovi zatvoreni.
Testirao sam i preko mobitela i rezultat je :
wap ip :31.217..........
host nama: xxxxxx.dyndns.tv
port 12XXX otvoren
port 15XXX zatvoren
port http 80 zatvoren
port ptp 21 zatvoren
Neznam kako dalje?
Pozdrav

Nude mi speedport ruter, vrijedi probat?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.11.2016. u 15:09.
vmilano2 je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2016., 16:01   #1206
Spreher
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: doma
Postovi: 37
Jel se meni dobro čini po specki na netu da ovaj router ne može preko žice isporučiti 200/100 Mbps jednom računalu? Čini mi se da ima GE WAN port i 4 100 Mbps LAN portova?
Spreher je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2016., 17:33   #1207
Papandopulo
Registered User
 
Papandopulo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Kvatrić, Zagreb
Postovi: 98
Ne može ići preko 100 Mbps, tako je.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2016., 09:06   #1208
Spreher
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: doma
Postovi: 37
Citiraj:
Autor Papandopulo Pregled postova
Ne može ići preko 100 Mbps, tako je.
Da, skužio sam... Zvao si ih odmah jučer da mi ga dođu zamijeniti... Znači taj HT nikad ništa dobro ne napravi. Sve što su mogli krivo napraviti su krivo napravili Kak možeš isporučiti čovjeku koji je uzeo 200/100 taj router... Ah...
Spreher je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2016., 18:41   #1209
Papandopulo
Registered User
 
Papandopulo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Kvatrić, Zagreb
Postovi: 98
Citiraj:
Autor Spreher Pregled postova
Da, skužio sam... Zvao si ih odmah jučer da mi ga dođu zamijeniti... Znači taj HT nikad ništa dobro ne napravi. Sve što su mogli krivo napraviti su krivo napravili Kak možeš isporučiti čovjeku koji je uzeo 200/100 taj router... Ah...
Aljkavost, neznanje...nažalost.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2016., 16:32   #1210
Spreher
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: doma
Postovi: 37
Stigao novi router, opet nije radilo, ispalo da instalater HTa nije dobro zakrimpao kabel. To sam naravno sam skužio i zakrimpao ga sam i sad imam 200/100 konačno.

P.S. čovjek koji je došao zamijeniti router nije znao provjeriti dal ima gigabitni ethernet port na laptopu... Strašno
Spreher je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.12.2016., 17:33   #1211
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,062
u mene prije tjedan dana riknuo speedport ,poslali mi nakon 5 dana čovjeka iz vanjske firme i donio ZTE-a makar imam 200/100 pitam ja njega kaj nije zte do brzina 100,veli on ne to je novi ko podržava on optiku ,priključi on njega kad ispade da je verzija 2 ,kaže on da je ta samo za vdsl i kao drugi dan će donijeti verziju 4 koja je kao za optiku,dođe on drugi dan opet sa istim ,kaže čovjek da smo trebali duže čekati da je verzija 2 i 4 isto,spoji on i nakon nekih sat vremena nako jedno 5 reseta spoji se on brzina 96/96,i počne on mene uvjeravat s obzirom da imam svoj ruter da je meni svejedno koji t-com-ov koristim ,e sad nekako nagovorih ja njega ipak da se on vrati u skladište i nabavi novog speedporta nakon jedno 4 sata donese on njega spojimo se i radi ok za speedporta i ode ,zovem ja 08009000 da mi ga prebace u bridge mod kad ono počne tamo onak iz čista mira predavanje o tome kak je speedport najmoderniji ruter na svjetu i da moramo biti sretni kaj nam je t-com omogučio da dobijemo takav ruter, mislim cijeli postupak je takva komedija da bi čovjek umro od smijeha da cijelu tu igrariju ja ne plačam i da nisam bio bez usluga 7 dana
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2016., 21:09   #1212
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Postoji li na kraju učinkoviti način koji riješava problem delay-a koji se javlja kada kada mu se pristupa preko wlan-a(starija verzija ruter-a?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2016., 23:17   #1213
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Koja stara verzija? Mislim da imam najstariju (Hardware Version V1.0.0, Software Version V2.0.00.CROATT02) i ni s jednim uredjajem, od bar njih 20, nisam imao niti imam ikakav delay kada mu pristupam preko Wlan-a. Pristup je jednako brz kao i kad mu pristupam preko Lan-a.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 05:22   #1214
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
da, ta verzija.Mislim kad mu se spojiš sa mobitelom pa mu dugo treba da otvori neku stranicu.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 11:50   #1215
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Meni sa svim mobitelima (W10M, Android i Iphone) otvara sve stranice (i konfiguracijski WebUI) jednako brzo kao i sa kompovima koji su spojeni zicom.

Vjerojatno imas nesto nepodeseno kako treba u postavkama routera. Za pristup internetu s mobitelima je najvaznije iskljucit IPv6. O tome je vec nekoliko puta pisano u temi...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 12:46   #1216
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Čudno ja kako takvih poteškoća nema na 4.0 verziji.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 14:39   #1217
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Nije cudno, kad je iskljucen IPv6.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 14:51   #1218
denied
Premium
Moj komp
 
denied's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,105
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Postoji li na kraju učinkoviti način koji riješava problem delay-a koji se javlja kada kada mu se pristupa preko wlan-a(starija verzija ruter-a?
Ja sa svojim mobitelom sam imao takve probleme, ali to nije bio problem rutera nego moba....LG G4 - kupio sam za par kuna "IPv6 Tool" - i sad otvara stranice preko wifija poput munje.....
Al problem je bio da prvo proba otvarat stranice preko ipv6 i kad ne može, automatski prelazi na v4 ali to traje 5-10 sekundi....

By the way - i ja imam isti ruter....v1.0
denied je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 18:44   #1219
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Znači samo polja pod IPV6 ostaviti prazna?

Maknuti kvačice?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 19:06   #1220
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Za iskljucivanje IPv6 za internet (ostaje samo za lokalnu mrezu, jer se ne moze potpuno iskljucit) treba

Prvo:


I drugo:
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 19:21   #1221
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Tnx.

Ovako kako je na prvoj slici, tako mi je po default-u.

Stavio, ali se ništa nije promijenilo.Web aplikacije na mobitelu otvara kroz 10ak sekundi.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 20:02   #1222
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Ako si nakon oba podesavanja napravio "Submit" i zatim odradio reboot, onda router vise nije prepreka.
O kojem se mobitelu radi i kojem OS-u?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 21:27   #1223
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Samsung S6 edge +

Android 6.0.1
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2016., 21:44   #1224
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,881
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Samsung S6 edge +

Android 6.0.1
aktiviraj razvojne opcije na samsungu i uključi ovo



Poslano sa mog SM-G930F
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 08:14   #1225
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Ne nalazim ovo u izborniku.Gdje se nalazi?
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 09:31   #1226
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,881
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Ne nalazim ovo u izborniku.Gdje se nalazi?
http://www.pametnitelefoni.rs/saveti...ons_29349.html

Poslano sa mog SM-G930F
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2016., 10:27   #1227
panasonic
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: EU
Postovi: 991
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Postoji li na kraju učinkoviti način koji riješava problem delay-a koji se javlja kada kada mu se pristupa preko wlan-a(starija verzija ruter-a?
Unesi ovako postavke u router, provjerno radi i nema više delaya:
https://abload.de/img/zte931viiandroidwifif3s67.png
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2016., 18:42   #1228
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Tenks.Bolje sada radi
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2016., 22:35   #1229
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,688
Ekipa, može li se preko navedenog routera spojiti eksterni HDD, s tim da se HDD može vidjeti u mreži preko My Computer i manipulirati sadržajem kao da je spojen na komp?

Spjio sam HDD na router, u njegovom sučelju vidim da ga prepozanje, ali nemam pojma kako dobiti ovo iz gornjeg pitanja (i je li uopće moguće)?
__________________

RIP!

MTM: 6457-A88 @ modded BIOS 2.29 1.08

CPU: Intel T8100 (undervolted - 0.95V @ full speed Dual IDA)

RAM: 4 GB

VGA: Endivija Quadro NVS 140M (undervolted @ 0.95V)

HDD: Seagate ST9100821AS 100GB/7200 RPM

LCD: 15.4" WXGA

OS: Win 10 Pro x64

Battery: OEM MTec 9 cell 8800mAh (Sanyo)






MTM: 4236-AJ3

CPU: Intel i5 2520M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: Seagate 500 GB / 7200 RPM

LCD: 14" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell, 94 Wh (Panasonic)







MTM: 4242-NP6

CPU: Intel i5 2430M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: SanDisk SSD Plus 120 GB

LCD: 15.6" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 6 cell 56 Wh







CPU: Intel i5 5300u

RAM: 12 GB

VGA: Intel HD 5500

SSD1: Crucial MX300 275 GB 2.5" SATA

SSD2: Transcend T430s 256 GB m.2 2242 SATA

LCD: AUO B140HAN01.3 / 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 3 cell internal + 3 cell / 6 cell external






ROM: OPN27.76-12-22 (8.0.0)
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2016., 23:07   #1230
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Pa nastavi dalje, tu gdje ga vidiš zapiši šta ti prijavi pod Path, slika kao primjer > http://imgur.com/bu3gJHh
Po ovom primjeru pristupaš mu sa ftp://192.168.1.1/usb1_1
defaultni ftp user / pass = admin / admin
Nemoj očekivati neke "bjesne" brzine transfera.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na