Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.12.2015., 22:08   #841
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor Gigikekeluk Pregled postova
Pa što nisi odmah rekao.
A jel? Onda daj nekom, koji pazljivije od tebe cita, da ti na glas procita post #829
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 13:26   #842
Ribic
Cushion-first
 
Ribic's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: N45°23' E15°58'
Postovi: 80
Nakon što je prethodni ADB otišao u vječna lovišta, dobih ovaj ZTE kao zamjenu...

Sve radi normalno, sve se normalno spaja i može se na internet kroz WLAN, s jednim izuzetkom - mobiteli (3x Androidi) ne dobivaju push notifikacije. Npr. Gmailovi, Hangoutsi, updatei ne dolaze, osim ako se ručno force refreshaju. S druge strane, notifikacije na njih sve normalno stižu na drugim WLAN-ovima i na HSDPA. Probao sam ugasiti firewall ali to nije pomoglo. Je li netko imao sličan problem, ima ideje? Danke
Ribic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.12.2015., 14:30   #843
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Vidi jeli upaljena UPnP opcija ?
Moguće da notifikacije i takvi servisi traže koji dodatni port otvoren a to bi UPnP trebao odraditi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 18:20   #844
Gigikekeluk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Rekli smo al ne paziš na nastavi
Ma ja jedini pratim na nastavi! Ali mene nitko ne prati :-(
Ja sam učitelj! :-(

Evo spojio sam, ali mi ne radi kad Ulaz spojim na WAN nego kad ga spojim na Lan.
Koja je razlika? U brzini ili nema razlike.

Kad ulaz spojim na wan svijetli mi crvena lampica kod oznake Internet na uređaju.

samo ono "administrator" sam previdio jer nisam niti znao da se može spojiti kao "user" i "admin". Mislio sam da je to jedno te isto.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.12.2015. u 21:36.
Gigikekeluk je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 19:44   #845
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor Gigikekeluk Pregled postova
Ma ja jedini pratim na nastavi! Ali mene nitko ne prati :-(
Ja sam učitelj! :-(

Evo spojio sam, ali mi ne radi kad Ulaz spojim na WAN nego kad ga spojim na Lan.
Koja je razlika? U brzini ili nema razlike.

Kad ulaz spojim na wan svijetli mi crvena lampica kod oznake Internet na uređaju.
Nema razlike u brzini, samo u nesto drugacijem podesavanju ZTE-a...
Medjutim, ako ti radi na LAN nista ne diraj, jer ne mozes dobit nista bolje, osim jos jednog slobodnog LAN porta.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 19:59   #846
Ribic
Cushion-first
 
Ribic's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: N45°23' E15°58'
Postovi: 80
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vidi jeli upaljena UPnP opcija ?
Moguće da notifikacije i takvi servisi traže koji dodatni port otvoren a to bi UPnP trebao odraditi.
Hvala na sugestiji, ali nije to posrijedi. Uključen je UPnP ali nije ništa pomoglo. Negdje dublje je caka... *zbunj*
Ribic je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2015., 06:32   #847
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Da mi je samo znati koji je to odgovorni "pametnjakovic" za taj router odlucio da uz pocetno ukljucen DHCP server startna IP adresa poola bude 192.168.1.2, bio bi beskrajno sretan
Da, i na nekom drugom i na zte sam imao istu stvar.
Staviš fiksne ip od 1.30 na više i to je to.
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2015., 21:57   #848
ZokyCk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 2
ZTE ZXDSL 931 statička ip

Pozdrav,
Da li mi neko može pomoći, kod kuće montirao IP kameru.
Ne mogu joj van kuće pristupiti jer router svaki dan mijenja svoju IP adresu.
Zvao u T-com da li mi mogu osigurati statički IP adresu, pa mi jedan rekao da će mi složiti bridge connection i da će to raditit, a drugi da oni ne daju podršku za to.
Imate kakav prijedlog za pravilno konfiguriranje routera?
Hvala!
ZokyCk je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2015., 22:36   #849
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Statična javna IP adresa košta, namijenjena je za firme,
Bridge konekcija na routeru nije rješenje jer ti onda treba drugi uređaj u ulozi routera a opet trebaš rješavati prvi problem.

Tvoj "problem" se rješava tako da podesiš DDNS funkciju koju ZTE ima,
ona omogućuje da po "imenu" pristupaš svom routeru odnosno kroz njega kameri,
o tome smo dosta govorili u x tema pa prvo potraži.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 06:43   #850
RAUL
Registered User
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Worldwide
Postovi: 2,510
@ZokyCk
Pretpostavljam da si otvorio port na routeru?
Koji je model kamere, jesi dobio sa kamerom njen DDNS ili se radi o kameri koja ima mogucnost P2P?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 11:30.
RAUL je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.12.2015., 11:55   #851
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,423
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova


Tvoj "problem" se rješava tako da podesiš DDNS funkciju koju ZTE ima,
ima ali:
ima 3 opcije - prva je neko kinesko gofno koje ne postoji, druga je neki dtdns koji opet ne radi (a stranica im izgleda kao da smo u 1999.), jedini koji radi je dyndns a on se plaća 15tak eura mjesečno ako se ne varam.

tako da ono - zte u praksi nema ddns.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 13:54   #852
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Eto informacije iz prve ruke,

jedino mi pada na pamet štos a to ovisi kako je isprogramiran DDNS dio, viđao sam da to prolazi kod nekih uređaja,
štos se svodi na to da pri podešavanju odabereš dyndns "tip" ali ispod uneseš sve postavke uključujući domain name od drugog ...

na žalost to kod ovog ZTE neće ići jer ne možeš postavljati (nije otvoreno) sve parametre.

Neka kolega navede točan model kamere i neka pogleda u upute,
neke kamere znaju imati DDNS klijent, pa ako ima No-IP (koji je besplatan) neka njega podesi i tako riješi problem.
Isto tako mora kroz PortForward funkciju otvoriti port u routeru ako kamera koristi neki drugi port umjesto standardnog 80.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 14:03   #853
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,423
meni kamera podrzava ddns, ali izgubio sam originalni cd pa vise ne mogu doc do settingsa u kameri (onvif samo nađe feed, ne mogu podešavat ništa).

tako da je kod mene laptop na kojem se vrti dvr i no-ip updater.

bilo bi zgodno pokrenut dyndns akciju za forumaše, kupi se jedan premium paket (koji ima unlimited hostova) i svi kojima treba dyndns host da uplate neki minimalni iznos.
edit: 40 dolara godišnje za 30 hostova.

ovo sta kaze nikky sam probao, i mislim da bi sse mozda moglo izvest ako netko zna kako odradit web ip update na noip-u.
vid' sliku:


Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 23.12.2015. u 14:10.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 14:36   #854
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ima ali:
ima 3 opcije - prva je neko kinesko gofno koje ne postoji, druga je neki dtdns koji opet ne radi (a stranica im izgleda kao da smo u 1999.), jedini koji radi je dyndns a on se plaća 15tak eura mjesečno ako se ne varam.

tako da ono - zte u praksi nema ddns.
Zar ne mozes, bez obzira koji je tip servisa (Service Type) odabran, od tri ponudjena, pod jednog upisat svoje podatke za adresu servera i Hostname?
Kako to ne koristim, ne znam podatke ni za jedan besplatni servis da to isprobam...

Btw, sad kad sam vidio sliku, vidim da se moj softver razlikuje od tvog, jer tu gdje tebi pise "Domain" meni pise "Hostname"...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 15:09   #855
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
@Prezime
Pa vidiš da kod nekih Service Type / provajdera jesu a kod drugih nisu otvoreni / vidljivi svi parametri.

@jp_rv
Probaj ovako nekako:
Server=http://dynupdate.no-ip.com/nic/update
User i pass= to je jasno
WAN Conection= treba odabrati aktivnu Internet konekciju
Domain=yourhost.domain.com

po njihovom webu sam našao upute / primjere:

No-IP Protocol - Example update request string
Code:
http://username:password@dynupdate.no-ip.com/nic/update?hostname=yourhost.domain.com&myip=youripaddress
Industry Standard Protocol - Example update request string
Code:
http://username:password@members.ddnsprovider.org/nic/update?hostname=yourhost.domain.com&myip=youripaddress
Upali / gledaj logove, moglo bi ti pomoći u detekciji greške ako ne prođe iz prve.

Za žuntu:
http://www.noip.com/integrate/request
http://www.noip.com/docs/crosswalk.pdf
No-Ip update klijent > http://www.noip.com/download?page=win

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 15:15. Razlog: Nadopuna
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 15:49   #856
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Prezime
Pa vidiš da kod nekih Service Type / provajdera jesu a kod drugih nisu otvoreni / vidljivi svi parametri.
Ne znam bas tocno na sto mislis, jer kod mene (na mom ZTE-u) su za sva tri navedena Service Type vidljivi i izmjenjivi svi parametri; kakva je situacija na drugim routerima, nije mi poznato...

Mislio sam da ce upisivanjem potrebnih parametara, za recimo No-IP, pod Service Type "dyndns" to proradit.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 15:54   #857
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Pa to i je ideja štosa o kojem pričam(o), nevažno je kako se Service Type / provajder zove,
bitno je da router složi onakvu kobasicu iz primjera i pošalje je svako x vremena.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 20:20   #858
ZokyCk
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: čakovec
Postovi: 2
Da, otvorio sam port na routeru, odnosno forwardirao ga.
Model kamere je IPCAM I6032B i podržava P2P i DDNS.

Na No-IP se odabire hostname i upisuje neka IP adresa. Ne kužim koja.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 22:43.
ZokyCk je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 21:06   #859
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,423
nisam uspio. probao sam i sa onim prvim
Server=http://dynupdate.no-ip.com/nic/update

i sa:
Code:
http://username:password@dynupdate.no-ip.com/nic/update?hostname=yourhost.domain.com&myip=youripaddress
nope.
ako samo staviš noip podatke ali selectiras dyndns isto neće radit.

kako podesit da mi salje log? ima opciju uploadanja loga s routera na neki server, dali to mora bit ftp server ili?

u logu bude njegova zadnja ip adresa, to mi je dosta.
hebomater zasto su ukinuli user.tcom.hr

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.12.2015. u 23:10.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 23:08   #860
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
@ZokyCk
Eto zašto mrzim te šugave kineziće, tu I6032B kameru preprodaje x trgovina / firmi al nemožeš naći pravog proizvođača i odg. support.
Po ovom oglasu > http://www.aliexpress.com/item/WIFI-...485173021.html
vidi niže, sama kamera ima neki DDNS klijent pa izvidi šta nudi.
Lako moguće opet DynDNS za kojeg smo rekli da se sada plaća.

@jp_rv
Pa ne mora ti nigdje slati log nego ga samo uključiš i gledaš lokalno u routeru.
Ako imaš definiran / aktivan account na NoIp ovo:
Code:
http://username:password@dynupdate.no-ip.com/nic/update?hostname=yourhost.domain.com&myip=youripaddress
probaj odraditi u browseru i trebao bi ti odraditi, ne zaboravi promijeniti u gornjoj liniji svoje podatke.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 00:03   #861
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,423
Aajmo zadnju poruku prije odlaska u horizontalu.

@ZokyCk
iskopao sam cms (sjetih se da se zove cms) softver od kamere s kojim mogu pristupit settingsima u kameri.
da se sad ne spajam na remote, bit cu kratak - ima ponuđen noip i radi update. provjerio danas popodne.
radi se o jako sličnoj kameri kao ovoj na linku, 1.3MP, onvif...
probaj nać na netu njen softver (onvif dvr-ovi samo pristupaju streamu i nekim osnovnim settingsima, ali cms pristupa baš settingsima od kamere, otvori se njen gui.

@nikky - jes - meni treba neki način da dođem do routera preko neta kad mi se wifi disconnecta, jer laptop (sad i kamera) rade update, ali su na wifi linku.

dyndns bi bio super - ali se plaća. ostalo ne radi. neznam kako ostatak ljudi rješava taj problem, malo mi je nevjerojatno da niti jedan vlasnik zte-a nema potrebu za ddns-om.
zapravo ni siemensi nemaju podršku za ništa osim dyndns. nisam ni za thomsonove routere siguran.

nadam se da će kinezi doć sebi sad kad se dyndns plaća pa poćet dodavat opcije za ostale ddns-ove.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.12.2015. u 00:13.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 00:23   #862
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Sad si me prisilio da idem gledat u SX - a sa T-Koma fw / postavkama,
on ima DynDNS.org i TZO.com, za oba ima Domain name + user / pass, nisam istraživao jel ima koje skriveno polje,
znači da ga se ne može "prevariti".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2015., 04:42   #863
RAUL
Registered User
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Worldwide
Postovi: 2,510
Citiraj:
Autor ZokyCk Pregled postova
Da, otvorio sam port na routeru, odnosno forwardirao ga.
Model kamere je IPCAM I6032B i podržava P2P i DDNS.

Na No-IP se odabire hostname i upisuje neka IP adresa. Ne kužim koja.
Ukoliko radis preko P2P onda ne trebas otvarati port.Skini aplikaciju za mobitel, skeniraj kod na IP kameri, upisi username i password i ona ce raditi.Ako radis preko DDNS onda otvori port skini aplikaciju za mobitel i upisi postavke. DDNS moze biti u obliku http://t10039.mytenvis.org:8080 ( ovo je primjer za Tenvisove kamere i port 8080 ).
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 21:01   #864
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
ZTE router, sve original T-Com, spojen na ACS, DSL uptime cca 7 dana.
Uvecer sve radi uredno. Gasim komp i nakon jutarnjeg paljenja nemam internet iako na routeru sve lampice uredno svijetle i u samom routeru pise da je uredno spojen na net i ima uredno dodjeljenu vansku IP adresu.
Nakon malo istrazivanja otkrijem da mi LAN mreza (LAN 1,2,3) preko njega radi uredno, ali internet uredno radi samo preko WiFi-a, a preko bilokojeg LAN porta/kabela ni jedan komp ni laptopi ne mogu otvorit ni jednu vanjsku adresu; u isto vrijeme Ping sa sva tri LAN porta uredno prolazi do svih isprobanih vanjskih adresa...

Reset routera mi preostaje jos jedina nada i to se pokaze kao rjesenje; nakon reseta svi LAN portovi opet rade uredno i "propustaju" sve klijente na internet.

Jel zna netko u cem je u ovakvoj situaciji problem sa tim routerom, jer takvih problema nisam imao sa 6 "vrsta" prethodnih routera? Jel router u banani pa da trazim novi, ili se to nekim podesavanjem moze rijesit?
Da se nadovezem na ovaj moj post od 4.12. i izjadam.
Prvi put (gore spomenut) su mi otkazali svi LAN portovi nakon tjedan dana urednog rada. Danas mi se dogodilo da je otkazao samo jedan LAN port nakon 13 dana od zadnjeg reboot-a.
Kinezic se definitvno popravlja sam od sebe
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2015., 02:04   #865
frajer
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: doma
Postovi: 106
Ja imam taj zte ruter i imam 7 ip camera što mjpeg i onvif
U svakoj kameri u postavkama je ukucan no-ip dns i isti taj dns je ukucan u zte. U zte sam odabrao dyndns ali sam ostale posatke ukucao od no-ip. U zte ulazim kao admin.
frajer je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2015., 18:18   #866
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,423
zašto?

zašto ti 7 kamera radi ddns update? i zašto još i router? (mada on vrlo vjerojatno ne radi).

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.12.2015. u 13:03.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2015., 13:10   #867
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,970
Od viška glava ne boli ?
Vjerujem da kolega zna "da je pretjerao" / nije po knjizi.
Dovoljno da bar jedan klijent uspije odraditi / dojaviti promjenu vanjske ip adrese,
sad bi trebao istraživati koji to i odradi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2016., 21:45   #868
memory
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5
Da li netko zna koja bi bila broadcast adresa u ZTE 931 VII i da li je taj router podržava?
memory je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2016., 21:53   #869
dur
Registered User
 
dur's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Zgb
Postovi: 75
Broadcast adresu određuje subnet maska za mrežu, npr. ako na LAN-u imaš adresu 192.168.1.1 i masku 255.255.255.0, broadcast adresa ti je zadnja adresa za tu mrežu, 192.168.1.255.
dur je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2016., 22:00   #870
memory
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5
Već sam probao ali ne mogu poslati magic packet na tu adresu. Naime pokušavam upaliti računalo putem magic packeta ali ne funkcionira. Preko lokalne mreže sve šljaka.
memory je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na