Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.02.2011., 01:33   #31
Trozic
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Bosna
Postovi: 154
Thread je odličan,hvala za programe,
imam ja nekoliko ovih pc testera imaju knjižicu i šta znači koji kod,
ja ih nisam kupovao dao mi je prijatelj da isprobam da vidim jel rade,
još ih isprobavam imam nekoliko pokvarenih kompova pa ću vidjeti kakvi su rezultati .
Trozic je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2011., 16:42   #32
Šušta
Premium
Moj komp
 
Šušta's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Poreč
Postovi: 136
postoji li kakav program za testiranje northbridgea?
Šušta je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.02.2012., 21:36   #33
solo78
Registered User
 
solo78's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Kakva je situacija s QuickTech Pro?
solo78 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2012., 19:06   #34
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 18,460
H2testw

http://www.heise.de/download/h2testw.html

Aplikacija napravljena primarno za testiranje flash driveova (USB stickovi, SD kartice, SSD,...) gdje recimo HD Tuneov error scan nije od velike pomoći, ali može testirati i ostale medije. Zapisuje željenu količinu testnih podataka pa onda provjerava njihovu ispravnost. Također, može poslužiti i za otkrivanje fake USB stickova.
__________________
"Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.




Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12
OS: Windows 11 Pro

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2012., 09:03   #35
KoKy21
Registered User
Moj komp
 
KoKy21's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2012
Lokacija: Livno
Postovi: 24
Hvala ti puno, imam ozbiljnih problema sa laptopom, mislim da ce mi ovi programi pomoc...
Svaka čast za temu.
KoKy21 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 07:56   #36
tolo
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Kreševo, BiH
Postovi: 5
Pošto nikad nisam radio sa OCCT programom. Stalno mi je se pojavljivao plavi ekran pa sam htio otkriti zbog čega mi se stalno pali pa sam koristio gore navedeni program za testiranje i prilikom pokretanja CPU:OCCT testiranja napisao mi je STOPPED! Error Detected on CORE#2(drugi put na CORE#1). Moželi mi netko objasniti šta to znači (Ja pretpostavljam da mi nije uredu procesor i da bi ga trebao zamjeniti)?
tolo je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 18:45   #37
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
Dodao bi i Seagate Seatools pod programe za testiranje HDD-a.

Iako je Seagateova mogu se prečekirati i diskovi koji nisu njihovi (čak i SSD)

http://www.seagate.com/support/downloads/seatools/
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2013., 12:15   #38
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 4,190
bok

možete mi reći dali postoji kakav alat / tool ili program svejedno s kojim mogu u dos-u znači prije nego što se podignu windowsi napraviti niz testiranja ispravnosti za hard disk , matičnu ploču, procesor, memoriju ?

hvala
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2013., 12:20   #39
Black Dragon
Premium
Moj komp
 
Black Dragon's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Agram
Postovi: 2,974
EuroSoft PC check radi bez OS, ozbiljan program postoji i opcija i sa karticama i stickovima.
__________________

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2013., 12:38   #40
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,604
Ah stara stvar al nije besplatan ako se ne varam ....
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.12.2013., 12:39   #41
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,948
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
bok

možete mi reći dali postoji kakav alat / tool ili program svejedno s kojim mogu u dos-u znači prije nego što se podignu windowsi napraviti niz testiranja ispravnosti za hard disk , matičnu ploču, procesor, memoriju ?

hvala

za mem i mozda djelom CPU - memtest. jednostavan, a ucinkovit

za HDD se ne sjecam imena trenutno jer nisam dugo koristio, al znam da je bilo od IBM-a i Seagate-a toolova za testiranje.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 18:02   #42
5oK12e
Premium
Moj komp
 
5oK12e's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Križevci
Postovi: 32
Jel postoji kakav program za testirnje svih komponenta? Znaci da posebno ne przim jedno, posebno da ne skidam drugo itd...
__________________
...Znam da si high brate, al ja sam opet higher...
5oK12e je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 18:38   #43
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,604
Hiren's boot cd?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2014., 00:30   #44
fre@k
Premium
Moj komp
 
fre@k's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: osijek
Postovi: 1,877
HBCD I UBCD....ukoliko je to previse programa za tebe dovoljno je par google upita i mozes manje vise sam svoje programe slozit na cd...no mislim da nema potrebe...jel s ova dva cd.a to sve rijesavas
__________________


CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+



Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 09:51   #45
makromedia
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: trogir
Postovi: 137
Da li postoji kakav alat za testiranje svih komponenta odjednom, tako da ne moram pokretati svaki alat zasebno.

?
makromedia je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 09:53   #46
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,948
Citiraj:
Autor makromedia Pregled postova
Da li postoji kakav alat za testiranje svih komponenta odjednom, tako da ne moram pokretati svaki alat zasebno.

?
aida/everest ima. poz
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 10:12   #47
makromedia
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: trogir
Postovi: 137
Ne razumijem, imam oba programa več godinama ali nisam vidio da oni imaju mogućnost testiranja hardvera.
Koliko vidim oni samo listaju podatke o hardveru ali ne i stanje (ispravnost).
To bi mi bilo supper ako oni to imaju, da ne moram sad tražiti puste alate za dijagnostiku.
Daj pojasni malo ako nije problem.
makromedia je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 10:14   #48
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,948
Citiraj:
Autor makromedia Pregled postova
Ne razumijem, imam oba programa več godinama ali nisam vidio da oni imaju mogućnost testiranja hardvera.
Koliko vidim oni samo listaju podatke o hardveru ali ne i stanje (ispravnost).
To bi mi bilo supper ako oni to imaju, da ne moram sad tražiti puste alate za dijagnostiku.
Daj pojasni malo ako nije problem.
vjerovatno imas prastaru verziju.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 10:29   #49
MMI
Premium
 
MMI's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 913
Citiraj:
Autor makromedia Pregled postova
Ne razumijem, imam oba programa več godinama ali nisam vidio da oni imaju mogućnost testiranja hardvera.
Koliko vidim oni samo listaju podatke o hardveru ali ne i stanje (ispravnost).
To bi mi bilo supper ako oni to imaju, da ne moram sad tražiti puste alate za dijagnostiku.
Daj pojasni malo ako nije problem.
skoro svi imaju:
tab alati pa odaberi test stabilnosti sustava i kvačicama odredi što želiš testrati
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 12:25   #50
makromedia
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: trogir
Postovi: 137
Je u pravu si, sad vidim tu mogućnost.
Može li ko objasniti šta mu znače ove stavke koje mi nisu jasne i da li su one bitne za rad compa (da ih isključim ako nisu bitne)


makromedia je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 12:35   #51
MMI
Premium
 
MMI's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 913
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2014., 23:40   #52
makromedia
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: trogir
Postovi: 137
Daj pojasni malo ako nije problem.
Gledam taj link ali ne vidim gdje pojašnjava to šta meni nije jasno
makromedia je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2014., 08:56   #53
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,604
FPU - floating point unit, dio zadužen za računanje, CACHE - pričuvna memorija cpu.a, i treći ti je grafika vjerojatno na cpu.u.

Ima tko ideju za program koji bi radio sljedeće: znači preko mreže koristeći WOL pali računalo, kad se računalo boota taj isti program ga gasi i onda kad se ugasi ponovno pali. Znači da na taj način testira paljenje i gapenje računala n puta.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2014., 09:01   #54
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 3,948
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
FPU - floating point unit, dio zadužen za računanje, CACHE - pričuvna memorija cpu.a, i treći ti je grafika vjerojatno na cpu.u.

Ima tko ideju za program koji bi radio sljedeće: znači preko mreže koristeći WOL pali računalo, kad se računalo boota taj isti program ga gasi i onda kad se ugasi ponovno pali. Znači da na taj način testira paljenje i gapenje računala n puta.
da radi automatski ili ti rucno?
davno sam koristio wake on lan programcic za paljenje, a cini mi se da je imao i gasenje. samo ne sjecam se dal je imao automatiku.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2014., 09:07   #55
Forace
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Petrinja
Postovi: 1,604
Automatika mi treba za testiranje uspješnosti boota. Koristio sam i ja prije wol programčiće al su uvijek bili ručni za menagment pali gasi po potrebi.

Sad bi ja neki koji wol koristi za testiranje paljenja / gasenja kompa.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2016., 12:24   #56
lateralus_eye
Premium
Moj komp
 
lateralus_eye's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 597
Mislim da mi je zbog jednog keska memorije počeo komp bacati BSOD, barem po onome što vidim po netu.

Imam 2x8GB, dal da odradim odmah Memtest sa oba keksa ili kako da napravim?

I oće li preko noći biti dovoljno da ostavim pa da odvrti jedno 6/7 sati?
lateralus_eye je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2016., 12:57   #57
Dragster
Premium
 
Dragster's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 318
Ako imaš vremena odvrti jedan po jedan modul na istom socketu, 6-7 sati je sigurno dovoljno, ali memtest sam po sebi zna biti malo kržljav pa laže, odnosno nije 100% pouzdan.

U slučaju da želiš reklamirati RAM-e bit će dovoljna greške s memtesta, ako si avanturistički raspoložen za konkretniji test - http://www.goldmemory.cz/

najbolje oboje!
Dragster je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2016., 13:02   #58
lateralus_eye
Premium
Moj komp
 
lateralus_eye's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 597
Citiraj:
Autor Dragster Pregled postova
Ako imaš vremena odvrti jedan po jedan modul na istom socketu, 6-7 sati je sigurno dovoljno, ali memtest sam po sebi zna biti malo kržljav pa laže, odnosno nije 100% pouzdan.

U slučaju da želiš reklamirati RAM-e bit će dovoljna greške s memtesta, ako si avanturistički raspoložen za konkretniji test - http://www.goldmemory.cz/

najbolje oboje!
Jučer sam izvadio jedan keks van i odradio dan sa 8GB samo i nije mi do danas ujutro bacio niti jedan BSOD. Onda sam vratio drugi keks i sad još uvijek ništa ne baca. Još ću vidjeti do danas navečer i onda odvrtiti Memtest preko noći.
lateralus_eye je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2017., 12:38   #59
ALiEN17
Premium
Moj komp
 
ALiEN17's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Histria
Postovi: 1,154
postoji li (danas) jedan program uz pomoću kojeg je moguće testirati kompletno sve komponente koje se nalaze u kućištu?
__________________
ševa!
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2019., 16:03   #60
trex
Premium
Moj komp
 
trex's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 649
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
postoji li (danas) jedan program uz pomoću kojeg je moguće testirati kompletno sve komponente koje se nalaze u kućištu?
Ne postoji i neće nikada kod consumer PC-a

Kod servera postoji malo više podsustava za test, ali nešto što će ti istestirati 100% niti tamo ne postoji jer sami 100% test ne postoji, pošto je pojam 'testiranja' dosta fleksibilan
trex je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na