|
18.11.2010., 10:52 | #61 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
koliko je kratak kratak beep, odnosno dug dugački? na matičnoj Abit NF7-s se čuje svaku sekundu recimo beep za koji bi rekla da je kratak. kad zamjenim ram ne mijenja se, tako da vjerojatno nije u njima stvar. Zadnje izmijenjeno od: limun. 19.11.2010. u 13:27. Razlog: rješeno |
11.01.2011., 22:47 | #62 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ABIT FATALITY an9 32x dugi bip i 2 kratka biiiiiiiiiiiiiiipbibi ... probao zamjeniti graficku i rame i stalno isto... bez rama imam dugi ponavljajuci biiiip ima netko ideju? p.s. sve bilo raskopano, ispuhano i vraceno u kuciste.... i opet isto p.s. zapne na 7f na displeyu na ploci.. Zadnje izmijenjeno od: walbandon. 11.01.2011. u 23:23. |
|
|
Oglas
|
|
12.01.2011., 09:31 | #63 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Ako si zamijenio i grafu i rame, onda ti ostaje jedino matična... možeš probat izvuć sve sa matične osim 1 pločice rama, proca i grafe. znači makni višak rama, iskopčaj sve sata kablove i sve kartice osim grafe. pa probaj onda...to je onako samo da budeš siguran, ali čini se kao da je matična skiknula |
12.01.2011., 14:30 | #66 |
Premium
|
vakoc, probao sam iskopcat bas sve s ploce i redom dodavat rame, isprobao 2 razlicite plocice rama i isporbao sva 4 utora... 2 graficke isporbane..probano i bez graficke .... u manualu za 7f kaze: Switch back to text mode if full screen logo is supported -If errors occur, report errors & wait for keys -If no errors occur or F1 key is pressed to continue: Clear EPA or customization logo al meni bas nis ne dize... plocu sam propuhao s kompresorom , probat cu jos ocistiit pcie utor nekako ... |
12.01.2011., 17:48 | #67 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Pa ako si sve isprobao, i rekao si i da si probao sa drugom grafom i ramom ako se ne varam, onda imaš: ili proc, ili napajanje ili matična. E sad, kad je proc u pitanju, po mom iskustvu, matična mi nikad nije davala baš nkakve zvukove. Napajanje moćeš probat zamijenit sa nekim drugim ako hoćeš. Ali kako sam rekao u onom prvom postu: "my money is on MB" |
16.01.2011., 13:28 | #68 |
Premium
|
ma i napajanje sam bio probao prije... sad sam ukopcao graficku u slave pcie utor i dobio sam sliku, no kaze mi da nije SLI da ukopcam grafu u master utor... znaci nesto je sa glavnim pcie utorom, probat cu kasnije izvaditi plocu i pogledat ispod vodove, mozda malo zagrijati fenom .... procistio sam malo papirom i limicem, no nije pomoglo... kako oziviti pcie utor , ili mogu otpisati tu maticnu? ... ili, dal se moze na toj ploci namjesitti da slave bude master...tj, da mi grafa radi u slave utoru, a da ne trazi sli ? thnx |
14.06.2011., 17:14 | #70 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ošla matična
Oglas
|
|
16.07.2011., 10:02 | #71 |
Požuri polako
Datum registracije: Jun 2010
|
Imam award bios. Kod paljenja kompa cujem jedan kratak beep i onda seo ponavljaju dugi beepovi. U cemu je problem? Komp niie bio paljen 5 dana i bile su izvadene one memorijeske kartice (dram?). Sto nevalja? I dal moze netlo poslikat te kartice da vidim dali sam ih uopce dobro usteko?
19.02.2012., 18:27 | #73 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
5 beepova Asrock 870
Evo, nije problem ali mozda nekome pomogne ako se susretne s istim problemom. Naime, radi se o tome da mi je komp (iz sig-a) pusta 5 beep-ova pri paljenju, što bi kao trebalo značiti CPU error. Ne dešava se uvijek i nakon što "odsvira" normalno ulazi u Win. Naravno sam sam bio posuđivao drugi proc, promijenio ploču, posumnjao u napajanje - kupio novo, posumnjao u grafičku - kupio novu, stavio novi bios, isprobao drugu memu.. ništa - sporadično beepkanje! I tako, nakon xy čupanja kose problem je ispao prilično trivijalan - na nekom forumu sam pročitao da čovjek ima slične probleme prilikom podizanja jer mu komp ne zna koji mu je primarni monitor... (!?) A meni je u HDMI izlaz uključen receiver i na njega telka. I ispada da kad je receiver uključen - komp beep-a, a kad je isključen - ne. As simple as that. ) Eto, ako neko slučajno nabasa na takvu egzotiku, nek isproba iskopčat drugi monitor. Pozz, I |
19.02.2012., 19:51 | #74 |
Guest
|
evo moj od danas, snimio sam : http://www.youtube.com/watch?v=TqS7_...ature=youtu.be izbrojao sam 8 beepova, dakle graficka? probao sam clearati cmos i pritom upalio komp bez graficke, isto 8 beepa. graficka je kupljena prije 3mj, od tad mi se 1 mjesecno dogadja da se zblesira slika na 2-3sek puno artefakta i vrati se u normalu. takodjer mi se bonus znalo dogadjati (komp mi radi 0-24/7) 1-2 mjesecno; dodjem doma ono nema slike na monitoru, restartam komp ista prica kao na videu, no nakon par restartova proradio je. ali danas vise nije. kako komp zna sjebati u super vrijeme, taman zavrsim seminar koji trebam predati prekosutra na roku i krepa Zadnje izmijenjeno od: trpi. 19.02.2012. u 19:58. |
09.04.2014., 21:49 | #75 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
još neću otvarat novu temu,izgleda da mi je otišla ili memorija ili grafička ili neznam šta bi bilo treće zezao se oko majnanja,dobio overhiting,užasne artefakte,usporavanja...sad ih nema,nisam još ništa testirao drugo memoriju mi spušta sa oc-a 1600MHz na 1333Mhz,komp se sam pali i gasi po nekoliko puta,nemam beepova sa matične,nekako sumnjam da je memorija otišla dočim je spušta na 1333MHz sad sam je vratio opet na 1600Mhz i radi EDIT:1 dugi i 1 kratak se zna pojavit,znači ram bi trebao bit,malo sam testirao sa memtest i nije izbacilo greško na default 1333MHz I sa aero teme mi je prebacilo samo na običan basic...i još me zeza to da mi se više neće monitor/komp probudit iz sleepa tj. kad monitor uspavam preko njegovih postavki pomicanjem miša se više neće probudit Zadnje izmijenjeno od: esc. 15.04.2014. u 07:24. |
15.03.2015., 20:02 | #76 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
06.05.2015., 20:00 | #77 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
fatal1ty an9 32x
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: salko. 06.05.2015. u 20:01. Razlog: za pomoc ostalima |
|
01.09.2015., 12:11 | #78 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
Coconut rekao osla maticna, pa mene zanima da sony ericson potvrdi dlai je popravio tu gresku ili ne. Jer ja imam 2 maticne i obje mi ne rade, a isti simptomi su kod tebe, pa kakve su sanse da su obje osle, pa od cega se rade te maticne.
28.07.2021., 19:35 | #79 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Asrock B550M Pro4, CPU Ryzen 5 Pro 4650G. TAM memoriju ću dobiti najvjerojatnije slijedeći tjedan. Znam da bez RAM memorije nema ništa od boota i sl. Probao sam pokrenuti PC, svi ventilatori rade, na monitoru se pojavi logo proizvođača monitora. Na matičnoj ploči od 4 led svjetla gore 2 svjetla. Svjetlo od CPU i RAM. Ne znam je li to normalno s obzirom da nema RAM memorije. Ako je netko nešto slično probao molio big za odgovor. Znam da će sve biti jasnije kad stigne RAM memorija. Zanima me je li imam razlog za zabrinutost. https://i.postimg.cc/tgw60XKY/Screen...10-Gallery.jpg |
31.07.2021., 11:28 | #81 |
Premium
|
Ugradio RAM memoriju (2x8) GB u A2 i B2. Problem ostaje isti. S tipkom na kućištu upalim računalo, ali ga ne mogu ugasiti. Bojim se iščupati kabel iz napajanja, pa gasim prekidačem na napajanju. Na monitoru se pojavi logo monitora i piše: No signal. Nema beepova. RAM memorija je: Inače koristim adapter s DVI za HDMI na monitoru, a na matičnu spajam drugi kraj kabela na HDMI. Probao sam spojiti monitor i PC s VGA kabelom, ali problem ostaje isti. Radio sam remove CMOS i ništa. Probao jednu po jednu RAM memoriju po jedan slot u svaki slot naizmjenično i ništa. Zadnje izmijenjeno od: mandak. 31.07.2021. u 14:35. |
31.07.2021., 16:19 | #82 |
Premium
|
|
27.06.2022., 22:53 | #83 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Da ne otvaram novu temu konfiguracija u sig-a ... stisnem gumb na kučištu svi ventilatori se upale (i na grafičkoj) hardove čujem da vrte nema nikakvog beepa druga situacija isti komp zna se desiti da kod paljenja sve krena pa se ugasi pa se sam opet pokrene pa vrti sve par sekundi pa se ugasi i tako u nedogled treća situacija čuje se beep i komp upali normalno i sve savršeno radi evo i sad tipkam s njega ... vadio sam RAM vraćao jednu po jednu pločicu isto, grafičku hardove vadio pokušao uključiti bez njih nije bilo slike, s integriranom grafikom nekad upali nekad ne. Ima dana kad pali bez greške a onda ima kad se zareda da ga iz doslovno 50tog pokušaja upalim ... takva situacija je već dobrih pola godine samo se nisam stigao baviti s kompom ... mjenjati matičnu? (nemam drugu da isprobam dal je do nje) |
27.06.2022., 23:16 | #84 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Na mobu sam pa mi se sad ne traži detalje, ako mobo nema onaj debug display nabavi / posudi onu diagnostic debug karticu sa display - em, tako ćeš otkriti u kojem momentu zapne boot a time indirektno razlog. EDIT: Mobo manual > https://download.asrock.com/Manual/H87%2520Pro4.pdf Na mobo je AMI Bios pa bi trebalo odgovarati: AMI BIOS Beep Codes: 1 short Memory refresh timer error. 2 short Parity error. 3 short Main memory read / write test error. 4 short System timer failure. 5 short Process error. 6 short Keyboard controller BAT test error. 7 short General exception error. 8 short Display memory error. 9 short ROM BIOS checksum error. 10 short CMOS shutdown Read/Write error. 11 short Cache Memory bad. ili detaljnije vidi AMI sekciju > http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml Nisi naveo broj beep - ova pa da pogađamo šta se dešava. Na netu sam našao da se sa sličnim opisom zna dešavati varijanta sa 5 kratkih beep - ova šta bi značilo ne detekcija / neispravnost procesora, međutim iz x - tog pokušaja očito proradi. Vidim da si ranije isto imao nekih veselja > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86684 Trebalo bi napraviti: - rastavi, dobro ispuši, makni add-on grafu, makni ram, ištekaj sata kabele od diskova (zapamti gdje je koji bio), skini cpu hladnjak, skini cpu i dobro pregledaj kontakte i socket da nema iskrivljenih pinova - vrati cpu, stavi novu pastu i cpu hladnjak - nabavi novu CMOS bateriju i zamjeni postojeću, pazi da je dobro postaviš, kad sjedne u ležište malo je zarotiraš kako bi bio siguran da je ostvarila dobar kontakt - vrati samo jednu pločicu ram - a na A2 poziciju, (kasnije ćeš dodavati drugu) - spoji monitor na DVI od mobo, i5-4570 ima Intel HD Graphics 4600 i mora proraditi / dati sliku - spoji PS2 tastaturu (poželjno) ili USB tastaturu na USB 2.0 port - spoji napajanje i pali pilu, lupaj Del za otvoriti UEFI / Bios, kad vidiš da je primio lupi F9 (to je Load Defaults), nakon toga Save and Exit (obično je to F10) Sada se komp mora svaki put upaliti bez problema, nebitno sad šta diskovi nisu spojeni pa nema os - a. Vrati drugu pločicu rama na B2 poziciju, pali i vidi jeli uredno detektirana, Save and Reboot. Pali, ako ram ima XMP profil probaj ga aktivirati, opet Save and Exit Kad se uvjeriš da stabilno radi, ne buni se slijedi pregled Biosa i eventualno mijenjenje šta treba (pamti šta mijenjaš da se znaš vratiti) ... Tek na kraju vrati sata kabele diskova pa proba ... zadnje je add-on grafa ... That's it Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.06.2022. u 19:07. |
28.06.2022., 22:28 | #85 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Hvala puno na ovako iscrpnom odgovoru, prvi dan godišnjeg idem sve rastaviti i isprobam sve edom navedeno. U situaciji kad ne upali nema ni bipa, kad upali onda je samo jedan kratki. Ona "veselja" od ranije su bila na drugom (starijem) kompu |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|