Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2023., 21:44   #1
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
(riješeno) Čudan problem s nevidljivim fajlovima na HDD-u

Znači ovako.. imao sam Kingston SSD iz Moj Komp i na njemu Windowse. Danas izvadim taj Kingston i ugradim novi Samsung EVO 980 i instaliram Windowse na njega. Ubacim ovaj Kingston u obični M2 slot da kopiram fajlove koje trebam, ali ga nigdje ne mogu vidjeti, ni u biosu se ne vidi. Vratim taj Kingston na Ultra M2 slot i sve uredno, boot-a se stara instalacija Windowsa. Osim SDD-a, u PC-u imam dva HDD-a, jedan 6TB, a drugi 4TB. Rekoh, da se ne zajebajem, na ovaj 6TB HDD ću kopirati sve što mi treba s tog Kingstona i onda ubaciti novi Samsung EVO SSD. Kopiram folder "Users" na taj HDD jer tu je sve što mi treba, izvadim Kingston i ubacim Samsung i tog "Users" foldera nigdje nema. Niš mi nije jasno, instaliram Treesize da vidim je li negdje skriven, ali ništa, ali čini mi se da se kapacitet tog 6TB HDD-a smanjio, kao da su fajlovi negdje na njemu, ali eto ne vide se. Vratim nazad Kingston i vidim Users folder na 6TB HDD-u. Niš mi nije jasno. Rekoh možda taj Users folder ima neku zaštitu jer je bio na (C disku pa rekoh ući ću u taj Users folder pa u folder od usera i od tamo kopirati što mi treba. Napravim novi "Stari fajlovi" folder na 6TB HDD-u i tamo kopiram šta mi treba. Ubacim Samsung SSD, upalim PC i opet nema tog "Stari fajlovi" foldera. I dalje mi ništa nije jasno. Vratim Kingston, folder tamo. Izbrišem ga. Sad sam spojio externi hdd pa na njega prebacujem fajlove s Kingstona pa ću onda ubaciti Samsung i vidjeti može li vidjeti te fajlove na eksternom HDD-u.

Ima li itko pojma šta se ovdje događa
Edit: uredno vidim fajlove na eksternom, ali i dalje ako netko zna u čemu je problem slobodno neka napiše.

Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 06.08.2023. u 00:08.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2023., 10:11   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Vjerojatno M$ igrokaz oko hidden + pravo pristupa ovisno o useru ....
to je ona priča kad i jesi admin ali ne pravi / puni admin ...

U Exploreru privremeno / trajno upali da vidiš hidden fajlove a potom preuzmi ovlasti nad tim folderom tj. svim fajlovima u njemu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.08.2023., 11:36   #3
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Skini takeownership.reg, dodaj ga u rightclick meni, primjeni ga na sve te foldere i probaj onda.
Staro 06.08.2023., 15:11   #4
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Otvori cmd i unesi

Citiraj:
cd H:
cd Users
Gdje je H mounting point od 6TB diska.

Citiraj:
cd H:
dir
će ti pokazati atribute fajlova i direktorija na H.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2023., 23:39   #5
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Uspio tako da sam preuzeo ovlasti nad tim fajlovima. Svašta, a normalno radilo bez toga kad sam kopirao na eksterni hdd. Uglavnom, riješeno, hvala ekipa.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno