|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Stara, bizarna, ružna jeftina membranska tipkovnica...IZVRSNA!
Otpravih svoju pseudo kliketušu Logitech G915 na servis. Popigala se nakon 1.5g korištenja. Otišao barem jedan switch. Odem u spremište naći nešto za privremenu zamjenu i skužim da sam zadnju "poštenu" viška tipkovnicu poklonio nedavno, a neispravne sam pobacao, pošto ih se nakupilo...Ostala je samo jedna, koju sam prije 5 godina pokupio sa hrpe bivše firme samo zbog toga što je izgledala bizarno. Microsoft Natural Keyboard klon ili tako nešto. Membrane. Vrlo malo korištena. Ako uopće. Ali, nažalost požutjela na strani na kojoj je kutija bila polutovorena. Ima je dobrih 2-3kg. 5-pin DIN konektor. Na sreću sa PS/2 adapterom. To mora da je bio totalni jeftinjak tada...Rane 90-te? Sredina 90-ih? Nema datuma ni brenda. Mislim da je Chicony KB-7903. Uglavnom, uštekam, probam, i skužim da sve radi. I ne samo to nego je osjećaj tipkanja iznenađujuće dobar. Recimo šije Logitech K270 membransku samo tako po svemu. Naročito po kvaliteti tipki. Iznenađen sam. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Nekad se proizvodilo da traje. Sada da se što prije zamijeni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Takvu sam imo preko 10 godina valjda. Dok ju nisam zalio sa čašom nečeg. Meni osobno favorit. Nakon nje sam nabavio microsoft natural keyboard i koristim ju dan danas. Ova mi je čak bolja od microsoftove samo zato jer ctrl, alt tj. cijeli prvi red tipkovnice je normalne veličine, dok su na microsoftu tipke ogromne. Msoft je pak dobar jer ima multimedijalne tipke za mute, play, pause, neke foldere, calculator i slično... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Dobar stari Chicony. Ništa čudno da je tipkalo dobro. Prije 20-ak godina membrane su bile dobre i "ubile" su mehaniku. Današnje mebrane nemaju što za tražiti kraj ovih starih, isto kao što ni današnje mehanike nemaju što za tražiti kraj starih mehanika (doduše tu treba malo dublje u povijest zaviriti, ako ignoriramo plave ALPS). Najljepša vremena sam proveo tipkajući po IBM (prije Lenovo preuzimanja) tipkalu. Dan danas imam u pristima njen osjećaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
PS-2 adaptera -->
Membranska ofkors. Rastavljena i oprana tko zna koliko puta. Moglo bi se opet ![]() ![]() Unikey KWD-820
Kupljena u King računala 1999. godine preko puta kazališta Trešnja za 29,90kn + A4Tech mouse combo za još 20ak kuna ![]() Od onda do dan danas je neprestano u upotrebi preko DIN-->PS-2 adaptera Membranska ofkors. Rastavljena i oprana tko zna koliko puta. Moglo bi se opet ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
PS-2 adaptera
Membranska ofkors. Rastavljena i oprana tko zna koliko puta. Moglo bi se opet ![]() |
Unikey KWD-820
Kupljena u King računala 1999. godine preko puta kazališta Trešnja za 29,90kn + A4Tech mouse combo za još 20ak kuna ![]() Od onda do dan danas je neprestano u upotrebi preko DIN-->PS-2 adaptera Membranska ofkors. Rastavljena i oprana tko zna koliko puta. Moglo bi se opet ![]() |
![]() |
#10 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Meni su te tipkovnice tako ruzne i bezveze, jedva sam ceka rijesiti ih se, pogotovo te stare čikoni. Bljak bljak bljak
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Kaze bizarno i staro ok BTC100C Mini https://imgur.com/UF42u2H https://imgur.com/MpewKRv +(nije bizarno ali je staro) https://imgur.com/JreEKy7 Mada imam jos cikoni cicolinu,kako sam potaknut topikom malo uredit pozutila auu. A ima na njuskalu par koliko sam zapazija cak jedna i sa holy grail blue alps svicom tipkusa. ![]() Puno su draze i ne samo zbog te nostalgije nekakve, bolje i kvalitetnije su radene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
#erase startup-config
|
Tako izgleda, da ![]() Ali mora se priznati da za manje od 30kn imaš tipkovnicu koja već 20+ godina svakodnevno radi na SVIM generacijama PC-a (PS2 i USB uz adaptere) i još ima wake/sleep/shutdown tipke ![]() Chicony je imao isti taj model tipkovnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Da, Chicony KB-7903. Jeftinija varijanta Microsoft Natural Keyboard koja je postala planetarno popularna sa Win95 wallpaperom: https://imgur.com/t/windows_95/G4yvAa5 Tko si je Microsoft hardware tad mogao priuštiti (MS Intellimouse, sidewinder FF wheel i sl.), taj je bio mali Bog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Godinama sam koristio fizički identičnu, DIN konektor, ali sam je zalio pivom i izgriženi su bili neki vodovi. Odmah kupio zamjensku, PS2 konektor i radi normalno već više od 20 godina. Bome, jako puno sam do prije koju godinu tipkao. Svaki dan po puno sati. Odlična tipkovnica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
#erase startup-config
|
Baš me zanima da li će ove moderne mehaničke tipkovnice za soma kuna izdržati 20+ godina kao Chicony i Geniusi iz tog doba. Saznat ću u penziji i do tada čuvati ovaj Unikey osim ako mi netko ne ponudi neku bolesnu cifru za nju ![]() Prošle godine sam u velikom pospremanju našao serijskog miša ![]() ![]() IntelliMouse Explorer kojeg sam početkom milenija platio cca 650kn na akciji (900kn puna cijena) je dao svoje nakon 15 godina upotrebe. Gumirane bočne tipke su se počele trusiti, tipke rade, ali pointer više prekida nego što se pomice. Možda ću se sjetiti istražiti zašto je tome tako. Čini se da nije do kabela i konektora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Since 2011 - i nadam se još duuuuugo Logitech K750 Solar (promjenio 1 bateriju do sada, da jednu) i Performance MX (da onaj na NiMH baterije, ne punim ih u mišu, imam punu ladicu NiMH baterija 2000+ mAH pa sam promjenim kada se potroši koja ... i tako desetljeće i nadam se još koje. Da fakat su se nekad radile stvari da traju.
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() ![]() ![]() Apple M0118 - mehanicka , Alps salmon switchevi, ADB interface Acer 6012 - mehanicka, Alps white swtichevi, DIN Obje trebaju ljubavi i restore (nabavljen hidrogen 30% i UV lampe) , ali trenutno nemam vremena, plus moram kemijati kako apple prebaciti sa ADB na DIN ili jos bolje USB, ima gotovih rjesenja po netu ali su preskupa pa ce biti DIY sa arduinom . |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
MS Office Keyboard 20g
Oko 20g na istoj tipkovnici MS Office Keyboard, membranska, svakih par godina čišćenje, sve radi...namjenske tipke meni zlata vrijede...
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ja imam par stvari za retrobrite proces sad. Malo sam proučavao, i čini mi se da je ozone generator + prozirna vreća + Sunčevo UV zračenje praktičnija metoda...
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2018
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
To je bila moja tipkovnica. Vrh membrane.... @tun3, na deskthority je član palatino nekad davno prošle godine meni nudio BTC 5100 za €35 + poštarina (nisam uzeo jer mi se je činilo preskupo). Tko zna, možda još uvijek čeka sretnog vlasnika... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
@tun3 Ja sam ebeju 300 kn sa postarinom iz IT nova zapakirana mozda ima jos naci ali davno sam uzeo skoro 2 g. Ali cudo maleno ovaj F red nikad manje nisam vidio ,srednji dio kapice mogu se skidat i mjenjat ko danasnje moderne meh.tipkovnice ,svic je nekakav opis kao malo ostriji topre . A sjecam se da postoji i black verzija i da su svicevi na toj bili cak i bolji ali se sad nemogu sjetit zasto. taman covik izbaci nesto novo https://youtu.be/wG25YDWIj6k odlican kanal pogotovo za ovaj topik Sent from my M2012K11AC using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 22.02.2022. u 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Od 2003. prva i ista tipkovnica u igri, DTK sk1689. Kako bi rekli susjedi "mrzi me" pomalo zadnjih godina da svaku tipku izvučem i oribam, al mislim da budem. Pri prvom rastavljanju prije skoro 20g, na spaceu je pukao onaj L kurčić koji drži da se jedan kraj ne diže (na svakom kraju je jedan), tako da sada imam space kojem je lijeva strana hrapava od nestiskanja, a desna potpuno glatka, ko ispolirana :-D Tog mi je jedino žao na njoj, taj osjećaj nesavršenosti da nije sve idealno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
Jedna od najboljih tipkovnica koju sam imao ikada, jako jeftina lagana ali super radila. Pokidao se kabel i s vremenom mi nestala ... ali nedavno sam nabavio 3 kom crne ![]() Chicony KB-9810 http://en.all-specs.net/model/1184940/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|