Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.12.2021., 17:11   #1
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 1,017
PSX časopis

Na preporuku kolege, evo otvaram temu vezano za legendarni PSX časopis.

Našao sam 9 brojeva na https://bit.ly/31UDfXV koji su .jpeg formatu pa sam ih spojio u pdf i uploadao na google disk.

Pa evo izvol'te i uživajte

PSX 01
PSX 06
PSX 09
PSX 10
PSX 11
PSX 15
PSX 26
PSX 33
PSX 34
PSX 36


Btw kolega borgy ako si zainteresiran, slobodno stavi na svoju stranicu pa da imamo na jednom mjestu, a i PSX će se prije riješiti nego Hacker ��

Zadnje izmijenjeno od: cic. 10.01.2022. u 18:50.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2021., 17:30   #2
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Preporuka, nemoj stavljat u rar ak je pojedinačni broj, zbog otvaranja na tabletu il mobu, (ja recimo sad nemogu jer nemam rar) ionako nemreš uštedit veličinu megabajta s time.


Zanimljiva je ova tema s prvog linka, nisam je dosad vidio, pog. ovo kolko je ps1 koštao 1997. po dolasku, 1389kn, na što autor navodi da je bila "smiješna".
Ja sam svoj dobio kupljen 12.mj. 98. za točno 1000kn, s ugrađenim čipom, tako da recimo ova prva dolazna cijena i nije bila sad tolko nerealno napumpana (doduše ps1 je izašao u usa 9.1995. znači 2g. iz današnje perspektive je ogromni zaostatak).

Apropo "smiješnih" cijena, u to doba sa 10kn si mogao oko škole kupiti sendvič, sok i neki slatkiš, buhtla ogromna s čokoladom u šiptarskoj pekari je bila 2.5 kn, a u sličnog vlasništva slastičarnici navodno jedno vrijeme kremšnita 2kn. Uz to, sjećam se cure kaj je pričala da prvi posao, ko studentski, negdje valjda krajem 90ih joj je bio plaćen za 5 kuna po satu...

Ono što je tad bilo apsolutno šokantno i van svake pameti, da su se redovito reklamirale originalne igre s cijenama ne manjim od 400, 500 kn, što je praktički bilo polovica ili trećina vrijednost konzole (ili nečija četvrtina plaće!); dan danas mi nije jasno je li itko to kupovao ikada, i koliko su tadašnje tvrtke na tom uspjele zaradit.
No i to je bilo specifično vrijeme gdje su neke male tvrtke iskoristile taj informatički boom (počesto i prodajući robu sumnjive završne kvalitete-čitaj tvornički škart s greškama, oko kojeg su onda navlačili i odugovlačili do ludila kupce s garancijom), ali samo su rijetke uspjele opstat do današnjih dana.
Sjećam se kupovine dodatnog ps1 d.shock kontrolera u info gami, NEsony marke prozirno zelenog, vizualno zato štosnog, koji je prestao raditi nakon tjedan dana, no priča je lijepo završila davanjem drugog sony marke s kojim nikad nije bilo nijednog problema.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.12.2021., 17:38   #3
dewil23
Premium
Moj komp
 
dewil23's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 323
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Ono što je tad bilo apsolutno šokantno i van svake pameti, da su se redovito reklamirale originalne igre s cijenama ne manjim od 400, 500 kn, što je praktički bilo polovica ili trećina vrijednost konzole (ili nečija četvrtina plaće!); dan danas mi nije jasno je li itko to kupovao ikada, i koliko su tadašnje tvrtke na tom uspjele zaradit.
Svi zeru stariji se sjećaju di su se se igre išle kupovati i one popise sa igrama hahahaha

Igraone su bile aktualne još i sredinom 2000ih.

Koliko se samo novaca na tome okrenulo,50 kuna pržena igra x 10 i op isplatio si igru kaj si kupil,sad zamisli kolko si ih nakon toga prodal isplatil si i pržilicu i sve.
__________________
dewil23 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2021., 18:23   #4
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 1,017
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Preporuka, nemoj stavljat u rar ak je pojedinačni broj, zbog otvaranja na tabletu il mobu, (ja recimo sad nemogu jer nemam rar) ionako nemreš uštedit veličinu megabajta s time.
Primljeno na znanje

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Ono što je tad bilo apsolutno šokantno i van svake pameti, da su se redovito reklamirale originalne igre s cijenama ne manjim od 400, 500 kn, što je praktički bilo polovica ili trećina vrijednost konzole (ili nečija četvrtina plaće!); dan danas mi nije jasno je li itko to kupovao ikada, i koliko su tadašnje tvrtke na tom uspjele zaradit.
Meni su starci kupili plejku 96-e ak me sjećanje dobro služi, znam da se u to vrijeme naveliko išlo u Austriju po njih. Isto tak znam da u to vrijeme još nije bilo čipa pa su se kupovale originalne igre, i to ak se ne varam od nekog lika iz Đakova ili Našica. Čovjek je imao originale, ali su u pitanju bile samo obične kutije s diskom, nije bilo omota, i to se prodavalo po 100-150 kn, tak nekak. Jedne od prvih su bile Crash Bandicoot i Trash It.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2021., 02:38   #5
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Citiraj:
Autor dewil23 Pregled postova
Koliko se samo novaca na tome okrenulo,50 kuna pržena igra x 10 i op isplatio si igru kaj si kupil,sad zamisli kolko si ih nakon toga prodal isplatil si i pržilicu i sve.
Prve cde koje sam ja kupovao poč. 99. sam plaćao 50kn, no imali su kutijicu s printanom naslovnicom, zlatni traxdata cd, i što je bilo najbizarnije od svega, trebalo je ić po njih drito kod lika, negdje oko tuškanca, što mi je bilo skoro pa drugi kraj grada.
Poslije, ubrzo, sam se mentalno i materijalno preporodio našavši pirate za 30, pa najzad i 20kn koji su dostavljali, najčešće bi mjesečno odjednom uzeo 5 cda, plastične kutije s isprintanim imenom igre na prednjoj str. i poleđini.
Zadnji su bili neki za iirc 15 koji su davali samo plosnatu kartonsku kutijicu s napisanim imenom igre kemijskom, totalno pojeftinjenje svega.

E sad oćete čut najluđu stvar?
svi do jednog od tih traxdata cda za 50kn mi dan danas čitaju, dok 80% drugih su davno prestali, neće mi ga uopće pokrenut, makar nemaju nikakve ni ogrebotine ni oštećenja, stajali u ladici u mraku.
Znači ispostavilo se bar u tom slučaju da ima nešto u izreci, "kolko para, tolko muzike", zlatni standard u doslovnom smislu riječi.

Apropo pirata, mislim da oni (profesionalci) nisu originale kupovali pa onda to ripali, nego su izvana il prek nekih warez grupa to dobivali, jer neke igre su dolazile krekirane s unutra ubačenim šiframa ("kalisto" i slične brije).Neznam jesu li ikako to mogli s interneta skinut putem dial-upa.
Heh, na taj način su mi ajmo reć upropastili resident evil 3, kojeg sam, jasno bez pol muke prešao sa svim oružjima od početka (ili mi se čak nije ni dalo igrat do kraja bez ikakve realne težine...doduše ja sam odabrao uključit šifre, al teško žabu u vodu natjerat...)

Volio bih čut svjedočanstvo nekog bivšeg pirata iz 90ih da malo pojasni kakvi su to tada bili tokovi tog biznisa, tko je prvi s čime krenuo i jesu li možda i neke grupacije lokalno ili regionalno postojale, konkurencije itd...
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2021., 03:01   #6
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Citiraj:
Autor cic Pregled postova
Meni su starci kupili plejku 96-e ak me sjećanje dobro služi, znam da se u to vrijeme naveliko išlo u Austriju po njih.
Sad me podsjetilo, kak me jedna frendica s mora molila tih godina jedno bar 2 sata i nagovarala na sve moguće načine da joj poklonim Tekken 3, nakon što ga je vidla i igrala.
Problem je bio što je živjela u njemačkoj, i jasno da nije imala čip, niti mogućnosti njegove ugradnje, što sam joj ja opetovano ukazivao, no ova je nastavila tupiti "budem ja ugradila, pitat ću nekog itd. itd.".
Nisam joj na kraju dao, ispavši valjda u njenim očima škrti šupak, no što je dugoročno ispalo dobra odluka jer gore od mog ostanka bez igre, bi bilo njeno gorko razočarenje kada bi cd stavila u svoj ps1, koji ne bi čitao; a nekak imam feeling da ne bi se uopće barem sjetila onda sljedeće ljeto vratit mi nazad, njoj beskorisnu igru. Jasno, da je stvarno imala ps1 s čipom, poklonio bi joj.


U vezi ovih "originala" bez kutije, jedan razredni frend je imao tad, tj. kupovao nekakve cde za koje sad neznam, ne mogu se sjetit, jesu li bili profesionalni piratski (imali su sliku otisnutu na prednjoj strani cda, ko originali, što doma ne možeš izvesti, i kutiju profi izrađenu s slikama s tiskarskog stroja a ne printera),
ili možda čak profi fejk "originali" za koje nisi ni trebao čip (!) mislim da se to isto tak prodavalo tipa za 100tinjak kn.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2021., 04:05   #7
njOob
Premium
Moj komp
 
njOob's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Jug
Postovi: 441
Tada se to skidalo na fakultetima sa warez grupa jer su oni imali dobar internet i raspacavalo preko news grupa.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2021., 08:07   #8
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 1,017
PSX časopis

Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
U vezi ovih "originala" bez kutije, jedan razredni frend je imao tad, tj. kupovao nekakve cde za koje sad neznam, ne mogu se sjetit, jesu li bili profesionalni piratski (imali su sliku otisnutu na prednjoj strani cda, ko originali, što doma ne možeš izvesti, i kutiju profi izrađenu s slikama s tiskarskog stroja a ne printera),
ili možda čak profi fejk "originali" za koje nisi ni trebao čip (!) mislim da se to isto tak prodavalo tipa za 100tinjak kn.
E da, ovo zadnje kaj si napisao. Takve originale sam ja kupovao jer nisam imao drugu opciju kad u početku nije bilo čipa tak da sam uzimao te po 100-150 kn di su diskovi bili original, ali bez original omota. Di su to i kak nabavljali, baš me zanima
cic je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2021., 08:17   #9
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,581
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Volio bih čut svjedočanstvo nekog bivšeg pirata iz 90ih da malo pojasni kakvi su to tada bili tokovi tog biznisa, tko je prvi s čime krenuo i jesu li možda i neke grupacije lokalno ili regionalno postojale, konkurencije itd...
Ja sam pričao s jednim, pržilicu je kupio u Italiji za ohoho love i skrivao je ispod majice preko granice. Kaže kasnije od te pržilice je sagradio još jedan kat na kući
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2021., 09:10   #10
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 1,019
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Preporuka, nemoj stavljat u rar ak je pojedinačni broj, zbog otvaranja na tabletu il mobu, (ja recimo sad nemogu jer nemam rar) ionako nemreš uštedit veličinu megabajta s time.

Za tablete i mobitele preporučam Perfect Viewer za čitanje stripova, magazina i ostalog. Ako imaš strip ili magazin kao niz JPEGova bitno je samo da su imenovani po redu, onda to skupa zazipaš i promijeniš ekstenziju u CBZ ili zararaš i promjeniš ekstenziju u CBR. To je praktički standardni format u kojem se dijele stripovi i koji razumiju programi namjenjeni čitanju istih (za Windowse Calibre, za Androide Perfect Viewer, naravno ima i drugih opcija) pa je dosta zgodnije imati kolekciju u tom formatu nego listati JPEGove po galeriji.
Night je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.12.2021., 10:27   #11
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Citiraj:
Autor njOob Pregled postova
Tada se to skidalo na fakultetima sa warez grupa jer su oni imali dobar internet i raspacavalo preko news grupa.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Koliku su brzinu imali na faksevima u usporedbi sa kućnim 56k modemima, tipa 1998. - 1999.
i jesu li postojale grupe koje bi mogle hostat tak velike fileove ?
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2021., 10:44   #12
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Za tablete i mobitele preporučam Perfect Viewer za čitanje stripova, magazina i ostalog. Ako imaš strip ili magazin kao niz JPEGova bitno je samo da su imenovani po redu, onda to skupa zazipaš i promijeniš ekstenziju u CBZ ili zararaš i promjeniš ekstenziju u CBR. To je praktički standardni format u kojem se dijele stripovi i koji razumiju programi namjenjeni čitanju istih (za Windowse Calibre, za Androide Perfect Viewer, naravno ima i drugih opcija) pa je dosta zgodnije imati kolekciju u tom formatu nego listati JPEGove po galeriji.
Hvala na dobrom info!


Btw. ovih 9 brojeva PSX iz linka sa prvog posta su:
1.
9.
10.
11.
15.
26.
33.
34.
36.

Neki su čist ok, neki su u lošijem stanju zbog očito čuvanja u vlažnim uvjetima, no za prvu ruku su bolji nego ništa, kad rješimo Hackere budemo se i ovoga uhvatili i probali popunit i sve PSXove,
jer to je isto legendaran časopis i nastavio je bit legendaran kad je Hacker malo posrnuo nakon Žibrega.
Odma me drugi val nostalgije uhvatio kad sam to pregledavao, no fkt nemam sad vremena još i to iščitavat, makar bi htio jer sam nedavno počeo vrtit igre iz tog doba koje nikad tad nisam igrao, FFVIII i Sled Storm (prigodno sad zimska).


-----

U vezi pržilica, da, tad nije bila mala stvar imat komp, a imat i pržilicu je bila totalna avangarda skoro, i mogućnosti koje je ona pružala su bile fenomenalne, prije filmova (uz igre) naravno najmasovnija primjena je bila za audio CDe, no još više i za MP3e, koji su revolucionalizirali tu audio potrošnju. Čak bi rekao da količina pjesama koja se mogla strpat na jedan jedini CD je i razmazila korisnike, ko da si i previše toga dobio pa nisi možda ni cijenio.

Istina je da je hrpa ljudi s pržilicom znala tad odjednom postat najpopularnija i najtraženija u svojim osnovnim/srednjim školama, heh.

Česta pojava su bili i music hoarderi, ekipa koja je ko hobby skupljala desetke gigabajta glazbe na hardovima (sjećam se jednog dečka iz razreda koji se s time hvalio) od koje veliku većinu sadržaja nisu nikad ni poslušali, zanima me jesu li to sve negdje, kad ih je pustilo, spremili, ili najzad većinu izbrisali.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2022., 15:15   #13
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Kolega cic je skenirao broj 6, iz rujna 1999.
ja sam ga malo doradio i smanjio sa 450 mb na 106mb, objavit će link za download uskoro


Zadnje izmijenjeno od: Miki9. 07.03.2022. u 00:27. Razlog: dodo naslovnicu
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2022., 17:03   #14
gazda099
Premium
Moj komp
 
gazda099's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 165
Ljudi imam ja nesto starih časopisa, što psx-a, bug-a, hacker-a, 20tak godina starih, morao bih točno pogledati sto imam. Drage volje bih poklonio.
gazda099 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2022., 18:47   #15
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 1,017
Hvala kolegi Mikiu za obradu broja 6 kojeg možete skinut ovdje https://drive.google.com/file/d/1CKo...ew?usp=sharing ili sa Mikievog linka https://www.sendspace.com/file/bg5fv6

Inače, ažurirao sam prvi post i konačno maknuo s google diska rar datoteku i svaki broj zasebno postavio.

Kad će ostalo, nemam pojma, ali ne tak skoro, em zbog vremena em brojevi stvarno nisu u nekom stanju pa ne znam da li ima smisla uopće skenirat. Ili možda da skeniram stranice koje su u boljem stanju, a ostatak kolega Miki ili netko treći.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2022., 10:22   #16
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,494
Evo da stavim i u ovaj topic:

Ekipa, da ne bacim (baš mi je bed to bacit ), poklonio bih ''par'' gamerskih časopisa:
GAMEPLAY: 26-99
NEXT LEVEL: 1-7
Bilo bi najidealnije ako ima netko iz Ri, ako nema, mogu svejedno poslat, samo je poštarina na vaš račun, a ''paketić'' bi mogao imati i 20+kg, ne znam, nisam vagao.
Već sam nudio u onoj retro stari HW temi pred par mj i nitko se nije javio.
Zainteresirani na PM.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2022., 17:55   #17
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 1,017
Danas mi stigao paket s prva 22 broja PSX-a zahvaljujući kolegi gazda099 i kolko sam uspio vidjeti, svaki primjerak je u savršenom stanju.

Kad vidim u kakvom je stanju broj 6 (frendov) kojeg sam nedavno skenirao, čisto mi je žao utrošenog vremena

Sad pomalo listat s vremena na vrijeme, a nadam se da ću uspjet nešto i skenirat.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2022., 19:19   #18
gazda099
Premium
Moj komp
 
gazda099's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 165
Citiraj:
Autor cic Pregled postova
Danas mi stigao paket s prva 22 broja PSX-a zahvaljujući kolegi gazda099 i kolko sam uspio vidjeti, svaki primjerak je u savršenom stanju.

Kad vidim u kakvom je stanju broj 6 (frendov) kojeg sam nedavno skenirao, čisto mi je žao utrošenog vremena

Sad pomalo listat s vremena na vrijeme, a nadam se da ću uspjet nešto i skenirat.
Hvala kolega, bome si me nahvalio, ispada da je istinita ona kako će svatko u životu imati 5 min slave Hvala na piću
gazda099 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2022., 22:30   #19
borgy
kenova
 
borgy's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2003
Lokacija: München / Dubrovnik
Postovi: 905
Citiraj:
Autor cic Pregled postova
Na preporuku kolege, evo otvaram temu vezano za legendarni PSX časopis.
...
Btw kolega borgy ako si zainteresiran, slobodno stavi na svoju stranicu pa da imamo na jednom mjestu, a i PSX će se prije riješiti nego Hacker ��
Odlican posao cic!!

Dodati cu na stranicu tijekom tjedna!
borgy je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2022., 06:58   #20
ranga
Premium
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Cro
Postovi: 93
Ako tko ima kakve gaming casopise da mu ne treba ili prodje neka mi se slobodno javi, bit ce u dobrim rukama
ranga je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2022., 02:22   #21
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Kolega CIC je skenirao i 2. broj PSXa, ja sam samo par stranica reskenirao, izravnao, očistio tu i tamo, te smanjio skenove, ispao je jako solidno - vidi se kad se ima dobar startni materijal, neoštećeni i usčuvani časopis, kako bolje bude.

Prvi broj im je bio tak-tak, ovaj je već sadržajno (ne i papirno) kvalitetniji i atraktivniji, mada ih i dalje jebe da mnoge fotke su prerazvučene, što s nižom rezolucijom daje češće nego rjeđe, očajan dojam.
Poslije njega su i krenuli s mjesečnim izlaženjem, shvativši golemu popularnost PS1. Gotovo bi se usudio konstatirat da je u to doba možda čak i više mlađih gamera imalo plejku nego PC, naravno zbog neusporedivo niže cijene i jednostavnosti (nema konfiguracijskih zahtjeva, nema instalacija, krekova, zakrpa i ostalog; sjedi-pali-vozi)

https://www.sendspace.com/file/z9ed0o




Zadnje izmijenjeno od: Miki9. 02.03.2022. u 02:27.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2022., 12:28   #22
benban
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2022
Lokacija: HR
Postovi: 9
Evo i od mene nešto, mali extra broj. Počeo sam skenirati i broj 5, al malo je veći pa će potrajati.


CBZ www55.zippyshare.com/v/NCZ1miUe/file.html

PDF www78.zippyshare.com/v/mDHDqx94/file.html
benban je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2022., 12:37   #23
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12,558
friško regan, 1. post, nick ben ban, bojim se kliknuti
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2022., 13:49   #24
Morpheous
Premium
Moj komp
 
Morpheous's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: zg
Postovi: 1,038
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
friško regan, 1. post, nick ben ban, bojim se kliknuti

Evo ja sam se žrtvovao za sve vas. Link s pdf-om je provjeren. Hvala Miki i Benban
__________________
Free your mind and open your eyes
Morpheous je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2022., 13:53   #25
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 12,558
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2022., 15:56   #26
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 1,017
Citiraj:
Autor benban Pregled postova
Evo i od mene nešto, mali extra broj. Počeo sam skenirati i broj 5, al malo je veći pa će potrajati.


CBZ www55.zippyshare.com/v/NCZ1miUe/file.html

PDF www78.zippyshare.com/v/mDHDqx94/file.html

Odlično, svaka čast. Super da si se priključio. Kad riješiš broj 5 obavezno najavi idući da ne bi obojica isto skenirali.

Kod mene je treći broj pri kraju, još 15-ak stranica. Nadam se da ću to riješiti idući tjedan pa šaljem Mikiu na obradu.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2022., 16:01   #27
Dr. Strange
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2020
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 815
Kako me nostalgija hvata dok čitam ovo, pogotovo u zadnje vrijeme zbog svih ovih pizdarija što se događaju u svijetu.
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2022., 14:52   #28
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 261
Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Kako me nostalgija hvata dok čitam ovo, pogotovo u zadnje vrijeme zbog svih ovih pizdarija što se događaju u svijetu.
Da, u vrijeme kad je ovo izlazilo, nitko nije mogao predvidjet što će se događat u sljedećih deset, dvadesetak godina i u RH a bome još više u svijetu. Rekao bih da je to bilo doba još uvijek optimizma u budućnost, koji je sad posvema splasnuo.
Dobro kod ovih starih gaming časopisa je da nemaju u sebi reference jeftinog političarenja s svakodnevnim događajima i promocije kojekakvih ideologija, što se danas radi u svim tiskanim izdanjima. Jer kad tako nešto detektirate u nekom starom časopisu s odmakom od 20 godina, shvativši da to što je bilo propagirano je totalna patka i nerealizirano, odma se javlja neki osjećaj odbojnosti i drastično pada dojam svevremenske kvalitete.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2022., 20:09   #29
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,581
Citam prvi broj - Spyro, Crash 3... Pa to su sve nedavno izasli remasteri. Fascinantno kako te igre i nakon 20 godina imaju bazu fanova
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2022., 21:32   #30
cic
Premium
 
cic's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Podravina
Postovi: 1,017
Retro je u modi. Znam da se većina ne bi složila sa mnom, ali ja bih baš volio remakeove, ali može i remaster igara poput Hogs of War, Manhunt, Driver, Matrix, Silent Hill itd…
cic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na