|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
ETH STAKING
Evo ja budem prvi postavio pitanje buduci da je beacon chain ziv vec par dana. Ima li pionira u stakingu tu i tehnickih iskustava za podijeliti? Znam da nije tema za mining ni tradeing pa sam mislio da joj je mjesto tu ako sam u krivu isprike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Moraš imati 32 ETH-a za staking, ako nemaš onda se moraš spojiti na neki pool da dosegnete više od 32 ETH-a. Svaki pool ima svoj % pa moraš sam vidjeti koji ti paše, odnosno koji izgleda "legit" da ne spušiš eth negdje u nepoznato... Zato savjet svima ne budite gladni velikog feea % jer su tamo veći rizici nepoznatih pool-ova. Ako imaš 32 ETH-a kao neki onda kreneš ovdje: https://launchpad.ethereum.org/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Iskreno, ne vidim neki smisao, osim ako si zagriženi eth2.0 die-hard fan i želiš pošto-poto pomoć mreži sa svojih 32eth (koji btw. danas vrijede $18.500) viška. Osobno, mislim da je to previše novaca za staviti u eth2 node, koji će biti lockani cca. 2 godine (ne možeš ih withdrawat i ako hoćeš), a rewardi padaju svakodnevno. Počelo je sa 20% godišnje, sada je već 13%. Šta više ljudi ukrca eth-a unutra, to će rewardsi samo još više pasti. Već sada imaš staking platforme koje ti daju 7-8% godišnje bez da lockaš svoj eth, a nastave li ljudi krcat eth u eth2.0, te platforme bi lako mogle i prestići rewardse samog eth2.0 protokola. Da ne spominjem kako je to sve još uvijek pre novo, puno potencijalnih bugova i mogućnosti da ti negdje "nestanu" etheri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Iskreno ne vidim smisao raditi zbog rewarda, doslovno sa 2 solidna tradea "zaradiš" etha koliko bi dobio sa stakeom u dvije+ godine. Ajmo reći da imaš 10 ETHa, da je prosječno 7% reward godišnje, to je cca 1,5 ETH u dvije godine. U ovom bull marketu to doslovno možeš "zaraditi" sa par tradova bez problema, a takvih će prilika u naredne dvije godine biti više nego dovoljno. Ja sam razmišljao stakeati na binanceu, ali tko na što će biti s zakonsom regulativom i burzom za dvije godine. Ako sam vrtiš node samo imaš još više rizika s potencijalnim slashovima. Isto su dva faktora bitna za razumijeti ako se gleda isključivo vrijednost. 1.) Što se više stakea, manje je ETH-a u opticaju, potencijalo će cijena ići gore. 2.) U trenutku kad se odlockaju stakeani coinovi, moguće je da će preplaviti tržište u određenoj mjeri, tako da ako nisi stakeao možeš na vrijeme reagirati prije unlocka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo upravo ja... Citiraj:
Mislio sam vise na tehnicka pitanja oko razlicitih implementacija softwarea i sl. dosta je sve novo kao u ranim danima mininga.... @neo-st@srki Nije bas tako jednostavno al nacelno ste u pravu ako je nekome 32 po nodeu puno (50% ili 100% ili sta ja znam crypto net wortha) naravno da je dosta objektivno glupa ideja, al to je ono pitanje osobnih financija i tolerancije na rizik vec. A ovo drugo, dosta ljudi koji su duze u ovome denominira sve u ethu (kao sta 90% tradera "stacka sats") a 14% u ethu je ogromno pogotovo ako ga ionako samo "holdaju". Nagrade padaju sta vise ljudi stakea ali su na bonding curveu (prima 900 validatora dnevno) tako da ako i bude i dalje ogroman depozit pritisak do 5% nece doci kroz 2-3g) Usporedivati sta "mozes tradeat" sa yeldom od stakinga nema smisla kruske i jabuke kao usporedivat mining zaradu sa tradingom. To slashanje je skoro nepostojeci rizik i neznam zasto svi trube o tome (valjda iz nerazumjevanja) U svakom slucaju ja sam prosao 2 testneta na windowsima i vrtim za test jedan mainet validator na linuxu pa ako ko bude imao kakvih pitanja neka pita. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2020
|
Citiraj:
Moze li jedan rezime poslije skoro godinu dana... iskustva.. zarada... i sl.? |
|
![]() |